6/4/19

Συγκλονιστικό άρθρο - Καθηγητής του Columbia ζητά από τις ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ποντιακή Γενοκτονία

Με αφορμή τη συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία για την παραλαβή των S-400 o David Phillips αποκαλύπτει τις θηριωδίες εις βάρος των Ελλήνων και των Χριστιανών.
Τη στρατηγική σημασία της αναγνώρισης των Γενοκτονιών αναγνωρίζουν οι Αμερικανοί.

Δεν εξηγείται διαφορετικά το άρθρο καθηγητή του Πανεπιστημίου της Columbia κατά της Τουρκίας, με αφορμή τη συνεργασία με τη Ρωσία για την αγορά και παραλαβή των πυραύλων S-400. 

Συγκεκριμένα ο David Phillips ειδικός περί Τουρκίας, σύμβουλος αμερικανικών κυβερνήσεων και άνθρωπος με επιρροή στη γραφειοκρατία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με συγκλονιστικό άρθρο, που τιτλοφορείται ως «Ριζική αναθεώρηση των σχέσεων με την Τουρκία», προτείνει ανοιχτά οι Ηνωμένες Πολιτείες να αναγνωρίσουν την γενοκτονία των Ποντίων και των άλλων χριστιανικών πληθυσμών στις 19 Μαίου 2019!

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο ahvalnews:


Η αγορά πυραύλων τύπου S-400 της Τουρκίας από τη Ρωσία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων παραβιάζει την αρχή της διαλειτουργικότητας του ΝΑΤΟ και τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Αν η Τουρκία παραλάβει τους πυραύλους τον Ιούλιο, η Ουάσινγκτον πρέπει να επανεξετάσει το πεδίο της ασφάλειας και της οικονομικής συνεργασίας με την Άγκυρα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποιεί την τακτική του μαστίγιου και του καρρότου για να αποτρέψει την Τουρκία από την αγορά των S-400. Το Πεντάγωνο προσέφερε πυραύλους Patriot, που είναι καλύτερης τεχνολογίας και μάλιστα σε χαμηλότερο κόστος. Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έχασε την προθεσμία της 31 Μαρτίου για την αγορά των συγκεκριμένων βλημάτων. Η κυβέρνηση Τράμπ δείχνοντας παραχωρητικότητα δεν προέβαλλε ενστάσεις προς την Τουρκία για την αγορά πετρελαίου από το Ιράν.

Αμερικανοί αξιωματούχοι βίωσαν τον αυταρχισμό του Ερντογάν. Το Πεντάγωνο ακύρωσε τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα «F-35 Lightning II Joint Strike Fighter» και δεν θα επιτρέψει η αμερικάνικη τεχνολογία να μπει στα χέρια των Ρώσων στρατιωτών που δουλεύουν στην Τουρκία για τους S-400.

Εκτός από την αναστολή της μεταφοράς των μαχητικών αεροσκαφών F-35, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να εξετάσουν άλλες πτυχές της συνεργασίας για την ασφάλεια. Η αεροπορική βάση Incirlik στη νότια Τουρκία αποτελεί έναν συμβολικό και διοικητικό κόμβο των στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στη χώρα. Η βάση είναι σημαντική από το 1991 για την υποστήριξη στρατιωτικών αποστολών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Για το Incirlik όμως υπάρχει ένα πολιτικό κόστος. Η Τουρκία χρησιμοποιεί το Incirlik για να εξαναγκάζει για παραχωρήσεις. Απειλεί κανονικά να ακυρώσει την εξάμηνη σύμβαση μίσθωσης, διατηρώντας παράλληλα το δικαίωμα απομάκρυνσης των ΗΠΑ ύστερα από 72ωρη προειδοποίηση. Για σχέδον ένα χρόνο η Τουρκία απαγόρευσε τα αμερικανικά αεροπλάνα να έχουν πρόσβαση στο Incirlik, όταν η βάση ήταν αναγκαία να χρησιμοποιηθεί από τις ΗΠΑ για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία.

Το Incirlik δεν είναι η μοναδική λύση, όταν υπάρχουν εναλλακτικές που διατίθενται σε Ιορδανία, Κύπρο και Ρουμανία.

Το Πεντάγωνο διεξάγει Πρόγραμμα Διεθνούς Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (IMET) σε Τούρκους αξιωματικούς με κόστος που φτάνει τα 5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως Το IMET για τον  στρατό της Τουρκίας πρέπει να ακυρωθεί.

Όταν η ασφάλεια του Ερντογάν χτύπησε ήρεμους διαδηλωτές που διαδήλωναν για τη δημοκρατία στο Σέρινταν Σέρκλ της Ουάσιγκτον, το Κογκρέσο θέσπισε νομοθεσία και αρνήθηκε την πώληση όπλων στους αξιωματικούς ασφαλείας του Ερντογάν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει επίσης να ζητήσουν από την Ιντερπόλ στοιχεία για 19 άτομα, τα οποία κατηγορήθηκαν για το ρόλο τους στο συγκεκριμένο περιστατικό.

Είναι επίσης δυνατόν να εφαρμοστούν πολύπλευρα μέτρα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να ενθαρρύνουν τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ, τη Γαλλία και την Ιταλία, να αναστείλουν τη μεταφορά του συστήματος αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας που αναπτύσσεται από τη γαλλο-ιταλική κοινοπραξία Eurosam. Επιπρόσθετα οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να τα βάλουν με τον Ερντογάν για το γεγονός ότι ρυθμίζει τις προσφυγικές ροές αντλώντας χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ριζική αναθεώρηση των σχέσεων με την Τουρκία θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει την οικονομική συνεργασία. Η τουρκική λίρα κατέρρευσε το περασμένο καλοκαίρι. Τον περασμένο μήνα, η λίρα υποχώρησε κατά 5% έναντι του δολαρίου με την είδηση ότι η Τουρκική Κεντρική Τράπεζα, μόνο τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου, χρησιμοποίησε το ένα τρίτο των συναλλαγματικών της αποθεμάτων για να στηρίξει το νόμισμα. Τα επίσημα ποσοστά ανεργίας της Τουρκίας ανέρχονται στο13 %, τα οποία είναι τα υψηλότερα αυτήν τη δεκαετία. Ο πληθωρισμός κυμαίνεται γύρω στο 20%. Η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών μειώθηκε δραματικά. Ιδιαίτερα πλήττονται οι τουρκικές επιχειρήσεις που χρωστούν και τα χρέη τους πιστώνονται σε ξένα νομίσματα.

Ο Ερντογάν κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Εβραίους τραπεζίτες για την οικονομική κατάρρευση της Τουρκίας. Αλλά δεν έχει να κατηγορήσει κανέναν αλλά παρά τον ίδιο τον εαυτό του και τον γαμπρό του, τον υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μερίδιο 17,46 ψήφου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IFC). Όταν η Τουρκία ζητά βοήθεια για να στηρίξει την πτώση της λίρας, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να προσφέρουν βοήθεια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα πολιτικά κριτήρια, συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού της ελευθερίας του λόγου και της απελευθέρωσης Κούρδων κοινοβουλευτικών που κακώς κατηγορούνται για τρομοκρατία.

Μέχρι να απελευθερωθούν οι πολίτες και το προξενικό προσωπικό των ΗΠΑ που βρίσκονται υπό κράτηση στην Τουρκία, η Ουάσιγκτον θα πρέπει συν τοις άλλοις να συνεργαστεί με άλλες χώρες για να περιορίσει τη χρηματοδότηση της Τουρκίας από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Θα πρέπει να απαγορευτεί να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες οι Τούρκοι αξιωματούχοι που εμπλέκονται στην κράτηση Αμερικανών πολιτών.

Ως απάντηση στη σύλληψή του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσονο οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν έκτακτα αυστηρά μέτρα στην Τουρκία. Ο Μπράνσον απελευθερώθηκε, αλλά τα μέτρα πρέπει να παραμείνουν μέχρι να απελευθερωθούν και άλλοι Αμερικανοί.

Πρόσφατα η κυβέρνηση Τραμπ διαπίστωσε ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον αναπτυσσόμενη χώρα και ανακάλεσε τη συμφωνία για τα τουρκικά αγαθά και υπηρεσίες. Το συγκεκριμένο μέτρο έχει μεγάλο αντίκτυπο στα τουρκικά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα που εξάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Ερντογάν όμως εξέφρασε έντονα τη διαμαρτυρία του λέγοντας, ότι η Ουάσινγκτον δεν πρέπει να επαναχαρακτηρίσει ως αναπτυσσόμενη χώρα την Τουρκία.

Εκτός από τη Ρωσία, η Τουρκία έχει επηρεάσει και το πολιτικό σύστημα της Αμερικής πληρώνοντας τεράστια ποσά σε λόμπις και ομάδες εργασίας. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα πρέπει να εφαρμόσει αυστηρότερα τον νόμο για την Εγγραφή Ξένων Πρακτώρων (FARA) και να απαιτήσει την αποκάλυψη των συμβούλων που συντάσσουν ενημερωτικά δελτία υπέρ του Ερντογάν και ασκούν πιέσεις εκ μέρους της Τουρκίας. Πρέπει να αποκαλυφθούν τα ποσά που δίνονται σε ομάδες εργασίας, όπως το Συμβούλιο του Ατλαντικού.

Η Τουρκία έμαθε στην ατιμωρησία μη παραδεχόμενη τη γενοκτονία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να σταματήσουν να κλείνουν τα μάτια τους για το τι συνέβη κατά τη διάρκεια των χρόνων της πτώσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπμ θα πρέπει να αναγνωρίσει την 24η Απριλίου ως ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Το Κογκρέσο θα πρέπει να εγκρίνει την ημέρα μνήμης με μία συνοδευτική απόφαση που επιβεβαιώνει τη γενοκτονία 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων και υπενθυμίζει στην Τουρκία τις υποχρεώσεις της ως διάδοχο κράτος της Ο.Α. για την αποζημίωση των απογόνων των θυμάτων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει επίσης να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, τη συστηματική δολοφονία Χριστιανών, στις 19 Μαΐου 2019, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από αυτήν.

Οι τοπικές εκλογές στις 31 Μαρτίου ήταν απάτη. Πενήντα τρία άτομα με το φιλοκουρδικό κόμμα συνελήφθησαν την παραμονή των εκλογών. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης παρενοχλήθηκαν και δεν είχαν σχεδόν καθόλου προβολή από Μέσα Ενημέρωσης που ελέγχονται από την τούρκικη κυβέρνηση.

Παρ'όλα αυτά ο Ερντογάν έχασε τον έλεγχο των μεγάλων πόλεων της Τουρκίας.

Η Τουρκία έχει πεθάνει. Η κατάσταση για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι τρομακτική. Ο στρατηγικός προσανατολισμός και η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας προκαλούν ανησυχία. Οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία, η συνεργασία με το Ιράν, η αλληλεγγύη με τη Βενεζουέλα, η πρόθεση για τη βελτίωση των σχέσεων με την Κίνα και οι απειλές εναντίον των συμμάχων των ΗΠΑ στη Συρία, ταρακούνησαν την αμερικανική εξωτερική πολιτική και την άμυνα. Η στήριξη της Τουρκίας στον ισλαμισμό και τη στενή συνεργασία με το Ιράν προκαλούν περισσότερες αφορμές για ανησυχία.


Δεν είναι λίγοι όσοι ισχυρίζονται ότι η Τουρκία είναι ένας αβέβαιος σύμμαχος. Τώρα η κοινή αίσθηση λέει, ότι η Τουρκία είναι ένας στρατηγικός αντίπαλος και εν δυνάμει επικίνδυνος. Η Τουρκία αξίζει μια σκληρή επίπληξη που χώνει τη μύτη της στο ΝΑΤΟ και στις Ηνωμένες Πολιτείες, παραλαμβάνοντας τους πυραύλους S-400.

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.