21/5/19

Τραγούδησε το "Πάρθεν η Ρωμανία" ο Νταλάρας στο Ηρώδειο - Στις πρώτες θέσεις ο Τσίπρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Στιγμές μεγαλείου στην παράσταση για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Μία ξεχωριστή βραδιά έζησε το βράδυ της Κυριακής το Ηρώδειο!

Το αρχαίο θέατρο κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης βίωσε στιγμές μεγαλείου με την παράσταση Πόντος Σταύρωση και Μνήμη, για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μαύρης Θάλασσας.

Στις πρώτες σειρές του Ηρωδείου βρισκόταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών και πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Συμεών, καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Από τις κερκίδες δεν έλειπε η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον δεδομένης της προσπάθειας που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια για το θέμα της διεθνοποίησης του ζητήματος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Ρένα Δούρου, Φώφη Γεννηματά, Σάββας Αναστασιάδης, Παύλος Χρηστίδης, Πάνος Καμμένος, Βασίλης Λεβέντης, Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Δένδιας, Σταύρος Θεοδωράκης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Γιώργος Λιάνης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Κώστας Λαλιώτης και Δημήτρης Βίτσας συμπλήρωναν το παζλ των πολιτικών που δήλωσαν παρόντες σε μία βραδιά μεγαλείου, στην οποία μάγεψε για μία ακόμα φορά ο Γιώργος Νταλάρας.

Η φωνή και η κιθάρα του μεγάλου Έλληνα μουσικού και τραγουδιστή ενώθηκε με τη λαλιά της κεμεντζές, της ποντιακής λύρας δηλαδή και ερμήνευσε το πασίγνωστο άσμα της ποντιακής παράδοσης «Πάρθεν η Ρωμανία», που αναφέρεται στην Άλωση της Πόλης και μέχρι και ο ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης καταπιάνεται με τους στίχους του.

Το Newpost ήταν εκεί και κατέγραψε με εικόνα και ήχο αυτή τη μεγάλη στιγμή:


Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου σε αυτή τη μοναδική βραδιά. Το Ηρώδειο ήταν κατάμεστο και το σημαντικότερο απ' όλα ήταν, ότι οι περισσότεροι εκ των θεατών που πλημμύρισαν το αρχαίο θέατρο ήταν μη ποντιακής καταγωγής, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα, πόσο έχει επηρεάσει την ελληνική ράτσα το ποντιακό δράμα!

Αν μη τι άλλο σημαντική ήταν η συμβολή των υπόλοιπων συντελεστών της παράστασης. Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης, Έλενα Κελεσίδου, Μελίνα Ασλανίδου, Ελένη Ουζουνίδου, Χάικ Γιαζιτζιάν, Σαρίνα Κρος, Πέλα Νικολαΐδη και Χρήστος Καλιοντζίδης, καθώς και η χορωδία με την ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων, αλλά και το χορευτικό συγκρότημα «Έκνευσις» απογείωσαν μουσικοχορευτικά την εκδήλωση που παρουσίασαν ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης με την Πόπη Τσαπανίδου, που εξομολογήθηκαν στους θεατές οικογενειακές τους ιστορίες από τη Γενοκτονία των Ποντίων, οι οποίοι έχοντας μνήμη δεν ξεχνούν τη σταύρωση και αναμένουν την ανάσταση!

8 σχόλια:

  1. τώρα δέσαμε... με τους Κους "Το Αιγαίο στα ψάρια του" !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έστω και τώρα, κάντε κάτι να αναγνωρίσει την γενοκτονία η ΕΕ !!!
    Ο λαός δεν αντέχει άλλο την υποκρισία! !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.Απελλες...ο λαος...το συνολο..οχι οι λιγοι...δεν εχει Ενεργεια...Ειναι σαν λαμπα χωρις ρευμα.Αποκλειεται απο μονος να φερει ρευμα..Αποκλειεται...Απο καπου πρεπει ναρθει ρευμα..ενεργεια.Εξω απ το συστημα . Το ιδιο αδυνατει παντελως Αν δεν ελθει " απ εξω"...ειτε απο ανθρωπο...ειτε απο εξω γεγονοτα...που δεν εξαρτωνται απ το " μεσα"....θα κλαψουμε πολυ....Παρα πολυ....Το συστημα μεσα ειναι μισοπεθαμενο ολο...εχει θερμοδυναμικο θανατο..δεν μπορει να παραγει εργο...Ειναι σε θερμικη ισορροπια.Επρεπε το μισο ναχει αλλη απ το αλλο μισο.Ισορροπησε σε μια μεσα στο κουτι...Ουδεν εργο παραγεται σε ισορροπια μεσα στο κουτι..Μονο αν παρει ενεργεια εξω..απ το κουτι...που θα σπσσει την ισορροπια μεσα. Αν την σπασει μεσα ...θα αρχισει να παραγει απο μονο του.Η διαφορες παραγουν εργο..κινηση...καθως υπαρχει ροη απ την υψηλοτερη προς την χαμηλη....Κανε προσευχη..να σπασει η ισορροπια...

      Διαγραφή
    2. Dear Dimitri,
      I tested the waters. There is nothing in there. I wish I could elaborate. Don't trust anybody. It's all smoke.

      Διαγραφή
    3. Αυτα κ.Απελλες αφορουν ανθρωπους.Δεν ειναι αναγκαιο ναναι ενας ανθρωπος οπωσδηποτε.Ειπα πως αρκει και.μια κατασταση " εξωτερικη"...Κατασταση οκ ?
      Γεγονοτα...Αιφνιδια και εξω απ εμας.Ας πουμε αναπατεχα...να μην μπορουμε να τα ελεγχουμε εμεις....με τους συμβιβασμους.τους τερατωδεις που ολη μερα κανουμε...

      Διαγραφή
  3. Δλδ εκτός από την Κύπρο χαρίσαμε και τον Πόντο στους τούρκους, για να μπορεί να κάνει αφιλοκερδείς συναυλίες ο "με τραγούδια για τη φτώχεια και την ξενητειά ρετιρέ αγοράζω στη Κιφησιά", όπως είχε κάποτε πει κι ο συχωρεμένος τζιμάκος για τον ακατονόμαστο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Φίλης δεν ήταν εκεί; Η παρουσία του Τσίπρα σημαίνει ότι καταδικάζει την άρνηση της Ποντιακής γενοκτονίας από τον Φίλη; Εάν νίι, τότε ο Τσίπρας πρέπει να το δηλώσει δημοσίως, Ειδάλλως, η εμφάνισή του εκεί είναι άλλη μία προσπάθεια να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.