12/6/19

Αποκαλύψεις Λαφαζάνη για τον Φεβρουάριο του 2015: Ο Τσίπρας τρομοκρατήθηκε, η κυβέρνηση θα έπεφτε...

Ο Λαφαζάνης αποκάλυψε το δραματικό παρασκήνιο για την επέκταση της δανειακής σύμβασης μέχρι 30/6/2015 - Η οριακή πλειοψηφία υπέρ Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ - Ο εκβιασμός στον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να γνωμοδοτήσει ότι η παράταση του μνημονίου είναι νόμιμη χωρίς απόφαση της Βουλής παρά μόνο με υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Βαρουφάκη - Ο φόβος Τσίπρα για το ειδικό δικαστήριο

«Ο Βαρουφάκης ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο για το 3ο μνημόνιο Τσίπρα. Πριν κλείσουμε 15 μέρες από την ανάληψη της κυβέρνησης και πήγε και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην επέκταση της δανειακής σύμβασης του 2ου μνημονίου του Σαμαρά, μαζί με τα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση και ακολούθησε και η επιστολή στον Βίζερ του Eurogroup» επισήμανε μιλώντας στο «One Channel» ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στα γεγονότα του πρώτου εξαμήνου του 2015 και την λεγόμενη «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση της οποίας ήταν μέλος μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη. 

Λαφαζάνης: Ο Βαρουφάκης υπέγραψε προπομπή του μνημονίου
«Η επέκταση αυτή της δανειακής σύμβασης περιείχε όλα εκείνα που εμείς καταγγείλαμε σε σχέση με την εξάρτηση της χώρας. Αγγλικό δίκαιο, δικαστήρια του Λουξεμβούργου, άρση της ασυλίας για όλα τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας και βεβαίως σκληρότατους όρους. Αυτό ήταν προπομπή του μνημονίου. Τότε κάναμε αγώνα κατά των Μνημονίων, σημαία μας ήταν το 2ο Μνημόνιο του Σαμαρά και ο Βαρουφάκης πήγε και το υπέγραψε» τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για τον Γιάνη Βαρουφάκη.


«Τότε έγινε σάλος στον ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης και συμπλήρωσε: «Εμείς βγάλαμε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση ως αριστερή πλατφόρμα, συγκαλέσαμε κεντρική επιτροπή. Ο Τσίπρας συγκάλεσε Κεντρική Επιτροπή και πήρε πλειοψηφία με πέντε ψήφους αν και εμείς είχαμε ένα μικρο ποσοστό αλλά συντάχθηκαν και άλλες δυνάμεις μαζί μας».

«Ο Τσίπρας τρομοκρατήθηκε, η κυβέρνηση θα έπεφτε...»

«Ο Τσίπρας τρομοκρατήθηκε. Εμείς του είπαμε ότι αν πας στη Βουλή αυτή τη συμφωνία και της δώσεις επίσημο χαρακτήρα, εμείς θα την καταψηφίσουμε, η κυβέρνηση θα έπεφτε τότε εκτός αν έβγαιναν τα συνεταιράκια, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τον στήριζαν όπως συνέβη τον Αύγουστο» αποκάλυψε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Δεν την πήγε στη Βουλή και αυτό το μάθαμε αρκετά αργότερα. Το φοβόταν το ειδικό δικαστήριο, το φοβόταν και ο Βαρουφάκης»

Σύμφωνα με όσα εξιστόρησε ο κ. Λαφαζάνης: «Φώναξαν όταν τελείωνε η προθεσμία για να στείλουν την επιστολή για την επέκταση του προγράμματος, φώναξαν περασμένα μεσάνυχτα τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τον είχαν μέχρι το πρωί και τον πίεζαν να τους δώσει μια γνωμοδότηση με την οποία θα έλεγαν ότι δε χρειαζόταν να πάει στη Βουλή η επέκταση της δανειακής σύμβασης και ότι απλώς με την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών ήταν έγκυρη και θεωρείτο νόμιμη και επομένως δέσμευε την Ελλάδα ως χώρα».

«Ο πρόεδρος του ΝΣΚ έλεγε δεν θέλω να παρανομήσω, δεν ξέρω αν υπήρχαν εκβιασμοί»

«Από όσο ξέρω ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου είχε βγει έξω από τα ρούχα του και έλεγε δεν θέλω να παρανομήσω, θα πάω φυλακή και οι άλλες επεκτάσεις που έγιναν πέρασαν από τη Βουλή. Δεν ήταν απλώς με υπογραφή του υπουργού Οικονομικών. Τελικά το πρωί υπέκυψε ο πρόεδρος. Δεν ξέρω αν υπήρχαν πλέον και εκβιασμοί άλλου είδους για να υπογράψει γιατί το θέμα ήταν μείζον για την πορεία της κυβέρνησης και τις πολιτικές εξελίξεις» επισήμανε ο κ. Λαφαζάνης.

Δείτε το βίντεο με τις αποκαλυπτικές δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη στον τηλεοπτικό σταθμό One:

Πηγή: Πρώτο Θέμα

8 σχόλια:

  1. Μέχρι σήμερα άλλα νόμιζα για τον Βαρουφάκη. Τελικά πολλοί πολιτικοί θα έπερναν όσκαρ με μεγάλη ευκολία. Μπράβο στον Λαφαζάνη και την ΛΑΕ για την εντιμότητά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαθος τα νομιζες μαλλον.Γιατι δεν κοιτουσες απο που ξεφυτρωσε το ...μαρουλι ? Και τωρα ...ποιος (?) Το ποτιζει να μεγαλωσει ??

      Διαγραφή
    2. Δεν νομίζω ότι ξεφύτρωσε από κακό μέρος. Η αλήθεια είναι ότι και αυτόν και τον Τσίπρα τους βασάνισαν, όπως έχουν βασανίσει όλους τους πολιτικούς μας που δεν ακολουθούν το πρόγραμμα.
      Οι δανειστές ανεβάζουν και κατεβάζουν τις κυβερνήσεις μας με πολλά κόλπα, και εμείς αντί να χτυπάμε τους δανειστές χτυπάμε ο ένας τον άλλο. Αυτά μας διδάσκουν να κάνουμε τα ΜΜΕ, αντί να φτιάχνουμε κλίμα ενότητας κατά των δανειστών και των αφεντικών τους σε Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και φυσικά σε ΗΠΑ.

      Ο Καμμένος είναι ο μόνος πολιτικός που δήλωσε ότι η κρίση προκλείθηκε για να μας πάρουν το φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

      Διαγραφή
    3. προκλήθηκε. τα λάθη δεν τα κάνω επίτηδες
      Δεν δικαιολογώ τον Τσίπρα στον οποίο δεν είχα εμπιστοσύνη από την πρώτη στιγμή.

      Διαγραφή
    4. Ωστε...τους βασανισαν (!!).....Οκ.....και το μερος του.υπογειου απ οπου απεσταλησαν...ηταν.καλο.Κι αυτα.φερνουν διχασμο στα " ομοια"...Συγκολας τα αντιθετα ..τα κανεις να φιλιωνται...το καλο και το κακο σε σεξ....Δεν γινεται...αλλα αν αυτο επιθυμεις θυμησου οτι η υλη κι η αντιυλη αν φιληθουν...χανονται στο πουθενα μαζι....

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ, μπροστά δεν ήμουν αλλά τους βασάνισαν με τις συνεχόμενες απειλές του τύπου ή θα κάνεις αυτό ή θα ρημάξουμε τη χώρα σας. Δεν τους δικαιολογώ, αλλά τα αφεντικά μας τα ίδια έχουν κάνει σε όλες της ηγεσίες μας, δεξιές κεντρώες και αριστερές. Όλες οι ηγεσίες μας έχουν δεχτεί να κάνουν κάποια πράγματα και έχουν αρνηθεί να κάνουν κάποια άλλα. Εμείς αντί να κατηγορούμε τους καραγκιοζοπαίκτες για το θέατρο σκιών που βλέπουμε, τα βάζουμε κάθε φορά με την μια ή την άλλη φιγούρα που είναι κάθε τόσο πρωθυπουργός ή υπουργός. Έτσι μας έχουν μάθει και εμάς και όλους τους λαούς που πληρώνουμε εισητήριο για την παράσταση, θέλουμε δεν θέλουμε.

      Διαγραφή
  2. Εφόσον δεν πήγε ο Τσιπρας με καθαρή εντολη δραχμής ηταν σίγουρη η κωλοτουμπα.Κερασακι στη τούρτα το Οχι που έγινε Ναι .Ο φίλτατος Παναγιωτης αν και μαγκας και ίσιος πολιτικός Δυστυχως έκανε τα τραβά ματια στο θεμα.Προτεινω δραχμη έπρεπε να πουν ! Θέλετε ? Ψηφίστε μας ! Δε θέλετε ? Φάτε μνημόνιο.Ευρω και πείνα για πολλές δεκαετίες ειναι αλληλένδετα.
    ΥΓ : προσωπικά ειμαι σίγουρος οτι θα έβγαινε με μεγαλύτερο ποσοστό ο ΣΥΡΙΖΑ τότε..Ακομα και τωρα...Ο ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει διότι έγινε κομμα του ευρω.
    Το ειδικό δικαστήριο φυσικά και το τρέμει ο Βαρουφακης κι ο Τσιπρας αλλά το τρέμουν και οι εταίροι μνημονιακοί εντός και εκτός Ελλαδος και ως εκ τούτου αποκλείεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Ανωτατο δικαστηριο ολων ειναι στον ουρανο.Κρατα.μια πατινι για το μελλον..Τα παντα ρει...και μην δενεις βεβαιοτητες..Λες ο Ηρακλειτος ναταν χαζος ? Η ειναι ολοι χαζοι ...εκτος απ αυτον ??

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.