26/5/19

Ο Ερντογάν στέλνει όπλα στους ισλαμιστές τρομοκράτες στη Συρία, για να στραφούν εναντίον του Άσαντ

Μία σειρά συριακών ανταρτικών οργανώσεων φέρεται να εξόπλισε τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία, εν μέσω της τελικής στρατιωτικής επιχείρησης του προέδρου Άσαντ εναντίον των δυνάμεων της αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με στελέχη της τουρκικής αντιπολίτευσης, αλλά και με πηγές από τους Σύρους αντάρτες, η Άγκυρα προώθησε διάφορα πολεμοφόδια στην αντιπολίτευση.
Το πρακτορείο Reuters, χαρακτηριστικά, μετέδωσε ότι τουρκική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή έφθασε σε στρατιωτική βάση στη βόρεια Χάμα, κοντά στο ανταρτοκρατούμενο Τζάμπαλ αλ Ζαουίγια, το οποίο βομβαρδίζεται ανελλιπώς από συριακές και ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις.
Υπενθυμίζεται ότι την τελική επιχείρηση της Δαμασκού εναντίον των ανταρτών, στη βορειοδυτική Συρία,συνδράμει και ο ρωσικός στρατός, μέσω της πολεμικής αεροπορίας.
Η Άγκυρα φοβάται ότι η επιχείρηση των ρωσο-συριακών δυνάμεων εναντίον τόσο της αντιπολίτευσης όσο και διάφορων τρομοκρατικών οργανώσεων, θα προκαλέσει νέες μετακινήσεις πληθυσμών και νέο μεταναστευτικό κύμα.
Άλλωστε, καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, είχε καταβάλλει έντονες διπλωματικές προσπάθειες, προκειμένου να πείσει τη Μόσχα να μην στηρίξει την επιχείρηση του προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, ΑΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. τώρα πλάκα μας κάνει το "έγκριτο" Reuters;
    Είναι κάτι χρόνια στο Ιντλίμπ, στην τζαραμπλούς και sτην αλ-μπάμπ...
    Τώρα τοyς εξώπλησαν;
    O,τι να'ναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.