30/5/19

Η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε ύποπτο τζιχαντιστή στην Αθήνα


Ο ύποπτος είναι 27χρονος που συνελήφθη πριν από 20 ημέρες – Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τη Γερμανία γιατί φέρεται να αγόρασε ένα 5χρονο κορίτσι Γεζίντι, που βασάνισε και το άφησε να πεθάνει από τη δίψα

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας 27χρονος, που θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στο Ισλαμικό κράτος. Η πληροφορία ότι ο φερόμενος ως τζιχαντιστής βρίσκεται στην Ελλάδα σήμανε συναγερμό στις αρχές.

Σύμφωνα με το αγγλικό Euronews, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τη Γερμανία, καθώς κατηγορείται ότι αγόρασε» στο Ιράκ το 2015 ένα 5χρονο κοριτσάκι Γεζίντι, που βασάνισε και το άφησε να πεθάνει από τη δίψα. Ο Γιεζίντι είναι θρησκευτική ομάδα που διώκεται από τους τζιχαντιστές.

Ο 27χρονος ζούσε στο Ιράκ μαζί με τη Γερμανίδα σύντροφό του, όπου και είχαν δραστηριότητα με το ISIS. Η σύντροφός του συνελήφθη το 2014 και οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη στη Γερμανία. Ο 27χρονος δεν είχε συλληφθεί και κατάφερε να φτάσει στην Ελλάδα με άγνωστο τρόπο.

Η Αντιτρομοκρατική προχώρησε πριν 20 ημέρες στη σύλληψή του, ενώ η επιχείρηση έγινε σε συνεργασία με τις γερμανικές αρχές, που παρείχαν πληροφορίες. Σήμερα βρίσκεται σε ελληνική φυλακή, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την έκδοσή του στη Γερμανία.

Η δράση της συζύγου

Η σύζυγος, 27 ετών σήμερα, βρίσκεται αντιμέτωπη ακόμη και με ισόβια, καθώς το 2014 κατηγορείται ότι εγκατέλειψε τη χώρα της για να ενταχθεί στο ISIS. Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2015, περιπολούσε, οπλισμένη και με ένα γιλέκο με εκρηκτικά, για λογαριασμό της αστυνομίας ηθών στο Ιράκ.

Το 2015 η 27χρονη και ο σύζυγός της αγόρασαν ένα κοριτσάκι πέντε ετών και τη μητέρα του με στόχο να τις χρησιμοποιούσε ως σκλάβες. «Ο σύζυγος της κατηγορούμενης το τιμώρησε δένοντάς το έξω από το σπίτι υπό ασφυκτική ζέστη, αφήνοντάς το έτσι να πεθάνει από δίψα κατά βάναυσο τρόπο. Η κατηγορούμενη άφησε τον άντρα της να της το κάνει και δεν έκανε τίποτα για να σώσει το κοριτσάκι» διευκρινίζει η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της.

Η μητέρα του άτυχου κοριτσιού δήλωσε στους ανακριτές ότι η κατηγορούμενη επενέβη μόνο όταν ήταν πια αργά και το κοριτσάκι πέθανε από αφυδάτωση. Η Γένιφερ Β., όπως αποκαλείται η κατηγορούμενη, είχε συλληφθεί από τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας τον Ιανουάριο του 2016 στην Άγκυρα, όταν θέλησε να ανανεώσει τα χαρτιά της στη γερμανική πρεσβεία. Μερικές μέρες μετά, εκδόθηκε στη Γερμανία.

Σε προσωρινή κράτηση, πάντως, τέθηκε τον Ιούνιο του 2018, καθώς συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να μεταβεί εκ νέου στα εδάφη που έλεγχο το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Σύμφωνα με το Der Spiegel, κατά την αποτυχημένη αυτή προσπάθειά της να φύγει για να ανταμώσει ξανά με τους τζιχαντιστές, η κατηγορούμενη διηγήθηκε στον οδηγό της τη ζωή της στο Ιράκ. Αυτός ωστόσο ήταν στην πραγματικότητα πληροφοριοδότης του FBI και το αυτοκίνητο με το οποίο τη μετέφερε είχε μικρόφωνα. Η εισαγγελία χρησιμοποίησε τις ηχογραφήσεις αυτές για την απαγγελία κατηγοριών εναντίον της 27χρονης.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.