13/6/19

Ψυχρός πόλεμος: Γιατί ο Τραμπ στέλνει άλλους 2.000 στρατιώτες στην Πολωνία;

Η Ρωσία παρακολουθει τις εξελίξεις
Οι Αμερικανοί στρατιώτες θα μετακινηθούν πιθανότατα από τις βάσεις στη Γερμανία - Απόφαση της πολωνικής κυβέρνησης για την αγορά 32 ή 35 F-35
Την απόφαση να μετακινήσει άλλους 2.000 Αμερικανούς στρατιώτες στις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στην Πολωνία, γνωστοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ενισχύοντας τις ανησυχίες της Μόσχας αναφορικά με τη συγκέντρωση στρατευμάτων κοντά στα σύνορά της.

Ο Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκε ότι σκοπεύει να εγκρίνει τη μετακίνηση 2.000 Αμερικανών «από άλλο σημείο στην Πολωνία» και ειδικότερα από τη Γερμανία, καθώς θεωρεί ότι η παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στην οικονομική ατμομηχανή της Ευρώπης δεν έχει νόημα, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που το Βερολίνο αρνείται πεισματικά να συμμορφωθεί στις ελάχιστες απαιτήσεις αμυντικής χρηματοδότησης, όπως προβλέπεται από το ΝΑΤΟ.

«Το θέμα είναι υπό συζήτηση», δήλωσε από το οβάλ γραφείο ο Ρεπουμπλικανός, πρόεδρος, έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο της Πολωνίας, Αντρζέι Ντούντα. «Θα ξοδευτούν πολλά χρήματα για εγκαταστάσεις, για στρατιωτικές εγκαταστάσεις», πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν έχουμε καταλήξει στην απόφασή μας ακόμη», τόνισε, ωστόσο θεωρείται δεδομένη η μεταφορά στρατιωτών στην Πολωνία, η θέση της οποίας θεωρείται στρατηγική απέναντι στη Ρωσία.

Η Πολωνία έχει συνάψει συμφωνίες τουλάχιστον δύο δισ. δολαρίων για την αμυντική της ενίσχυση με αμερικανικά όπλα και τεχνογνωσία. Πριν λίγες ημέρες, ο Πολωνός πρόεδρος Ντούντα, δήλωσε ότι οι νέες εγκαταστάσεις θα ονομαστούν «Οχυρό Τραμπ», ωστόσο κάποιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι αυτή η ονομασία θα είναι συμβολική και όχι η επίσημη.

Ο Τραμπ από την πλευρά του χαιρέτισε την απόφαση της πολωνικής κυβέρνησης να αγοράσει 32 ή 35 αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας F-35.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.