15/5/19

Ψυχρολουσία Ελλάδας από Πάιατ – Επιδιώξτε συμφωνία win win με Τουρκία

Χρήστος Καπούτσης
 
Ανεβαίνει επικίνδυνα η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω της παράνομης δραστηριότητας της Τουρκίας, στην ΑΟΖ της Κύπρου. Το γεωτρύπανο «Πορθητής» βρίσκεται κοντά στις ακτές τους Πάφου και ετοιμάζεται για γεώτρηση, ενώ το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός», ετοιμάζεται για έρευνες νότια της Ρόδου. Τα τουρκικά ερευνητικά πλοία, συνοδεύονται και από Μονάδες του Τουρκικού Στόλου, ενώ είναι σε εξέλιξη στην Ανατολική Μεσόγειο, μεγάλη αεροναυτική άσκηση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η Τουρκία υποστηρίζει ότι στις περιοχές των υποθαλάσσιων ερευνών, έχει δικαιώματα και το ψευδοκράτος και πως δεν πρέπει να γίνονται εργασίες εκεί, από πολυεθνικές πετρελαϊκές εταιρείες, μέχρι να λυθεί το Κυπριακό. Προειδοποίησε μάλιστα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και την ΕΕ να μην υιοθετεί θέσεις, υπέρ των Ελληνοκυπρίων. Μέσα σε αυτό το κλίμα έντασης, «να δράσουν συλλογικά οι Ευρωπαίοι, αναλαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε πολιτικό, διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο, σε βάρος της Τουρκίας, εξαιτίας της παραβατική της συμπεριφοράς στην κυπριακή ΑΟΖ και το Αιγαίο», ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.
Η παρέμβαση του Έλληνα υπουργού έγινε κατά τις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ με τη συμμετοχή και των υπουργών Άμυνας, στις Βρυξέλλες, παρουσία της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Φεντερίκα Μογκερίνι. Οι Ευρωπαίοι υπουργοί διατύπωσαν επιφυλάξεις κατά πόσο θα πρέπει η ΕΕ να προβεί άμεσα σε λήψη μέτρων σε βάρος της Τουρκίας, παρότι δέχτηκαν, ότι με τις δραστηριότητές της αμφισβητεί δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Win win συμφωνία λέει ο Πάιατ


Επίσης, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρεϊ Πάιατ, σε Συνέδριο που οργάνωσε η Πολεμική Αεροπορία στο Τατόι, σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ, μίλησε για διάλογο και φιλία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για συμφωνίες win-win για όλους. Ο Αμερικανός πρέσβης εννοεί, δηλαδή, ότι οι ενεργειακοί πόροι πρέπει να μοιραστούν και στις δυο κοινότητες της Κύπρου και για την ανάγκη σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που είναι και ο βασικός στόχος των ΗΠΑ. Όπως διευκρίνισε ο Αμερικανός πρέσβης. «Είναι πολύ σημαντικό ο κ. Τσίπρας να ταξιδέψει στην Άγκυρα, αφού στο τέλος της ημέρας η Τουρκία είναι μέλος του NATO» προσέθεσε ο κ. Τζέφρεϊ Πάιατ.
Να προσθέσουμε επιπλέον, καθότι έχει ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα, ότι, Βρετανός υπουργός χαρακτήρισε την περιοχή που βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο, ως περιοχή «υπό αμφισβήτηση», δηλαδή, ο Βρετανός κυβερνητικός αξιωματούχος, αμφισβητεί τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου. Για το θέμα αυτό, το υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, προέβηκε και επισήμως, σε διάβημα προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Κοντολογίς, Αμερικανοί, Βρετανοί και Ευρωπαίοι είναι τουλάχιστον «επιφυλακτικοί», για την παράνομη δραστηριότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

16 σχόλια:

  1. Ο πρεσβης ειναι διπλωματης,λεει αυτα που πρεπει...εμεις τη κανουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πρέσβης αφού μας ξεφτιλισε με τα Σκόπια θα μας ξεφτιλίσει εντελώς και με Τουρκία φυσικά. Έστειλαν το κατάλληλο άτομο για να διαχειριστεί τους τύπους με τα ανοιχτά πόδια....

      Διαγραφή
  2. Μά φυσικά! Γι' αὐτό ἄλλωστε ἔστειλαν κομματικούς στήν Τουρκία, παρακάμπτοντας ὅλες τίς ἁρμόδιες ἀρχές καί υπηρεσίες τοῦ Ἑλληνικοῦ κράτους.

    Φυσικά καί γιά τοῦτο: Ὅταν κύριο μἐλημα ὁρισμένων "Ἑλλήνων", ἀπό τήν ἐποχή Πιπινέλη-Παπαδόπουλου-1968, εἶναι ἡ ...συνοχή τῆς ΝΑ πτέρυγας τοῦ ΝΑΤΟ μόνον, καί ὄχι ἡ ἐξυπηρέτηση τοῦ ἐθνικοῦ συμφέροντος πρῶτα, φυσικό δέν εἶναι νά αἰσθάνεται τόσο ἀσφαλής ὁ κ. Πάιατ, ὥστε νά ζητάῃ ξεπουλήματα;
    Ἐλάχιστα τοῦ κσοτίζουν!
    Ἐνῶ ἄν ζητοῦσε ἀντίστοιχα ἀπό Τουρκία, θά τόν χρέωναν!
    Ἐνῶ σέ μᾶς, θά πληρώσει σέ εἶδος ψίχουλα (ἐξουσία καί παντοειδῆ ὑποστήριξη, ἐλαχίστου κόστους καί μέ πολλαπλάσια ἀπόδοση γιά τήν πρεσβεία) τούς πρόθυμους προδότες!

    Αὐτό ὅμως, ἐμπίπτει στήν ἔννοια τοῦ ποινικοῦ νόμου, περί δωροδοκίας-τουλάχιστον!. Ἀρκεῖ νά ἐνεργήσῃ ὅπως πρέπει, ἀκομμάτιστα καί πέραν κάθε βραχυπροθέσμου πολιτικοῦ κόστους, ὅπως ὀφείλει, ἡ Εἰσαγγελία τοῦ Ἀρείπυ Πάγου, καί μέ θάρρος ρωμαίϊκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. έλα ρε φίλε...είπε τέτοια κουβέντα ο σύμμαχος;;; και τώρα που θα βρεθούν τοοόσες τρύπες να μπουν τα ποντίκια που είναι βαμμένα κοκκινο - μπλέ με αστεράκια ;;;;
    Μα είναι δυνατόν ο Αγγλοσαξονικός παράγοντας να βγάζει ΠΑΛΙ "στη σέντρα" τους Έλληνες που πάλι είναι στρατιωτικά αδύναμοι, οικονομικά τρικλίζουν, χωρισμένοι στα δύο, με κυβέρνηση θεατρίνων και Αντιπολίτευση παραλύτων;;;;
    πάω να ξαναδιαβάσω την περίοδο 1915 - 1923..
    ΑΠΟ'ΚΕΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ 1.000.000% (ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμπληρώνω: Ἡ ἄκρη τοῦ νήματος, τῆς παρανομίας, πρέπει νά βρίσκεται στό μέ ποιά συγκεκριμένη ἐντολή ἤ ἀποστολή, καί ἀπό ποιούς ἀκριβῶς,
    ἐστάλησαν κομματικοί τοῦ κυβερνῶντος κόμαμτος στήν Τουρκία,
    κατά παράκαμψη τῶν ἁρμοδίων ἀρχῶν τοῦ Ἑλληνικοῦ κράτους (διπλωματῶν καί στατιωτικῶν) πού ἔχουν καί πρέπει νά ἔχουν τήν ἀρμοδιότητα σχεδιασμοῦ, στρατηγικῆς καί παρεμβάσεων ἀρμοδίως προτοῦ νά εἶναι ἄργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θά τό πῶ ὠμἀ: Τό μόνο πού καταλαβαίνει ὁ Πάιατ εἶναι καλές μας σχέσεις καί μέ τή Ρωσία, σέ ὅλα τά δυνατά ἐπίπεδα καί τομεῖς, ὡς ἀπάντηση στίς ἐχθρικές προτάσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λέτε να μην έχει συμβούλους ο Μίστερ Πάϊατ οι οποίοι γνωρίζουν την ιστορίατων Εληνοτουρκικών σχέσεων και να τον έχουν ενημερώσει σχετικά;

    Εάν δεν είναι ενημερωμένος έχει καλώς!

    Εάν όμως γνωρίζει τα περί βαρλικίου και τα σχετικά.....,τότε τα πράγματα είναι πολύ άσχημα!

    Δηλονότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να τηρούν τακτική ίσων αποστάσεων με τις δύο χώρες Ελλάδα και Τουρκία ή μάλλον υποστηρίζουν την Τουρκία ως σημαντικότερο σύμμαχο εκ των δύο!

    Το ερώτημα που τίθεται είναι: - Γιατί δίνουμε στις ΗΠΑ "γην και ύδωρ" σε βάσεις σε όλη την Ελληνική επικράτεια, καθ΄ ην στγμή δεν απολαμβάνουμε εκ μέρους των καμιά υποστήριξη στα νόμιμα μας δικαιωματα?

    Οι Ελληνοαμερικανοί έχουν ήδη εκφραστεί δυσμενώς για την Αυτού Εξοχοτητα τον Πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα μας Μίστερ Πάϊατ του οποίου οι ημέρες ίσως να είναι με την νέα administration μετρημένες!!

    Ίδωμεν.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λάθος και άδικη θέση από ΗΠΑ.

    Δυστυχώς, μετά το ΗΒ, μάς άδειασε παντελώς και ο κ. πρέσβης των ΗΠΑ.

    Χρειάζεται επειγόντως Εθνικό συμβούλιο για να αποφασίσουμε τι μέλει γενέσθαι.

    Δέν είναι ώρα για μυστικές συναντήσεις με Τούρκους χωρίς να ενημερώνουν τους πολιτες. Καμία συνεννόηση (ή κρυφή συμφωνία) με τους παραβάτες τούρκους. Τα εθνικά δίκαια της Ελλάδας αφορούν όλους και όχι την εκάστοτε μειοψηφική κυβέρνηση.

    Είμαστε μόνοι μας αλλά ούτως ή άλλως πάντα είμασταν μόνοι.

    ΥΓ: Δυστηχώς οι ΗΠΑ τα βρήκαν με Τουρκία για Σ-400 και Φ-35 και φανερώνουν ποιοί πραγματικά είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βαλτε τη Σουδα, τη Λαρισσα και την Αγχιαλο στο μαυρο σκοταδι για κανα δυο βδομαδες μαζι με αυστηρο περιορισμο στο ποιος μπαινει και βγαινει στις βασεις οπως εκανε ο Ερδο με το Ιντσιρλικ και θα δουμε αν ξαναλεει μαλακιες περι win-win ο Παιατ.
    Εχουμε τα κοτσια να το κανουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να δούμε τι έχουν να πουν επ'αυτού ο κος Κρίς σπύρου(τρομάρα του) και οι παμμακεδονικές της νιού υόρκ και του κάναντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ο πρέσβης "χαριεντίζεται" με την ελληνική κυβέρνηση, ψυχολογεί τους κυβερνητικούς χειρισμούς, συγχαίρει και πανηγυρίζει για τις Πρέσπες, ψυχογραφεί τους Έλληνες του καναπέ και εσύ μας "παραμυθιάζεις" και ειρωνεύεσαι τους Έλληνες της διασποράς;

      Διαγραφή
  10. Πρώτον: που είναι όσοι μιλούσαν για αναβάθμιση της Ελλάδας,επειδή η Τουρκία τα φτιάχνει με τους Ρώσους;
    Δεύτερον: Να ειμαστε προσεκτικοί και να αφησουμε τις παληκαριές. Ανεξαρτησια δεν θα αποκτήσουμε κλείνοντας....τα φωτα στις Βάσειςκαι άλλες τέτοιες ανοησίες. Να βλέπουμε τι γίνεται με τον Ερντογάν, τον Μαδουρο,το Ιράν κλπ, κλπ. Η ανεξαρτησία θέλει κότσια καιθυσίες, όπως λέει και οΚάλβος "θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία". Νομίζεικανεις ότι υπάρχει ηγεσία (αλλά και λαός) να αναλάβει τετοιο Γολγοθά; Να μην κάνουμε εξωτερική πολιτική με σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Right. Let's give them more land and water to avoid becoming Turkey or Iran with military industry and support the statements of Kotzias and Katrougalos. Is this how you understand θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία.

      Διαγραφή
  11. Συμφωνω κι εγω ....Δωστε τα ολα...να τελειωνουμε...( ας μην πουμε.τι)....Δεν μπορουμε ...Θειο.....ελα παρτα ολα...Αυτο ειναι πολιτικη ...ανευ ανευ.....ανευ...αν θελετε και ζωης...Κανενα σουβλακι αν δινουν οκ....πεντε εξι...οκ....Τα ξυλακια εχω σκασιλα τι θα τα κανω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λενε......ειπε " Κωλ - γουιν"......Οι Τουρκοι γουιν....εσεις ....πωπο".....Η Σιβυλλα η Ερυθραια το ειπε με εντολη του Διος..Καποιοι εδω νομιζουν ο η ....Σιβυλλα τα λεει χωρις ....εντολη Θεου.!!! Μιλαμε....διανοιες....διοτι ζοριζονται να.διωξουν τα ψευτοονειρα τους που.μας παραμυθιαζαν τοσα χρονια ...απο ιδιοτελεια....εκ του ασφαλους τοτε...που εγινε ...ανασφαλες αναπαντεχα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.