27/5/19

Ο Ναζισμός και η Χρυσή Αυγή ανήκουν στην εξτρεμιστική ακροαριστερά

Αντώνης Μποσνακούδης*
Οι περισσότεροι τουλάχιστον θα εκπλαγούν με το προηγούμενο το οποίο όμως είναι 100% αληθινό όσο απίστευτο και να φαίνεται. Σήμερα δεν υπάρχει Αριστερά και Δεξιά, ήταν μία κατάσταση μερικών δεκαετιών επί Ψυχρού Πολέμου κυρίως, αλλά μετά από την πτώση του Υπαρκτού Σοσιαλισμού είναι ανύπαρκτη.
Η κατάταξη όμως του Ναζισμού στον χώρο της παλαιάς Αριστεράς (ως ακραία έκφρασή της) ήταν γνωστό, αναμφισβήτητο και δεδομένο γεγονός για τον Ναζισμό, αλλά η μεταπολεμική σοβιετική προπαγάνδα κατάφερε να το συσκοτίσει και να το αλλοιώσει για να μην συνδέεται το «μαγαζάκι του τρόμου» που λέγεται Ναζισμός με τον δικό της σοσιαλιστικό-κομμουνιστικό χώρο, αφού ο Ναζισμός είναι όντως ακραία σοσιαλιστική μορφή. Κατάφερε να σερβίρει και να επιβάλλει ότι κάτι σοσιαλιστικό (τευτονικός Εθνικός Σοσιαλισμός – Εθνικοσοσιαλισμός που στοχοποιεί  τις εθνικές κοινωνίες κρατών για κατεδάφιση) είναι στον χώρο του πατριωτισμού και μάλιστα σκληροπυρηνική έκφρασή του!!! Οι συνεχιστές του σοβιετισμού στην Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες σήμερα το χρησιμοποιούν κανονικότατα, όπως και οι  υφιστάμενοι συνεργοί τους στην Ελλάδα και Ε.Ε.
Η έκπληξη ή αντίδραση που θα αισθανθείτε, είναι μία ένδειξη του πόσο ακραία διαστρέβλωση, παραπληροφόρηση και προπαγάνδα έχει εξαπολυθεί εναντίον των ανθρώπων τις τελευταίες δεκαετίες για να κολλήσει στο Ναζισμό την ετικέτα ότι ανήκει «στην ακροδεξιά» ή ότι είναι  «ακραία έκφραση πατριωτισμού» και άλλα παρόμοια. Και όμως σύμφωνα με τις σημερινές παραδοχές και κατατάξεις (όπως γίνονται και με τα κριτήρια που γίνονται), το «μαγαζί» του Ναζισμού είναι στη γειτονιά που είναι και το «μαγαζί» της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των διεθνιστών κλπ. Δεν υπάρχει μεν ταύτιση απαξίας του Κομμουνισμού με τον Ναζισμό (όπως προωθούν κάποιοι δυτικοί κύκλοι και στην Ε.Ε.) αλλά η γειτονία τους είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με αυτήν με τον πατριωτικό χώρο με τον οποίο ο Ναζισμός είναι ο απόλυτος εχθρός, ακόμη μεγαλύτερος από την μπολσεβίκικη βαρβαρότητα. 

Η βασική διαφορά που έχουν είναι τί ήθελε να κάνει ο Ναζισμός με τα συντρίμμια των εθνικών κρατών αν επικρατούσε και τί θέλει να κάνει ο διεθνιστικός αντεθνισμός- αεθνισμός κλπ. Ο Ναζισμός θάβει τα συντρίμμια κάτω από άσφαλτο και τσιμέντο και «χτίζει» από επάνω τον τευτονικό-γερμανικό κόσμο, ενώ οι άλλοι, γύρω από τον χώρο του Υπαρκτού Σοσιαλισμού, δι-εθνισμού κλπ επαναχρησιμοποιούν τα «υλικά» των κατεστραμμένων εθνών ώστε (διαμέσου αυτών) να χτίσουν με αυτά τον δικό τους κόσμο του ολοκληρωτισμού. Δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο εθνικό χαρακτήρα ή στοιχείο, κάνουν μία «σαλάτα» υλικών από τα κατεστραμμένα έθνη-κράτη και τις εθνικές κοινωνίες και χτίζουν με αυτά τον δικό τους κόσμο ολοκληρωτισμού. Και στις δύο περιπτώσεις ο κόσμος οδηγείται σε ολοκληρωτισμό και τυραννία. Στον Εθνικό Σοσιαλισμό (εθνικοσοσιαλισμό) του Ναζισμού, απλώς δεν υπάρχει ούτε ίχνος ακόμη και από συντρίμμια των εθνών που θα είχε καταστρέψει. Όλα γερμανο-τευτονοποιούνται εθνικά.

Αν και σήμερα δεν υπάρχει πια ο διαχωρισμός Αριστερά-Δεξιά, είναι κατάλοιπο διχαστικό από τον ψυχρό πόλεμο, μιλώντας με τις συνθήκες που επικρατούσαν επί ψυχρού πολέμου όταν υπήρχε Αριστερά και Δεξιά ως έκφραση της κατάστασης εκείνη την εποχή, ο Ναζισμός ως Εθνικός Σοσιαλισμός που είναι, είναι καραμπινάτο τμήμα της Αριστεράς αφού είναι σοσιαλισμός ή τουλάχιστον μία μορφή σοσιαλισμού.

Το στοιχείο που διαφοροποιεί το Ναζισμό είναι το «εθνικό» πριν από τη λέξη σοσιαλισμός. Αυτό όμως το εθνικό στοιχείο είναι ξεκάθαρα γερμανικό ή καλύτερα Γερμανοτευτονικό δηλαδή αφορά ΜΟΝΟ αυτό το εθνικό στοιχείο και ΚΑΝΕΝΑ άλλο εθνικό στοιχείο σε ΚΑΜΙΑ άλλη χώρα του κόσμου. Άλλωστε η λέξη Nazi από την οποία προέρχεται ο Ναζισμός και κρύβει το σοσιαλιστικό υπόβαθρο ως εθνικοσοσιαλισμού, είναι σύμπτυξη στα γερμανικά της λέξης «εθνικοσοσιαλισμός» δηλαδή NAzional soZIalismus. Για να το πούμε απλά κάποιος που γίνεται ναζιστής είναι ναζιστής αισθάνεται ναζιστής κλπ ΔΕΝ είναι τίποτα άλλο εθνικό. Δεν είναι Έλληνας, δεν είναι Ρώσος, δεν είναι Αμερικανός, δεν είναι Ιταλός, δεν είναι Κινέζος, δεν είναι Βραζιλιάνος, δεν είναι Κενυάτης κλπ κλπ. Γίνεται Γερμανός ή καλύτερα Γερμανο-Τεύτονας.

Ο Ναζισμός κινείται στον ίδιο χώρο καταστροφής κάθε Εθνικού στοιχείου, Εθνικής κοινωνίας, Εθνικού κράτους στον κόσμο, όπως κινείται και ο παλιός αριστερός διεθνισμός και όλα αυτά τα μορφώματα του σοσιαλισμού τα οποία πρακτικά τον ωθούσαν στην δημιουργία ενός κόσμου ο οποίος δεν θα έχει εθνικά κράτη, εθνικές κοινωνίες και παρόμοια, αλλά θα κατασκευαστεί από αυτούς χρησιμοποιώντας τα ερείπια των εθνικών κρατών και εθνικών κοινωνιών δεδομένου ότι η διάλυση κάθε Εθνικού στοιχείου και Εθνικής δομής είναι χαρακτηριστική επιθυμία αυτών των αριστερών ομάδων όσο μικρές και όσο μεγάλες και αν είναι.

Η σημερινή παγκοσμιοποίηση των Δυτικών «καπιταλιστών», «ιμπεριαλιστών» και όλα όσα τους κατηγορούν αυτοί που σήμερα αυτοχαρακτηρίζονται ως αριστεροί, είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που εκείνοι ήθελαν να πετύχουν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Οι πρώην αριστεροί είναι η παλαιά διοίκηση του «μαγαζιού» και οι καπιταλιστές κλπ είναι το νέο μάνατζμεντ του ίδιου «μαγαζιού» μετά από τις «επιθετικές εξαγορές» του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και του Ψυχρού Πολέμου.

Η αλητεία της Χρυσής Αυγής

Η αλήτικη στάση της Χρυσής Αυγής κυρίως στην ηγεσία τους, χωρίς να μπορούμε να μιλήσουμε για τους συμπαθούντες ή όσους την ψηφίζουν διότι έχουν πιθανόν άλλους λόγους, είναι ότι λειτουργεί ως επιβάρυνση της Αντίστασης κατά του μπολσεβίκικου  Ναζισμού της παγκοσμιοποίησης που εκδηλώνεται στις μέρες μας, διότι μολύνει τον πατριωτικό χώρο με το στίγμα της και του προσδίδει ένα είδος ταυτότητας, το οποίο όχι μόνο δεν ισχύει αλλά είναι εντελώς αντίθετο. Ταυτόχρονα λειτουργεί ως αλεξικέραυνο, δήθεν ότι είναι η μοναδική έκφραση Ναζισμού στον πολιτικό κόσμο τη στιγμή όπου τόσο τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και άλλα μικρότερα κόμματα τα πήρε εδώ και καιρό το ποτάμι του Ναζισμού και υπηρετούν υπάκουα το Ναζιστικό άξονα Βερολίνου-Βρυξελλών-Ουάσιγκτον. Σε αυτούς τους χώρους βρίσκεται ο σκληροπυρηνικός επιχειρησιακός Ναζισμός, από τον οποίο κινδυνεύει η Ελλάδα και Ευρώπη και κατασκεύασαν την Χρυσή Αυγή για αλεξικέραυνο να πέφτουν σε αυτήν οι κεραυνοί της οργής των Ελλήνων και εκείνοι να συνεχίζουν τη ναζιστοποίηση της Ευρώπης με το φεντεραλισμό τους κλπ.

Η Χρυσή Αυγή δεν καταδικάζει ξεκάθαρα και ανεπιφύλακτα τον Ναζισμό. Δεν αναδεικνύει το εξόχως ανθελληνικό στοιχείο του, ούτε όμως από την άλλη μεριά λέει ξεκάθαρα ότι είναι μία Ναζιστική ομάδα που πιστεύει στο Ναζισμό και δικαιολογεί αυτά που εμείς θεωρούμε εγκλήματα. Διατηρεί αυτή την  νεφελώδη μορφή ώστε να μπορούν να την χρησιμοποιούν οι εχθροί της Ελλάδας εναντίον μας και εναντίον του πατριωτικού χώρου και γενικά της Αντίστασης κατά του ναζιστικού μπολσεβικισμού της παγκοσμιοποίησης. 

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στην Ελλάδα της κατασκευής διχασμού με τη διατήρηση του διχαστικού Αριστερά-Δεξιά αλλά και της αλλοίωσης των εννοιών με κυριότερο εργαλείο την αλλοιωμένη σημασία λέξεων όπως εθνικισμός, λαϊκισμός, σκεπτικισμός κλπ. Θα τα πούμε πολύ συνοπτικά με επιφύλαξη αργότερα για αναλυτικότερα.

Από τότε που υπάρχει η έννοια και αίσθηση του έθνους ΟΛΟΙ οι άνθρωποι είναι εθνικιστές, έχουν εθνικισμό. Η σχέση που έχει το ανοσοποιητικό σύστημα με την υγεία είναι η σχέση του εθνικισμού με τον εθνισμό. Αυτό που μεθοδευμένα δεν αναφέρουν είναι ότι υπάρχει ο εθνισμός.

Η υγεία είναι μία στατική κατάσταση ισορροπίας και ομαλής λειτουργίας, ενώ το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί με ενεργό, δυναμικό και καταλυτικό τρόπο (όταν εμφανιστεί μία απειλή ή μία κατάσταση που ερμηνεύεται ως απειλή εναντίον της υγείας), έτσι ώστε να εξουδετερώσει την απειλή και να διατηρήσει και να προστατεύσει την υγεία. Κατ' αναλογία, ο εθνικισμός είναι το ενεργητικό στοιχείο που προστατεύει την ακεραιότητα του εθνισμού όταν εντοπίζει και αντιλαμβάνεται κάποια απειλή από τις γκλομπαλιστικές συμμορίες που θέλουν να καταστρέψουν τις εθνικές κοινωνίες και να επιβάλουν την δικτατορία τους. Ο εθνισμός είναι το στατικό στοιχείο δηλαδή η κατάσταση ταύτισης και αγάπης ή θετικής γενικότερα στάσης απέναντι σε αυτό που γίνεται αντιληπτό ως έθνος του ατόμου, η υιοθέτηση και πίστη στις αξίες και στα ιδεώδη του έθνους. Ο εθνικισμός προκαλείται, ενεργοποιείται, πυροδοτείται από κάτι. Δεν εκδηλώνεται διαρκώς αλλά έρχεται στην επιφάνεια ΜΟΝΟ όταν προκληθεί από τους γκλομπαλιστές. Όπως το ανοσοποιητικό σύστημα υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους, έτσι υπάρχει και ο εθνικισμός ως αμυντική λειτουργία του εθνισμού. Εκτός από απειροελάχιστες περιπτώσεις ανθρώπων, στους οποίους η έννοια και αίσθηση του έθνους είναι ανύπαρκτη σε αυτούς.

            Γιατί όμως η παλιά Αριστερά στοχοποίησε τον εθνικισμό και πώς; Το «πώς» περιλαμβάνει κυρίως την απόδοση σε αυτόν αρνητικών στοιχείων που απλώς δεν έχει. Εθνικισμός είναι μόνο ότι προαναφέρθηκε. Οτιδήποτε άλλο είναι σκόπιμα πρόσθετο για αλλοίωση της αντίληψής μας. Όπως «δημοκρατία» και τα παράγωγα είναι λέξεις που επί σοβιετισμού έλαβαν προσδιορισμούς αντίθετους με την Δημοκρατία (μέχρι και Λαϊκές Δημοκρατίες έλεγαν τα κράτη στο Σιδηρούν Παραπέτασμα) έτσι και στον Εθνικισμό τού «κόλλησαν» προσδιορισμούς για να στοχοποιηθεί διότι δεν μπορούν να  στοχοποιήσουν αυτά καθ' αυτά τα εθνικά κράτη και κοινωνίες. Θα «καρφωθούν» αμέσως. Είναι δειλία και αλητεία μαζί.

            Το ίδιο και για τον  «Λαϊκισμό».  Με βάση το Σύνταγμα όλη η εξουσία σε ένα κράτος πηγάζει από το λαό δηλαδή όλοι οι πολίτες έχουν μία «δεξαμενή» στην οποία βάζουν την εξουσία τους έτσι ώστε να αξιοποιηθεί για την διακυβέρνηση του Κράτους. Η απόλυτη αντίθεση του γκλομπαλιστικού ολιγαρχικού συστήματος είναι η Άμεση Δημοκρατία όπου η εξουσία βρίσκεται στον κάθε πολίτη και όχι στα χέρια φασιστικών και αντιδημοκρατικών ομάδων των «ελίτ». Ο χαρακτηρισμός λαϊκιστής ή λαϊκισμός είναι το περιπαικτικό εργαλείο με το οποίο το ολιγαρχικό καθεστώς του γκλομπαλισμού προσπαθεί να μολύνει αυτήν τη δεξαμενή εξουσίας των πολιτών, ώστε να την απαξιώσει και να απομακρύνει τους πολίτες από αυτήν. Κατασκευάζει την ψευδή εικόνα και αίσθηση ότι οτιδήποτε έχει σχέση με τον λαό, τους πολίτες είναι χαμηλού επιπέδου και ότι τη διακυβέρνηση των κρατών, των οικονομιών κλπ πρέπει να αφήνουμε σε αυτούς που γνωρίζουν και είναι κατάλληλοι ... για να κυβερνούν, δηλαδή στους «ελίτ».


Χρυσή Αυγή και σατανισμός του Άλιστερ Κρόουλι

            Το όνομα Χρυσή Αυγή (Golden Dawn) θα πρέπει να ξέρουν οι αναγνώστες ότι δεν είναι καθόλου μα καθόλου τυχαίο όνομα. Ο σατανικός αποκρυφισμός της Αγγλίας χαρακτηρίζεται από μία μορφή από τις πιο μαύρες πνευματικά τουλάχιστον στη σύγχρονη ιστορία: Από τον Άλιστερ Κρόουλι. Αυτός είχε ιδρύσει ένα σατανιστικό Τάγμα με το όνομα Thelemic Order of Golden Dawn (Θελεμικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής) το οποίο σχετιζόταν με αυτό που ήταν γνωστό ως το «Θέλημα του Κρόουλι», δηλαδή η ενσαρκωμένη δημιουργία της πόρνης Βαβυλώνας όπως αναφέρεται στην Αποκάλυψη.

            Συνεπώς η έννοια της Χρυσής Αυγής συνδέεται άμεσα και άρρηκτα ίσως και αποκλειστικά με το Θέλημα του Κρόουλι το οποίο είναι εντελώς αντιχριστιανικό. Από αυτό το Τάγμα προήρθαν και άλλες μαύρες μορφές που μας έχουν επηρεάσει μέχρι σήμερα και ένας από αυτούς είναι ο ιδρυτής της Scientology, Ron Hubbard. Στην περίπτωσή μας η αντίληψη του όρου Χρυσή Αυγή γεννήθηκε και διατηρήθηκε μόνο και πάντα σε σύνδεση με το σατανιστικό "project" της υλοποίησης της «πόρνης Βαβυλώνας». Για την Ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Ron Hubbard φέρεται να προσπάθησε να υλοποιήσει την «Πόρνη Βαβυλώνα» ως Scientology. Μήπως δεν είναι σύμπτωση ότι και ο Συνασπισμός, πάνω στον οποίο στηρίχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, την εφημερίδα του την έχει ονομάσει «Αυγή»;

            Για να υπάρχει και ένα πρακτικό ξεκάθαρο κριτήριο πώς πηγαίνουν τα πολιτικά πράγματα, μπορούμε να δώσουμε μία ιδέα λέγοντας ότι όσο...(1)  περισσότερο απελευθερώνεται ο λαός μας από το διχαστικό δίπολο Αριστεράς-Δεξιάς, (2) όσο περισσότερο ξεκαθαρίζει ότι ο Ναζισμός είναι στυγνή ακροαριστερή εξτρεμιστική ιδεολογία και πρακτική και (3) όσο περισσότερο οι άνθρωποι που έχουν συναισθηματική ή ψηφοφορική εξάρτηση με την Χρυσή Αυγή αντιλαμβάνονται ότι είναι ένα από τα μαύρα προϊόντα του Κρόουλι, .... τόσο καλύτερα θα πηγαίνουν τα πράγματα για τον λαό.

            Τώρα είναι ξεκάθαρο, αν προσέξει κάποιος, ότι ο Ναζισμός στήνει ξανά τα δίκτυά του και τους ανθρώπους του. Στήνει πάλι τον Άξονα. Όλοι όσοι είναι εναντίον της Ελλάδας και έχουν ζωτική στήριξη από τον αμερικανοβρυξελιώτικο Άξονα, ανήκουν στον κόσμο του Ναζισμού του '40. Δείτε: Η Τουρκία πρώτα από όλα είχε και έχει πλήρη στήριξη σε κάθε ανθελληνικό απαράδεκτο παράνομο πράγμα που ζητάει, άσχετα αν σήμερα προσωρινά και φαινομενικά δείχνουν να είναι σε σύγκρουση απλώς σε ένα παιχνίδι συμμοριών όπως έχω γράψει σε προηγούμενο άρθρο. Το άλλο παράδειγμα είναι η Αλβανία που και αυτή ήταν μέσα στον άξονα αλλά και τα Σκόπια για το οποία οι ναζί και οι φασίστες του Χίτλερ και του Μουσολίνι είχαν για πρώτη φορά θέση την ιδέα για θεμέλια εθνικού κράτους μακεδόνων εναντίον της Ελλάδας. Το άλλο κραυγαλέο παράδειγμα είναι η Ουκρανία, οι Βαλτικές χώρες και οι Σκανδιναβικές, οι οποίες ήταν πάλι στο ναζιστικό άξονα. Τίποτα από αυτά δεν είναι τυχαία. Η ναζιστική αυτοκρατορία αντεπιτίθεται. Μέσα από τις ΗΠΑ και το βαθύ κράτος των Βρυξελλών. 

            Πώς θα μπορούσε το καθεστώς να επαναχρησιμοποιήσει την Χρυσή Αυγή; Όπως ΠΑΣΟΚοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ, θα Χρυσαυγιτίσει άλλον χώρο; Θα έχουμε Χ.Α. και Χ.Α. Εσωτερικού;

*Δημοσιογράφος-συγγραφέας,
Συντονιστής στην συμμαχία ΑΚΚΕΛ
tonybosnakoudis@gmail.com
tonybosnakoudis@tutanota.com
tonybosnakoudis@protonmail.com

18 σχόλια:

  1. Just when I thought Infognomon wasn't given enough space to XA.
    Nazis and satanists then. Congratulations to the Infognomon team for a high quality article.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω διαβάσει ένα βιβλίο έρευνας του κ.Μποσνακούδη με στοιχεία για τους Σαϊεντολόγους. Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο!

    Ε.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1940,η ναζιστική Γερμανία ισοπέδωσε την Ευρώπη,τραυμάτσε θανάσιμα την Σοβιετική ένωση και άφησε άθικτες τις ΗΠΑ.
    Ετσι ελπίζουν και τώρα.
    Αλλά 80 χρόνια μετά...
    Με πυρηνικά στα οπλοστάσια της Ευρώπης και της Ρωσίας...
    Που φέραν και στον Αραξο;
    Ενώ οι ΗΠΑ, οι Αυστραλοί και οι Ιάπωνες θα αναλάβουν την Κίνα...
    Στην Ν.Ανατολική Ασία,η Ινδία το Πακιστάν...
    Κι'ο Θεός βοηθός...
    Ερώτημα παραμένει η Αφρική...
    Προς το παρόν πάντως,κάνουν ασκήσεις με τμήματα των Ελληνικών ειδικών δυνάμεων γιά ανακατάληψη νήσου στο Α.Αιγαίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ἐνδιαφέρουσα ἡ ἀνάλυση.
    Νά θυμίσω, ὅτι τό ἐθνικοσοσιαλιστικό κόμμα τοῦ Χίτλερ, προῆλθε ἀπό ἕνα κόμμα πού ἀρχικά ὀνομαζόταν "Ἐργατικό".
    Μἀλιστα, ἡ κύρια κατηγορία κατά τῶν ἐθνικοσοσιαλιστῶν, ἦταν ὅτι ἦσαν σοσιαλιστές.
    _Τό 1919, στό Μόναχο, συγκρούσθηκαν μέ τούς κουμουνιστές, πού εἶχαν καταλάβει τή τοπική ἐξουσία, ἀπόστρατοι στρατιωτικοί δυσαρεστημένοι ἀπό τή ταπεινωτική γιά τήν Γερμανία εἰρήνη ἐνισχυμένοι ἀπό ὁμάδες τῶν "ἐργατικῶν" -μετέπειτα ἐθνικοσοσιαλιστῶν- ὑπό τά ὄμματα τῆς ἀστυνομίας πού παρακολουθοῦσε χωρίς νά παρεμβαίνη.

    Καί οἱ δύο παρατάξεις, εἶχαν τή πρόθεση τῆς καταλήψεως τῆς ἐξουσίας διά τῆς βίας, εἶχαν περιφρόνηση γιά τήν "ἀστική"δημοκρατία, εἶχαν προσφυγή στήν χυδαιότητα τῶν πλέον ἀμόρφωτων, γιά τήν στρατολόγηση ὁμάδων κρούσεως, καί μισοῦσαν τόν "ἀστικό πολιτισμό".
    Γνώριζαν δέ καί οἱ δύο, ὅτι μόνος ἀληθινός ἐχθρὀς τους στήν βιαία κατάλυση τῆς Δημοκρατίας, δέν ἦσαν οἱ δυνάμεις τῆς Δημοκρατίας, πού θά ἀντιδροῦσαν ἀργά καί ἀναποτελεσματικά, ἀλλά κυρίως γιά τούς κουμουνιστές οἱ ἐθνικοσοσιαλιστές, καί γιά τούς ἐθνικοσοσιαλιστές οἱ κουμουνιστές.
    Καμία σχέση μέ τά σημερινά κόμματα, βέβαια. Ἰστορικά μιλᾶμε....

    Τώρα, πῶς γίνεται νά θεωροῦνται ἀντίθετοι ἀκραῖοι, αὐτοί πού ἐξ ἴσου καί μέ ὄμοιο δόλιο καί βίαιο τρόπο, πολεμοῦν τήν ἀληθινή δημοκρατία, ἐκμεταλλευόμενοι τίς ἀτέλειές της ἤ καἰ τόν ὑποκριτικό σεβασμό της ἀπό τίς κρατοῦσες ἐλίτ;

    Καί πῶς γίνεται οἱ κρατοῦσες ἐλίτ νά πατᾶνε, προκειμένου νά διαστρέφουν τήν Δημοκρατία, πότε στούς μέν καί πότε στούς δέ, πού εἶναι ὅμως τό ἴδιο πράγμα;
    Αὐτά δέν ἐξηγοῦν, τό γιατί δέν συλλαμβάνονται, οὔτε περιορίζονται πράγματι στήν τρομοκρατική δράση τους, ποτέ ὅλοι οἱ παρακρατικοί,
    ἀλλά μόνο, ἄλλοτε οἱ μισοί, καί ἄλλοτε οἱ ἄλλοι μισοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή, από τον τρόπο καταλήψεως τής εξουσίας, εξάγεις εσύ το συμπέρασμα ότι εθνικοσοσιαλιστές και κομμουνιστές ήσαν το ίδιο; Η ιδεολογία των μεν δεν διέφερε από των δε;

      Διαγραφή
    2. αγαπητέ Nativist τόσο οι NAZI NAzionalsoZIalismus όσο και οι κομμουνιστές ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ.
      όπως οι Σπαρτιάτες και οι Αθηναίοι είναι Έλληνες.
      Συνεπώς μόνος θα απαντήσεις στο ερώτημα σου.

      Διαγραφή
    3. @ ROMIOS XO

      Θα προτιμούσα μία απάντηση από τον ερωτηθέντα. Όχι, η ιδεολογική των βάση, που δεν είναι ο σοσιαλισμός, παρά το όνομα, είναι εντελώς διαφορετική.

      Διαγραφή
    4. Νάτιβιστ διάβασε τό ἄρθρο πάλι. Λέει τά ἀντίθετα ἀπό αὐτά πού ἔχεις καταλάβει ὅτι θά ἔπρεπε νά λέῃ.
      Ἄλλωστε ἡ θεώρησή σου εἶναι ἡ γνωστή καί εἶναι ἐσφαλμένη, κατά τόν συγγραφέα τοῦ ἄρθρου. Γιατί δέν σχολιάζεις ἐκεῖνον καί σχολιάζεις τό σχόλιό μου;

      Διαγραφή
    5. @ Nikolaos Kavasilas 29 Μαΐου 2019 - 1:01 π.μ.

      α) Το άρθρο επαναλαμβάνει ανοησίες που έχουν κατά κόρον λεχθεί/γραφεί και στο παρελθόν.

      β) Εγώ σού έθεσα συγκεκριμένο ερώτημα, στο οποίο, ως συνήθως, δεν απαντάς. Θα σού επαναλάβω για πολλοστή φορά, ότι αν δεν είσαι σε θέση να στηρίξεις αυτά που γράφεις, τότε τι ακριβώς επιδιώκεις; Ή δεν καταλαβαίνεις τι σε ρώτησα (το πιθανότερο);

      Διαγραφή

    6. αγαπητέ nativist θα διαφωνήσω μαζί σου.
      Τοσο ο κομμουνισμός όσο και ο ναζισμός είναι δύο εκφράσεις του σοσιαλισμου για αυτό και οι δύο άλλωστε αυτοχαρακτηρίζονται ως ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ (ΤΟΣΟ ΟΙ ΝΑΖΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ)

      Ο σοσιαλισμός είναι μια υλιστική μεσιανική θεωρία συγκεκριμένης ηθικής με "οραμα" μια "νέα κοινωνία" και το "νέο ανθρωπο" αυτα ειναι ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. Λογικό αφού ιδεολογικό τους υπόβαθρο είναι και στους δύο ο υλιστικός σοσιαλισμός.


      Τόσο ο ναζισμός όσο και ο κομμουνισμός ως εξτρεμιστικα σοσιαλιστικά υλιστικα μορφώματα ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΗΘΙΚΗ και συμπεριφορά σε ότι θεωρούσαν απειλή. Στρατόπεδα εξόντωσης είχαν και οι δύο ως τροπο αντιμετώπισης αυτών που "μολυναν" την ψευδομεσιανικη , ψευδοουτοπικη ΗΛΙΣΤΙΚΗ κοινωνία τους.

      Διαγραφή
  5. Πείτε στον κύριο πολλά ντεπό, στον ισκιο και να ξαπλώνει...Επίσης η "Αυγή" υπάρχει απο το 52...Κάτι χρόνια πρίν τον Συνασπισμό. Εκτός εάν η ΕΔΑ ηταν "πρόδρομο φαινόμενο" με ...σαιντολογικές ρίζες !
    Δυστσυχώς ετσι δεν πολεμάμε τον εθνομηδενισμό, απλώς φουσκώνωμε τα πανιά μπουρδολόγων - συνομωσιολόγων - τηλεκηρύκων κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμπεράσματα τραβηγμένα από τα μαλλιά. Τεκμηρίωση για κλάματα.

      Διαγραφή
    2. Με υβριστικούς χαρακτηρισμούς δεν απαντώνται τα επιχειρήματα, όσο πρωτοποριακά κι αν ακούγονται από τους μη ειδικούς.

      Διαγραφή
  6. Πάντως στην Γαλλία,ο Μακρόν έφερε ή τουλάχιστον είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία να φέρει την ακροδεξιά στην εξουσία...
    Και ο Μακρόν έχει σχέση με την αριστερά,όσο κι'ο Τράμπας...
    Είπαμε.
    Είναι 80 χρόνια μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην συνεχιζετε ερμηνειες του κοσμου με ενα μοντελο μετρησης αυθαιρετο..μονοτονο...φτιαχτο ..κλασικο.Την ψευδη βαση Αριστερα - Δεξια.Μονο εριδα και ψευδος παραγει.Ολα τα συμπερασματα ειναι λαθος κι αυθαιρετα το ιδιο.Ας δουμε γιατι...Απο που κι ως που οι δημιουργοι τους ...ειναι μετρο των παντων ?? Μην τρελαθουμε.δηλ.Πχ..ο Μαρξ..ο οποιος ...Τι σοι παραδοχη ειναι αυτη ?? Οτι αυτος ...ειχε τοσο δικιο ..ωστε ποτε κανεις στην ιστορια ??? Θα τρελαθω παει...Κι αρα ειναι το ...μετρο των παντων ??!!! Γιατι να.δεχτω τον Μεσια αυτον ?? Και σαν ...μετρο.!!! Αει στο καλο !! Το ιδιο ισχυει και για τον...νοητο του εχθρο !!!! Οπως και να λεγεται.!!! Γιατι ολα αυτα ?? Η εμπειρια χιλιαδων ετων ..χιλιαδων φιλοσοφων ..εχει περιγραψει τι γινεται αληθινα..Απλα και ξεκαθαρα. Ειναι το μονο που ισχυει ολα τα χρονια και ειναι αληθινο.Το μονο μετρο ολων....Η παλη του καλου και του κακου !!!!!Του ηθικου και του ανηθικου !! Του δικαιου. Και του αδικου. Αυτο ειναι το μετρο της Φυσης.Αλλα τα πονηρα λαμογια το εξαφανισαν..αλλαζοντας το ...με ομορφα ψευδη.Για να μην μπορουμε να συγκρινουμε ξανα ...με το καλο και το κακο..Απενοχοποιησαν δηλ . Το μανιωδες κακο που κανουν στα παντα..Ετσι καλυψαν.τα ....Κριματα τους σε σαραντα κυμματα. Ειπαν δηλ.:" κανε κακο αφοβα..και πες οτι ειναι για καλο !!Πες οτι ειναι ταχα μια καλη ιδεολογια αγια !! Και μην εχεις ...ενοχες !!Κοροιδεψε και ...τον εαυτο σου !!Κι ολους.".....Αυτο γινεται...Οσον αφορα το μοντελο ..δεξια ...αριστερα...ειναι και για γελια ..τελικα. Εγω το αρνουμαι πληρως σαν μετρο...και το περιφρονω πληρως σαν υπαρκτο...κι αξιο ασχολιας.Ειναι ποταπο..κι αναξιο λογου...Αλλωστε δειτε τους δημιουργους του.....και στα μυρια ακαταληπτα παρακλαδια τους...τα χωρις τελος διαιρεσεων. ( σκοπιμα...για μπερδεμα της αναλυση σας...και για ατελειωτες εριδες ανευ καταληξης...στον αιωνα τον απαντα..Αν ειχαμε ταξινομησει γρηγορα τους στοχους ..απλα..με ενα κοινο αρχαιο μετρο...αληθινο...θαχαν τελειωσει οι πονηροι...Οπως ομως παμε σαν κοτες σουρωμενες απ το μπερδεμα...τις εριδες...τα μιση....ποτε δεν θα τελειωσουμε...Ποτε !!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρός Νάτιβιστ:
    Τήν τελευταία ὡς ἄνω ἀπάντησή σου, δέν τήν εἶχα δεῖ. Τυχαίως ξαναβλέπω τό ἴδιο ἄρθρο. Ἀπαντῶ γιάτί κατεδαφίζεις ἀνέντιμα.
    α) Το άρθρο Δέν επαναλαμβάνει ανοησίες που έχουν κατά κόρον λεχθεί/γραφεί και στο παρελθόν. Αὐτό μᾶλλον τό ἐπινόησες ἐσύ, γιά νά τό ἀπαξιώσῃς μέ μιά μόνο ἐπικριτική φράση σου, καί αὐτό καί ἐμένα., ὡσάν ἀληθινό τρόλ καί πάλι. Καί τό ἐρωτημα εἶναι, γιατί;
    Β) Ἀπάντησα στό ἐρώτημά σου παραπέμποντάς σέ στό ἄρθρο, πού εἶναι προφανές ὅτι δέν τό διάβασες-ἤ ὅπως ὁμολογεῖς, δέν τό ἔλαβες κάν ὑπ' ὄψη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Nikolaos Kavasilas 21 Νοεμβρίου 2019 - 10:10 π.μ.

      Ποτέ δεν γράφω κάτι, αν προηγουμένως δεν το έχω ελέγξει, εν αντιθέσει με σένα. Αυτό θα έπρεπε να σού είναι γνωστό.

      Έγραψες, μεταξύ άλλων, στο σχόλιό σου 27 Μαΐου 2019 - 11:47 μ.μ.: "Καί οἱ δύο παρατάξεις, εἶχαν τή πρόθεση τῆς καταλήψεως τῆς ἐξουσίας διά τῆς βίας, εἶχαν περιφρόνηση γιά τήν "ἀστική"δημοκρατία, εἶχαν προσφυγή στήν χυδαιότητα τῶν πλέον ἀμόρφωτων, γιά τήν στρατολόγηση ὁμάδων κρούσεως, καί μισοῦσαν τόν "ἀστικό πολιτισμό" κι εγώ απλώς ρώτησα (28 Μαΐου 2019 - 1:51 μ.μ.) "Δηλαδή, από τον τρόπο καταλήψεως τής εξουσίας, εξάγεις εσύ το συμπέρασμα ότι εθνικοσοσιαλιστές και κομμουνιστές ήσαν το ίδιο; Η ιδεολογία των μεν δεν διέφερε από των δε;". Πού το περίεργο;

      @ Nikolaos Kavasilas & ROMIOS XO

      Επειδή, ως γνωστόν, το ράσο δεν κάνει τον παπά, δεν πρέπει να σα΄ς παρασύρει η λέξη "σοσιαλιστικό" στην ονομασία τού NSDAP και ελαφρά τη καρδία να λέτε ότι είναι ίδιο με τον κομμουνισμό, επειδή κι αυτός αυτοχαρακτηρίζεται σοσιαλισμός.

      >Λογικό αφού ιδεολογικό τους υπόβαθρο είναι και στους δύο ο υλιστικός σοσιαλισμός<

      Τεράστιο λάθος, που φανερώνει πολύ ρηχή γνώση των πραγμάτων. Ο "ναζισμός", όπως συνηθίστηκε να αποκαλείται σκωπτικώς από τούς Βρετανούς ο γερμανικός εθνικοσοσιαλισμός, έχει ως βάση τής ιδεολογίας του ΤΗΝ ΦΥΛΗ, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ανωτερότητα τής Αρίας Φυλής, την παράδοση και μυθολογία των Βορείων και την εξέλιξη (μάλλον επιστροφή, θα την έλεγα εγώ) στον Υπεράνθρωπο, μία λέξη που δανείστηκε από τον Νίτσε, τού οποίου την φιλοσοφία κυριολεκτικώς διεστρέβλωσε. Έχετε διαβάσει το "Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ" ("Mein Kampf") τού Χίτλερ και προπαντός το "Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ 20ού ΑΙΩΝΟΣ" ("Der Mythus des 20. Jahrhunderts") τού θεωρητικού τού κόμματος, Alfred Rosenberg; Αν όχι, τότε "δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε", όπως έλεγε και μία αλήστου μνήμης ψυχή. Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά πάνω στο θέμα, αλλά νομίζω ότι προς το παρόν αρκούν αυτά.

      Το παραπάνω καθιστά φανερή και την διαφορά μεταξύ "ναζισμού" και φασισμού (παίρνω ως πρότυπο τον ιταλικό), καθ' ότι ο τελευταίως είναι η αποθέωση τού ΚΡΑΤΟΥΣ, ως μορφής ισχύος. Η ελληνική γλώσσα δίνει την δυνατότητα να εκφραστεί η διπλή έννοια τού κράτους, ως ισχύος και ως οργανώσεως τής κοινωνίας, η οποία βεβαίως στηρίζεται πάνω στην ισχύ.

      Καθίσετε να μελετήσετε τις διαφορές σε βάθος, αντί να σπεύδετε.

      ΥΓ: Τελειώνοντας, είναι ασφαλώς μέγα σφάλμα να συνδέεται ο "ναζισμός" και ο φασισμός με την "άκρα δεξιά", μία επίπλαστη έννοια, που μπορεί να σημαίνει πολλά, αλλά που την εκλαμβάνω, για την οικονομία τής συζήτησης, όπως την εκλαμβάνουν και την χρησιμοποιούν οι πολλοί.

      Διαγραφή
  9. Θα συμπληρώσω κάτι, προς αποφυγήν παρανοήσεως τού παραπάνω σχολίου μου. Γράφω ότι βάση τού "ναζισμού" ήταν η φυλή. Θυμήθηκα ότι κάπου διάβαζα ότι και σ' αυτό μοιάζει με τον κομμουνισμό, διότι και την ΕΣΣΔ επεδίωκαν την δημιουργία τού ... σοβιετικού ανθρώπου (!!). Η παρομοίωση είναι τουλάχιστον γελοία, διότι ο "σοβιετικός άνθρωπος" θα ήταν κάτι σαν μεταλλαγμένος, που διαβάζομε/βλέπομε στα βιβλία/έργα επιστημονικής φαντασίας. Θα ήταν ένα νέο είδος ανθρώπου, που δεν θα είχε το αίσθημα τής ιδιοκτησίας. Περιττό να πω ότι ο παραλληλισμός με την Αρία Φυλή και την ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ και ΕΠΙΒΟΛΗ της, είναι τουλάχιστον ανόητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.