11/6/19

Αυτά είναι τα έξι αντίμετρα που ετοιμάζεται να πάρει η Τουρκία απέναντι στα διεθνή εντάλματα σύλληψης για τον Πορθητή

Μεγάλο προβληματισμό και ενόχληση έχει προκαλέσει η απόφαση των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας πρός όλους όσους συμμετέχουν καθ' οιανδήποτε ιδιότητα στις παράνομες ενέργειες του "Πορθητή" στην κυπριακή ΑΟΖ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, η τουρκική κυβέρνηση σχεδιάζει τη λήψη σειράς αντιμέτρων, ως απάντηση στην απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκδώσει διεθνή εντάλματα σύλληψης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:
  1. Αν οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε. αποπειραθεί να εφαρμόσει το διεθνές ένταλμα σύλληψης για Τούρκο πολίτη (σύλληψη, έκδοση στην Κυπριακή Δημοκρατία κλπ), τότε η Τουρκία θα παγώσει οποιαδήποτε συμφωνία έκδοσης με τη χώρα αυτή, θα προβεί σε διαμαρτυρίες μεγάλης έκτασης, ενώ θα φθάσει μέχρι την ανάκληση του πρέσβη της από τη χώρα αυτή.
  2. Θα κλείσουν όλες οι πύλες εισόδου από τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου προς τα κατεχόμενα, μέχρι να τερματιστεί η σύλληψη του ατόμου εις βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.
  3. Μπροστά στην απόφαση αυτή του "κράτους ληστή", η Τουρκία θα στείλει αμέσως το πλωτό γεωτρύπανο "Γιαβούζ" σε ένα από τα αδειοδοτημένα θαλάσσια τεμάχια 1,4,5,6 και 7 για να κάνει γεώτρηση. Όπως είναι γνωστό, η τουρκική υφαλοκρηπίδα εισέρχεται μέσα στα θαλάσσια τεμάχια που έχει οριοθετήσει τη ΚΔ.
  4. Σε περίπτωση οποιασδήποτε σύλληψης, η Τουρκία θα κλείσει τα "τουρκικά στενά" για τα πλοία που φέρουν κυπριακή σημαία. Από τώρα θα πρέπει να αυξηθούν τα μέτρα επιτήρησης των πλοίων με κυπριακή σημαία που διέρχονται από τα Στενά και από τη θάλασσα του Μαρμαρά, για θέματα ασφάλειας και ρύπανσης των θαλασσών.
  5. Από το 1987 τα πλοία με κυπριακή σημαία δεν μπορούν να επισκεφθούν τα λιμάνια της Τουρκίας. Το 1997 επεκτάθηκε ο σχετικός νόμος και απαγορεύθηκε η προσέγγιση ακόμα και εκείνων των πλοίων που έχουν ως διαχειρίστρια εταιρεία που έχει έδρα την ΚΔ. Τελευταία ρύθμιση αποτελεί ο Κανονισμός 74874 της 26ης Σεπτεμβρίου 2017, με τον οποίο προστίθενται μια σειρά από απαγορευτικές διατάξεις για το θέμα. Στο πλαίσιο αυτό δίνεται άδεια προσέγγισης στα λιμάνια της Τουρκίας μόνο σε επιβατηγά και σε σκάφη αναψυχής που έχουν σημαία της ΚΔ. Σε περίπτωση που γίνει οποιαδήποτε σύλληψη, το Υπουργείο Μεταφορών θα άρει αμέσως και αυτές τις άδειες.
  6. Η Ακτοφυλακή της ΤΔΒΚ* θα πρέπει να συλλαμβάνει τους Έλληνες ψαράδες που εισέρχονται στα χωρικά ύδατά της, κυρίως νοτίως της Καρπασίας.
*Το αρκτικόλεξο ΤΔΒΚ χρησιμοποιείται συμβατικά και όπως αναφέρεται στο τουρκικό άρθρο, χωρίς φυσικά να υιοθετείται επί της ουσίας.

8 σχόλια:

  1. Ομολογουμένως δυνατά τα μέτρα που προγραμματίζονται.

    Δεν δύναται να υπάρξει συνύπαρξη στην περιοχή ενόσω είμαστε στρατιωτικά ανίσχυροι. Θα μας καταπιούν αν δεν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και να σχεδιάζουμε επιθετικά. Δεν αντιμετωπίζεται η φυλή αυτή με άλλο τρόπο. Αν συνεχίσουμε έτσι μακροπρόθεσμα η Κύπρος θα κατακτηθεί ολόκληρη και θα έχουμε τη μοίρα των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

    Η Κύπρος χρειάζεται αεροπορία και ναυτικό για ν' αντισταθμίσει το πλεονέκτημα των Τούρκων. Ας ξεκινήσουμε με πυραύλους όλων των ειδών, να γίνει η Κύπρος αστακός και να ξέρουν οι κατακτητές ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την Κύπρο με ΚΑΘΕ κόστος. Πρέπει ν' ακολουθήσουμε το 《δόγμα》 Λουκά Σταύρου αν θέλουμε να μας υπολογίσουν έστω και λίγο οι Τούρκοι: 《Δεν θα παραδώσουμε την Κύπρο στην Τουρκία. Θα τη βουλιάξουμε στα έγκατα της θάλασσας αλλά δεν θα την πάρουν οι Τούρκοι》.

    Αν δεν είμαστε διατεθειμένοι να πεθάνουμε για να διατηρηθεί ο ελληνισμός στην Κύπρο αλλά και για να δημιουργηθούν συνθήκες απελευθέρωσης μεταγενέστερα τότε δεν θα καταφέρουμε να κάνουμε όσα πρέπει για ν' αντιμετωπίσουμε τον ΕΧΘΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Τουρκία για να αντιμετωπισει τίς νομικές συνέπειες τών παράνομων ενεργειών της παίρνει επιπλέον παράνομα αντίμετρα.
    Πρόκειται δηλαδή για μία χώρα πειρατής και της χρειάζεται η ίδια αντιμετώπιση όπως αυτής κατά τών σομαλών πειρατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι αλήθεια ότι τα μέτρα που παίρνει η Τουρκία είναι πολύ σοβαρά αλλά φαντασθείτε ότι το πρόβλημα για την Τουρκία θα είναι δυσανάλογο δηλαδή όλες οι χώρες εναντίον μιας !!!!! Θα αντέξει η Τουρκία ;
    Και εδώ φαίνεται ότι η κάθε χώρα θέλει την Τουρκία στις συναλλαγές της !!
    Γι αυτό πιστεύω θα είναι πολύ δύσκολο και για τους δύο! !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Who will enforce the warrants? Cyprus certainly does NOT have the means. EU? There are serous doubts that EU is willing to arrest any workers on the drill ships. US? The most they will say is sit at the negotiation table and find a working solution. Russia? China?
    I just do not see the practical side of the arrest warrants. If they were issued to legally call the Turks violators of International law then so be it. They dont care. They live as occupying force in Cyprus since 74 and nobody has touch them. Who will take the lead this time?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. As they say dear Pano; if you draw a gun, you must use it. Cyprus / Greece should watch their words carefully since they are never followed by actions.

      Διαγραφή
  5. Ταϋγέτη.

    Παρακολουθώντας ὅλα ὅσα κάνει ἡ Τουρκία ἀναρρωτιέμαι,ποιὰ εἶναι ἡ ὑπερδύναμη; Ἡ Ἀμερικὴ ἤ ἡ Ρωσσία;
    Δὲν ντρέπονται αὐτὲς οἱ δύο πού τὶς ξεφτιλίζει ὁ Τοῦρκος ἐνῶ,τοὺς Καντάφι καὶ Σαντὰμ τοὺς καθάρισαν ἀμέσως;
    Ἡ Τουρκία κάνει τσαμπουκὰ καὶ κουνιέται διότι ἔχει τὸν Τσίπρα καὶ Ἀναστασιάδη ἀπέναντι καὶ μεθαύριο θὰ ἔχη τὸν Μητσοτάκη.

    Ἄς βρεθῆ ἕνας πατριώτης σκληρὸς ἐδῶ καὶ θὰ δοῦμε ποὺ θὰ βάλη ὁ Ἐρντογαν τὴν οὐρά του.

    Ἡ Ἑλλάδα συντηρεῖ τὴν Τουρκία,οἱ ἠλίθιοι καὶ ψωφοδεεῖς πολιτικοί μας τὴν κάνουν δυνατή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kai ο Κανταΐφι έκανε πολλούς τσαμπουκάδες για 30 χρόνια -Έριξε και πολιτικά αεροπλάνα. Αυτές οι επεμβάσεις θέλουν πολύ χρόνο. Αλλά οι ΗΠΑ (και το ισραήλ) δεν ξεχνούν ποτέ. Ta κρατάνε για πάρα πολύ χρόνο και είναι πολύ εκδικητικές και κάποτε στην κατάλληλη ευκαιρία βγαίνει η τιμωρία.

      Διαγραφή
  6. Ταϋγέτη.

    Τὸ γνωρίζω πώς ἨΠΑ καὶ Ἰσραήλ εἶναι πολὺ ἐκδικητικὲς χῶρες,ἀλλὰ νὰ περιμένουμε 30 χρόνια τὴν στιγμὴ ποὺ δὲν ἐμφανίζεται ππουθενὰ στὸν πολιτικὸ ὁρίζοντα ἕνας Πατριώτης ἡγέτης;
    Ὄχι σὲ 30 ἀλλὰ σὲ λίγα χρόνια μᾶς βλέπω Ἑλλάδα τῆς Μελούνας.
    Τὶ νὰ τὴν κάνω τότε τὴν καταστροφὴ τῆς Τουρκίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.