10/4/19

F-35: «Πάγωσε» η Ιαπωνία – Βρέθηκαν τα συντρίμμια του εξαφανισμένου stealth μαχητικού! [pics]

F-35: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ιαπωνικού stealth μαχητικού ενώ ο πιλότος αγνοείται - ΦΩΤΟ

Μετά την εξαφάνιση ενός stealth μαχητικού αεροσκάφους F-35 της Πολεμικής Αεροπορίας της Ιαπωνίας στον Ειρηνικό και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες έρευνας των αρχών για τον εντοπισμό του, οι χειρότεροι φόβοι έγιναν πραγματικότητα.

Όπως αρκετοί θεωρούσαν, το μαχητικό συνετρίβη και οι ιαπωνικές αρχές εντόπισαν τα συντρίμμια, χωρίς ωστόσο να βρεθούν ίσχνη του πιλότου, με τις Ένοπλες Δυνάμεις να αγωνιούν για την τύχη του, ενώ παραμένει ακόμα σε ισχύ ο συναγερμός για συνολική καθήλωσή τους μέχρι νεωτέρας.

Πιο συγκεκριμένα. ομάδες έρευνας και διάσωσης βρήκαν συντρίμμια να επιπλέουν στη θάλασσα κοντά στο σημείο όπου πέταγε ιαπωνικό μαχητικό πολλαπλών ρόλων F-35 πριν εξαφανιστεί χθες Τρίτη και η Πολεμική Αεροπορία κατέληξε στο συμπέρασμα πως το αόρατο για τα εχθρικά ραντάρ αεροσκάφος συνετρίβη, κατά δηλώσεις εκπροσώπου του στρατού και πληροφορίες που μετέδωσε το δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Η τύχη του πιλότου, η επαφή με τον οποίο χάθηκε ενώ πέταγε πάνω από τον Ειρηνικό, στη βόρεια Ιαπωνία, αγνοείται, σύμφωνα με εκπρόσωπο των ένοπλων δυνάμεων. Ο στρατός συνεχίζει να τον αναζητεί, σύμφωνα με το NHK, που επικαλέστηκε το υπουργείο Άμυνας.


Η πρώτη μοίρα F-35 της ιαπωνικής ΠΑ μόλις τέθηκε σε υπηρεσία στην αεροπορική βάση Μισάουα. Το Τόκιο σκοπεύει να αποκτήσει 87 από αυτά τα μαχητικά πέμπτης γενιάς για να εκσυγχρονίσει την ιαπωνική αεροπορική άμυνα, καθώς η στρατιωτική ισχύς της Κίνας συνεχίζει την ανοδική της πορεία.

Το προηγμένο μονοθέσιο και μονοκινητήριο αεροσκάφος απείχε περίπου 135 χιλιόμετρα ανατολικά της βάσης του όταν εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

Η κατασκευάστρια του F-35, η Lockheed Martin, διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη να υποστηρίξει την ιαπωνική Πολεμική Αεροπορία με όποιον τρόπο χρειαστεί. Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί στενά το συμβάν.


Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που πέφτει F-35 αφότου άρχισαν οι πτήσεις του. Πρόκειται εξάλλου για την πρώτη συντριβή του τύπου A. Ένα F-35Β, σχεδιασμένο για να απογειώνεται από μικρούς διαδρόμους και να προσεδαφίζεται κάθετα (Short take-off and vertical landing, STOVL) είχε συντριβεί τον Σεπτέμβριο κοντά στη βάση Μπόφορτ των Πεζοναυτών, στη Νότια Καρολίνα, οδηγώντας την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία να καθηλώσει προσωρινά τα μαχητικά του τύπου στο έδαφος. Υπάρχει άλλος ένας τύπος του αεροπλάνου, ο C, σχεδιασμένος για να επιχειρεί από αεροπλανοφόρα.
Ο στόλος των ιαπωνικών F-35 θα περιλαμβάνει 18B, που θα αναπτυχθούν κατά μήκος των ιαπωνικών νησιών στο άκρο της Ανατολικής Σινικής Θάλασσας.

Το F-35 προμηθεύει στην Ιαπωνία η Λόκχιντ Μάρτιν. Συναρμολογούνται σε εργοστάσιο της Mitsubishi Heavy Industries. Το κόστος καθενός τέτοιου ιαπωνικού μαχητικού ανέρχεται σε σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια, είναι δηλαδή λίγο υψηλότερο από την αγορά του πλήρως συναρμολογημένου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters
onalert

8 σχόλια:

  1. Μαλλον η αρκτος εστειλε μηνυμα.Μαλλον βγαινει στην παραγωγη το σουχοι(αυτο που η τουρκια εκανε.....παραγγελιά), οπως ο κοεμτζης....παραγγελιά , παραγγελιά ειπαμε κυριοι...παραγγελιά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας την διαβάσουν προσεκτικά αυτή την είδηση ο κ.Αποστολάκης, ο κ.Τσίμπουρας και οι περί αυτούς προθυμότατοι υποψήφιοι αγοραστές, ενός αεροπλάνου του οποίου η αποπεράτωση πέρασε από σαράντα κύματα αναβολών λόγω σφαλμάτων σχεδιασμού και κατασκευής, βαρύνεται με
    το στίγμα προβλημάτων στις δοκιμές και απειλητικής διάψευσης των εξαγελιών που το παρουσίαζαν ως τον αόρατο τρόμο των αιθέρων και που τώρα -που οι Γερμανοί και άλλοι το απέρριψαν- προσπαθουν να το πουλήσουν με το πιστόλι στο κρόταφο υποτελών χαχόλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακριβως
      οπως λεμε
      Αμερικανικον Μονοπωλιον,
      οποτε μην παιζετε με τα σπιρτα (τα φ 35) οι καθε ασχετοι
      και κυριως μην το παιζετε παιδία

      Διαγραφή
  3. Nα προστεθεί στα πιο πάνω ότι είναι το δεύτερο που πέφτει σ ένα εξάμηνο. Το προηγούμενο έπεσε κοντά σε βάση πεζοαυτών στο Μπώφορ της Ν.Καρολίνας.
    Οι Γιαπωνέζοι ακινητοποίησαν τα άλλα στο έδαφος. ΄Εχουν συμφωνήσει για άλλα 165. Και οι Αυστραλοί για 72.
    Η Λόκχηντ Μάρτιν, μετά την Μποινγκ, ζει τώρα εφιάλτες. Δεν μπορεί, για σαμποτάζ των Ρώσων θα πρόκειται.
    Σε λίγο θα ακούσουμε πάλι τονΤραμπ σε καθησυχαστικές δηλώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί να το αγοράσουν οι Γερμανοί ;

    Αν το αγόραζαν οι Γερμανοί τα δικά τους μετα που θα τα πουλούσαν;

    https://www.viadiplomacy.gr/stealth-aeroskafos-krousis-6is-genias-tha-anaptixi-germania/

    Και μάλιστα την ώρα που είναι σε εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάθε καινούργια κατασκευή, η οποία μάλιστα ξεκίνησε από άσπρο σχεδιαστικό χαρτί, θα εμφανίσει τις επονομαζόμενες ""παιδικές αρρώστιες"". Το αντιμετωπίσαμε και εμείς με τα Mιraze F1, (σαν πρώτοι πρώτοι χρήστες του).
    Κάθε χώρα διακρίνεται σε κάτι. Όπως το πυροβολικό είναι η ψυχή του ρωσικού στρατού, το άρμα του Γερμανικού, οι καταδρομικές επιχειρήσεις του ΗΒ, έτσι και το πολεμικό αεροσκάφος είναι υπόθεση αμερικάνικη. Και το απέδειξαν ως τώρα πολλάκις. Και εμείς θα είμαστε κερδισμένοι, αν επενδύσουμε στο καλλίτερο, το φονικότερο, το αξιόπιστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο βοριας θα τα κανει ...συντριμια.κομματια...λεει το τραγουδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πραγματικό και ίσως άξιο αναφοράς και σχολιασμού πρόβλημα του JSF επί του παρόντος, είναι πως ο χρήστης πρακτικά ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ κι αν η αγορά θα του βγει!!! Και εξηγούμαι: Η σειρά των F14/15/16/18 είχαν ξεκάθαρα και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (ήξερες τι φαίνεται στον αντίπαλο, τι όπλα μπορεί να φέρει, τι ρόλους μπορεί να έχει, τι αποστολές μπορεί να σηκώσει, κλπ). Το F35 βασίζεται υπερβολικά στα stealth χαρακτηριστικά του (που είναι και η ειδοποιός διαφορά του από τα άλλα 4+ / 5 γενεάς αεροσκάφη)που όμως ΑΝ και ΟΤΑΝ βρεθεί τρόπος αντιμετώπισής τους, τότε πρακτικά θα έχεις ένας αεροσκάφος ΟΡΑΤΟ και σε κάποιες ενότητες ίσως και υποδεέστερο από τα παλιά σκαριά που όμως έχουν ήδη λάβει εξαιρετικές αναβαθμίσεις! Συνεπώς μπορεί να έχεις πρόβλημα γιατί π.χ. ως αόρατο δεν σε ενδιέφερε τόσο πολύ η αυτονομία του, αλλά ως ορατό σε καίει και σε σφάζει! Σα να διάλεξες σπορ αυτοκίνητο και σου προέκυψε οικογενειακό ένα πράγμα! Σαν νέο μοντέλο τώρα, σίγουρα έχει τα προβλήματα αρχικής ανάπτυξης (τα Rafale τώρα αρχίζουν να θεωρούνται ώριμα, ενώ μην ξεχνάτε τα υποβρύχια 214 πόσα προβλήματα έβγαλαν στην αρχή) αλλά η ευκολία απαξίωσης με την οποία σχολιάζουν πολλές φορές οι συναναγνώστες (και δεν αναφέρομαι μόνο στο JSF φυσικά) αγγίζει μερικές φορές την απόλυτη υπερβολή... Ειδικά όταν είναι προϊόν απροκάλυπτης πολιτικής ιδεολογίας και προτίμησης ή ψυχικών πόθων, συμπαθειών ή αντιπαθειών του καθένα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.