17/6/19

Αυτό κιαν είναι ανατροπή - Ετοιμάζονται να ακυρώσουν την εκλογή του Ερντογάν στην Προεδρεία, λόγω πανεπιστημιακού πτυχίου-μαϊμού

Ένα πολύ σοβαρό ζήτημα είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία και αφορά το θέμα της πλαστότητας του πανεπιστημιακού τίτλου του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τίτλος με βάση το Σύνταγμα είναι προϋπόθεση για να γίνει κανείς Πρόεδρος της Τουρκίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Odatv.com, που έχει σοβαρές πηγές στο βαθύ κράτος της Τουρκίας, η Ένωση Συμβολαιογράφων Τουρκίας επέβαλε προειδοποιητική ποινή στην συμβολαιογράφο Κωνσταντινούπολης, Νεζλά Άκγιουν, επειδή δεν έκανε έρευνα-προανάκριση εις βάρος του υπαλλήλου του συμβολαιογραφείου της που θεώρησε φωτοτυπία του πανεπιστημιακού πτυχίου του Ερντογάν, χωρίς να έχει δει το πρωτότυπο.
Μετά από την ποινή αυτή, το Κόμμα Λύτρωσης του Λαού (Halkın Kurtuluş Partisi) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας της χώρας μας, έχει καταληφθεί εδώ και πέντε χρόνια από ένα άτομο που δεν διαθέτει τίτλο πανεπιστημιακών σπουδών....Ο Ταγίπ Ερντογάν επί πέντε χρόνια διαπράττει παρανομία. Και υποχρεώνει και όσου είναι μπλεγμένοι στην ιστορία του πτυχίου του να παρανομούν... Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και το Σύνταγμα, δεν έχουμε συνταγματικά νόμιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  Ο Τ. Ερντογάν για να είναι κατάλληλος, πρέπει να έχει πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών τετραετούς φοίτησης, όπως προβλέπεται για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ζητήσαμε στις δίκες που μας έκανε ο Ερντογάν, να κατατεθεί στο δικαστήριο το δίπλωμά του. Δεν κατατέθηκε ποτέ. Και δεν κατατέθηκε γιατί δεν υπάρχει τέτοιο δίπλωμα.
Το Κόμμα Λύτρωσης του Λαού, ο πρόεδρος του οποίου έχει μηνυθεί τρεις φορές από τον Ερντογάν για εξύβριση, έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του Ερντογάν στον Αρχιεισαγγελέα της Άγκυρας, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:
“Με την τελευταία εξέλιξη (την ποινή στην συμβολαιογράφο), αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ότι υποβάλλοντας ένα πτυχίο μαϊμού στην Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή, για να κριθεί κατάλληλος για υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Ερντογάν και όσοι εμπλέκονται σ' αυτήν την διαδικασία, διέπραξαν συνταγματικό αδίκημα και ότι η εκλογή του είναι άκυρη".
Σημειώνεται ότι η φωτοτυπία του πανεπιστημιακού τίτλου που υπέβαλε ο Ερντογάν στην Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή, για να του επιτραπεί να συμμετέχει ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, λέει ότι ο Ερντογάν αποφοίτησε το Φεβρουάριο του 1981, από το Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά, το οποίο όμως ιδρύθηκε to 1982 ή για την ακρίβεια πήρε αυτήν την ονομασία και αναγνωρίστηκε ως ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, ως μετεξέλιξη της Ακαδημίας Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών, σύμφωνα με τη σελίδα του Πανεπιστημίου: 
Kurumumuz, 1959 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi haline dönüşmüş, 1982 yılında gerçekleştirilen düzenlemelerle de Marmara Üniversitesi adıyla Türk Yükseköğretim Kurumları arasındaki yerini almıştır.

Πληροφορίες για το θέμα υπάρχουν ΕΔΩ


Odatv.com

7 σχόλια:

  1. Ντροπή κύριε είναι που έχει εισβάλλει η Τουρκία στην ΑΟΖ της Κύπρου και όλοι κάνουν σαν να μη τρέχει τίποτα Ειδικά οι αναλυτές που έχουν άποψη ακόμα και για το τι πρέπει να γίνει στα χωριά της ....Συρίας, προ του πραγματικού γεγονότος και του εξευτελισμού που υφίσταται η Ελλάδα ,του άλλοτε "ενιαίου αμυντικού χώρου", κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και περιμένουν για να κάνουν κριτική προφανώς εκ των υστέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιμένουν τους "αφεντάδες" να την κανουν ντα κ.Σοφία .... Οστώσο οι Γερμαναραδες απο την Σμυρνη ,1οΠΠ , 2οΠΠ , τους ειχαν παντοτε συμμάχους ενω τωρα η μιση τους βιομηχανια εχει στηθει στην Τουρκία ..! Και περιμενουν απο την Γερμανοκρατουμενη Ε.Ε να τους "τιμωρησει" ..! Τοσο ηλιθιοι και νενέκοι πολιτικοι μας κυβερνουν ..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου δεν περιμενουν οτι θα τους κανουν ντα! Γνωρίζουν πολύ καλά οτι αυτό δεν θα συμβεί. Αν διαβάσετε ό,τι γραφεται θα δειτε ότι προετιμαζουν το εδαφος για να φανεί αυτό πολύ φυσικό

      Διαγραφή
    2. Εχουν καταλαβει καλα οτι εδω το αφυσικο ειναι το ..φσικο...κι αναστροφα..Το αξιακο συστημα ειναι αντεστραμενο καιρο..Δεν ακουσατε ποτε γυρω να λενε : " μα ηταν στην κορφη....να μην βαλει το χερι στο ...μελι ?? Εσυ τι θακανες δηλ ...???": Αυτο το λεω για το φυσικο ..του αφυσικου...γενικα..

      Διαγραφή
  3. Nothing is going to happen. Erdo will put in jail (car accident may be another option) those who stirred the issue and life will go on.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Όλη η τρεμούλα της ευρωπαϊκής ένωσης –Γερμανίας της Αμερικής του ΟΗΕ του ΝΑΤΟ είναι μόνο για την προσάρτηση της Κριμαίας δεν βλέπω αντίδραση από κανένα από Ελλάδα και Κύπρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πτυχίο μαϊμού ο πρόεδρος τζιχάντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.