21/5/19

Η Τουρκία στηνει παγίδα de facto νομιμοποιησης των διεκδικήσεων της




Σε παγίδα, για να εγκλωβίσει την Αθήνα σε ντε φάκτο αποδοχή των διεκδικήσεων της στο Αιγαίο, επιχειρεί να μετατρέψει η Άγκυρα την συζήτηση που ξεκινά σήμερα στην Αθήνα μεταξύ στρατιωτικών κλιμακίων για την υιοθέτηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, επαναφέροντας στο τραπέζι τον «Κώδικα Συμπεριφοράς» (Code of Conduct) στρατιωτικών πτήσεων, τον οποίο απέρριψαν από το 2008 δυο ελληνικές κυβερνήσεις.

Ασκώντας ασφυκτική πίεση το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο φθάνοντας στα όρια της την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και φέρνοντας πιο κοντά ένα επικίνδυνο ατύχημα που θα κλιμακώσει την ένταση, η Άγκυρα επιχειρεί να επιβάλει την συζήτηση αυτή, η οποία πρακτικά δεν έχει περιεχόμενο, καθώς Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης υπάρχουν άφθονα. Με την μοναδική διαφορά, ότι δεν εφαρμόζονται από την Τουρκία.

Στην σύντομη συνάντηση που είχαν στο Ελσίνκι οι κ. Κατρούγκαλος και Τσαβούσογλου συμφώνησαν την συνάντηση των στρατιωτικών κλιμακίων και ήδη το τουρκικό κλιμάκιο βρίσκεται από χθες στην Αθήνα αλλά το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας έσπευσε να ανακοινώσει ότι οι συναντήσεις που θα διαρκέσουν μέχρι τις 25 Μαΐου θα εξετάσουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και τον «Κώδικα Συμπεριφοράς». Μια πρόταση η οποία έχει επιχειρηθεί να μπει στο τραπέζι από το 2008 χωρίς επιτυχία, καθώς θεωρείται ότι θέτει υπό αμφισβήτηση τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες στο Αιγαίο και τελικά νομιμοποιεί την τουρκική παραβατική συμπεριφορά στο Αιγαίο.


Για τη συνέχεια Liberal




3 σχόλια:

  1. Αδύνατον ένας από τους μεγαλύτερους Προδότες του Ελληνισμού να δεχτεί τέτοια πρόταση .
    στη περίπτωση που ένας πρωθυπουργός τρελαθεί από ασθένεια εγκεφάλου υπάρχει μηχανισμός να πάρει άλλος το τιμόνι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτα τα περι μετρων οικοδομησης εμπιστοσυνης ειναι παπαριες τσεκαρισματα κανουν οι μπασταρδοι πριν να γινει το πεσιμο , οταν καποιος σου ριχνει σφαλιαριτσες για να δει ποσο μαλακας εισαι πριν σε πλακωσει η μονη λυση ειναι μια γερη γροθια για να μαζευτει αν ομως το κανεις αυτο πρεπει να εισαι ετοιμος αν αντιδρασει να μην τον αφισεις να παρει ανασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.