11/6/19

Πάιατ: Η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας


Ο Τζέφρι Πάιατ επανέλαβε τη στήριξη των ΗΠΑ στη συμμαχική σχέση με την Ελλάδα – 

«Είμαι περήφανος για το εύρος και το βάθος της στρατιωτικής συνεργασίας»
Στην αφοσίωση των ΗΠΑ στη συμμαχική σχέση της με την Ελλάδα, αλλά και στην υπευθυνότητα με την οποία η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει «κάποιες αρκετά προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας» αναφέρθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, κατά τη διάρκεια ομιλίας που πραγματοποίησε στην δεξαμενή σκέψης «Atlantic Council» στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη, η ενισχυμένη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας- ΗΠΑ αντανακλά τη «χειροπιαστή» δέσμευση της Ουάσινγκτον να στηρίξει τη συμμαχική σχέση με τη χώρα μας.

«...Είμαστε σθεναρά αφοσιωμένοι στη συμμαχία μας με την Ελλάδα. Είμαστε σθεναρά αφοσιωμένοι στη δέσμευσή μας στην Ανατολική Μεσόγειο και ένα από τα πράγματα που είμαι πολύ περήφανος είναι το εύρος και το βάθος της στρατιωτικής μας συνεργασίας με την Ελλάδα, κάτι που επιβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα με την παρουσία του κ. Αποστολάκη στην Ουάσινγκτον. Νομίζω ότι είδατε την ανακοίνωση που εξέδωσε το Πεντάγωνο, η οποία περιγράφει τη στρατιωτική μας σχέση με την Ελλάδα ως μία από τις ισχυρότερες που έχουμε στην περιοχή. Αυτή η παρουσία νομίζω ότι είναι μια χειροπιαστή απόδειξη της δέσμευσης μας στο να στηρίξουμε την συμμαχική μας σχέση με την Ελλάδα και κάθε διάσταση αυτής», ανέφερε ο Αμερικανός πρέσβης, απαντώντας στο κατά πόσο οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να παρέμβουν προληπτικά για την αποφυγή κρίσης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Αθήνα έχει επιδιώξει με συνέπεια να κρατήσει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας»

Παράλληλα, ο κ. Πάιατ τόνισε ότι θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά τα διπλωματικά κανάλια επικοινωνίας με στόχο την επίλυση των προβλημάτων.

«Και σε αυτό το σημείο (διπλωματικό κανάλι) η ελληνική κυβέρνηση έχει επικεντρώσει τις προσπάθειες της και σε αυτό η αμερικανική κυβέρνηση καταβάλει τις προσπάθειές της. Και αυτό θα είναι το κανάλι στο οποίο προσπαθούμε να διατηρήσουμε το ζήτημα με όλες μας τις διπλωματικές και πολιτικές ενέργειες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα «κάποιες αρκετά προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας» και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί ανέφερε ο Τζέφρι Πάιατ και πρόσθεσε ότι «η Αθήνα έχει επιδιώξει με συνέπεια να κρατήσει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνιας με την Άγκυρα μέσω διαδικασίας για ΜΟΕ».


ΠΗΓΗ: protothema.gr

5 σχόλια:

  1. Καλη η αφοσίωση αλλά χρειάζονται και πράξεις. Εχουμε έναν πολύ κακόβουλο γείτονα που οπλίζετε απο ΗΠΑ & Ρωσία ενώ δέν επιτρέπετε στην Κύπρο να οπλιστει!!!... .... Ξυπνάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και την Τουρκια ποιος την εξοπλισε κε ΠΑΙΑΤ????? Ο φουφουτος???? ΜΟΕ = ΠΡΟΔΟΣΙΑ !!!!!! Και δεν ειναι μονο η ενδοτικοτητα των εκλεγμενων απο εσας κυβερνησεων αλλα και η δικη σας συμπεριφορα προς στην Ελλαδα. Αλλωστε ξερουμε οτι ειδικευεστε στην εθνοαποδομηση. Μαλλον αυτο θα κανετε και εδω και ας παραμυθιαζετε το ναυαρχο που θα κατεβει μαλιστα και στο επικρατειας των ... μπολσεβικων!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σθεναρά αφοσιωμένοι ... Καλά ! Αν μας επιτεθούν οι Τούρκοι και οι Ρώσοι θα ην κάνουν για Ιταλία οι Αμερικανοί.Οπως οι Άγγλοι με τους Γερμανούς το 1940.Τωρα βάζουν τους S300 οι Τούρκοι Μιστερ παιατ το εχετε πάρει χαμπάρι ? Κι εμάς αμα δίνετε κατι σαπακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, ολα κι ολα. Τα ΚΙΟΒΑ δεν ειναι σαπακια ! Ειναι τοσο μικρα που ειναι αξ ορισμου ΣΤΕΛΘ !!!! Ηξερε ο χοντρος τι επαιρνε απο τις μαντρες των Αμερικανων.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.