10/6/19

Ο 4ος Αττίλας της «Μοιρασιάς»…

Το σκηνοθετημένο Θέατρο της διατάραξης των σχέσεων Αμερικής - Τουρκίας έχει ημερομηνία λήξεως. Και οι Πύραυλοι S 400 θα βρουν την πορεία τους και τα F35 θα βρουν την πτήση τους. Η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον στον νέο εναγκαλισμό τους, θα έχουν ήδη συμφωνήσει την αμοιβαία εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους στην περιοχή. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη εξέλιξη. Βίαιη σύγκρουση και αναμέτρηση Τουρκίας - Αμερικής, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.
Το ΝΑΤΟ δεν υπάρχει χωρίς Τουρκία. Και Αμερική και ΝΑΤΟ δεν μπορούν να χάσουν την Τουρκία. Η Γεωστρατηγική δύναμη της Τουρκίας είναι πολύ πιο σημαντική από τη στρατιωτική και την πληθυσμιακή της διάσταση. Η Μέση Ανατολή, η Ανατολική Μεσόγειος, η Κεντρική Ασία, μόνο με την Τουρκία μπορούν να είναι διαχειρίσιμες για την Ουάσιγκτον. Με γεωμετρική ακρίβεια, συνεπώς οι σχέσεις τους δεν θα βελτιωθούν απλώς. Θα γίνουν πιο «ερωτικές». Περισσότερο παθιασμένες…
Η Κύπρος και η Ελλάδα τότε τι θα γίνουν; Η Ανατολική Μεσόγειος με συμφωνημένο Παίκτη την Τουρκία από την Ουάσιγκτον, πώς θα εξελιχθεί; Και ποιοι, πώς και πότε θα πληρώσουν το τίμημα του νέου «ερωτισμού» ώστε να ικανοποιηθούν οι εκβιαστικές Τουρκικές στρατηγικές; Θα το πληρώσουν οι αδύναμοι της περιοχής.
Δηλαδή και η Ελλάδα και η Κύπρος. Θα το πληρώσουν όταν θα κληθούν τελεσιγραφικά, αλλά διακριτικά! να συνομιλήσουν για διευθέτηση των «διαφορών» τους, στα πλαίσια της «ειρήνης» και του «Διεθνούς Δικαίου»…
Η σφαγή της Σμύρνης το 1922 υπήρξε μεγάλη ήττα των Ελλήνων. Η προσφυγοποίηση του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης το 1956 υπήρξε νέα ταπείνωση του Ελληνικού Κράτους. Η Συμφορά των Συμφωνιών της Ζυρίχης νέα νίκη της Τουρκίας την οποία πανηγύριζε η Ελληνική πλευρά ως δική της νίκη! Με αυτές τις «νικηφόρες» Συμφωνίες («Νενικήκαμεν, ζήτω» κραύγαζε ο Μακάριος), έμεναν στην Κύπρο οι Εγγλέζοι και επανέρχονταν οι Τούρκοι, όπως το προείπε και σχεδίασε ο γνωστός Νιχάτ Ερίμ. Το 1974 η σφαγή της Κύπρου ήταν χειρότερη από τη σφαγή της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας. Και τώρα η σφαγή των Θαλασσών και της Ελλάδας και της Κύπρου ήδη έγινε και συνεχίζεται με εφιαλτικό τρόπο.
Ποια ήταν και είναι η αντίδραση των «Συμμάχων»; Ευμενής ουδετερότης προς την Τουρκία, όταν δεν είναι συμπαράσταση και συνέργεια. Ελλάδα και Κύπρος πώς αντιδρούν; Με «σύνεση» και «ψυχραιμία». Με αποδοχή των τετελεσμένων. Με καταγγελίες στα Ηνωμένα Έθνη και αλλού. Αποτέλεσμα όλων αυτών των δεκαετιών; Η Τουρκία δεν αναχαιτίζεται, αποθρασύνεται έτσι. Αποτέλεσμα είναι η κατάκτηση Ελλαδικών και Κυπριακών εδαφών και θαλασσών. Χωρίς κόστος για την Τουρκία. Κυρίως όμως, χωρίς ΞΥΠΝΗΜΑ για την Ελλάδα και την Κύπρο.
Οι ηγέτες και της Ελλάδος και της Κύπρου καλύπτουν τον ψοφοδεϊσμό τους με τη λέξη «ψυχραιμία» και προστατεύουν τις αυταπάτες και τους ευσεβοποθισμούς τους, με τη λέξη «σύνεση». Η Τουρκία κατ’ επανάληψη απάντησε με βιαιότερη επεκτατική βουλιμία στην «ψύχραιμη» και κατευναστική αντιμετώπισή της…
Σήμερα στέλλει «Θαλασσόλυκους» και «Πορθητές». Κατακτά θάλασσες. Απαγορεύει στην Ελλάδα να έχει ΑΟΖ στο Αιγαίο. Αρπάζει τις θάλασσες της Κύπρου και ανενόχλητη… αρμενίζει.
Και τι θα γίνει παρακάτω; Θα έλθουν Βρετανοί και Αμερικανοί κάποια ώρα να μας πουν ότι πρέπει να συνομιλήσουμε με τον 4ο… Ειρηνοποιό Αττίλα για ειρηνική «Μοιρασιά». Και του Αιγαίου και της Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου. Και τότε; Η Κύπρος θα πει όχι στους Αγγλοαμερικάνους; Κι αν πει όχι, η Τουρκία δεν θα δικαιωθεί αφού μας κατασφάξει και πάλιν; Και αν πει ναι δεν θα είναι παράδοση με Συνομιλίες στις τουρκικές αξιώσεις άνευ όρων;
Είτε, συνεπώς, προηγηθεί θερμό επεισόδιο είτε όχι, οι Αμερικανοί θα μας πουν μια μέρα (και θα τους… δοξάζουμε ως φίλους) ότι πρέπει να μιλήσουμε για «μοιρασιά» με την Τουρκία, διαφορετικά δεν μπορούν να την ελέγξουν. Τότε η πλευρά μας αδύναμη, εξευτελισμένη, ηττημένη και πάλιν, θα θεωρεί την άνευ όρων παράδοση ως νέα Εθνική νίκη και της«συνετής» ειρηνικής «διευθέτησης». Και του Αιγαίου και του Κυπριακού… Έπαυσε και η ντροπή να ντρέπεται, για όσα νέα δεινά χωρίς αποτρεπτική έμπρακτη αντίδραση έρχονται. Ας σημειωθεί η ημερομηνία που γράφονται αυτές οι εκτιμήσεις... Ας πράξουν τα δέοντα, έστω την υστάτη αυτή ώρα, οι υπεύθυνοι ηγέτες Αθηνών και Λευκωσίας.

10 σχόλια:

  1. Το συγκεκριμένο άρθρο αποτελεί το αποκορύφωμα της μπαρουφολογίας όσων είναι ή αποτελούν εν δυνάμει μέρος των ψηφοφόρων του Μπαρουφάκη και συναφών κινήσεων-κομμάτων εκ δεξιών ή εξ αριστερών. Όντως πολεμική σύρραξη μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας είναι απίθανη και πράγματι η σημασία της Τουρκίας για τους Αμερικάνους είναι και λόγω μεγέθους και εξαιτίας άλλων παραγόντων μεγαλύτερη από αυτή της χώρας μας.Η ρήξη όμως ανάμεσα στους μεν και τους δε είναι πραγματική και τα οικονομικά χτυπήματα ανάμεσα στα όποια λαμπρά χαμόγελα θα είναι εκατέρωθεν φαρμακερά. Εγώ θεωρώ ότι η ζημιά θα είναι και για τους δύο από ένα σημείο και μετά μη διαχειρίσιμη, είτε μείνει ο Ερντογάν είτε τον διαδεχθεί κάποιος άλλος. Αν εμείς αποκομίσουμε όφελος ως κράτος και πόσο μεγάλο θα είναι αυτό, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Το πρόβλημα είναι ότι και στο παρελθόν και τώρα δημιουργούμε σενάρια επιστημονικής φαντασίας στο κεφάλι μας και δεν μπορούμε να φρενάρουμε όταν πρέπει να φρενάρουμε θεωρώντας ότι όλοι οι άλλοι ή πρέπει να μας τα χαρίσουν όλα ή συνομοσιολογούν εναντίον μας όπως ο άνωθεν άσχετος αρθρογράφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσχετε και άξεστε Δημητριαδη, μάλλον δεν εχεις ασχοληθεί-διδαχθεί απο την νεώτερη ιστορία και τον όλο ρόλο που έχουν διατελέσει σε κρίσιμες στιγμές οι μεγάλες ""συμμαχικές και φίλιες"" δυνάμεις. Μόνο έτσι θα δικαιολογούσουν να λες τον Σάββα Καλεντερίδη (μπουρδολόγο). Φταίει ομως και το διαδίκτυο που δίνει το βήμα σε κάτι νούμερα σαν και σένα να κάνουν τον ηλίθιο-προσβλητικό σχολιασμό τους εστω και προς χάριν εντυπωσιασμού.

      Διαγραφή
    2. Το άρθρο αυτό, όπως έγραψα και σε άλλο αναγνώστη προφανώς δεν είναι του Σάββα. Υποθέτω πρόκειται για κάποια
      αναδημοσίευση.Κάνει μπαμ αυτό. Το ρόλο των μεγάλων δυνάμεων στην ιστορία της χώρας μας επίσης τον ξέρω όπως ξέρω και όλες τις ανοησίες που έχουμε κάνει ως χώρα βγάζοντας μόνοι μας τα μάτια μας. Δικαίωμα στη γνώμη προφανώς έχουν όλοι. Όταν όμως αποκαλεί κάνεις τον εαυτό του ειδικό και αρθρογραφεί παρουσιάζοντας τέτοιες ανοησίες ως γεγονότα όπως ο συγκεκριμένος αρθρογράφος
      τότε τα παρατάει και... φτιάχνει πρόβατα, έτσι απλά. Εσύ ως αναγνώστης κάνε ό,τι νομίζεις. Μπορείς να χρησιμοποιείς το διαδίκτυο ως αφροδισιακό για να ακούς αυτά που θες και να ηρεμείς. Αφού όμως πνίγεσαι στα εύκολα και δεν μπορείς να συγκρατήσεις τα νεύρα σου, τι θες και απαντάς. Μάλλον δε σώζεσαι με τίποτα δικέ μου. Εδώ σταματώ

      Διαγραφή
  2. Το μόνο πράγμα που θα αποτρέψει μια σύγκρουση ανάμεσα στους δύο θα είναι μια πρόωρη χρεοκοπία της Τουρκίας και αυτό όμως συνομωσία δεν το λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Dimitris Tsakiridis Κάποιος πονηρός θα μπορούσε να σκεφτεί και το εξής Βάζουμε την Τουρκία που πάντα την χαιδεύαμε να τα φτιάξει με τους Ρώσους να αποκτήσει το σύστημα που εμείς φοβόμαστε πραγματικά έτσι ώστε να μπορούμε να το μελετήσουμε εύκόλα σε σχέση με το μαχητικό που πουλάμε.Για να γίνει βέβαια αυτό πρέπει να στήσουμε ένα καλοστημένο θέατρο με δράκους και απειλές έτσι ώστε να γίνουμε πιστευτοί αλλά στο τέλος θα θυσιάσουμε την αγνή ηλίθια παρθένο που πάντα μας πιστεύει και ως προίκα θα δώσουμε και αέριο και θάλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eίναι τραγικό το πόσοι λίγοι πιστεύουμε στον όπως και να'χει υπαρκτό τουρκικό κίνδυνο...
    Αλλοι,πιστεύουν στην αποτροπή από μέρους της "παντοδύναμης" αμερικής με δήθεν(επί της ουσίας ανύπαρκτα) οικονομικά μέτρα και άλλοι πάλι όχι μόνο δεν πιστεύουν στην εχθρότητα μεταξύ των ΗΠΑ και της τουρκίας,αλλά ούτε και στην πονηριά των τούρκων να αρπάξουν ό,τιδήποτε Ελληνικό μπορούν εκβιάζοντας τους 'παντοδύναμους' αμερικανούς.
    Μόνο οι πολιτικοί το πιστεύουν και είναι ομολογουμένως,πολύ μόνοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα γιατί υπάρχουν τόσο ηλiθιοι στο έθνος μας;Μήπως υπάρχει χαλασμένο DNA;μήπως...,μήπως...
    Αμετροέπεια λέγεται, δηλ. μικροί μεγάλοι.όλοι στο καφενείο,;όλοι έχουν δικαίωνα μα αμολήσουν την μπαρούφα τους.
    Εκατοντάδες άρθρα κάθε μέρα με γκρίνια γκρίνια,γκρίνια και πολλές κατάρες.
    Και τι πετυχαίνουν;καταρρακώνουν το ηθικό του λαού μας,σπέρνουν ηττοπάθεια και βλασταίνει η διχόνοια.Όμως οι ''κήρυκες'' εκεί,ονειρεύονται την αρχή.Δεν τους αφήνει το τρόπαιο του Καμμένου (και του Τσίπρα) να κοιμηθούν.
    Επί της ουσίας.Ας υποθέσουμε ότι το παραπάνω άρθρο ισχύει.Τι κάνουμε;

    Εγώ πιστεύω ότι επειδή το διακύβευμα είναι τεράστιο και πλήρη υποστήριξη της Αμερικής να έχουμε δεν τη βγάζουμε καθαρή.Είτε η Τουρκία θα εξαπολύσει εκατομμύρια μετανάστες,είτε θα χρηματοδοτήσει τρομοκράτες (ουσιαστικά πιστολάδες με ορολογία γουέστερν),είτε θα ανέβουν στα ουράνια οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί, κάτι θα γίνει.Με σταυρωμένα χέρια πάντως δεν θα μείνει.
    Τι κάνουμε λοιπόν;
    i) Ανατάσσουμε την Εθνική Οικονομία,είναι ζήτημα επιβίωσης,τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα.
    Να μην ξεχασθεί και η Εθνική συνοχή.Πάντως με επιδοματικές πολιτικές δεν μπορεί να υπάρξει ανάσταση,μόνο διχόνοια και μίσος,ενδοκοινωνικό,εμφύλιο,ενδοκρατικό.
    Και κυρίως δεν μπορεί να υπάρξει υγιές έθνος και κοινωνία η οποία πολεμάει για την διανομή του (ανύπαρκτου) πλούτου.Ας υπάρξει δημιουργία και θα βρούμε τον τρόπο της διανομής του. Επομένως κρατική οικονομία δεν βοηθάει.

    ii) Στρατιωτικοποίηση με παράδειγμα το Ισραήλ
    iii) Ως Ελληνικό Έθνος συμμετέχουμε στην ΕΕ με δύο ψήφους.Πρέπει η ΕΕ να καταστήσει σαφές στην Τουρκία σε οποιαδήποτε επιθετική κίνηση θα υπάρξει ΑΠΟΛΥΤΗ διακοπή εμπορικών σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας.Συμμετέχει η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ Η ελλάδα να οχυρωθεί;
    Αλλά ας στείλει κι αυτή έναν κανονικό Υπουργό Εξωτερικών. Έναν φυσιολογικό,στο μέσο όρο τέλος πάντων.Ο νοών νοείτω.

    iv) Tο στράτευμα μας βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή ετοιμότητά του;

    Παρεμπιπτόντως έχω την αίσθηση ότι η Τουρκία επιθυμεί με την συμπαράσταση της Ρωσσίας την ακύρωση του East Med διότι η μεταφορά όλων του φυσικού αερίου της Αν.Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής διεκδικεί να γίνει μέσα από τα εδάφη της.Θα της δώσει πρωτόγνωρη (πιστεύει) δύναμη.Όμως όπως αποδείχθηκε στην Ουκρανία μάλλον δεν ισχύει, μάλλον το αντίθετο.Προφανώς αν γίνει κάτι τέτοιο θα μπορεί να κερδίζει εκπτώσεις (έως τζάμπα) και να εκβιάζει.
    Εννοείται ότι επιθυμεί στην εξόρυξη να συμμετάσχουν προνομιακά τουρκικές εταιρείες (δηλ.στην πλάτη μας θέλουν να μάθουν τη δουλειά και αργότερα επεκτείνονται και στη Μ.Ανατολή).

    Πάντως η μοιρολατρία δεν θα ωφελήσει.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το δικαίωμα να διαφωνούμε εμείς με κάποια άποψη, βασίζεται στο γεγονός ότι και ο άλλος έχει αυτό το δικαίωμα και στην ελευθερία να μπορεί να λέει ο καθένας την γνώμη του. Το να απευθύνεις στον άλλον χαρακτηρισμούς, όπως μπαρούφα και άσχετο, δεν σε κάνει εσένα ειδήμονα και σχετικό. Ο σεβασμός λοιπόν είναι εκ των ων ουκ άνευ. Το να χαρακτηρίζει κάποιος τον Σάββα όπως γουστάρει, δεν είναι δικαίωμα, είναι ακριβώς η κατάργηση ενός δικαιώματος ( της γνώμης). Ο συντάκτης και διαχειριστής του ιστολογίου, συγκαταλέγεται ανάμεσα στου 3 πιο έγκυρους στρατηγικούς αναλυτές και εμπειρογνώμονες που διαθέτει η πατρίδα μας. Πολύ πάνω πάντως από μπαρουφάκη και μπαρούφες. Άλλωστε δεν μας ζητάει να πιστέψουμε αυτά που λέει, αλλά να θυμηθούμε τα λόγια του στο κοντινό μέλλον. Εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι περιγράφει μια πραγματικότητα που πολύ σύντομα θα κληθούμε σαν Έθνος να διαχειριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ δε χαρακτήρισα το άνωθεν άρθρο μπαρούφα για τους κινδύνους που περιγράφει. Αυτοί έχουν τη μορφή μιας αυτοεκπληρούμενης προφητείας. Με γείτονες τους Τούρκους είτε αυτοί ευημερούν είτε έχουν χρεοκοπήσει μπορείς ως χώρα να χάσεις αστραπιαία οτιδήποτε και η όρεξη τους κάθε φορά να αναζωπυρώνεται και να ζητάνε παραπάνω. Μπαρούφα είναι το άρθρο λόγω της υπεραπλουστευτικής αλλά πάντα γοητευτικής σε πολλούς Έλληνες συνομωσιολογίας του. Μην ανησυχείς, αν θέλουν οι Αμερικάνοι να δουν από κοντά τους s400 έχουν χώρες που είναι οικονομικά εξαρτημένες από αυτούς και σύντομα θα μπορούνε ανέξοδα να πάρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται, αν τις χρειάζονται. Βασικά αναρωτιέμαι γιατί συνέδεσες το συγκεκριμένο άρθρο με το Σάββα. Ο Σάββας δημοσιεύει πολλά και διάφορα άρθρα αυτό δε σημαίνει ότι συμφωνεί μ' αυτά. Προφανώς το άρθρο δεν είναι δικό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Americans say follow the money to locate the corrupt. I will add, follow the guns to know who has been chosen to win the possible conflict between Greece and Turkey. S-400, F-35's, massive investments and know-how transfer to Turkey's defense industry and still don't want to open your eyes to the truth?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.