24/6/19

Πρώτη φορά- Ρωσο-ισραηλινο-αμερικανική συνάντηση για Ασφάλεια στην Ιερουσαλήμ



Ιούνιος 24, 2019
Επικεφαλής των Εθνικών Συμβουλίων Ασφαλείας  του Ισραήλ, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας,  ξεκινούν σήμερα διήμερη συνάντηση στην Ιερουσαλήμ, με κύριο θέμα τη Μέση Ανατολή και κυρίως για το Ιράν, τον ένθερμο αντίπαλο του Ισραήλ και των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο ισχυρής επιδείνωσης της σύγκρουσης των ΗΠΑ με το Ιράν.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου χαρακτήρισε τη συνάντηση «ιστορική και άνευ προηγουμένου» και είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλισθεί η ασφάλεια στη Μέση Ανατολή «σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Ο σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ για θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, ο επικεφαλής του ισραηλινού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Μέιρ Μπεν Σαμπάτ και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ, θα συμμετάσχουν σε διμερείς και τριμερείς συνομιλίες.

Ο Πατρούσεφ, όπως σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο Tass, δήλωσε ότι θα λάβει υπόψη τα συμφέροντα του Ιράν και θα τα υποβάλλει στους Ισραηλινούς και τους Αμερικανούς. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην κατάσταση στη Συρία, όπου το Ιράν έχει παρουσία.

Η εφημερίδα «Ροσιίσκαγια Γκαζέτα» γράφει σήμερα ότι ο Πατρούσεφ θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό και στη συνέχει θα συνομιλήσει προσωπικά με τον Μπόλτον και στη συνέχεια με τον Μπεν Σαμπάτ και η τριμερής συνάντηση θα ολοκληρωθεί την Τρίτη.

dnes.dir.bg
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.