14/6/19

Μέχρι και 20 χρόνια η έκδοση άδειας έργου ΑΠΕ.

Περιστέρης: Έκρηξη γραφειοκρατίας απειλεί επενδύσεις 8,5 δισ. σε ΑΠΕ

Μέχρι και 20 χρόνια η έκδοση άδειας έργου ΑΠΕ. Είκοσι εννιά υπηρεσίες εμπλέκονται στην αδειοδότηση αιολικών πάρκων. Αύξηση του χρόνου γραφειοκρατίας τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια. Εκτός στόχων η Ελλάδα για το 2020.
Μελέτη που έχουν στη διάθεση τους οι σύνδεσμοι εκπροσώπησης των εταιριών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ (ΕΣΗΑΠΕ) και της αιολικής ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) αναφέρει πως στην επόμενη πενταετία είναι προγραμματισμένες να γίνουν απαραίτητες επενδύσεις ύψους 8,5 δισ. ευρώ σε έργα ΑΠΕ, ηλεκτρικές διασυνδέσεις νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και για αποθήκευση ενέργειας.
Αυτό έκανε γνωστό ο πρόεδρος του ΕΣΗΑΠΕ Γιώργος Περιστέρης στη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ανέμου στις 15 Ιουνίου. Σύμφωνα με τον ίδιο οι επενδύσεις αυτές είναι απαραίτητες και θα δώσουν 1,5% στο ΑΕΠ. Αλλά όπως υπογράμμισε με πικρία: «Είναι αμφίβολο αν θα γίνει μία από τις προαναφερόμενες κατηγορίες των επενδύσεων…».
Κι αν κάποιος διακρίνει κάποια δόση υπερβολής στα λεγόμενα του επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ενός εκ των πρώτων επιχειρηματιών που δραστηριοποιήθηκαν στις ΑΠΕ, ήρθαν να το συμπληρώσουν οι αφηγήσεις εκπροσώπων του ΕΣΗΑΠΕ και της ΕΛΕΤΑΕΝ με καθυστερήσεις στην αδειοδότηση και λειτουργία έργων ΑΠΕ. Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί πως με βάση τα όσα υποστηρίζουν οι άνθρωποι των ανανεώσιμων πηγών, οι καταναλωτές αν δεν υπήρχαν οι ΑΠΕ θα πλήρωναν ακριβότερα κατά 60 εκ. ευρώ το ηλεκτρικό ρεύμα.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.