21/5/19

Ο Τραμπ πετά το μπαλάκι στο Ιράν

Η Ουάσινγκτον δεν επιδίωξε να ξεκινήσει διάλογο με την Τεχεράνη


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον δεν επιδίωξε να ξεκινήσει διάλογο με το Ιράν, προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη θα πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα, αν θέλει να διαπραγματευτεί.

"Τα μμε των Ψευδών Ειδήσεων ως συνήθως δημοσίευσαν μια ψευδή πληροφορία, χωρίς καμία γνώση (σ.σ. του θέματος), σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ προσπαθούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με το Ιράν. Αυτή η πληροφορία είναι ψευδής", έγραψε στο Twitter ο Τραμπ, χωρίς να αναφέρει σε ποιο δημοσίευμα αναφέρεται.

"Το Ιράν θα μας καλέσει αν και όποτε είναι έτοιμο", πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος που έχει ήδη δηλώσει "ανοιχτός" σε συνομιλίες με την Τεχεράνη. "Εν αναμονή, η οικονομία τους συνεχίζει να καταρρέει - πολύ θλιβερό για τον ιρανικό λαό", συνέχισε.

Οι ιστορικά κακές σχέσεις του Ιράν με τις ΗΠΑ επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο αφότου ο Τραμπ αποφάσισε, τον Μάιο του 2018, να αποχωρήσει μονομερώς από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Τη συμφωνία αυτή υπέγραψαν το 2015 άλλες πέντε μεγάλες δυνάμεις, η Γερμανία, η Κίνα, η Γαλλία, η Βρετανία και η Ρωσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.