31/5/19

Τώρα βαράνε άλλα νταούλια - Η διαφορά στις εθνικές εκλογές μπορεί να αυξηθεί στις 12 μονάδες - Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι θα κλείσει στις 6 μονάδες

Το βασικό σενάριο δεν είναι να μικρύνει η ψαλίδα αλλά να διευρυνθεί προς τις 12 μονάδες και η ΝΔ να κερδίζει την αυτοδυναμία.
Μετά την μεγάλη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές με 33,12% έναντι 23,76% του ΣΥΡΙΖΑ ή διαφορά 9,5 μονάδων καλλιεργήθηκε η εντύπωση ότι οι έλληνες εκτόνωσαν την διάθεση για τιμωρία του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και ότι στις επερχόμενες εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου θα συμπεριφερθεί πιο ψύχραιμα. 
Ωστόσο έμπειρος δημοσκόπος ανέφερε στο bankingnews ότι το πολιτικό μήνυμα του Μητσοτάκη στην κοινωνία θα είναι να του δώσει καθαρή εντολή με αυτοδυναμία για να κυβερνήσει και να υλοποιήσει το οικονομικό του πρόγραμμα. 
Επειδή ήδη η νίκη της ΝΔ είναι μεγαλειώδης και προβλέπεται καθαρή νίκη και στις εθνικές εκλογές, έχει δημιουργήσει ένα ρεύμα νίκης. 
Υπάρχουν ψηφοφόροι που πηγαίνουν με το ρεύμα του νικητή οπότε θα αυξηθούν τα ποσοστά της ΝΔ. Ταυτόχρονα κόμματα όπως το Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες και άλλοι δεν θα κατέλθουν στις εκλογές οι ψηφοφόροι των κομμάτων αυτών πιθανόν να κατευθυνθούν στην ΝΔ. 
Το βασικό σενάριο θέλει η ΝΔ να ξεπερνάει τα 2 εκατ ψήφους που ισοδυναμεί περίπου με 36% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να σταθεροποιηθεί στο 24%.
Η πιθανότητα η ψαλίδα μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει στις 12 μονάδες είναι μεγάλη αν και πολλά θα εξαρτηθούν από τα δεξιά μικρότερα κόμματα αλλά και από το εάν το ΜερΑ25 του Βαρουφάκη εισέλθει τελικώς στην ελληνική βουλή. 
Εάν επιβεβαιωθεί το σενάριο αυτό η ΝΔ μπορεί να κερδίσει αυτοδυναμία με 155 με 156 έδρες. 
Σημειώνεται ότι με βάση το εκλογικό σύστημα για κάθε 1% των κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής μειώνεται το ποσοστό κατά 0,40% του πρώτου κόμματος για να κερδίσει αυτοδυναμία. 
Η ΝΔ έχει μια ξεκάθαρη πολιτική στόχευση να κερδίσει την αυτοδυναμία. 
Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ισχυρή τιμωρία από την κοινωνία και το σοκ που υπέστησαν επειδή δεν ανέμεναν το εύρος της ήττας και ειδικά ο Τσίπρας μπορεί να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να αποτρέψουν εκλογική κατάρρευση στις εθνικές εκλογές. 
Να σημειωθεί ότι σχεδόν 70 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνουν εκτός Βουλής καθώς το bonus των 50 εδρών συνεχίζει να πριμοδοτεί το πρώτο κόμμα.
Στο Μέγαρο Μαξίμου το επιτελείο του Τσίπρα θεωρεί ότι η διαφορά θα κλείσει στις 6 μονάδες και θεωρούν ότι η ψήφος τιμωρίας της κοινωνίας σε μεγάλο βαθμό εκφράστηκε στις ευρωεκλογές κατά του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και στις εθνικές εκλογές θα επικρατήσουν πιο κομματικές στρατηγικές από τους πολίτες. 
Η διαφορά 6 μονάδων ισοδυναμεί με ΝΔ στις 34% με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει αυξηθεί στο 28%.
Ωστόσο το βασικό σενάριο δεν είναι να μικρύνει η ψαλίδα αλλά να διευρυνθεί προς τις 12 μονάδες και η ΝΔ να κερδίζει την αυτοδυναμία. 
Συμπερασματικά οι δημοσκόποι δεν αποκλείουν η ψαλίδα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ να διευρυνθεί στις 12 μονάδες όπερ σημαίνει θρίαμβος και αυτοδυναμία για την ΝΔ και συντριπτική ήττα και πανωλεθρία για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα. 
Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν δημοσκοπήσεις οπότε θα υπάρχουν πιο ασφαλείς ενδείξεις για το που τελικώς θα διαμορφωθεί η ψαλίδα μεταξύ της ΝΔ που θα είναι ο νικητής των εθνικών εκλογών και του ΣΥΡΙΖΑ που θα επιχειρήσει να διαχειριστεί την ήττα. 

www.bankingnews.gr

15 σχόλια:

  1. κ Σάββα Καλεντερίδη.
    Μια παλιά παροιμία προϊόν της λαϊκής σοφίας με μόνο τέσσερις λέξεις λέει.
    Ο νηστικός κομμάτια ονειρεύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο συριζαίος ονειρεύεται "στατιστικός λάθος":

      https://www.youtube.com/watch?v=aK52Jjaq3Ps

      Διαγραφή
  2. Αυτα να λενε και θα καλοπερασουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἀνεξαρτήτως τῶν προγνωστικῶν,
    πρέπει νά παύσῃ νά λέῃ ὁ Φλαμπουράρης, τελείως ἀπερίσκεπτα, νά μήν γίνουν οἱ ἀναγγελθεῖσες ἐκλογές,

    διότι ἔτσι ζητεῖ στήν πραγματικότητα ἀπό τόν Ἐρντογκάν, ἐκδούλευση χάριν τοῦ Τσίπρα,
    δηλαδή σοβαρό πολεμικό ἐπεισόδιο προκειμένου νά μήν γίνουν ἀκόμη ἐκλογές, καί νά προχωρήσῃ ὁ Τσίπρας σέ νέα ἐθνική ὑποχώρηση, ἐλέγχοντας τήν ἡγεσία τῆς Δικαιοσύνης.... - καί καταρρακώνοντας τελείως τήν Ἑλλάδα καί στό ἐξωτερικό καί στό ἐσωτερικό.
    Λίγη συναίσθηση πιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Το βασικό σενάριο δεν είναι να μικρύνει η ψαλίδα αλλά να διευρυνθεί προς τις 12 μονάδες και η ΝΔ να κερδίζει την αυτοδυναμία."

    I thought the point of the elections were to elect a favourable to Greece and to our interests government. I guess I was wrong. So let us make Mitsotakis' dream come true, just like we did with Tsipras. Once again, let's put Greece last.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά που λέει ο Καβ΄σιλας, ότι ο Φλαμπουράρης μιλάει για αναβολή των εκλογών, κυκλοφορούν από καιρό, ως εκβιασμός, ως πληροφορίες, ως μαντεία, ως κάτι τέλος πάντων. Πάντως είναι επιπόλαιο ότι κάτι τέτοιο θα το κάνει ο Φλαμπουράρης (!) ή έστω η κυβέρνηση με την αντιπολίτευση να σφυρίζει αδιάφορη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιο είναι το μάθημα που μισούσε ο Αλέξης ως μαθητής Λυκείου και μετά φοιτητής στο Πανεπιστήμιο?

    Στο Λύκειο: "Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής"

    Στο Πανεπιστήμιο: "Στατιστική Ανάλυση Δεδομένων"

    Έλα να έρχεται ο Κυριάκος που τώρα κυκλοφορεί άνετος και μετά να πέσει το ξύλο της αρκούδας σε αυτό τον τόπο.
    Έλα να προχωράμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κύριε «γεωπόνε»
      Χαιλ (χάλια) Χίτλερ.

      Διαγραφή
    2. Όσο και να προσπαθείς να ξεφεύγεις από το στρίμωγμα και να με συνδέσεις με Χρυσή Αυγή φίλε μου δεν θα το καταφέρεις γιατί δεν υπάρχει καμία απολύτως σύνδεση με αυτή.Οικογενειακώς το σόι και η οικογένεια μου πρώην Ένωση Κέντρου Και παλιό Πασοκ είμαστε κι από το 2010 έχω ψηφίσει μόνο στο δημοψήφισμα και μία φορά στις δημοτικές.
      Οπότε χαιρέτα όποιον θες εδώ θα μαστε και δεν θα σε αφήνω ούτε λεπτό με το τρολάρισμα του Αλέξη σου γιατί μας τα χεις κάνει νταούλια εδώ μέσα όπως έλεγε ο νταουλοπαίχτης των αγορών Αλέξης. Εγώ από την άλλη θα χαιρετάω τον Αλέξη που φεύγει. Εσύ χαιρέτα όποιον θες.

      Μονίμως με όποιον δεν συμφωνείς εδώ μέσα και ότι σου αρέσει το χαρακτηρίζεις φασίστα, ναζιστή, εθνίκι κτλ.
      Συνέχισε έτσι στο δρόμο του συντρόφου Καρανίκα...ίσως να ξεπεράσει και τις 12 μονάδες διαφορά η ΝΔ.
      Όχι ότι χαίρομαι πολύ(απλά χαίρομαι αρκετά που αυτοί που κάνανε το αίσχος των Πρεσπών πηγαίνουν επιτέλους στα τσακίδια) φυσικά γιατί ξέρω ότι η συνέχεια στο τέλος για τον τόπο θα είναι δυστυχώς η στάση πληρωμών και να πέσει το ξύλο της αρκούδας. Και δεν έχει να κάνει με κόμμα αλλά με την πολιτική που υπογράψανε και εφαρμόζουν ΌΛΟΙ ΤΟΥΣ και το ξέρουν. Καθένας τους αναλαμβάνει ένα στάδιο της διαδικασίας. Τώρα έρχεται ο νεοφιλελές να αγγίξει τους δημοσιους υπαλλήλους και να κόψει συντάξεις. Έρχεται ο Κυριάκος με το πριόνι.

      Κάτσε με τον Καρανίκα παρέα να χαιρετάτε το φάντασμα του Χίτλερ σε τηλεφωνική επαφή με το φάντασμα του παππού Στάλιν και κοιτάζοντας το φεγγάρι πίνοντας ουίσκια και να κατηγορείτε τον λαό ότι είναι Εθνίκια φασίστες, Ναζί κτλ.

      Οι μόνοι φασίστες είστε εσείς και ο λαός σας τιμώρησε και θα το δεις και στις βουλευτικές. Σου είχα πει "αύριο βράδυ θα τα δεις στην τηλεόραση". Που να δεις στις βουλευτικές με αυτά που κάνατε.

      ΥΓ: Και ναι γεωπόνος...και καλός στην εντομολογία(9,5 μέσο όρο μαθήματος θεωρία και εργαστήριο). Ξέρω τι να ψεκάζω.

      Διαγραφή
    3. Κε Γιώργο μας υποθέτω ότι υπάρχει πραγματική ανησυχία εκ μέρους σου, θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι εφόσον υπάρξει πολιτική βούληση όλοι αυτοί οι "λεχριτομαγκες" έχουν
      "μαζευτεί" σε χρόνο " εκδρομής". Τότε να δεις τι θα έρθει στην "επιφάνεια"!!!!!

      Διαγραφή
    4. @ Yiannis

      Πραγματικά ανησυχώ. Σκέφτηκα να μην σου απαντήσω και συγνώμη για το σεντόνι(αν δεν τα διαβάσεις όλα δεν θα σε παρεξηγήσω) αλλά φίλε μου ΕΧΩ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!!!

      Με τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση ξεπέρασαν κάθε όριο. Από το 2010 με αυτά που υπογράψανε και εφαρμόσανε όλοι τους(και τα ξέρουν και να σταματήσει θέατρο μεταξύ των κομμάτων) με κάθε επόμενη κυβέρνηση πηγαίνουμε χειρότερα.

      Το πιστεύω αυτό που είπες ότι αν υπάρξει πολιτική βούληση μπορεί να επιβληθεί ο νόμος οργανωμένα και γρήγορα. Έχει γίνει στο παρελθόν( πχ 1985) με ταχύτητα και άριστα αποτελέσματα και μάλιστα όχι με Δεξιά κυβέρνηση αλλά με κυβέρνηση του Πατριωτικού Πασοκ:

      https://www.youtube.com/watch?v=cfbm0bJdNU8

      Οποιαδήποτε κυβέρνηση έτσι και δώσει την εντολή να τους “μαζέψει” η αστυνομία μπορεί να γίνει.
      Φυσικά τότε στο Χημείο το 1985 υπήρξαν, φαίνεται στα πλάνα και κάποιοι αστυνομικοί που πήγαν να ξεπεράσουν τα όρια τη στιγμή των συλλήψεων αλλά δουλειά των αξιωματικών είναι (ΚΑΙ) να συγκρατούν τους κατώτερους τους για την απαραίτητη μόνο χρήση βίας χωρίς επικίνδυνες υπερβολές. Να μην γίνουμε και ΗΠΑ: “Του ζήτησα το δίπλωμα οδήγησης, έσκυψε προς το ντουλαπάκι του συνοδηγού, νόμιζα ότι θα τραβούσε όπλο και τον γάζωσα”...αν δεν πέθαινε άνθρωπος σε τέτοιο περιστατικό, θα ήταν για γέλια από μια άποψη.
      Εγώ τέτοιο είδος αστυνομικού το ονομάζω:
      Ηοmo erectus batsicus gazonius tackleberrius https://www.youtube.com/watch?v=FJdmnMtpAwI

      Για να μην έχουμε περιστατικά όπως αυτά με τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλο(15 χρονών παιδί και χωρίς μολότοφ ή όπλο στα χέρια του και ο άλλος σήκωσε το όπλο και το δολοφόνησε) από έναν αστυνομικό με νοοτροπία ¨μπατσοσερίφη” που δεν έπρεπε ο συγκεκριμένος να φέρει όπλο(όχι μόνο πυροβόλο όπλο ή γκλοπ αλλά μέχρι και νυχοκόπτη να μην είχε). Η ψυχολογική υγεία είναι το βασικό γι’ αυτόν που φέρει όπλο. Πρέπει να ελέγχει τα συναισθήματα του και να αξιολογεί τα δεδομένα γρήγορα, με ψυχρή λογική και αίσθηση καθήκοντος. Αν χρησιμοποιηθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι(από άποψη επιχειρησιακών ικανοτήτων και σωστής ψυχολογίας) με κατάλληλο σχεδιασμό τα αποτελέσματα θα είναι άριστα σε επιχειρήσεις “μαζέματος” και μετά το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη με τις κατάλληλες ποινές φυλάκισης και κοινωνικής εργασίας.
      Το μόνο που λείπει είναι η πολιτική βούληση, όχι η επιχειρησιακή ικανότητα.

      Σήμερα έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο από το παλιό άλλο άκρο (το κράτος της “δεξιάς καρφίτσας” που ακούγαμε ιστορίες από τους μεγαλύτερους μας).
      Σήμερα βρίζουν τα Θεία στις...παρελάσεις τους με πούπουλα και τους κώλους έξω και εικόνες Αγίων μας στα γεννητικά τους όργανα, να χαρακτηρίζουν όλους τους άλλους ως "φασίστες, Εθνίκια,Ναζί", τραμπούκοι “επαναστάτες” να δέρνουν καθηγητές Πανεπιστημίου, να σπάνε και να φωνάζουν υπέρ ενός δολοφόνου με ποινή 11 φορές ισόβια και να δυσφημίζουν τη χώρα με τις ενέργειες τους σε ξένες πρεσβείες και γενικώς να επικρατεί μια υπερβολική πολιτική ανοχή σε τέτοιες ενέργειες δήθεν “επαναστατικές”. Αυτό δεν είναι εικόνα χώρας.

      Αποκορύφωμα είναι η ενέργεια τους εναντίον του δημαρχου Αθηνών Μπακογιάννη. Πήγαν και φώναξαν υπέρ του δολοφόνου Κουφοντίνα στο εστιατόριο που έτρωγε ο γιος του θύματος! Τα καθίκια! Όχι απλά διαταραγμένες προσωπικότητες αλλά με διαταραχές προσωπικότητας από τις επικίνδυνες και μάλιστα όχι απλά έχουν από τις επικίνδυνες διαταραχές προσωπικότητας αλλά τις έχουν και σε μεγάλο βαθμό. Αυτή και μόνο η πράξη τους το δείχνει ξεκάθαρα. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός ψυχίατρος για να το διαπιστώσεις αυτό. Ένα-δύο βιβλία ψυχολογίας να έχεις διαβάσει (από καθαρό ενδιαφέρον εμπλουτισμού γενικών γνώσεων) φαίνεται ξεκάθαρα από την πράξη τους.

      Διαγραφή
    5. Ο Κουφοντίνας στο βιβλίο του γράφει μεταξύ άλλων και για τον Μπακογιάννη και τους λόγους για τους οποίους υποστηρίζει ότι τους οδήγησαν να τον δολοφόνησαν. Συνεδρίασαν τότε οι “επαναστάτες” και “δημοκρατικά” αποφάσισαν να δολοφονήσουν έναν άνθρωπο. Και δεν φτάνει που το κάνανε αυτό σήμερα πάνε και φωνάζουν υπέρ του δολοφόνου. Κι αν δεν ήταν ψύχραιμος ο Κώστας Μπακογιάννης κι ήταν ένας άλλος άνθρωπος και του “έστριβε τελείως εκείνη την ώρα η βίδα” κι έπιανε ένα όπλο(πιστόλι ή καραμπίνα) και άρχιζε να ρίχνει κάνοντας σκοποβολή πάνω τους ουρλιάζοντας μέσα στο δρόμο “Αναρχοκομμούνια θα πεθάνετε!” που θα οδηγηθούμε ως Ελληνική κοινωνία?! Στο 1946?!

      Και ποτέ δεν κατάλαβα ποια η ανάγκη παρέλασης των ομοφυλόφιλων(στο κρεβάτι και στα κληρονομικά τους ας κάνουν ότι θέλουν) κλπ “προοδευτικών”. Είδανε κανέναν αρρενωπό ή γλυκούλη γυναικοκατακτητή που οι γυναίκες τον φλερτάρουν σε σημαντικό ποσοστό, να βγαίνει να κάνει παρέλαση πχ μόνο με το μποξεράκι του στην πλατεία Συντάγματος ή στον Λευκό Πύργο και να φωνάζει: “Εγώ είμαι το αρρενωπό/γλυκούλικο αντικείμενο του πόθου ρε! 19ρες φοιτήτριες και 35-45αρες ανύπαντρες και ζωντοχήρες με φλερτάρουν με το βλέμμα επαναλαμβανόμενα για να τις πλησιάσω να κάνουμε παιχνίδι”, Καραγκιοζιλίκια και τρέλα.
      Και όλη αυτή την κατάσταση(ειδικά τα τελευταία 5 χρόνια) να τη χαρακτηρίζουν “πρόοδο”. Ποια πρόοδος ρε? ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
      Από τα χρόνια του Σημίτη(1996) που ήμουν τότε παιδάκι δημοτικού έχει ξεκινήσει όχι εκσυγχρονισμός αλλά κατεδάφιση της χώρας σε κάθε επίπεδο.

      Πέρα από την οικονομική κατάσταση της χώρας, αυτό δεν είναι κακό μόνο επειδή δεν υπάρχει ασφάλεια και τάξη για τον πολίτη, επειδή υπάρχει υποχωρητικότητα στα Εθνικά θέματα και επειδή υπάρχει γενικά κακή εικόνα της χώρας.

      Είναι κακό επειδή όσο καθυστερεί να επιβληθεί τάξη στο εσωτερικό και αποφασιστικότητα στα Εθνικά θέματα τόσο όταν θα έρθει η ώρα πολύ πιεστικά(και πλησιάζει αυτή η ώρα) να γίνει αυτό, αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνει με ακραίο τρόπο (και μάλιστα σε ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον). Δηλαδή στο τέλος υπάρχει κίνδυνος να επικρατήσουν όχι απλά πατριωτικές(από κάθε πολιτικό χώρο) αλλά ακροδεξιές φωνές και μπορεί να φτάσουμε στο άλλο άκρο μετά.

      Με τους αριθμούς χρέους(κρατικού και ιδιωτικού) που βλέπω και τη γενικότερη κατάσταση, πολύ φοβάμαι, προσωπικά είμαι σίγουρος ότι στο τέλος όλης αυτής της πορείας που ξεκίνησε από το 2010, θα έχουμε στάση πληρωμών, εικόνες Δεκεμβρίου 2008 με “ξύλο της αρκούδας” στους δρόμους και σοβαρό Θερμό επεισόδιο με Τουρκία. Μακάρι να μην επιβεβαιωθώ σε αυτά.

      Διαγραφή
  7. O κάθε σκεπτόμενος πολίτης γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτός που πληρώνει τη δημοσκόπηση επιβάλλει και το επιθυμητό αποτέλεσμα.
    Ο κάθε πολίτης με στοιχειώδη μνήμη θυμάται την παραπληροφόρηση του πανίσχυρου δικτύου ΜΜΕ της δεξιάς και ακροδεξιάς που παρουσίαζαν μέσα στο 2015 γκάλοπ τελείως διαφορετικά δημοσκοπικά στοιχεία από τα εκλογικά αποτελέσματα
    Οι εκλογές - κορυφαία διεργασία της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας- θα δώσουν την λύση.
    Βέβαια οι μαχαιροβγάλτες ναζί- νεοναζί, οι τρεκουράτοι φασίστες, οι ακροδεξιοί κάθε απόχρωσης, βγάζουν σπυράκια όταν είναι μακρυά από την κυβερνητική εξουσία, και όταν η λαϊκή ετυμηγορία δεν τους δικαιώνει. Σε αυτές τις πολιτικές ομάδες αντιστοιχεί ( με την μεταφορική έννοια) η παλιά παροιμία προϊόν της λαϊκής σοφίας που ανέφερα σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "O κάθε σκεπτόμενος πολίτης γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτός που πληρώνει τη δημοσκόπηση επιβάλλει και το επιθυμητό αποτέλεσμα".


      Ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης ξέρει ότι οι καλύτερη δημοσκόπηση είναι οι εκλογές.
      Χαιρετίσματα στον σύντροφο Καρανίκα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.