11/5/19

H επόμενη μάχη στις κάλπες 26/5 μετά την τριήμερη λασπομαχία - Η ΝΔ στοχεύει σε νίκη πάνω από 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει σε ήττα 5%

ΝΔ: Η ένταση και η τοξικότητα προκαλείται από τον Αλέξη Τσίπρα

Η πόλωση και το κλίμα τοξικότητας που επικρατούν στο πολιτικό σκηνικό το τελευταίο διάστημα μοιάζουν να παγιώνονται ενώ όλα δείχνουν πως η μικρή διαδρομή που έχει απομείνει μέχρι τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις της 26ης Μαΐου δεν θα είναι «στρωμένη με τριαντάφυλλα».
Την ίδια στιγμή με βάση τις πολιτικές επιδιώξεις των κομμάτων προκύπτει ότι η ΝΔ ποντάρει σε νίκη πάνω από 8 μονάδες για να θεωρηθεί καθαρό το μήνυμα της πολιτικής νίκης επί του ΣΥΡΙΖΑ. 
Στον ΣΥΡΙΖΑ η μάχη δίδεται για να συρρικνωθεί η διαφορά στις 5 μονάδες ή και χαμηλότερα ώστε...η νίκη της ΝΔ να θεωρηθεί Πύρρειος.
Για τις επόμενες δύο εβδομάδες οι στρατηγικές της ΝΔ είναι να αναδείξουν την πολιτική αποτυχία ΣΥΡΙΖΑ και να προβάλλουν την πολιτική και ιδεολογική υπεροχή με βασικό στόχο να σημειωθεί νίκη με διαφορά 8 ή πάνω από 8 μονάδες. 
Στον ΣΥΡΙΖΑ η παροχολογία και η πολιτική όξυνση θεωρούν ότι μπορεί να αυξήσει την συσπείρωση στο κόμμα και η ψαλίδα έναντι της ΝΔ να μειωθεί στις 5 μονάδες. 
Εν τω μεταξύ η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έδωσε τον τόνο για τις σχεδόν δύο εβδομάδες που ακολουθούν μέχρι την προσφυγή στις κάλπες. 
Ο Αλέξης Τσίπρας όπως τόνιζαν πηγές του Μαξίμου βγήκε ενισχυμένος καθώς στήριξη στην κυβέρνηση έδωσαν ακόμη δύο ακόμα βουλευτές, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης. 
Ενδεικτική είναι η φράση του πρωθυπουργού μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο οποίος αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, σημείωσε χαρακτηριστικά, πως «είχα πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι πάει για μαλλί και κινδυνεύει να βγει κουρεμένος». 
Κορωνίδα, στην στρατηγική της κυβέρνησης αποτελούν τα μέτρα ελάφρυνσης των πολλών, τα οποία όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, «όλα όσα αφορούν το 2019, θα ψηφιστούν την άλλη εβδομάδα και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την μεθεπόμενη εβδομάδα». 
Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα να εκμεταλλευτεί την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση από 153 βουλευτές προκειμένου να δείξει ότι κάθε άλλο, παρά παραδίδει τα όπλα.  
Μάλιστα, όπως έλεγε χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος το εν λόγω αποτέλεσμα είναι μια τονωτική ένεση για τους κυβερνώντες βουλευτές οι οποίοι εδώ και πολύ καιρό διακατέχονται από το αίσθημα της ηττοπάθειας. 
«Αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, να μεταβούν δυνατά και με αυτοπεποίθηση στις περιφέρειές τους, να επικοινωνήσουν το νέο πακέτο παροχών στον κόσμο και να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα». 
Παράλληλα, στο κυβερνητικό στρατόπεδο, θεωρούν ότι η μάχη ακόμη δεν έχει κριθεί και μπορούν να μειώσουν την ψαλίδα με την Αξιωματική Αντιπολίτευση. 
Σε αυτό το πλαίσιο ευελπιστούν ότι επόμενες δημοσκοπήσεις θα αποτυπώσουν τις προσδοκίες τους. 
«Έξω από την πλασματική εικόνα που προσπαθεί να περάσει ο Τσίπρας στη Βουλή υπάρχει ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος», σχολίαζαν δεικτικά, στελέχη της αντιπολίτευσης στους διαδρόμους του κοινοβουλίου. 
«Και η κοινωνία δεν τσιμπάει στα άθλια παιχνίδια του Τσίπρα και τις συναλλαγές στις οποίες επιδίδεται εξαγοράζοντας βουλευτές», συμπλήρωναν με νόημα. 

ΝΔ: Η ένταση και η τοξικότητα προκαλείται από τον Αλέξη Τσίπρα 

Την ίδια ώρα, από το στρατόπεδο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι δεν είναι τυχαίο ότι την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να συνομιλήσει επί της ουσίας με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και όχι με τον Αλέξη Τσίπρα. 
Αναφέρθηκε ονομαστικά στον κ. Τσακαλώτο αρκετές φορές γιατί ακούγοντας τη δική του τοποθέτηση αναγνώρισε ότι με τον υπουργό Οικονομικών μπορεί να γίνει μια ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση, υπογραμμίζουν με νόημα. 
Έστειλε έτσι ένα σαφές μήνυμα, υποστηρίζει η ΝΔ, ότι η ένταση και η τοξικότητα στο δημόσιο διάλογο προκαλείται αποκλειστικά από τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο προσπέρασε ως πολιτικό που τον έχουν ξεπεράσει και οι πολίτες και η εποχή. 
Αυτός άλλωστε, προσθέτουν, ήταν και ο λόγος που επέλεξε να μην του απαντήσει καν, καθώς ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε σε κανένα από τα πολιτικά ερωτήματα που του έθεσε. 
Από το Μοσχάτο, εστιάζουν ακόμη, στην αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον Δημήτρη Κουφοντίνα. 
«Είναι μάλλον η πρώτη φορά στη Βουλή που ο αμετανόητος δολοφόνος Κουφοντίνας αποκαλείται από πρωθυπουργό ως «κύριος Κουφοντίνας». 
Εν τη ρύμη του  λόγου του ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι για εκείνον, ο Κουφοντίνας είναι ένας απλός κρατούμενος και όχι ο καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών. 
Και κυρίως απέδειξε γιατί οι πάσεις φύσεως Ρουβίκωνες αντιμετωπίζονται με πρωτοφανή ανοχή από το ΣΥΡΙΖΑ». 
Επιπροσθέτως, κάποιοι βουλευτές της ΝΔ, προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω, σχολιάζοντας ότι ο κ. Τσίπρας, ενώ μιλάει στον ενικό στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αισθάνεται την ανάγκη να αποκαλέσει «Κύριο» τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

www.bankingnews.gr

5 σχόλια:

  1. Με τόσα πολλά πολιτικά επιχειρήματα, τον πλούσιο και αξιοπρεπή λόγο του Μητσοτάκη, αυτό το 8 % μου φαίνεται πολύ λίγο και σε ένα ένα βαθμό ηττοπαθές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εύΣυμφωνώ και εγώ, είναι ψεύτης, είναι θρασύτατος και τελείως ανίκανος να κυβερνήσει, ακόμη και ένα περίπτερο, αλλά με τους Έλληνες ψηφοφόρους όλα να τα περιμένει κανείς.

    Βλέπε τους συνταξιούχους οποίοι το 2015 τον ψήφισαν αν μπλόκ......για να τους κόψει..... 21 φορές την σύνταξη!

    Με ποιά λεφτά να δώσει 13 και 14 σύνταξη;

    Mάλιστα από μια χρεοκοπημένη χώρα σαν την δική μας!

    Περίμεναν πως θα τους έδινε την πρότερη σύνταξη του 2004;;

    Αλλά εκεί.....εξακολουθούν να τον ακολουθούν παρασύροντας και μας και την Ελλάδα στον όλεθρο!

    Ας ελπίσουμε πως δεν θα προλάβει να συμφωνήσει άλλες "Πρέσπες"!

    Άραγε, τι συζητούσε κατά την πρόσφατη επίσκψή του στην Τουρκία σχεδόν επί σχεδόν τρείς ώρες με τον Ερντοάν, χωρίς πρακτικά!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαέστρος στην τρολία ο δημητράκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το 20% τους ψηφίζει ("συμπεριελαμβανομενον" τον "λαθρο".., τον τσιγγάνων, και των κομματόσκυλων).
    Γιατί τόση φασαρία λοιπόν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οτι ειναι να γινει ....ας γινει.Θα τα πουμε.μετα....που θα γινει.Και θα εκπλαγουν ολοι ...που εγινε.Το 80% θα λεει καταπληκτο...." μα , πως εγινε παλι αυτο το κακο " ??? Η απαντηση θαναι...." Ελα ντε " !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.