20/5/19

Στην Κύπρο ο Επικεφαλής Διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισιέλ Μπαρνιέ, ενημερώνεται για τουρκικές προκλήσεις

Μονοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο Επικεφαλής Διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισιέλ Μπαρνιέ, ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και θα έχει συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη και με τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.
Όπως έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών, η επίσκεψη του κ. Μπαρνιέ εντάσσεται στο πλαίσιο κύκλου επαφών που πραγματοποιεί στις πρωτεύουσες των κρατών μελών της ΕΕ, για σκοπούς ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που άπτονται της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ και της ετοιμότητας των κρατών μελών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που θα έχει με τον κ. Μπαρνιέ, και πέραν της συζήτησης θεμάτων που άπτονται του Brexit, ο Υπουργός Εξωτερικών θα τον ενημερώσει, μεταξύ άλλων, για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και για τις συζητήσεις εντός της ΕΕ για την ανάγκη συλλογικής αντίδρασης στις τουρκικές προκλήσεις.
Μετά τη συνάντηση, που θα γίνει το μεσημέρι, θα διεξαχθούν διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών.  Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων, οι κύριοι Χριστοδουλίδης και Μπαρνιέ θα προβούν σε δηλώσεις προς εκπροσώπους των ΜΜΕ.
Νωρίς το πρωί ο κ. Μπαρνιέ θα συναντηθεί με τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής και στη συνέχεια θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
SigmaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.