13/6/19

Τρεις αλήθειες για τον Κώστα Σακκά

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός*
Το άρθρο δημοσιεύθηκε τις 28.06.2013 στο left.gr
Επειδή γίνεται μεγάλη συζήτηση για την κράτησή του επί τρία σχεδόν χρόνια, χωρίς να έχει δικαστεί, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε απεργία πείνας, καλό είναι να θυμόμαστε τρεις αλήθειες για τον Κώστα Σακκά.
Πρώτον, ο Κώστας Σακκάς είναι αθώος.
Δεύτερον, ο Κώστας Σακκάς είναι αθώος.
Τρίτον, ο Κώστας Σακκάς είναι αθώος.
Αυτό πρέπει να το χωνέψουν και να το χωνέψουμε όλοι. Διότι μπορεί σε κάποια καφενεία, σε κάποια sites, στα ρετιρέ της ΝΔ ή στα υπόγεια της Κατεχάκη να πιστεύουν ό, τι θέλουν. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό, τι θέλει -δικαίωμά του. Αν και δεν μπορεί να δημοσιοποιεί την ετυμηγορία του, όπως έκανε η ΝΔ, το κόμμα του νόμου και της τάξης.
Αλλά ότι κι αν πιστεύει, κι αν προπαγανδίζει, κι αν λέει ο καθένας, όσο ισχυρός κι αν είναι αυτός ο καθένας, ο Κώστας Σακκάς παραμένει αθώος μέχρις αποδείξεως του εναντίου σε τίμια δίκη. Αυτό ορίζει το Σύνταγμα, αυτό ορίζουν οι νόμοι, αυτό ορίζει το αποδεκτό σε όλο τον υποτίθεται πολιτισμένο και δημοκρατικό κόσμο τεκμήριο της αθωότητας, που ισχύει και στην Ελλάδα. Κι αυτό το τεκμήριο της αθωότητας επιβάλλει στο Κράτος, στη Δικαιοσύνη, στους αρμόδιους και στους αναρμόδιους ακόμα, να τον μεταχειρίζονται ως αθώο. Μέχρι να επιβεβαιωθούν ή να απορριφθούν οι κατηγορίες που τον βαρύνουν.
Έτσι, για να ξέρουμε τι ακριβώς διακυβεύεται, στις φυλακές επί τόσο καιρό δεν κρατείται ένας τρομοκράτης, ένας αναρχικός, ένας πήξε και δείξε. Κρατείται άδικα, παράνομα, με ευθύνη της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης, ένας ΑΘΩΟΣ πολίτης.
Δυστυχώς αυτό δεν το βλέπουμε μόνο στην υπόθεση του Σακκά, το έχουμε δει και σε άλλες παρόμοιες. Υποτίθεται ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή και πρέπει να είναι τυφλή, αλλά όπως φαίνεται κάποιοι τουλάχιστον εντεταλμένοι λειτουργοί της έχουν το μάτι γαρίδα. Άλλη μεταχείριση επιφυλάσσουν στους νεοναζί, παραδείγματος χάρη, και άλλη σε αναρχικούς, ανήσυχους δημοσιογράφους, ανυπάκουους πολίτες και ανυπεράσπιστους μετανάστες. Ο Σακκάς είναι το τελευταίο και ακραίο παράδειγμα.
Συνεπώς ας μην κοροϊδευόμαστε. Η ΝΔ το είπε σχεδόν ανοιχτά όταν απάντησε στο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τον Σακκά αναρχικό και τρομοκράτη. Δεν πρόκειται για λάθος. Τον έχουν κηρύξει ένοχο πριν καν δικαστεί και τον τιμωρούν ως ένοχο πριν καν δικαστεί. Γι” αυτό τον κρατάνε πέρα από κάθε νόμιμο όριο στη φυλακή, ως δήθεν προφυλακισμένο: Για να τιμωρήσουν τον ίδιο και να φρονηματίσουν τους υπόλοιπους. Καταπατώντας τα δικαιώματά του και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του.
Και κάτι τελευταίο: Να διασύρονται ως στηρίγματα της τρομοκρατίας όσοι υποστηρίζουν ότι ο Σακκάς πρέπει τώρα, χτες, να αποφυλακιστεί, δεν είναι παρά απόπειρα φίμωσης και τρομοκράτησής τους. Γιατί δεν χρειάζεται να συμφωνεί κανείς με τις απόψεις του Σακκά για να υπερασπίζεται το δικαίωμά του να είναι ελεύθερος. Από την άποψη αυτή η ελευθερία του είναι ελευθερία όλων μας…
*Ο Θανάσης Καρτερός είναι σήμερα υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/news/366719/poios-einai-o-thanasis-karteros-proin-stelehos-toy-kke-poy-vrethike-dipla-ston-alexi
Πηγή: koutipandoras.gr

13 σχόλια:

  1. Διαβαζουμε τι γραφουν οι ψευτες υποκριτες του δημοκρατικου τοξου και κανουμε εμετο "ο ... παραμένει αθώος μέχρις αποδείξεως του εναντίου σε τίμια δίκη. Αυτό ορίζει το Σύνταγμα, αυτό ορίζουν οι νόμοι, αυτό ορίζει το αποδεκτό σε όλο τον υποτίθεται πολιτισμένο και δημοκρατικό κόσμο τεκμήριο της αθωότητας, που ισχύει και στην Ελλάδα. Κι αυτό το τεκμήριο της αθωότητας επιβάλλει στο Κράτος, στη Δικαιοσύνη, στους αρμόδιους και στους αναρμόδιους ακόμα, να τον μεταχειρίζονται ως αθώο. Μέχρι να επιβεβαιωθούν ή να απορριφθούν οι κατηγορίες που τον βαρύνουν". Τους Εθνικιστεςς της Χρυσης Αυγης τους εχουν καταδικασει, φιμωσει, τρομοκρατησει, δολοφονησει, στερουν τα πολιτικα δικαιωμα της πολιτικης τους εκφρασεις, στερουν την χρηματοδοτηση της Χρυσης Αυγης πριν καν ολοκληρωθει η δικη. Τρομοκρατουν μαρτυρες και διαδικους.... Ειναι μια εγκληματικη υσυμμαρια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ sun,

      1) Διάβασε Ιστορία,
      2) Μάθε ορθογραφία.

      Bonus: Οι της Χρυσής Αυγής, είναι ΝΑΖΙΣΤΕΣ. Οι της Χρυσής Αυγής, είναι ΝΑΖΙΣΤΕΣ που ηδονίζονται με τις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι Γερμανοί & οι συνεργάτες / σύμμαχοί τους όταν αιματοκύλισαν την Ελλάδα. Οι της Χρυσής Αυγής, είναι ΝΑΖΙΣΤΕΣ που χρησιμοποιώντας δόλια τεχνάσματα κατάφεραν τα τελευταία χρόνια να πλανέψουν μερίδα του Ελληνικού λαού (όπως ακριβώς είχαν πλανέψει και τον Γερμανικό λαό πριν τον Β’ ΠΠ). Οι της Χρυσής Αυγής, είναι ΝΑΖΙΣΤΕΣ, που όντας αμετανόητοι δεν δικαιούνται οίκτο.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητε υποκριτη και φαρισαιε. Τι σχεση εχει η ορθογραφια και η Χρυση Αυγη και η ιστορια με τις καταγγελιες? Μπορεις να κρινεις ΜΙΑ απο τις θεσεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που ειναι αντιεθνικη? Μια που ειναι αξιοκατακριτη? Να σου πω δεκαδες εκαντονταδες τις δεξιοαριστερας. Αισχος πια. Πρεπει να ειναι κανεις πολυ φελος για αν πειθεται απο ντενεκεδες τυπου "Ναζισμο" Φτανει το σανο. Μας ξεπουλησατε και δεν σας αντεχουμε αλλο...Διχαζεται το Εθνος.

      Διαγραφή
    3. Επισης ειναι γελοιο και αθλιο να κατηγορεις ενα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ που τα ψηφοδελτια του, τα κοσμουν ΑΝΔΡΕΣ των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ και ΟΧΙ αθλιοι δημοκρατες πολιντικαντιδες που κληρονομικα απομυζουν το ΑΙΜΑ του λαου ΜΑΣ. Ξυπνα "ορθογραφε" Pointman απολογητη του σιωνιστικου ιμπεριαλισμου των "συμμαχων σου" ...

      Διαγραφή
    4. @ sun,

      «…μπορεις να κρινεις ΜΙΑ απο τις θεσεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που ειναι αντιεθνικη?…»

      Ναι, μπορώ! Είναι ΝΑΖΙΣΤΕΣ. Λατρεύουν τον Αδόλφο Χίτλερ ως Θεό. Το ότι ντύθηκαν για λίγο με προβιά αρνιού - ενώ είναι λύκοι - και εξαπάτησαν μερίδα του Ελληνικού λαού, δεν σημαίνει πως ξαφνικά έγιναν «καλοί άνθρωποι». Άνθρωποι που φορούν Ναζιστικές στολές, φωτογραφίζονται κρατώντας (με υπερηφάνεια) τη ναζιστικά σύμβολα, υμνούν τον Αδόλφο Χίτλερ και τους συνεργάτες του και ηδονίζονται στη θέα της σβάστικας, ΔΕΝ είναι πατριώτες.

      ΕΑΝ ΣΕ ΠΛΑΝΕΨΑΝ ΚΑΙ (ΑΦΕΛΩΣ) ΠΕΙΣΘΗΚΕΣ ΠΩΣ ΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΙΝΑΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ», ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΠΧ ΥΜΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ, ΠΟΥ ΝΤΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΛΕΣ ΣΕΛΤΖΟΥΚΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΟΥΣ ΤΑΤΟΥΑΖ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟ? Το ΙΔΙΟ πράγμα θα ήταν!

      Και επιμένω, ΜΑΘΕ ΙΣΤΟΡΙΑ! Την δεκαετία του 1930, ο Χίτλερ πουλούσε «έθνος» και ο πληγωμένος, απελπισμένος, απογοητευμένος, κουρασμένος Γερμανικός λαός που δεν είχε κάτι καλύτερο εκείνη την στιγμή, τον πίστεψε! Να σου θυμίσω τι απώλειες είχε ο Γερμανικός λαός στη λήξη του Β’ ΠΠ και πόσο στοίχισε στους Γερμανούς (και σε όλη την Ευρώπη) που επέτρεψαν στον Χίτλερ να τους πλανέψει?

      Και για να σε προλάβω! Το γεγονός ότι ο Ελληνικός λαός πρέπει να ξυπνήσει επιτέλους και να καταλάβει πως οι της Χρυσής Αυγής είναι Ναζιστές και υμνητές του Χίτλερ, δεν σημαίνει πως ο Ελληνικός λαός πρέπει να μείνει απαθής και με την απέναντι όχθη (τους υμνητές του Στάλιν και του Μπολσεβικισμού) που δυστυχώς ανέχεται επί δεκαετίες. Μην πέφτεις στην παγίδα και θύμα γελοίας προπαγάνδας. Το ότι κατακρίνω την Χρυσή Αυγή ως Ναζιστές, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ πως αποδέχομαι τα κομουνιστικά σκυλιά Σταλινικής καταβολής.

      Διαγραφή
    5. @ sun,

      «…ενα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ που τα ψηφοδελτια του, τα κοσμουν ΑΝΔΡΕΣ των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ και ΟΧΙ αθλιοι δημοκρατες…»

      Μια που το έφερε η κουβέντα… δεν μας λες και σε εμάς τους ανόητους που δεν ξέρουμε τι μας γίνεται ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί οι «άνδρες των ελληνικών ελληνικών δυνάμων» που «κοσμουν τα ψηφοδελτια του ελληνικού εθνικιστικού κινηματος»; Είμαι περίεργος να μάθω!

      Διαγραφή
  2. @Pointman μπλαμπλαμπλα ΝΑΖΙΣΤΕΣ μπλαμπλαμπλα ΝΑΖΙΣΤΕΣ, στα επι της ουσίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Κύριος Τ

      «…μπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλα…»

      …δεν μπορώ να σου απαγορεύσω να μιλάς που και που την μητρική σου γλώσσα.

      Κάτι άλλο;

      Διαγραφή
  3. Ανθρωπε μου το έχεις κάψει. Σου ζήτησα μια θέση αντεθνική της Χρυσής Αυγής, γραφεις ότι γνωριζεις και γραφεις αντί-εθνικιστικες ανοησιες. Θεσεις σου ζήτω, παπαριες μας γραφεις....Είσαι αναξιος περαιτέρω σχολιασμού.
    Οι έντιμοι αξιωματικοί που συμμετέχουν στις προσεχεις εκλογες με τα ψηφοδέλτια της Χρυσης Αυγης είναι οι παρακάτω. Τολμας να τους αποκαλεις αυτους που έχουν λιώσει την ψυχή σου για την Ελλάδα, ναζιστες η παρασειρμενους η παραπληροφορημενους;;;; Ντροπή ΡΕ...
    Βόρειος Τομέας Αθηνών
    * Ζησιμόπουλος Πολύβιος - Αντισυνταγματάρχης Ειδικών Δυνάμεων ε.α.
    * Παπαθανασίου Βασίλης - Υποστράτηγος (ΠΒ) ε.α.
    Α’ Πειραιά
    * Μαυροματάκης Εμμανουήλ - Αστυνομικός ε.α.
    Αχαΐα
    * Ζάγκλας Χρήστος - Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.
    * Χριστόπουλος Αντώνης - Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.
    Άρτα
    * Ντάκουλας Ξενοφών - Ταγματάρχης Ε.Δ. ε.α.
    Λακωνία
    * Βασίλειος Μπουτεράκος - Αντισυνταγματάρχης Ε.Δ. ε.α.
    Αιτωλοακαρνανία
    * Μακρής Δημήτριος - Αστυνομικός
    Δράμα
    * Νικολαΐδης Ελευθέριος - Ιπτάμενος Αξιωματικός Αεροπορίας Στρατού Ε.Α.
    * Σελαλμαζίδης Ηλίας - Στρατιωτικός Ε.Α
    Καρδίτσα
    * Μπαλατσούκας Θεοφάνης - Αστυνομικός ε.α.
    Πρέβεζα
    * Ντάκουλας Αλέξανδρος - Αστυνομικός ε.α.
    Καβάλα
    * Μαυρίδης Χαράλαμπος - Ταγματάρχης ε.α.
    Χαλκιδική
    * Μανωλάς Αριστοτέλης - Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν ανοίξω συζήτηση με έναν ηλίθιο, υπάρχει ποτέ περίπτωση να διεξάγουμε γόνιμο διάλογο και να καταλήξουμε σε χρήσιμα συμπεράσματα; Όχι βέβαια! Είναι σαν να μιλάω σε ένα τοίχο. Υπάρχει μάλιστα μεγάλη πιθανότητα, ο τοίχος να διαθέτει κριτική σκέψη και IQ πολύ ανώτερο από αυτό του ηλιθίου.

      Χωρίς να θέλω να επεκταθώ σε όλη τη λίστα που παρέθεσες (και χωρίς να περιμένω απάντηση φυσικά), αυτός ο Ζησιμόπουλος Πολύβιος… είναι ο ίδιος που όταν παρουσιάστηκε σιδηροδέσμιος στον ανακριτή κατηγορούμενος για ποινικά αδικήματα δήλωσε «...ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑΖΙ, είτε σας αρέσει είτε όχι...»; Για τον ίδιο μιλάμε;

      Και κάτι ακόμη. Πάρε μια βαθιά ανάσα ελευθερίας. Και μην ξεχνάς, πως υπήρξαν Έλληνες πατριώτες που πολέμησαν τους κατακτητές Γερμανούς Ναζί μέχρις εσχάτων και σκοτώθηκαν για να μπορείς εσύ το εγγόνι / δισέγγονό των Ελλήνων πατριωτών σήμερα να αναπνέεις ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και εκμεταλλευόμενος το προνόμιο της Δημοκρατίας, να υποστηρίζεις αυτούς που φόνευσαν τους Έλληνες πατριώτες παππούδες σου. Που αν ήξεραν οι Έλληνες πατριώτες παππούδες σου, τι βλάκα εγγονό θα έβγαζαν, θα έκοβαν τα’ αρχίδια τους από τη ρίζα.

      Μην περιμένεις να το συνεχίσω - θα ήταν σπατάλη χρόνου & ενέργειας να ασχοληθώ περαιτέρω μαζί σου. Και μάθε ορθογραφία! Όχι πως θα σου βάλει μυαλό, ούτε θα αποκτήσεις κριτική σκέψη - απλώς θα δείχνεις λιγότερο αγράμματος από όσο στην πραγματικότητα είσαι.

      Καλή σου μέρα.

      Διαγραφή
    2. άμα περιμένεις από τον pointman nνα σου απαντήσει σε όσα αναφέρεις.....ο άνθρωπος ...είναι.....ορθογράφος ταρατατζιούμ

      Διαγραφή
    3. Προς αποφυγή πάσης παρεξηγήσεως παραθέτω την ακριβή απάντηση (όπως καταγράφηκε από τον Τύπο της εποχής και αλιεύθηκε από το διαδίκτυο) του εα αξκου Διαβιβάσεων Ζησιμόπουλου Πολύβιου όταν παρουσιάστηκε ενώπιον ανακριτή κατηγορούμενος για ποινικά αδικήματα ήταν η ακόλουθη: «…ναι είμαστε φασίστες, ναι είμαστε ναζί, ναι είμαστε ό,τι θέλετε, αλλά δεν είμαστε κλέφτες…». Πηγή https://www.youtube.com/watch?v=2QS9Eet8ibs όπου ο ίδιος ο Ζησιμόπουλος Πολύβιος δηλώνει «είμαστε ναζί»

      Υπενθυμίζεται πως ο εα αξκος Διαβιβάσεων Ζησιμόπουλος Πολύβιος εισήχθη στον ΣΞ το 1988 με την ιδιότητα του σπουδαστή ΣΜΥ (Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών) και αποστρατεύτηκε το 2010. Δηλαδή ο συνολικός χρόνος στρατιωτικής υπηρεσίας ήταν 22 έτη, εκ των οποίων τα 7 ως μαθητής σχολής (3 έτη μαθητής ΣΜΥ και επιπλέον 4 έτη μαθητής ΣΣΕ στην οποία εισήχθη ως Λοχίας Ιππικού Τεθωρακισμένων).

      Επί πλέον, ας αναφερθεί πως ο Αντιστράτηγος εα Ελευθέριος Συναδινός (ένας αξκος αληθινό διαμάντι που είχα την τύχη και τιμή να υπηρετήσω υπό τις διαταγές του) που είχε παραπλανηθεί - ανθρώπινα σφάλματα κάνουν όλοι - και είχε συμπορευτεί με την Χρυσή Αυγή το 2014 και είχε εκλεγεί Ευρωβουλευτής, όταν διαπίστωσε το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής και το αληθινό «ποιόν» των μελών της και τις σχέσεις τους με τον Ναζισμό, διαχώρισε την θέση του και δημοσίως κατήγγειλε τις μαφιόζικες τακτικές και τις ποινικά κολάσιμες ενέργειες του κόμματος / εγκληματικής οργάνωσης. Πηγή https://www.youtube.com/watch?v=FYhmuVb-xyI

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.