20/4/19

Statkraft: Πώς η ΡΑΕ "έδιωξε" μεγάλη νορβηγική εταιρεία ενέργειας


Η Νορβηγική εταιρεία Statkraft είναι ένας από τους μεγαλύτερους συμμετέχοντες στις Ευρωπαϊκές χονδρεμπορικές αγορές ηλεκτρισμού. Η εν λόγω εταιρεία είναι ενεργή στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια ενέργειας, το Nordpool (Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία, Δανία), το EPEX (Γερμανία Γαλλία, Ελβετία), το ΕΕΧ (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Σκανδιναβικές χώρες), το EPX (Ολλανδία, Μεγάλη Βρετανία) αλλά και στις εθνικές αγορές της Αυστρίας, του Βελγίου, της Βρετανίας και σε άλλες 10 χώρες. Μέχρι πρότινος η εταιρεία έκανε εμπόριο ρεύματος και στην Ελλάδα. 

Όχι πλέον αφού από τα τέλη Ιανουαρίου απώλεσε την άδεια εμπορίας που διέθετε για την ελληνική αγορά και το ελληνικό ενεργειακό χρηματιστήριο. Και για την απώλεια αυτή η ευθύνη δε βαρύνει την εταιρεία. 

Τι συνέβη; Η άδεια εμπορίας της Statkraft έληγε τον Ιανουάριο και ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, δηλαδή έξι μήνες πριν, οι Νορβηγοί είχαν απευθυνθεί στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και στην αρμόδια διεύθυνση αδειοδοτήσεων προκειμένου να της απαντήσει τι ακριβώς ισχύει με τις ανανεώσεις άδειας και ποιες ενέργειας πρέπει να κάνει. 


Για τη συνέχεια Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.