17/6/19

Η μπλόφα του 2015 και το Μακεδονικό

Προχθές, Παρασκευή 14 Ιουνίου κυκλοφόρησε το βιβλίο των δημοσιογράφων Ελένη Βαρβιτσιώτη και Βικτώριας Δενδρινού «Η τελευταία μπλόφα. Το παρασκήνιο του 2015, οι συγκρούσεις, το Plan B» (εκδόσεις Παπαδόπουλος).
Η Ελένη Βαρβιτσιώτη, κάλυψε ως ανταποκρίτρια της «Καθημερινής» στις Βρυξέλλες το α’ εξάμηνο του 2015 και η Βικτώρια Δενδρινού το ίδιο διάστημα ως αρθρογράφος της Wall Street Journal και ανταποκρίτρια του πρακτορείου Bloomberg στις Βρυξέλλες.
Τι είναι το βιβλίο
bookΤο βιβλίο εξιστορεί σε ενιαία αφήγηση τα γεγονότα του μοιραίου α’εξαμήνου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την καταστροφική διαπραγμάτευση Τσίπρα-Βαρουφάκη που οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών, το δημοψήφισμα και το 3ο Μνημόνιο.
Οι δημοσιογράφοι βασίστηκαν σε πάνω από 230 ώρες off the record συνεντεύξεων με 95 πρωταγωνιστές των γεγονότων ενώ όπου κρίνεται σκόπιμο παρατίθενται και δημοσιογραφικές πηγές (ρεπορτάζ και συνεντεύξεις) των γεγονότων όπως αυτά εκτυλίσσονται.
Η αφήγηση είναι τόσο καλά δομημένη που ενώ δεν κατονομάζονται τα πρόσωπα που δίνουν κάθε φορά τις πληροφορίες ο αναγνώστες δεν έχει καμία αμφιβολία ούτε για την ταυτότητα τους ούτε για την εγκυρότητα όσων διαβάζει.
Το βιβλίο διαβάζεται και ως θρίλερ και αν δεν αφορούσε την πατρίδα μας και όσα τραγικά προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα ήταν το τέλειο καλοκαιρινό ανάγνωσμα.

Για τη συνέχεια Liberal



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.