18/5/19

Η νέα εποχή στην Αεροπορία Στρατού έχει συντελεστή: Λέγεται Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής


Ο πρώην Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής είναι ο κύριος συντελεστής της μεγάλης αναβάθμισης της Αεροπορίας Στρατού. 

Κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες να ενισχυθεί η Αεροπορία Στρατού. Έπειτα από πολλά χρόνια υπήρξε εξοπλιστική κινητικότητα με έμφαση στην Αεροπορία Στρατού αφού εξασφαλίστηκε σύγχρονο υλικό με ελάχιστα χρήματα.

Χαρακτηριστική η περίπτωση των ελικοπτέρων επιθετικής αναγνώρισης OH-58D Kiowa Warrior τα οποία έχουν ονομαστική αξία 550 εκατομμύρια δολάρια και ο Ε.Σ τα αποκτά με ψίχουλα με λιγότερο από 50 εκ. δολάρια. Ένα όπλο που έχει δοκιμαστεί με εξαιρετικά αποτελέσματα σε πρόσφατες επιχειρήσεις σε διάφορα πεδία μάχης και έχει αποδείξει την επιχειρησιακή του αξία. Η συμβολή των Kiowa κρίνεται καθοριστική για το επιχειρησιακό περιβάλλον του Αιγαίου και τη συμμετοχή στις επιχειρήσεις των Ειδικών Δυνάμεων σε βραχονησίδες και μικρονήσια. Η κατακόρυφη βελτίωση της αεροκίνησης με την απόκτηση των 10 Chinook έδωσε μεγάλη ανάσα στον Ε.Σ και στη βελτίωση της τακτικής ευελιξίας.

Ο πρώην Α/ΓΕΣ οραματίστηκε ένα νέο Ε.Σ επίκεντρο του οποίου θα είναι η Αεροπορία Στρατού. Στις καθημερινές επαφές του πρώην Α/ΓΕΣ με το επιτελείο του στο ΓΕΣ το θέμα των Kiowa Warrior ήταν πάντα στο επίκεντρο. Μολονότι το θέμα είχε ξεκινήσει επί ημερών Μανωλά εντούτοις οι προηγούμενες ηγεσίες το φρέναραν και ο άνθρωπος που έδωσε τη μέγιστη ώθηση και το ολοκλήρωσε ήταν ο Αλκιβιάδης Στεφανής. Επιπρόσθετα κοβμικός ήταν ο ρόλος του πρώην Διευθυντή ΑΣ Ταξίαρχου Αντώνιου Δάρα και του νυν Διευθυντή ΑΣ Ταξίαρχο Χρήστο Ηλιόπουλου. Αμφότεροι έχουν δαπανήσει πάρα πολλές εργατοώρες για να δούμε το παρακάτω αποτέλεσμα.

Και τα γράφουμε όλα αυτά γιατί επιτέλους πρέπει να πιστωθούν τα εύσημα σε συγκεκριμένους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και διεκδίκησαν αυτό το υπέρ πολύτιμο υλικό και όχι σε ανθρώπους που αποστράτευσαν τη μισή ανώτατη στρατιωτική ηγεσία εξυπηρετώντας ιδιοτελείς σκοπούς. Οι φετινές κρίσεις στον Ε.Σ ήταν πραγματικό πογκρόμ. Άριστοι αξιωματικοί όπως ο πρώην διοικητής της ΑΣΔΕΝ Μανωλάκος ή ο πρώην διοικητής 1ης Στρατιάς Δημόκριτος Ζερβάκης αποστρατεύτηκαν. Αντίθετα άλλοι των οποίων προσωπικό αιχμαλωτίστηκε εν καιρό ειρήνης προήχθησαν. Κάποιοι άλλοι που άνηκαν στο περιβάλλον του πρώην Α/ΓΕΣ τιμωρήθηκαν σε δυσμενείς μεταθέσεις. Και όλα αυτά τη στιγμή που ο νυν Α/ΓΕΣ βρέθηκε σε αντιφασιστική εκδήλωση ανθρώπων που βάλουν μύδρους κατά του Ε.Σ.

Με αφορμή αυτό το σύντομο σχόλιο θέλαμε να υπενθυμίσουμε πως τα 70 ελικόπτερα OH-58D Kiowa Warrior δίνουν μεγάλες ανάσες στην Α.Σ σε συνδυασμό με τα 25 Chinook προσδίδουν πολύ σημαντικές επιχειρησιακές ικανότητες και κυρίως μετουσιώνουν σε πράξη τη ταχεία αντίδραση.

Ο λόγος που τα γράφουμε όλα αυτά είναι γιατί υπάρχουν πολλοί ανώτατοι αξιωματικοί με όραμα, με ιδέες και πρωτοβουλίες. Και ο σκοπός μας είναι να αναδεικνύουμε αυτές τις προσπάθειες.

ΠΗΓΗ: defencereview.gr

22 σχόλια:

  1. Παιδιά αυτά τα ελικόπτερα που πήρε καλύτερα να μην τα έπαιρνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σπάστα σε πενηνταράκια και ξαναρίχτα ρε σύντροφε...

      δλδ αυτά αντί εκείνων;

      Διαγραφή
  2. Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας πολύ καλά έκανε και επέλεξε τα συγκεκριμένα ο αρχηγός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Unknown

      Δεν είναι μόνο η οικονομική κατάσταση της χώρας. Ήταν μεγάλη ευκαιρία κι ακόμα κι αν ήμασταν σε άλλες εποχές πάλι θα έπρεπε να τα πάρουμε.
      Πήραμε 70 ελαφρά επιθετικά/αναγνωρίσεως ελικόπτερα με κόστος 45-47 εκατομμύρια δολάρια. Περίπου το 1/3 από τα 70 ελικόπτερα θα χρησιμοποιηθεί ως στοκ ανταλλακτικών.
      Ένα καινούργιο επιθετικό ελικόπτερο απάτσι έχει κόστος αγοράς 20 εκατομμύρια δολάρια. Πρακτικά με κόστος αγοράς 2,5 επιθετικών ελικοπτέρων Απάτσι έχουμε 45(+ στοκ ανταλλακτικών) ελαφρά επιθετικά ελικόπτερα που μπορούν να βοηθήσουν το έργο των Απάτσι. Ακόμα κι αν μετά από 5 χρόνια χρειαστούμε στοκ ανταλλακτικών, με κόστος όσο ενός Απάτσι( 20 εκατομμύρια) ξαναγεμίζουμε τις αποθήκες με ανταλλακτικά για τα kiowa.

      Μακάρι τέτοια λογική του πρώην αρχηγού ΓΕΣ να επικρατούσε σε μια σειρά εξοπλισμών της χώρας.
      Ταχύτητα λήψης αποφάσεων, αποφασιστικότητα και μεγάλη αποτελεσματικότητα με το μικρότερο κόστος.

      Είχαμε νέα τελευταίας γενιάς άρματα μάχης χωρίς πυρομαχικά. Ρεζιλίκια μέχρι να το λύσουμε. Τώρα έχουμε τελευταίας γενιάς συμβατικά υποβρύχια αλλά ακόμα χωρίς τελευταίας γενιά τορπίλες. Δέκα χρόνια μείναμε χωρίς ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη και τώρα με ένα αεροσκάφος της ενδιάμεσης λύσης κάνουμε και τελετές με φωτογραφίες και μεγάλα λόγια.
      Μεταφορικά ελικόπτερα ΝΗ90 μεσαίας κατηγορίας που αποφασίσαμε μετά ότι τελικά δεν μας κάνουν γιατί το κόστος χρήσης λέει είναι υψηλό ή δεν μπορούν να κάνουν αυτό ή το άλλο. Όταν δίναμε τα χρήματα του Ελληνικού λαού αυτά δεν τα ξέραμε. Ποιοι έβαλαν υπογραφές και γιατί δεν πήγαν ειδικό δικαστήριο για τα ΝΗ 90? Και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με αυτά και περνάει ο καιρός.
      Διαθεσιμότητες μεταφορικών αεροσκαφών C27 απαράδεκτες και δικαιολογίες που μόνο στη Βαλκανική μπανανία τις βρίσκουν.
      Ακόμα και μια προσπάθεια για Ελληνικής κατασκευής νέου ΤΟΜΑ (το "Κένταυρος") ούτε αυτό το άφησαν. Όχι η πόρτα δεν έκανε, όχι το άλλο ήθελε βελτίωση. Δηλαδή θα κολλήσουμε...στην πόρτα του ΤΟΜΑ και άλλα πράγματα που σχεδιαστικά μπορούν να διορθωθούν και να το βάλουμε σε παραγωγή και να φτιάξουμε μετά και αμφίβια έκδοση και να κάνουμε και εξαγωγές.Αλλά ξέχασα...εμείς δεν πουλάμε όπλα. Πουλάνε όλοι αλλά εμείς "καλά παιδιά" αφήνουμε τους άλλους να μην έχουν ανταγωνιστή με ένα ΤΟΜΑ πιο φτηνό, όχι τόσο καλό όσο το γερμανικό αλλά τη "δουλειά" να την κάνει μια χαρά αν απαιτηθεί. Λες και τα όπλα αν είναι αποτελεσματικά δεν αποτρέπουν πολέμους με την παρουσία τους και φταίει πάντα ο κατασκευαστής-πωλητής αν γίνει ένας πόλεμος. Φταίει δηλαδή ο Καλάσνικοφ για το όπλο του και όσους σκοτώνουν με αυτό λες κι αν δεν υπήρχε αυτό δεν θα υπήρχε άλλο ή το συγκεκριμένο όπλο δεν προστάτευσε στρατιώτες της πατρίδας του.

      Λαμογιά, φθόνος για τον ικανό, αναξιοκρατία, βλακεία και υποκρισία σε αυτό τον τόπο όσο δεν πάει.

      Πόσα να πει κανείς. Και μετά μας φταίνε οι Τούρκοι.

      Διαγραφή
    2. Οι 300 νεοτουρκοι...που ..ξαναρχονται ..κι αλλαλαζουν τα πληθη στον Πειραια και στα ...Χανια...
      Αν δεις εσυ ...Κενταυρο ...τοτε θα δεις και Δεινοσαυρο ξανα.
      Οπως ελεγε ο Σαββοπουλος ..." τα πληθη ουρλιαζουν στις κερκιδες...και βγαινει ενας ...τραγος....ο πρωταγωνιστης ..μ ενα πριονι ..." ...Πριονι ναι...τραγος ναι....τα πληθη ουρλιαζουν ναι...
      Η μαγικη λεξη του τραγου ειναι μονο μια ...""" θα δωσουμε αυτα "....και θυελα τα ουρλιαχτα.....
      " Δωσε μαγε Καλιοστρο ..δωσε ματια μου ...λαγους απ το καπελο ""..Και βγαινει ο ..μαγος ..ξανα να δωσει οτι δεν προλαβε 49 ετη πριν...Και βλεπουμε τι ξεχασε χθες...γυρω ...σημερα.Τα παντα....Που να βρει χρονο στο κλεψιμο των παντων ? Μακεδονιες...λιμανια...τρενα...γλομποι...νερα...παραλιες...αερας...υπεδαφος...ιστορια...κλπ.Ενα σωρο δουλεια ειχε...δινοντας...οπου ναναι.Τα πληθη ομως ...εκει...!! Ουρλιαζουν ...δωσε μεγαλε τα ρεστα σου...ριξε κι ενα ψιχουλο σε μας ...Και που να βαλει το πριονι μπρος...Οτι πει ο θειος Σαμ...η κυρα Κατινα του Βραδεμβουργου...κι ο Λοντον σκουλ ...οφ...( το σκουλ βγαινει απ το σκουλικι )...

      Διαγραφή
  3. Αν έχεις χρήματα παίρνεις ότι γουστάρεις.Η παρούσα επιλογή είναι η άριστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς ο Αντώνης Δάρας μας άφησε νωρίς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από το 1980 έως το 2003 το πρόγραμμα "πήγασος" -το Ελληνικό UAV- είχε μείνει θαμμένο.
    Κάποτε είδα ένα ακριβές αντίγραφο με τα χρώματα του Ισραήλ σε μιά έκθεση αεροπορικού υλικού.
    Οι αμερικανοί παροπλίζουν το Kiowa γιατί θεωρούν τα οπλισμένα UAV πιό ικανή λύση.
    Εμείς δε,ως συνήθως, σαβουριάζουμε τα παροπλισμένα των άλλων...
    Και οι τούρκοι γίνονται δέκτες τεχνολογίας από αυτούς τους "άλλους"και κατασκευάζουν τα δικά τους όπλα...
    Πέστε μου:
    Πως να αντέξει ένας στοιχειωδώς λογικός άνθρωπος σε αυτήν την χώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Πηγασος που ειδες δεν ειναι κανενα τεχνολογικο θαυμα τωρα.Ομως ηταν θαυμα ιδεας ...στον καιρο του ...μοναδικης στον κοσμο.Μεγαλοφυης απιστευτα τοτε.Πρωτοπορεια ανευ προηγουμενου.Ανοιξε τον δρομο για οτι γινεται τωρα.Αυτη ηταν η ανοησια των λαμογιων ζητιανων ηγετων εδω. Των εξ ορισμου τενεκεδων γυαλιστερων...που ψηφιζονται και σημερα ακομη.Υπαρχει μυαλο πολυ στην χωρα...αλλα υπσρχει πιο πολυ ..μη μυαλο στο τιμονι και στα παρελκομενα. Δαιμονικη μανια θαρεις του 60%....να φαει το 40%...κι ολη την χωρα .Κυριολεκτικα δαιμονικη μανια....σαν να κολησε η βελονα.Πρεπει να λυθουν τα μαγια.....Τα γραφεια των υπογηφιων τωρα ...ειναι γεματα δαιμονισμενους παλι αφρονες ...λες ειναι δυνατον ακομη ??? Κι ομως ναι.....Περασε απ εξω και δες....σαλια....σαλια....βλεμα...πηγαδακια ...ιδια λογια...γελακια...αφασια....Κατεγραψε με υποψηφιε....και μετα θα....ζητησω την αμοιβη ...Η μανια αυτοπροσωπως ..και σιγα οι ....Πηγασοι....

      Διαγραφή
    2. Εδώ Δημήτριε με πιάνεις αδιάβαστο...δεν ξέρω αυτοί που αναφέρεις τι σόϊ σούργελα είναι...τι ρόλο παίζουν...είναι βαλτοί σίγουρα.
      Αλλά από ποιόν;
      Από εμάς;
      Ή φταίνε κάτι κύριοι Πάϊατ;
      Το αυτό και γιά το πρόγραμμα "Πήγασος".
      Εγώ ποντάρω στον κον Πάϊατ πάντως,αυτόν που τα σούργελα υπεραγαπούν...

      Διαγραφή
  6. Οι αρχηγοι του ΓΕΣ που τα ζηταγαν επιμονως την τελευταια 10ετια ηταν ασχετοι;
    Οταν σου τα χαριζουν(44 εκατομ €) ενω η αξια τους ειναι 400 εκατομυρια, μπορεις να λες αηδιες;
    Κατ"αρχην οι ΗΠΑ τα αντικατεστησαν με απατσι,με βαρια καρδια(εχουν θερμικα,καταδεικτες λειζερ, αντιαρματικα,stiger,κλπ) ενω οι δκτες στα νησια και οχι μονο τα περιμενουν εναγωνιως για τον νυχτερινο αγωνα και για αντιαβακικα.
    Να μην θυμιθουμε και τα ΝΗ90 που κοστισαν 800 εκατομυρια πριν 20 χρονια και ακομα δεν παραδοθηκαν ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το 1980 έως το 2003 το πρόγραμμα "πήγασος" -το Ελληνικό UAV- είχε μείνει θαμμένο.
      Κάποτε είδα ένα ακριβές αντίγραφο με τα χρώματα του Ισραήλ σε μιά έκθεση αεροπορικού υλικού.
      Οι αμερικανοί παροπλίζουν το Kiowa γιατί θεωρούν τα οπλισμένα UAV πιό ικανή λύση.
      Εμείς δε,ως συνήθως, σαβουριάζουμε τα παροπλισμένα των άλλων...
      Και οι τούρκοι γίνονται δέκτες τεχνολογίας από αυτούς τους "άλλους"και κατασκευάζουν τα δικά τους όπλα...
      Πέστε μου:
      Πως να αντέξει ένας στοιχειωδώς λογικός άνθρωπος σε αυτήν την χώρα;

      Διαγραφή
    2. Να δεις ο ...Θεος πως αντεχει...αν και βλεπω οχι για πολυ ακομη..σου ειπα μια εκδοχη ...μην την δενεις κυριολεκτικα....την πολη κατω σπ τον Βεζουβιο.. Οπως τοτε κανεις μια μερα πριν δεν σκεφτοταν το αυριο...

      Διαγραφή
    3. Για να γινει κατι ... αντιαβακικο (?)...πρεπει να το ..χρησιμοποιεις.Να θελεις δηλ.Ετσι θα δεις κι αν κανει.Αλλα εδω δεν τολμουν να θελουν..!!! Αρα τα πηραν για να λενε οτι κατι πηραν...για να μην τους ρωτησουμε γιατι δεν κανουν κατι.Ποτε δεν θα σου πουν γιατι δεν τολμουν να θελουν...Τι να σου πουν?? Οτι τα ρομποτ δεν εχουν θεληση ? Οτι παιζουν οτι προγραμμα τους βαλουν ?? Αν ειναι να μαθουμε εν καιρω πολεμου τι αξιζουν....τοτε μπορει και να εκπλαγουμε δυσαρεστα ..αν και θαναι πια αργα...

      Διαγραφή
  7. Δεν γνωρίζω αν τα νέα ελικόπτερα OH-58D Kiowa Warrior μπορούν να μεταφέρουν στρατό.

    Διότι άν μπορούν, εκτόςτων άλλων ιδιοτήτων που διαθέτουν, να μεταφέρουν, έστω και 6 ΛΟΚ, εάν ναι τότε νομίζω χαλάλι τους.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Nikolaos

      Να μεταφέρει 6 άτομα ξέχασε το.

      Με κάποιες μικρές μετατροπές πιστεύω θα μπορεί να μεταφέρει εξωτερικά σε ειδικές κατασκευές 4 άνδρες ειδικών επιχειρήσεων όπως το MH-6/AH-6 Little Bird.

      Ας καθίσουν να τα μελετήσουν οι υπεύθυνοι.

      Εγώ ο ερασιτέχνης πιστεύω ότι 6 Kiowa(με τα 4 εξ αυτών με μικρές μετατροπές εξωτερικά), 2 Chinook, 2 APACHE, 4 NH90 και 4 Χιούι πρέπει να αποσπαστούν σε μόνιμη βάση από την ΑΣ και να τα δώσουν απευθείας στη Διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων.

      Πολλά πρέπει να γίνουν στον τομέα των ειδικών επιχειρήσεων κατά τη γνώμη μου και πρέπει επιτέλους να γίνουν αποφασιστικά και χωρίς εκπτώσεις.

      Διαγραφή
    2. Κ.Ευμενη...ειναι μινιατουρες...τι στρατο λετε ? Ελαφρας παρατηρησης ειναι με μερικα αξεσουαρ ορασης και λιγων οπλων...εξωτερικων.Δεν ξερουμε και την ιπποδυναμη της μηχανης τι βαρος σηκωνει..Φαινεται απ την μαζα ολη...μικρη.Δεν ειναι μεταφορικο.Αν βγαλεις την δεξαμενη καυσιμων και την μηχανη...δεν μενει τιποτε.Εχουν βεβαια εναν ρολο.Αλλα οχι ολους τους ρολους..Δεν λεω οτι ειναι για πεταμα.Αλλα εξαρταται απο πολλα το τι...Θελει και ιδεες..πολλαπλασιασμου. Η πενια θελει τεχνες.. οπως και ο τροπος χρησης. Τι να κανουμε ..τα εφαγαν τα λεφτα τα πουλεν του ...λαου...κι ερχονται να ξαναφανε ολοι...Μας βλεπω με σφεντονες σε λιγο...κι ακοντια...

      Διαγραφή
    3. Aν το γδύσουν μπορεί..."While smaller than other helicopters in the Greek inventory, the Kiowa can be used for medevac, as the U.S. did in Afghanistan and Iraq, or in a utility role carrying 4-6 troops if equipment configurations are changed." (https://www.semedenergydefense.com/oh-58d-kiowa-warrior-a-cost-effective-solution-for-the-greek-army-in-multiple-roles/)
      ...αλλά υπάρχουν τα απλά Bell-206 γι'αυτόν τον ρόλο...https://www.haf.gr/en/history/historical-aircraft/ab-206a-2/

      Διαγραφή
    4. @ Δημήτρης Κ.

      Allison-Rolls Royce Model 250 / T63

      Η μηχανή του "σηκώνει" και αεροσκάφος επιπέδου Cessna.

      Κατά τα άλλα συμφωνώ με αυτά που έγραψε ο Μάριος στο 20 Μαϊου 2019 10:48.
      Γι' αυτό είπα και στον Νikolaos εξωτερικά με μικρές μετατροπές όπως στο MH-6/AH-6 Little Bird.
      Πρέπει να φτιαχτεί ένας μικρός βασικός πυρήνας ελικοπτέρων κάθε τύπου(2 Chinook, 4 NH90, 4 Χιούι, 2 Απάτσι, 6 Kiowa) για τη Διακλασική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων. Απευθείας δικά τους.
      Να μην χάνεται χρόνος και αυτοί που θα πετάνε αυτόν το μικρό στόλο ελικοπτέρων εκτός από πιλότοι να είναι και κομάντος ειδικών επιχειρήσεων και να ξέρουν και κάποιες ξένες γλώσσες εκτός από τα "κλασσικά" αγγλικά ή γαλλικά (Τουρκικά, Εβραϊκά, Αραβικά, Αλβανικά, Βουλγάρικα). Δεν πρέπει μόνο αξιωματικοί ή κάποιοι υπαξιωματικοί να μιλάνε ξένη γλώσσα. Δεν είναι μόνο η φυσική κατάσταση και καλά εκπαιδευμένος στα καθαρά στρατιωτικά καθήκοντα.
      Κάθε ένας εκεί μέσα μέχρι τον πιο χαμηλόβαθμο πρέπει να ξέρει τουλάχιστον και μία από αυτές τις γλώσσες, άλλος να ξέρει και χειρισμό ελικοπτέρου, άλλος και χειρισμό μεταφορικού αεροσκάφους, άλλος και χειρισμό λέμβου, άλλος και χειρισμό UAV και τα μισά μέλη κάθε ομάδας (πχ 8 ατόμων) εκπαιδευμένοι σε καθήκοντα νοσηλευτή μάχης...1 στους 2 να έχει περάσει πολύ δύσκολη και ρεαλιστικότατη εκπαίδευση νοσηλευτή μάχης.Να δημιουργήσουμε έναν ακόμα πιο υψηλού επιπέδου βασικό πυρήνα νοσηλευτών μάχης που αφού περάσουν επιτυχώς την εκπαίδευση από δικούς μας στρατιωτικούς γιατρούς να τους στείλουμε να εκπαιδευτούν μετά σε πραγματικές συνθήκες σε πρώτης γραμμής στρατιωτικό νοσοκομείο Αμερικανών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν (με Αμερικανικα διακριτικά και στολή, καμία επίσημη εμπλοκή) σε μυστική συμφωνία με Αμερικανούς.
      Αυτοί πχ οι 10 όταν γυρίσουν θα "απογειώσουν" το επίπεδο ως πυρήνας εκπαιδευτών στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
      Τελικός στόχος να φτιάξουμε ομάδες που ακόμα και το σημερινό σκληρό ΕΤΑ να μοιάζει με "στρουμφάκια". Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

      Διαγραφή
  8. Γιώργο Γεωπόνε εκ Θεσσαλονίκης,

    @Γιώργος Γεωπόνος19 Μαΐου 2019 - 11:57 μ.μ.

    Γράφεις:- "Είχαμε νέα τελευταίας γενιάς άρματα μάχης χωρίς πυρομαχικά. Ρεζιλίκια μέχρι να το λύσουμε."

    Ας είναι καλά ο Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, ο τότε υπηρεσιακός ΥΕΘΑ και ο τότε υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ. Πικραμένος,- ένας έντιμος Αρεοπογίτης -, που τον διόρισε στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, οι οποίοι έσπευσαν να τα παραγγείλουν.

    Διότι ο προηγούμενος, ο εκλεγμένος ΥΕΘΑ πολιτευτής Μεϊμαράκης, έπινε τον καφέ του στην Πλατεία Κολωνακίου και δεν εύρισκε ....."ο καϋμένος" .... τον χρόνο για να παραγγείλει τα απολύτως αναγκαία πυρομαχικά.

    Χάρις σε αυτούς τους δύο υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι τα παρήγγειλαν, αποκτήσαμε τα πυρομαχικά των Αρμάτων μάχης.

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι προσωποποιειτε το αυτονοητο ,το καθηκον ? Επρεπε να τα παρουμε η οχι ? ( συνηθως εδω αυτο γινεται οταν για να κανεις το καθηκον σου....ζητας μια επιπλεον αμοιβη)...Αν εκαναν κατι πιο μεγαλο..απ το καθηκον , εχετε δικιο.Αλλα ναχεις νεο αρμα με υποτιθεται..κομπλε οπλισμο ...οπως ειναι το κοινως πρεπον...παγκοσμια και να κανεις την παλαβη δεν ειναι καθηκον.Οι ανθρωποι εκαναν το αυτονοητο διοτι γιαυτο ηταν εκει.Τι ακριβως χαρη μας εκαναν ?? Τι δοξα αρμοζει ?Ηταν πσραπανω απο οτι επρεπε ? Αν ναι ...τοτε την αξιζουν.Ηταν ομως ?? Δεν νομιζω...Γιατι περνετε το πιο αρνητικο σημειο των αλλων ολων για συγκριση ? Γιατι οχι το πιο θετικο απ ολα ? Για να δωσετε εμφαση ? Αν παμε στο πολυ θετικο..πχ..μια θυσια ..καπου....η εμφαση θα γινει φυσαλλιδα σε εκρηξη....

      Διαγραφή
  9. Ηρθε ο υπαλληλος που μετραει το νερο στο σπιτι.Μερικοι δεν ερχονται.Τα γραφουν στο καφενειο. Ηρθε ομως αυτος .Του χρωσταω χαρη ?? Δεν επρεπε ναρθει ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.