14/6/19

Αυτοί που παραδίδουν παράνομα Κούρδους αγωνιστές στην Τουρκία, την ώρα που κάνουν τα στραβά μάτια στους τζιχαντιστές και τον κάθε εγκληματία, πρέπει να λογοδοτήσουν

Η Ελλάδα έχει αποφασίσει να αυτοκτονήσει. Δεν εξηγείται αλλιώς η πρακτική που ακολουθείται από ορισμένες υπηρεσίες και όργανα του ελληνικού κράτους, τα οποία, εκτελώντας προφανώς παράνομες εντολές της πολιτικής ηγεδίας, στέλνουν Κούρδους αγωνιστές πίσω στην Τουρκία, αν και διώκονται από τις τουρκικές αρχές απλά και μόνον επειδή επιμένουν να λένε ότι είναι Κούρδοι και να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.
Παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Πολιτιστικό Κέντρο των Κούρδων στην Ελλάδα και καλούμε τον κάθε αγνό Έλληνα πατριώτη να καταγγείλει αυτήν την αθλιότητα όπου και όπως μπορεί, για να σταματήσει η αυτοκτονική αυτή πρακτική.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το  πολιτιστικό κέντρο των Κούρδων στην Ελλάδα αισθάνεται την ανάγκη  να ενημερώσει την ελληνική κοινωνία, τον ελληνικό και διεθνή τύπο αλλά και τα πολιτικά κόμματα για τις παράνομες παραδόσεις των παρακάτω αναφερόμενων μελών του φιλοκουρδικού πολιτικού κόμματος της Τουρκίας HDP (Δημοκρατικό Κόμμα  των Λαών) καθώς και Κούρδων και Τούρκων αγωνιστών στο αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας.
  1.  İlker Başak BAYDAR
  2. Helin YILMAZ
  3.  Sidar BALSEVER
  4. Ahmet GÖNÜLTAŞ
  5. Mehmet GÖNÜLTAŞ
  6. Ufuk SÜNGER
  7. Ahmet BARAN
  8. Ruken VAROL
  9. Fatma VAROL
  10. Hafiz Aslan

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουμε λάβει από τους οικείους των προαναφερθέντων  αγωνιστών -  από 5 Μαΐου 2019 έως πριν μια βδομάδα τα παραπάνω γνωστά μέλη του HDP και Κούρδοι αγωνιστές με καταδίκες απ’ τα Τουρκικά δικαστήρια από 10 ως 25 χρόνια, προσπάθησαν σε μικρές ομάδες  και πέτυχαν να περάσουν από Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου.
Αμέσως, όπως προβλέπεται από τις διεθνείς συμβάσεις για τα δικαιώματα των πολιτικών προσφύγων, πήγαιναν και παραδίνονταν στις Ελληνικές αρχές θεωρώντας πλέον ότι όντας στα χέρια των Ελληνικών αρχών  θα ήταν ασφαλείς. Γρήγορα όμως το αίσθημα αυτό της ασφάλειας μετατρεπόταν σε εφιάλτη αφού με σοκ και δέος έβλεπαν τους Έλληνες αστυνομικούς και συνοριοφύλακες να τους επιτίθενται, να τους ξυλοκοπούν, να τους αφαιρούν τα προσωπικά τους αντικείμενα, λεφτά και κινητά και με την βίαιη χρήση όπλων να τους επιβιβάζουν σε φουσκωτά και να τους περνάνε στην αντίπερα όχθη του ποταμού όπου τους παρέδιδαν στις Τουρκικές αρχές οι οποίες φαινόταν καθόλα ενήμεροι και σε αγαστή συνεργασία με τις Ελληνικές αρχές τους παραλάμβαναν  και τους οδηγούσαν μετά από βάναυσα και απάνθρωπα βασανιστήρια στις Τουρκικές φυλακές.
Όλοι τους (όπως και οι δυο συνπρόεδροι, 11 βουλευτές, δεκάδες δήμαρχοι αντιδήμαρχοι και 12 χιλιάδες μέλη του HDP) αυτή τη στιγμή σαπίζουν στις απάνθρωπες Τουρκικές φυλακές εκτός από 2 των οποίων η τύχη αγνοείται.
Είναι ξεκάθαρο από τις ανομολόγητες  αυτές πρακτικές και ύποπτα  αλισβερίσια με τις Τουρκικές αρχές πως οι Έλληνες αστυνομικοί και συνοριοφύλακες δεν ενήργησαν οικεία βουλήσει και ότι κάποια ανώτερα κλιμάκια έδιναν  εντολές και κάλυψη για να δρουν με αυτό τον ανάρμοστο και προδήλως παράνομο τρόπο που αντίκειται στη διεθνή Σύμβαση του 1951 για την προστασία των πολιτικών προσφύγων.
Εμείς ως πολιτιστικό κέντρο των Κούρδων της Ελλάδας, εκφράζουμε τις βαθύτατες ανησυχίες μας για τις παράνομες και καταχρηστικές αυτές πρακτικές.
Καλούμε δε τον Ελληνικό λαό, τη διεθνή αμνηστία, όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς και τα ΜΜΕ να δείξουν ‘έμπρακτα  την αντίθεση τους στις συγκεκριμένες παραδόσεις συμπαραστεκόμενοι στα δίκαια αιτήματα των τους, Ζητούμε:
  • να σταματήσουν αυτές οι παράνομες πρακτικές εις βάρος των πολιτικών προσφύγων που αγωνίζονται στην Τουρκία για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία.
  • να σταματήσουν να αντιμετωπίζονται από τις Ελληνικές αρχές με παράνομο και βάρβαρο τρόπο.
  • να μη παραδίδονται στους δημίους στη Τουρκία, ‘όπως οι διεθνείς συνθήκες ορίζουν.
  • να  παρέμβει άμεσα η δικαιοσύνη για απόδοση ευθυνών και να ασκηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές διώξεις στους υπαίτιους για τις απεχθείς προαναφερόμενες πράξεις αυτής 

Όλα τα αναλυτικά στοιχεία και επίσημες μαρτυρίες είναι στη διάθεση των αρμοδίων αρχών αρκεί να τα ζητήσουν.

                                       Πολιτιστικό Κέντρο Κούρδων στην Ελλάδα-12/06/2019
                                       e-mail: culturecenterkurdsath@mail.com 



                                                                                                                                   

4 σχόλια:

  1. Greeks have put their lives in danger to hide Jewish people from the Nazis and now we cannot protect the Kurds from our own authorities????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (Ὀρθή Ἐπανάληψη)
    Πρέπει νά λογοδοτήσουν, ἄν ἀληθεύουν ὅσα ἀνωτέρω καταγγέλλονται, καί νομίζω ὅτι ἀληθεύουν.

    Μέχρι πότε θά ὑπάρχουν ἐθελόδουλοι, καί γιουσουφάκια, μεταξύ αὐτῶν πού μᾶς κυβερνοῦν;
    Μέχρι πότε θά τούς ὑπακούουν κρατικά ὄργανα τῆς Ἑλλάδος;
    'Υπάρχει ποινικό ἀδίκημα, σέ περίπτωση ἐκθέσεως ἄλλου σέ κίνδυνο ζωῆς ἤ σέ βασανιστήρια; Ναί, τουλάχιστον αὐτό.

    Κατά τό Σύνταγμά μας, ἄρ. 5 παρ. 2:
    "Ἀπαγορεύεται ἡ ἔκδοση ἀλλοδαποῦ πού διώκεται γιά τήν δράση του ὑπέρ τῆς ἐλευθερίας".
    Πολύ περισσότερο, ἀπαγορεύεται ἡ ἄμεση παράδοση ἀλλοδαποῦ πού διώκεται γιά τήν δράση του ὑπέρ τῆς ἐλευθερίας, δηλαδή κλασσική περίπτωση πολιτικοῦ πρόσφυγος,
    στήν χώρα ὅπου διώκεται καί κινδυνεύει.

    Συνεπῶς, δέν ὑπάρχει δικαιολογία γιά τίς παραδόσεις Κούρδων στούς Τούρκους, οὔτε ἠθική, οὔτε πολιτική, οὔτε νομική.

    Μέχρι πότε θά περιμένουμε τήν ἀπελευθέρωση τῶν Εἰσαγγελικῶν ἀρχῶν, ἀπό ἀνήθικες "διακυβερνήσεις";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμπληρώνω: Πρέπει νά λογοδοτήσουν:

    Πόσα πῆραν καί ἀπό ποίους,
    γιά νά παραδίδουν χωρίς καμία δικαστική ἔρευνα καί χωρίς προστασία τῶν ἄνθρωπίνων δικαιωμάτων,
    τούς τούς διωκόμενους ἀπό Τούρκους Κούρδους, ἀληθινούς πολιτικούς πρόσφυγες (σχεδόν σίγουρα),
    πού περνώντας στήν Ἑλλάδα, θεωροῦν ὅτι ἔφτασαν στήν, κατά τόν κ. Παυλόπουλο, Εὐρώπη;

    Ποιοί τέλος πάντων κυβερνοῦν τήν πατρίδα μας τήν Ἑλλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εχεις απαντησει σε αυτο που ρωτας ακομη ??? Γιατι αργεις ?? Δεν βλεπεις γυρω σου ?? Δεν σκεφτεσαι ?? Δεν εχεις κριση ?? Εχεις ολα....Γιατι λοιπον ?? Πονταρω ολα τα λεφτα οτι φοβασαι την απαντηση...διοτι μετα πρεπει να δρασεις...οχι να ρωτας.!! Κι ο Καραμαλης γισυτο ρωτουσε...για να μην δρασει.....Εδειχνε οτι ειχε αλλοθι....μια και ηταν ακομη στο πρωιμο σταδιο των ερωτησεων...Κι ετσι γερασε με το αλλοθι ..κι αφησε την δουλεια στο μελλον...Κι οχι μονο χωρις δραση...αλλα θαυμαστηκε κιολας που ρωτουσε αυτο..σαν κατι σπουδαιο ...Καποιοι ακομη το επαναλαμβανουν σαν πολυ σοφο ...ερωτημα...με θαυμασμο !! Τι ρωτησε ο ....Μεγαλος ...!!! Κατσε καλα....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.