17/5/19

Ελλάδα 2019: Οι αριθμοί της ντροπής

Τριπλάσια ανεργία από τον μέσο όρο της Ευρώπης, διπλάσια τραπεζικά επιτόκια, 45% λιγότερες επενδύσεις, πρωταθλήτρια σε φόρους αλλά ουραγός στις κοινωνικές δαπάνες, σχεδόν τελευταίοι στον δείκτη γνώσεων και δεξιοτήτων, απώλεια πέντε θέσεων μόνο σε μια χρονιά στον δείκτη Doing Business και αποκλίσεις σχεδόν παντού.
Αυτή είναι η Ελλάδα της «υπεραπόδοσης», της οικονομίας που μπαίνει σε ενάρετο κύκλο, όπως λέει ο πρωθυπουργός, υποσχόμενος ακόμη θετικότερες ειδήσεις και προοπτικές για ακόμα περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης στο τέλος του χρόνου.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη Τύπου του ΣΕΒ, οι αριθμοί της ελληνικής οικονομίας τρομάζουν και δείχνουν ότι έπειτα από τρία μνημόνια και εννιά μήνες από τη λήξη του τελευταίου τίποτα δεν δικαιολογεί την αισιοδοξία του κ. Τσίπρα ότι η χώρα αλλάζει επίπεδο.
Συγκρίνοντας τις ελληνικές επιδόσεις με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, διαπιστώνει κανείς πόσο απογοητευτικές αυτές είναι, γιατί η Ελλάδα δείχνει να μετατρέπεται σταδιακά σε ένα είδος «Πουέρτο Ρίκο» της Ευρώπης, καθώς όπως το νησί της Κεντρικής Αμερικής αποκλίνει συνεχώς από τις ΗΠΑ, παρ' ότι τμήμα τους, έτσι και εμείς απομακρυνόμαστε από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Σε όλους τους τομείς και κατατάξεις στην ΕΕ, η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις με στάσιμη ή και φθίνουσα πορεία, όπως δείχνουν οι δείκτες που συγκέντρωσε ο ΣΕΒ. 

Για τη συνέχεια Liberal

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Φίλε Andpik,

    Να σκεφθείς ότι επί πλέον υπάρχει ένα πλήθος από 400.000 νέους Έλληνες (συνίσταται ποιοτικά στον αφρό των νέων Ελλήνων) που βρίσκονται στο εξωτερικό "εις αναζήτησιν καλλιτέρας τύχης", διότι εδώ οι φρικώδεις ανθρωποφάγοι εθνομηδενιστές συριζαίοι και οι συν αυτω, δεν έχουν από τον ήλιο μοίρα, διότι καταστρέφουν οικονομικά και εθνολογικά την Ελλάδα μας.

    Εαν αυτοί οι 400.000 του εξωτερικού προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες ανέργους τότε το ποσοστό υπερβαίνει το 20%.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

    Αγαπητέ Φίλε Andpik,

    Να σκεφθείς ότι επί πλέον υπάρχει ένα πλήθος από 400.000 νέους Έλληνες (συνίσταται ποιοτικά στον αφρό των νέων Ελλήνων επιστημόνων) που βρίσκονται στο εξωτερικό "εις αναζήτησιν καλλιτέρας τύχης", διότι εδώ οι φρικώδεις ανθρωποφάγοι εθνομηδενιστές συριζαίοι και οι συν αυτω, δεν επιτρέπουν σε κάθε ικανό και μορφωμένο νέο να έχει στον ήλιο μοίρα, διότι οι εθνομηδενιστές - ξυλοσχίστες στα οικονομικά, καταστρέφουν εθνολογικά καιοικονομικά την Ελλάδα μας.

    Εαν αυτοί οι 400.000 του εξωτερικού προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες ανέργους τότε το ποσοστό υπερβαίνει το 20%.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.