27/5/19

Μετά από μένα ο κατακλυσμός

Απόστολος Αποστολόπουλος
Η βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ έπιασε κυριολεκτικά στον ύπνο όλους στην κυβέρνηση και στο κόμμα. Τόσο δεν το πίστευαν που κανείς δεν ήταν έτοιμος να παραδεχθεί ότι έχασαν. Αν ο κόσμος διαπιστώσει ότι  επιμένουν αλαζονικά στην ίδια γραμμή, είναι πολύ πιθανόν η τιμωρία των ευρωεκλογών να μετατραπεί σε αποβολή διαρκείας στις εθνικές εκλογές.
Οι ανακουφιστικές «διαπιστώσεις» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «εξασφάλισε» για τον εαυτό του τη θέση του άλλου πυλώνα στο δικομματικό σύστημα, επειδή κράτησε ένα πυρήνα δυνάμεων, μπορεί να αποδειχθούν απατηλές. Υπάρχει η απότομη κατάρρευση, υπάρχει και η σταδιακή απαξίωση. Όπως συμβαίνει με την πορεία από το ΠΑΣΟΚ στο ΚΙΝΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πιστούς οπαδούς αλλά περιστασιακούς ψηφοφόρους.
Το νέο πολιτικό σκηνικό μετά τις εθνικές εκλογές έχει ένα κίνδυνο, ορατό από τώρα. Η νέα κυβέρνηση, μονοκομματική ή όχι, της ΝΔ έχει μπροστά της δυσεπίλυτα προβλήματα οικονομικά και εθνικά. Η τουρκική απειλή είναι σημαντική αλλά ίσως δεν είναι η πιο επικίνδυνη. Επειδή οι κινήσεις του Ερντογάν εξαρτώνται, εν πολλοίς, από τις διαθέσεις, τις βλέψεις, τους στόχους, των υπερκείμενων Δυνάμεων με ισχυρό λόγο στην περιοχή. Ως τώρα ο Ερντογάν δεν έχει παραβιάσει ρητές ή άρρητες επιθυμίες των ΗΠΑ, της Γερμανίας και φυσικά της Ρωσίας. Η Ελλάδα είναι εκ νέου πεδίο ανταγωνισμού τους. 
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιμείνει να μην παραδέχεται την βαριά ήττα και νομίζει ότι «μπόρα είναι θα περάσει» μπορεί να πάψει να θεωρείται εναλλακτικός πόλος πριν καν το καταλάβει. Άλλωστε δεν είδε κάποια αξιόλογη στήριξη ούτε από τις ΗΠΑ αν και προσκολλήθηκε με θρησκευτική προσήλωση στις επιθυμίες της Ουάσιγκτον στο Σκοπιανό, χωρίς αντάλλαγμα όπως αποδείχθηκε. Αλλά ούτε από την ΕΕ, τη Γερμανία ή έστω τη Γαλλία. Με απλά λόγια του γύρισαν την πλάτη ή, αλλιώς, τον άδειασαν στην ψύχρα.
Η νέα κυβέρνηση, με άλλα λόγια, μπορεί να βρεθεί με ένα αντίπαλο ημιθανή και αυτό δεν είναι καλό ούτε για την ίδια ούτε για τη χώρα. Θυμίζει, χωρίς να το θέλει η νέα κυβέρνηση, το γνωστό «μετά από μένα ο κατακλυσμός». 

5 σχόλια:

  1. Περιστασιακοί ειναι και οι ψηφοφόροι της ΝΔ η τουλάχιστον ενα μεγάλο μέρος τους ( κυρίως καταψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ για τη Μακεδονία και για τη μνημονιακή του πορεία και ορθώς) και φυσικά περιστασιακοί απεδείχθησαν και οι ψηφοφόροι τν μικρότερων μνημονιακών φιλοευρωπαϊκών κομμάτων.Ο Τσιπρας έκανε αυτο που ήθελε,Απεκατασταθη πολιτικά ,έγινε πρωθυπουργός,καρφακι δεν του καίγεται για τον ελληνικό λαό η για την αριστερα η για την πολιτική εν γενεί ! Λένε πολλοί οτι στεναχωρέθηκε ! Ειμαι σίγουρος οτι σκέφτεται που θα παραθερίζει το θερος.Το ίδιο συμβαίνει με όλους όσους κυβέρνησαν με την ευρωπαϊκή κατοχή της χώρας.Τελυταιοςγ στη σειρά στο ρόλο του Γερμανού επιτετραμμένου ο Μητσοτακης ! Θα εχει την ίδια τυχη,Αλλωστε μη ξεχνάμε οτι με τα ελικόπτερα σην Αργεντινή δεν έφυγαν οι αριστεροί αλλά οι νεοφιλελεύθεροι ! Τους οποίους ε πίστεψε ο λαός για να σωθεί απο τα αριστερά πειράματα.Πιστευω οτι η ιστορια θα επαναληφθεί.Το θεμα ειναι στις μεθεπόμενες εκλογες που θα εχουν απλή αναλογική να υπάρξει επιτέλους και μια άλλη άποψη για τη σωτηρία της χώρας μετα την πρακτική εφαρμογή απο το λαό και ορθώς όλων των υπαρχόντων απόψεων.Η Ισλανδια ειναι τρεις ώρες με το αεροπλάνο ενώ η Γερμανία μόλις δυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κρυπτοναζιστικο νεοφεουδαρχικο οραμα της Εβραιωπης (12 ειναι τα αστερια που εχει στη σημαια της αλλωστε) θα εχει το ιδιο τελος με αυτο του 1945. Το παιχνιδακι της ελιτ ειναι να ξεφτυλισει την αριστερα-γιαλαντζι ωστε ο αγανακτισμενος πολιτης να επσιστρεψει στην αγκαλια της δεξιας και με τη συγκαταθεση του πλεον να επιβληθει η κινεζοποιημενη κολλεκτιβα σε Ευρωπαικο εδαφος (για να ειμαστε ανταγωνιστικοι θα πουν).

      Διαγραφή
  2. Ο αγράμματος καταληψίας μόνο που δεν μας έβρισε γιατί του χαλάσαμε το όνειρο που ζεί. Ποτέ του δεν έμαθε την κλασσική φράση
    ''''Τον άρχοντα, τριών δει μέμνησθαι, ότι ανθρώπων άρχει, ότι κατά νόμους άρχει, ότι ούκ αεί άρχει (Αγάθων)''''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν βρεθηκε τυχαια εκει ο καταληψιας. καποιοι τον εσπρωξαν. Φαντασου να θες να κυβερνησεις και να μην ξερεις αγγλικα! Βουρ για το Δρομοκαιτειο εισαι.....Μη νομιζεις ομως πως και οι αλλοι ειναι αξιοι. Ντενεκεδες χειραγωγουμενους βαζουν να παιξουν με το αζημιωτο το ρολο τους. Τα παιδια τους δε θα σπουδαζουν στα ελιτιστικα σχολεια για να τους αντικαταστησουν οταν ερθει η ωρα γιατι οι λαοι ξεχνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχουν βλαβη στο μυαλο και ξεχνουν ?? Η μηπως εχουν βλαβη στην ψυχη ?? Διοτι μαλλον την ανηθικοτητα τους ξεχνουν.Ποιος θελει να θυμαται οτι ειναι ..παλιοανηθικος συχνα ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.