29/5/19

Αδειάζει ο κουμπαράς των Tαμείων

Του Δημήτρη Κατσαγάνη  

"Φέσι" που πλησιάζει το μισό δισ. ευρώ μπορεί να αφήσει φέτος η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στον "κουμπαρά" των ασφαλιστικών ταμείων.  

Και αυτό γιατί δεν έχει ξεκαθαρίσει έως σήμερα –έξι μήνες μετά την ψήφιση του κρατικού Προϋπολογισμού του 2019– πώς θα καλύψει την "τρύπα" που θα αφήσει στα αποθεματικά του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) ο υπολογισμός (από την 1η/1/2019) των εισφορών αλληλεγγύης συνταξιούχων επί των παλιών κύριων συντάξεων, όπως αυτές προκύπτουν με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου.  

Το θέμα αυτό έχει αρχίσει να απασχολεί εντονότατα αρμόδια στελέχη των Ταμείων, καθώς διαμορφώνονται φέτος συνθήκες ελλείμματος –αντί πλεονάσματος στον ΕΦΚΑ– και ενδεχομένως να αναζητηθεί έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψή τους, την ώρα που ο "κουμπαράς" του ΑΚΑΓΕ (ο οποίος υπάρχει, μεταξύ άλλων, για την κάλυψη ελλειμμάτων) έχει πολύ λιγότερους πόρους από εκείνους που θα έπρεπε, βάσει των κυβερνητικών δεσμεύσεων... 


για τη συνέχεια Capital

1 σχόλιο:

  1. η κ. Ξαφά υποστήριξε ότι «οι μισθοί δεν αυξάνονται με κυβερνητικές αποφάσεις, αυξάνονται αν η οικονομία μπορεί να προσφέρει υψηλότερους μισθούς. Ήταν λάθος της κυβέρνησης να μην κοπούν οι υπάρχουσες συντάξεις. Είμαστε η μόνη χώρα της Ε.Ε που συνεχίζει να ξοδεύει το 17% του ΑΕΠ της σε συντάξεις».

    Σε μια χωρα που εχει χασει με τον ορυμαγδο των μνημονιων την παραγωγικη της βαση, λογικο δεν ειναι να πεσει το ΑΕΠ (άρα να αυξηθει πλασματικα η δαπανη?)? Και τι κανουμε με τον κοσμο αυτο κα Ξαφα που εχει πληρωσει για την συνταξη του? Του λεμε "ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΑΣΑΤΕ!"? ε, λοιπον εξοπντωστε τους και καντε τους σοιλεντ γκρεεν για να τεσεπωσουν τα διεθνη παρασιτα που υπηρετειτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.