18/5/19

Οι πολυεθνικές γυρνούν την πλάτη στην Ελλάδα


Η απόφαση της νέας ιδιοκτήτριας Upfield του εργοστασίου της Ελαϊς στην Πειραιώς για μεταφορά της γραμμής παραγωγής μαργαρινών στο εξωτερικό, έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά αποφάσεων μεγάλων πολυεθνικών Ομίλων για αποχώρηση από τη χώρα μας, σε επίπεδο παραγωγικής δραστηριότητας.
Στελέχη της αγοράς υποστηρίζουν ότι και άλλοι πολυεθνικοί Όμιλοι με μακροχρόνια παρουσία στην ελληνική αγορά εξετάζουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν την Ελλάδα ως χώρα παραγωγής, δίνοντας την διανομή των προϊόντων τους σε αντιπροσώπους, μεταφέροντας τις βιομηχανικές δραστηριότητές τους σε άλλες χώρες. 
Η υψηλή φορολογία, το ασφαλιστικό κόστος, η γραφειοκρατία και το αφιλόξενο περιβάλλον για το επιχειρείν αλλά και η μειωμένη ζήτηση είναι μερικοί από τους λόγους που οι πολυεθνικές δεν επενδύουν στην Ελλάδα. Είναι ενδεικτικό ότι στην πρόσφατη έκθεση του World Economic Forum, επί 137 χωρών, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση όσον αφορά την επίδραση της φορολογίας στα κίνητρα για επενδύσεις.

Για τη συνέχεια Economistas

3 σχόλια:

  1. Ο Έλληνας πρωτα πουλησε την ψυχή του και μετά τα υπάρχοντα του. Η χώρα δεν διορθώνεται , θέλει χτισιμο απο την αρχή.

    ΥΓ Όλοι οσοι παραπονιουνται για πολυεθνικές και κεφαλαιο και και και , ψωνίζουν απ εξω απο πολυεθνικές και κεφαλαιοκράτες με δική τους βουληση, εδω απλα δεν αφηνουν τίποτε όρθιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχιζοφρενεια το λενε.αυτο...Το 90 % εδω σημερα δεν πιστευει οτι υπαρχει ψυχη.( ξερουν περισσοτερα απ τους αρχαιους φιλοσοφους.ολοι) Νομιζει οτι ηρθε στην Γη για 80 χρονια ...φαγητου..χορου...και κιθαρας. Δηλ. ο κοσμος ειναι ενα ...εστιατοριο.Αρα τι πουλησε ? Τα ρομποτ τα αψυχα ...μονο λαμαρινες πουλανε.Γιαυτο πουλανε ευκολα τον ..τενεκε.

      Διαγραφή
  2. GRIECHENLAND IST AM ENDE.WEIL DIE GRIECHEN GRIECHENLAND NICHT MEHR LIEBEN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.