15/5/19

Τι έγινε στο 72ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη (βίντεο, φωτο)

Στο βήμα ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής ΗΠΑ Δημήτρης Φιλιππίδης (φωτ.: Σταύρος Καλεντερίδης)
Με την επανεκλογή του Δημήτρη Φιλιππίδη στη θέση του ύπατου προέδρου της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ ολοκληρώθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο, το 72ο ετήσιο συνέδριο της οργάνωσης, στη Νέα Υόρκη.
Η Μακεδονία κυριάρχησε από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό του διήμερου συνεδρίου.
Το συνέδριο ξεκίνησε αμέσως μετά τον αγιασμό από τον πατέρα Ιερόθεο του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς και τις εργασίες του κήρυξε ο Δημήτρης Φιλιππίδης. Όπως είπε, η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και ο αγώνας που ξεκίνησε η οργάνωση πριν από ένα χρόνο με τη διοργάνωση των συλλαλητηρίων σε Νέα Υόρκη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αναβάθμισε το ρόλο αλλά και την αποστολή της Παμμακεδονικής.
«Σήμερα στέλνουμε ένα βροντερό μήνυμα: Ότι ο αγώνας μας συνεχίζεται και ότι τίποτε δεν μπορεί να μας κάνει να παρατήσουμε αυτό που ξεκινήσαμε. Η Μακεδονία έχει 3.000 χρόνια ιστορία και δεν μπορεί κανένας να την αλλοιώσει και να την αλλάξει. Ευχαριστώ τους συνέδρους που έχουν έρθει από άλλες Πολιτείες, από κάθε γωνιά της Αμερικής, αλλά και όλους τους συνέδρους που μπορεί να μην είναι Μακεδόνες, αλλά νιώθουν Μακεδόνες», είπε ο Δημήτρης Φιλιππίδης.
Τιμώμενο πρόσωπο του συνεδρίου ήταν ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ωστόσο δεν έδωσε το παρών επικαλούμενος τη χρονική συγκυρία. Με επιστολή του όμως εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «Ο Θεός θα δικαιώσει τις προσπάθειες όλων μας και δεν θα επιτρέψει τελικά την επικράτηση της αδικίας για τη Μακεδονία». Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου βραβεύτηκε και ο Σύλλογος Καστοριανών Νέας Υόρκης «Ομόνοια».
Την πρώτη μέρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ομιλία του διεθνολόγου-επικοινωνιολόγου Σταύρου Καλεντερίδη, στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.
Μεταξύ άλλων, εξήγησε τους λόγους που η Ελλάδα δεν έπρεπε να είχε υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και γιατί δεν πρέπει να μιλάμε για «Μακεδονική Ζήτημα» αλλά «Σκοπιανό».
Το νέο ΔΣ
Πλην του Δημήτρη Φιλιππίδη, τις υπόλοιπες θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης κατέλαβαν οι Πάνος Πολιτίδης (αντιπρόεδρος), Πέτρος Χαριτόπουλος (γενικός γραμματέας), Γιάννης Κατσαρός (ταμίας), Στέλιος Στρουμπάκης (βοηθός ταμίας), Δημήτρης Τασόπουλος (υπεύθυνος εράνων). Το νέο ΔΣ ορκίστηκε στον ιερό ναό της Αγίας Αικατερίνης στη Νέα Υόρκη από τον πατέρα Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο και παρουσία του κυβερνήτη Νέας Υόρκης της Παμμακεδονικής Ιορδάνη Αλεξιάδη.

Στιγμιότυπο από την ορκομωσία του νέου ΔΣ της Παμμακεδονικής (φωτ.: Facebook/ Dimitris Filippidis)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.