30/5/19

KURTARAN-19: Στην Τουρκία η μεγαλύτερη υποθαλάσσια νατοϊκή άσκηση που έγινε ποτέ - Συμμετέχουν 18 χρώρες


Η μεγαλύτερη υποθαλάσσια άσκηση έρευνας και διάσωσης της συμμαχίας του ΝΑΤΟ διεξάγεται στα νερά της Τουρκίας, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της Αγκυρας την Τετάρτη.

«Η στρατιωτική άσκηση KURTARAN-19 είναι η μεγαλύτερη υποθαλάσσια άσκηση που έγινε ποτέ στο ΝΑΤΟ», δήλωσε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της διοίκησης υποβρυχίων κ. Νιγιάζι Ουγκούρ.

Ενοπλες δυνάμεις από την Τουρκία και άλλες 18 χώρες, καθώς και ένας διεθνής οργανισμός σε ρόλο παρατηρητή, συμμετέχουν στην άσκηση, η οποία ξεκίνησε στις 28 Μαΐου στην ναυτική βάση του Ακσάζ, στην θαλάσσια περιοχή Μούγκλα.


Ο Ουγκούρ δήλωσε ότι το KURTARAN-19 είναι μια άσκηση διάσωσης προσωπικού σε ένα πραγματικό υποβρύχιο, που σχεδιάστηκε από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

«Στην άσκηση, ο στόχος είναι να μεταφερθούν - από αέρα και θάλασσα - εργαλεία και προσωπικό διάσωσης από τις χώρες όπου βρίσκονται, στην περιοχή του ατυχήματος με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο» εξήγησε ο Ουγκούρ.

Η άσκηση αποσκοπεί στην «ανάπτυξη μεθόδων για κοινές επιχειρήσεις διάσωσης στο μέλλον για την ανάκτηση προσωπικού υποβρυχίων των χωρών του ΝΑΤΟ και των χωρών που δεν ανήκουν στο ΝΑΤΟ» πρόσθεσε.

Εκτός από την Τουρκία, συμμετέχουν επίσης είναι οι ΗΠΑ, το Αζερμπαϊτζάν, το Μπαγκλαντές, η Βραζιλία, η Βουλγαρία, η Αλγερία, η Γαλλία, η Γεωργία, η Ιταλία, ο Καναδάς, το Κατάρ, το Κουβέιτ, το Λίβανο, η Μαλαισία, το Πακιστάν και η Πορτογαλία.

Η άσκηση πραγματοποιείται με έξι πλοία, τρία υποβρύχια, έξι σκάφη ακτοφυλακής, δύο αεροπλάνα, δύο ελικόπτερα, 21 μέλη προσωπικού έρευνας και διάσωσης, 12 αλεξιπτωτιστές διάσωσης, 21 άτομα υποβρύχιο προσωπικό και τρεις δύτες.

Πηγή: Ηurriyet

2 σχόλια:

  1. Προσοχή ΝΑΤΟικοι, μη σας φύγουν οι Τούρκοι !!!!! ΝΑΤΟ χωρίς Τουρκία δεν γίνεται !!!!!!!!
    Τα μάτια σας ανοιχτά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι...ο ερδογαν ο αντιΝατοϊκός!!!
    Η ισλαμοφασιστική τουρκία πλαισιωμένη από τις δώδεκα νύμφες...
    Κατά τα άλλα η ρούσια είναι ο ΕΧΘΡΟΣ!!!!
    Ρε κούνια που μας κούναγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.