6/6/19

Θεοδωράτος - Με το κλειδί της Ιστορίας (143η) 4Jun19

5 σχόλια:

  1. Πάλι καλά που έχουν παραμείνει σε αυτόν τον τόπο αυτοί οι ελάχιστοι Τιτάνες και μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε να πιστεύουμε στην Ελλάδα και το ελληνικό αθάνατο πνεύμα της. Οι εκπομπές παραπέμπουν σε infognomon κατ εμένα. Συγχαρητήρια στον infognomon που υποστηρίζει τις εκπομπές του κύριου Θεοδωράτου χάριν στην ευγενική χορηγία του Blue sky channel.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαχρονική πορεία αμυντικών δαπανών Τουρκίας-Ελλάδας.

    Τουρκία.

    http://i66.tinypic.com/243j91j.png

    Ελλάδα

    http://i65.tinypic.com/2s0i6wx.png

    Στην Ελλάδα, το 80% είναι μισθοδοσία, γιατί η Ελλάδα την καταχωρεί στον προυπολογισμό ως "αμυντικές δαπάνες".

    Στην Τουρκία, οι αμυντικές δαπάνες είναι στο ζενίθ, σε περίοδο δυστοκίας της τουρκικής οικονομίας. Αναρωτηθείτε γιατί. Η Ελλάδα απάντησε ξοδεύοντας 450 εκ ευρώ για να αναβαθμίσει 4 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας (που σε περίπτωση πολέμου, στο Αιγαίο δύσκολα θα επιβιώσουν) και με πρόγραμμα αναβάθμισης F16, που θα λήξει το 2028. Πιστεύει κανείς πως η Τουρκία θα περιμένει το 2028; Την Τουρκία τη νοιάζει να βάλει χέρι στην ΑΟΖ Καστελλορίζου και Κρήτης. Δε θα περιμένει την Ελλάδα πότε θα ξυπνήσει.

    Η Τουρκία ναυπηγεί συνεχώς καινούρια πλοία, τελευταίας τεχνολογίας, που κανένα ελληνικό δε μπορεί να συγκριθεί. Και για όποιον πει πως το 1912-13, το ελληνικό ναυτικό νίκησε, ας διαβάσει ότι νίκησε με το θωρηκτό Αβέρωφ, ουσιαστικά να νικάει μόνο του, γιατί όλα τα τουρκικά πλοία, ήταν παλιότερης γενιάς, σε μια εποχή μάλιστα που τα πλοία γενιάς του Αβέρωφ, ήταν επαναστατικά.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Lemnos_(1913)

    Το Αβέρωφ για την εποχή του, ήταν τεχνολογικό άλμα, αντίστοιχο των στελθ εναντίον μη στελθ στα σύγχρονα αεροσκάφη. Ταχύτερο, με περισσότερα και μεγαλύτερα κανόνια και καλύτερη θωράκιση από οποιοδήποτε τουρκικό.


    Το Αβέρωφ καθελκύστηκε 20 χρόνια μετά την τουρκική ναυαρχίδα (1910 εναντίον 1891). Η Ελλάδα τότε είχε και 3 αντιτορπιλλικά (Αετός, Ιέραξ και Πάνθηρ), επίσης καινούρια (1911).
    https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Elli
    https://en.wikipedia.org/wiki/Greek_cruiser_Georgios_Averof
    https://en.wikipedia.org/wiki/SMS_Kurfürst_Friedrich_Wilhelm

    Τα τουρκικά πλοία ήταν "pre-dreadnought" (προ-Dreadnought), όρος που χρησιμοποιήθηκε για να καταδείξει την τεχνολογική επανάσταση που έφερε το αγγλικό πλοίο HMS Dreadnought το 1905 και κατέστησε "ξεπερασμένα" τα πλοία παλιότερης τεχνολογίας.

    These battleships were abruptly made obsolete by the arrival of HMS Dreadnought in 1906
    https://en.wikipedia.org/wiki/Pre-dreadnought_battleship

    Σήμερα η κατάσταση είναι το 1911 αντεστραμμένο υπέρ των Τούρκων. Και μετά απορεί κανείς γιατί η Τουρκία κινείται με τέτοια αυτοπεποίθηση. Η Τουρκία δε θα κινηθεί ακόμα. Θα κινηθεί όταν θα νιώθει ακόμα μεγαλύτερη υπεροχή, σε λίγα χρόνια (αεροπλανοφόρα, πρώτα U214, φρεγάτες F2000, πιθανώς F35). Η Ελλάδα θα πάρει τα αναβαθμισμένα F16 κατόπιν εορτής.






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάστε και αυτό για να καταλάβετε τι επανάσταση έχει γίνει στο τουρκικό ναυτικό επί Ερντογάν. Αν δεν κάνω λάθος, ο αρθρογράφος είναι Έλληνας, οπότε δεν τίθεται θέμα "φιλοτουρκισμού".

    http://www.navalanalyses.com/2017/09/turkish-navy-modernization-and.html

    Οι νεότερες ελληνικές φρεγάτες σήμερα, είναι δεκαετίας 1990 (MEKO 200ΗΝ). Τα μόνα "νέα" πλοία του ελληνικού ναυτικού, είναι πυραυλάκατοι Super Vita (κλάσση Ρουσσέν), που είναι από συμβόλαιο του 2000 επί Τσοχατζόπουλου και απλά καθυστέρησε τόσο η ναυπήγηση λόγω διαφόρων προβλημάτων στα ελληνικά ναυπηγεία, που τις τελευταίες η Ελλάδα τις παραλαμβάνει ακόμα σήμερα.

    Κανένα ελληνικό πλοίο σήμερα, δεν έχει ικανότητα αντιαεροπορικού πολέμου περιοχής, αλλά μόνο σημείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφήστε τον τρελλό στην τρέλλα του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.