26/5/19

Ευρωεκλογές 2019 - Γαλλία: Πρώτη η Λεπέν - Δεύτερος ο Μακρόν


Το ακροδεξιό κόμμα αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει ποσοστό περίπου 24,2%, έναντι 22,4% του LREM του Μακρόν - Μεγάλη έκπληξη οι Πράσινοι - Μέγαρο Ηλυσίων: Απογοητευτική αλλά όχι τιμωρητική η δεύτερη θέση

Ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν εκτιμάται ότι θα κερδίσει τις σημερινές ευρωεκλογές, σύμφωνα με δύο exit poll των ινστιτούτων IFOP και Elabe.
Το κόμμα της Λεπέν αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει ποσοστό περίπου 24,2%, έναντι 22,4% του κόμματος LREM του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Elabe.
Παρόμοια ποσοστά (24% και 22,5%) δίνει και το IFOP.

Εφόσον επαληθευτεί αυτή η πρόβλεψη, ο Εθνικός Συναγερμός θα αποσπάσει 24 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έναντι 23 εδρών για το κόμμα του Γάλλου προέδρου.

Η μεγάλη έκπληξη έρχεται από τους Πράσινους οι οποίοι καταλαμβάνουν την τρίτη θέση με ποσοστό 12, 7%.

Το δεξιό κόμμα των Ρεπουμπλικανών καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με 8,5% ενώ το αριστερό κόμμα του Ζαν Λικ Μελανσόν αποσπά μόλις 6, 2 %.

Μακρόν: Απογοητευτική αλλά όχι τιμωρητική η δεύτερη θέση

"Αξιοπρεπές" χαρακτήρισε το Μέγαρο των Ηλυσίων το ποσοστό που συγκέντρωσε το κόμμα LREM του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στις σημερινές ευρωεκλογές, σημειώνοντας ωστόσο ότι η δεύτερη θέση είναι "απογοητευτική αλλά όχι τιμωρητική".

Η γαλλική προεδρία επισήμανε ότι η πλειοψηφία όσων προσήλθαν στις κάλπες ψήφισε υπέρ φιλοευρωπαϊκών κομμάτων ενώ τόνισε ότι η υψηλή συμμετοχή που καταγράφηκε στη Γαλλία είναι μια "καλή είδηση". Πρόσθεσε επίσης ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής στη Γαλλία, αντιθέτως η κυβέρνηση θα "εντείνει" την εφαρμογή του προγράμματός της κατά το δεύτερο μισό της θητείας του Μακρόν.


ΠΗΓΗ: protothema.gr

2 σχόλια:

  1. Δεν ειναι μονο η Γαλλία αλλά και άλλες μεγάλες χώρες η Βρετανία,η Ιταλία και λιγότερο αλλά ορατά και η Ισπανία που ψήφισαν πολυ αντιευρωπαϊκά ! Εν αντιθέσει με τη χώρα μας.Εχει ζουμακι η ανάλυση των εκλογών στην Ευρώπη ... Ο Ορμπαν επηρε 56% ! Τρομερά πράγματα ... Νεα Ευρώπη έρχεται με παλαιά Ελλαδα βέβαια κι εδω ειναι το κωμικό του πράγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάθε να κάνεις διάκριση μεταξύ τού αντιευρωπαϊκός και ευρωσκεπτικιστικός. Η ΛεΠεν δεν αντιτίθεται στην ΕΕ. Είναι ευρωσκεπτικίστρια. Ο ευρωσκεπτικιστής ενδιαφέρεται για την ΕΕ και αναζητά λύσεις και διεξόδους στα αδιέξοδά της, προκειμένου να μην διαλύσει. Αντιτίθεται στην σημερινή δομή και μορφή που έχει πάρει η ΕΕ. Βασικά πράγματα είναι αυτά. Μην γράφετε ό,τι σάς κατέβει.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.