16/6/19

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα στις 17:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, για τη γεώτρηση της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου

Υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ στις 17:30 στο Μέγαρο Μαξίμου. Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι η αξιολόγηση της κατάστασης μετά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις κινήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με ανακοίνωση του, διέψευσε δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγο για έκτακτη μετακίνηση στρατευμάτων σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. 
Ν. Ζορμπά, capital.gr

12 σχόλια:

  1. Παρτε φαση την ανακοινωση μετα...τι θα λεει...Ολοι ξερουμε ..και χωρις συνεδριαση...απο πριν....Αρχιζει να γινεται κουραστικο το τροπαριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και το ερώτημα είναι: Ταν ή επί τας;
    Νομίζω δε,ότι τα πράγματα στον σύγχρονο κόσμο είναι πολύ πιό σύνθετα...
    Η Γαλλία με την ντε-γκωλική Λεπέν στρέφεται προς την Ρωσία...
    Το ίδιο και η Ιταλία...
    Οσο γιά την γερμανία, δεν θέλει ερώτημα.
    Το αμφιταλάντευμα του μπρέξιτ και ο διχασμός της πολιτικής γνώμης στην Βρετανία,μας δίνει την εικόνα του μετέωρου πελαργού σ'αυτά τα νησιά.
    Η Ελλάς, σκυφτή και αιχμάλωτη,αναμένει τις εξελίξεις,δείχνοντας να είναι βαθειά προβληματισμένη γιά την ανύπαρκτη δυνατότητα δράσης της.
    Τουλάχιστον στα φανερά...
    Γιατί πάντα στα λαγούμια της ιστορίας εξυφαίνονταν οι επαναστάσεις των κατατρεγμένων...
    Και μέσα από τις ψευδείς ειδήσεις,ακολουθεί αγόγγυστα τα μελλούμενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν η Τουρκία στη διάρκεια μιας άσκησης πάρει τους Καλόγερους, το Καστελόριζο, την Ζουράφα, τους Φούρνους ή τον Αη Στράτη η Ελλάδα θα χάσει μεγάλο μέρος της ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας της. Ωραια μοιρασια ετσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ενώ οι αμερικανοί ακόμη ελπίζουν στην επαναφορά της τουρκίας ή αδημονούν γιά το κλέψιμο των μυστικών του S-400 (χου νόουζ;) και πολλοί από εμάς θα θέλαμε μιά συντριβή της τουρκιάς,υπάρχουν φωνές που μας συνετίζουν και μας προσγειώνουν: Μας συμφέρει ένας πόλεμος με την τουρκία επειδή έτσι ίσως θέλουν οι αμερικανο-ισραηλινοί;
    ή είναι καλύτερα να ενταχθούμε στο αναδυόμενο στην Ευρώπη φιλο-ρωσικό κλίμα και να κάνουμε τους ανήμπορους;
    Πιστεύω δε,ότι τελικά μας συμφέρει το δεύτερο.
    Εξάλλου και οι αμερικανοί είναι διχασμένοι ή μάλλον τα'χουν χαμένα κι'αυτοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός αν κατέχουμε μυστική "πύρινη ρομφαία" και καταφέρουμε βαρειά πλήγματα στην τουρκία,χωρίς αυτή να μάθει ποτέ από που άυτά προήρθαν...

      Διαγραφή
    2. >Μας συμφέρει ένας πόλεμος με την τουρκία επειδή έτσι ίσως θέλουν οι αμερικανο-ισραηλινοί;<

      α) Γιατί να θέλουν έτσι οι αμερικανο-ισραηλινοί;

      β) Αν εμπλακούμε σε πόλεμο, διότι δεν έχομε άλλη διέξοδο (βλέπε 1940), για τα μάτια των αμερικανο-ισραηλινών θα το κάνομε;

      γ) Πρώτη φορά ακούω για κράτη να εντάσσονται σε ... κλίματα!...

      Καταλαβαίνεις καθόλου τι λες;

      Διαγραφή
    3. Φίλε παπβιστ καταλαβαίνω ότι είσαι στούρνος,αλλά δε χρειάζεται και να το επιδεικνύεις έτσι ξεδιάντροπα...συγκρατήσου αδερφέ...

      Διαγραφή
    4. Μάριε, καταλαβαίνω ότι είσαι ανάγωγος και ανόητος, αλλά δε χρειάζεται και να το επιδεικνύεις έτσι ξεδιάντροπα...συγκρατήσου αδερφέ...

      "παπβιστ" ;;;

      Διαγραφή
  5. Όσο σκέφτομαι εκεί μέσα (ΚΥΣΕΑ) τις τιτανοτεράσιες πολιτικές προσωπικότητες, Τσίπρας, Φλαμπουράρης, Καρανίκας και ο θα το ρισκάρουμε Μπαλάφας, δεν θα πέσω από τα σύννεφα αν μάθουμε ότι αποφασίσαν: «Ας δώσουμε στους Τούρκους την Λέσβο, για να μας μείνει η Μυτιλήνη τουλάχιστον!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Loukas Symperas

      Αν προλάβουν πριν τις εκλογές σε επόμενο ΚΥΣΕΑ, ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού θα ζητήσει να μιλήσει και θα πει:

      "Αλέξη, πάρε όλα τα εθνίκια με στολή από κει πέρα, σου έχω εγώ τη λύση έτοιμη".

      Ο Αλέξης εκστασιασμένος:
      "Πες μας σύντροφε Νίκο, τι προτείνεις?"

      Ο Καρανίκας θα πιάσει το μικρόφωνο στο τραπέζι και θα πει:

      "Πράσινη ανάπτυξη στις βραχονησίδες που θέλει η Τουρκία. Θα καλλιεργήσουμε κάνναβη στις βραχονησίδες και τα κέρδη 50-50 με τους Τούρκους"

      Αλέξης: "Καταπληκτικό σύντροφε. Κι έχω κι εγώ μια ιδέα: Θα φτιάξουμε ένα κοινό υπουργείο με τους Τούρκους και θα το ονομάσουμε: Ανατολικού Αιγαίου, αγνωστων βραχονησίδων & πράσινης ανάπτυξης"

      Καρανίκας: "Τέλεια σύντροφε πρόεδρε. Προτείνω να υπογράψουμε τη συνθήκη στην Δυτική Καρντάκ. Όσον αφορά τις βραχονησίδες θα επικοινωνήσω με τον Σπάρτακο να μας στείλουν άτομα συντρόφους που δεν θέλουν να πάνε φαντάροι. Θα αναλάβουν να περιποιούνται τις καλλιέργειες κάνναβης στις βραχονησίδες και να δοκιμάζουν την ποιότητα”

      Αλέξης: “Καταπληκτικά. Ουφ το λύσαμε κι αυτό σύντροφοι”

      Διαγραφή
  6. Συμφωνώ με όλους...αλλά ας σκεφτούμε γιά λίγο: Τα φαινόμενα πολλές φορές μας απατούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ..Μητσογιωργος που ειναι ?? Χιιιιιιιχιιιιιιχιιιιιι.......( γυριζοντας τις ..χαντρες σαν παλαβες...μαλλον πηγε για θαλασσιο ..σκι...πριν μας ...ξεσκι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.