8/6/19

Τί ξέρει ο Σημίτης και μιλάει για Νέα Ίμια;

Ο κίνδυνος επεισοδίων με την Τουρκία θα είναι υπαρκτός, εάν δεν βρούμε λύσεις, όχι πάντα ευχάριστες υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός.


Τον κίνδυνο για νέα Ίμια επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, σε άρθρο του που φιλοξενείται στην «Καθημερινή» της Κυριακής. Ο κίνδυνος επεισοδίων με την Τουρκία θα είναι υπαρκτός, εάν δεν βρούμε λύσεις, όχι πάντα ευχάριστες, υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην κρίση του 1996 αναφέρει πως «Δεν αποκλείεται να υπάρξουν παρόμοιες σκέψεις στη σημερινή τουρκική ηγεσία». 

Η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού έρχεται την ώρα που η Άγκυρα κλιμακώνει τις απειλές της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μόλις, χθες ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως το δεύτερο γεωτρύπανο που θα σταλεί στην Κύπρο θα συνοδεύεται από τουρκικές φρεγάτες και επανέλαβε πως οι Τουρκοκύπριοι είναι «συνιδιοκτήτες» των κοιτασμάτων.


ΠΗΓΗ: Newpost.gr

24 σχόλια:

  1. O κολλητός του ροζάκιου εκτελεί,με μαύρη προπαγάνδα, χρέη τρομοκράτη σε ένα λαό που είχε εντολές να κάνει μαλθακό και φοβιτσιάρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαι αυτόν τον χαζό-βλάκα-ιδιώτη τον ανεχόμαστε να μας νουθετεί από χρόνου εις χρόνο...

      Διαγραφή
    2. Η γη Χανααν τον ανεχεται...Τα φυτα δεν εχουν αποψη..δεχονται τα παντα ουδετερα..σαν τα ..νετρονια..

      Διαγραφή
  2. Ἡ ἱστορία διδάσκει ὅμως, κε Σημίτη,
    ὅτι ὅποτε βρήκαμε οἱ Ἔλληνες μέ τούς Τούρκους "λύσεις ὄχι εὐχάριστες",
    ἀκολούθησαν πρόσθετες διεκδικήσεις ἀπό τήν πλευρά τῶν Τούρκων ἤ καί μαζικές δολοφονίες σέ βάρος μας - μέ ἀποκορύφωμα τίς "λύσεις" γενοκτονίας μας τῶν Νεοτούρκων καί τῶν μασώνων φίλων τους.
    Ἄλλωστε, ξέρουμε ὡς Ἕλληνες, ὅτι τό ζητούμενο στήν πραγματική πολιτική, δέν εἶναι σχεδόν ποτέ καθ'ἑαυτή ἡ ἀποφυγή τῶν "μή εὐχαρίστων λύσεων", ἀλλά ἡ ρεαλιστική ἐπίτευξη τῶν ἐθνικῶς ἀρίστων λύσεων ἤ περιπλοκῶν, πάντα ἐν δικαίῳ, ἀκόμη καί δυσαρέστων λύσεων ἤ περιπλοκῶν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Νεοτούρκων καί τῶν μασώνων φίλων τους<

      Σού έχουν γίνει εμμονή οι "μασώνοι", αν και ποτέ δεν απαντάς τι ακριβώς ξέρεις γι αυτούς και γιατί τούς κολλάς παντού. Εν προκειμένω, ποιοι, κατ' εσέ, ήσαν οι "μασώνοι" φίλοι των Νεοτούρκων;

      Διαγραφή
  3. Δεν πρωτοτυπεί ο κ. Σημίτης. Εννοεί τα ίδια που έλεγε ο κ. Κοτζιάς για μοναχοφαγάδες... Προετοιμάζουν το έδαφος για τη στιγμή που ο Ερντογάν θα χτυπήσει και την πόρτα της Ελλάδας για καζάν-καζάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΖΑΝ ΚΑΖΑΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ.ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΤΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ

      Διαγραφή
  4. "Ο κίνδυνος επεισοδίων με την Τουρκία θα είναι υπαρκτός, εάν δεν βρούμε λύσεις, όχι πάντα ευχάριστες υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός"

    Τι εννοεί ο "ποιητής" με το..."όχι πάντα ευχάριστες"?

    Λύση είναι μόνο η ΠΛΗΡΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ του Διεθνούς Δικαίου χωρίς να κάνουμε ούτε μισό βήμα πίσω! Με οποιοδήποτε κόστος! Ακόμα και πόλεμο! Ότι απαιτηθεί.

    Με βάση την πολιτική...λογική του κυρίου Σημίτη δεν νομίζω να εννοεί στρατιωτική ενίσχυση πχ με μαχητικά νέας γενιάς. "Δεν υπάρχουν χρήματα" η καραμέλα. Παλιά υπήρχαν χρήματα όταν η Ελλάς ήταν η μισή σε έκταση και χρεοκοπημένη. Πάντα έβρισκε λύσεις για να αγοράζει όπλα για την ασφάλεια της. Δεν είναι θέμα χρημάτων. Είναι θέμα πολιτικής αποφασιστικότητας. 2-3 δις είναι αστείο ποσό για ένα κράτος αν αποφασίσεις ότι είναι απόλυτη ανάγκη για τη χώρα.

    Για να δίνουμε χρήματα σε συνταξιούχους και διορισμούς τελευταία στιγμή (μπας και πάρουμε την ψήφο τους) έχουμε.
    Άρα τι προτείνει?

    Να μην επεκτείνουμε στα 12 μίλια?
    Να μην κηρύξουμε ΑΟΖ όπως ορίζει το Διεθνές Δίκαιο?

    Η αποφασιστική ενίσχυση του στρατεύματος είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

    Όλα τα υπόλοιπα είναι νεοραγιαδισμοί, ηλίθιος κατευνασμός και πολιτική ευθυνοφοβία διαχείρισης ακόμα και στρατιωτικής σύγκρουσης με μία Τουρκία που θα αποθρασύνεται όλο και περισσότερο, ψηφοθηρική πολιτική και υπονόμευση της οικονομικής ευημερίας των μελλοντικών γενεών.

    Πάνω από τον οποιοδήποτε συνταξιούχο και οποιαδήποτε άλλη ανάγκη υπάρχουν δύο και μόνο ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    1) Ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας
    2) Πολύ Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις

    Κόψτε από οπουδήποτε αλλού και ενισχύστε το στράτευμα αλλιώς θα κόψετε το κεφάλι σας.
    Δεύτερα Ίμια και οποιαδήποτε υποχώρηση στα Εθνικά Δίκαια ξεχάστε τα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Γιώργο, μπείτε μια στιγμή στη θέση ενός Έλληνα πολιτικού... Τα Ίμια, ο κ. Σημίτης, τα "πλήρωσε" κερδίζοντας 2η τετραετία. Τις Πρέσπες, ο κ. Τσίπρας τις "πλήρωσε", ας πούμε με ένα 4,5% κάτω στα ποσοστά του (θεωρώντας ότι το υπόλοιπο 4,5% ήταν λόγω οικονομίας). Γιατί να πετάξει λεφτά σε πολύ ισχυρές ένοπλες δυνάμεις; Και τόσα χρόνια που η Ελλάδα δεν επέκτεινε τα ύδατα και δεν κύρυξε ΑΟΖ, τι έπαθαν; Τα ίδια κόμματα δεν ανεβοκατεβαίνουν στην εξουσία;

      Το τραγικό με την Ελλάδα, είναι πως θα μπορούσαν να συνδυάσουν την ανάγκη για ενίσχυση άμυνας με την οικονομία, προωθώντας προγράμματα που μπορούν να φέρουν εις πέρας ελληνικά ναυπηγεία ή η ΕΛΒΟ. Αλλά προτιμούν να τα πληρώνουν για να φυτοζωούν, περιμένοντας τη μέρα που θα τα ξεπουλήσουν για ξεροκόμματο σε κάποιον τρίτο, επειδή δε θέλουν να τα τρέξουν ως επιχειρήσεις αντί για τόπους διορισμού διοικητικών υπαλλήλων.

      Διαγραφή
    2. @ Oraculum

      Ποιος Σημίτης και Τσίπρας. Αυτούς η ιστορία θα τους γράψει με μια γραμμή να μην έχουν καμιά αμφιβολία.Το ίδιο έγινε και με κάποιους Βρετανούς πολιτικούς. Όποιος δεν αντέχει να διαχειρίζεται ακόμα και πολεμικές καταστάσεις για τα Εθνικά Δίκαια κάθεται στο πανεπιστήμιο του και γενικώς στη δουλειά του. Μονίμως ακολουθούμε τον ρυθμό της Τουρκίας. ΌΧΙ! Τσαμπουκά στον τσαμπουκά της Τουρκίας. Πρωτοβουλία κινήσεων. Νοοτροπία νικητή παντού από Έβρο μέχρι Καστελλόριζο. Ούτε μισό βήμα πίσω. Με οποιοδήποτε κόστος. Γάζωμα και συλλήψεις σε όποιο τουρκικό ψαροκάικο παραβιάζει Ελληνικά ύδατα, εγκλωβισμοί με αντιαεροπορικά κάθε τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους και καταρρίψεις, επέκταση στα 12 μίλια, χάραξη ΑΟΖ με Αίγυπτο και Κύπρο.

      Υπάρχουν πολιτικοί που είναι "γεννημένοι" για ηγέτες σε ειρηνικές περιόδους και υπάρχουν πολιτικοί που είναι γεννημένοι για ηγέτες σε δύσκολες πολεμικές περιόδους.

      Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι Stanley Baldwin και Arthur Neville Chamberlain.

      Στην δεύτερη κατηγορία ανήκει ο Winston Leonard Spencer Churchill. Πολιτικός ηγέτης για πόλεμο.

      We shall fight on the seas, we shall fight with growing confidence and growing strength in the air, we shall defend our island, whatever the cost may be!
      We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills. We shall never surrender!

      Όλα τα υπόλοιπα είναι (για να το πω και γεωπονικά) κολοκύθια! Δεν θα βγάλουμε καινούργιο Διεθνές Δίκαιο επειδή δεν της αρέσει της Τουρκίας.

      Με έναν ΝΑΖΙ και έναν Ισλαμοφασίστα δεν διαπραγματεύεσαι τίποτα! ΤΙΠΟΤΑ!

      Διαγραφή
    3. Κύριε Γιώργο, συμφωνώ και με τα παραδείγματα που φέρετε, συμφωνώ και ως θέμα αρχής, αλλά, δε φτάνει να είναι μόνο ο ηγέτης, πρέπει να στηρίζει κι ο λαός, πρέπει να είναι και η χώρα ισχυρή. Πόλεμος για τον πόλεμο, είναι ανοησία. Σκοπός είναι, αν φτάσεις εκεί, να κερδίσεις κάτι.

      Το ερώτημα είναι, η Ελλάδα έχει λαό που στηρίζει; Σήμερα ειδικά με 500.000 νέους που έφυγαν; Με αμυντικές δαπάνες στο ναδίρ;

      Η αποτροπή δε σημαίνει απαραίτητα πόλεμο. Ούτε είναι απαραίτητο μια κρίση να φτάσει σε ολικό πόλεμο. Η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό αεροσκάφος, δεν άνοιξε ρουθούνι. Το Ισραήλ έκανε ρεσάλτο στο Μαβί Μαρμαρά, δεν άνοιξε ρουθούνι. Αυτές είναι προετοιμασμένες κινήσεις, που ακριβώς αυξάνουν την αποτροπή, γιατί δε σε δείχνουν διαρκώς φοβικό. Πχ, στην διάρκεια της κρίσης στη Συρία, τότε που η Τουρκία είχε ανοιχρό μέτωπο στην Αφρίν, νομίζω πως είχα διαβάσει ότι είχαν πετάξει τουρκικά drones πάνως από ελληνικό νησί ή/και από ελληνικά πλοία που είχαν άσκηση. Μιας χαμηλού ρίσκου κίνηση, θα ήταν τότε να καταρριφθεί το drone και να δοθούν αμέσως εικόνες ραντάρ ή και βίντεο σε ΝΑΤΟ και ΜΜΕ.

      Ο συνεχής κατευνασμός δίχως όρια, δεν αποθάρρυνε ποτέ κανέναν. Και ο Μεταξάς, προσπαθούσε να κάνει το χαζό με τους Ιταλούς, τον πόλεμο δεν τον γλίτωσε. Η διαφορά ήταν πως δεν κατεύναζε για να κατευνάσει. Ετοιμαζόταν ταυτόχρονα για τυχόν πόλεμο μεταφέροντας πολεμοφόδια στα βόρεια σύνορα. Και ο Τσάμπερλαιν κατεύναζε, αλλά η Βρετανία ταυτόχρονα κέρδιζε χρόνο για να εξοπλιστεί.

      Η Ελλάδα δεν έχει εθνική στρατηγική, άλλο από τον κατευνασμό άνευ όρων, μήπως και δε μας πειράξουν.

      Διαγραφή
    4. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΝΑ ΤΕΩΣ ΚΑΡΣΟΝΙ?
      ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ? η ΚΑΠΟΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ??ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΕΡΕΤΑ ΕΧΟΥΜΕ

      Διαγραφή
    5. @ Oraculum

      Το μέτωπο είναι κυρίως αεροναυτικό. Το χερσαίο μέτωπο του Έβρου είναι μικρό σε σχέση με το σύνολο και με μερική ή και γενική επιστράτευση επανδρώνεται ικανοποιητικά.

      Όσον αφορά την επίγεια πυραυλική αεράμυνα κι εκεί έχουμε μια από τις πυκνότερες και καλύτερες ενώ η επίγεια αεράμυνα των Τούρκων δεν είναι η καλύτερη(ακόμα).

      Με ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ικανοποιητικό απόθεμα ανταλλακτικών και πυρομαχικών(καύσιμα κανένα πρόβλημα, ακόμα κι αν χρειαστούν στην πορεία επιπλέον καύσιμα οι Έλληνες εφοπλιστές και το λαθρεμπόριο να ναι καλά) το αεροναυτικό πλήγμα στην Τουρκία μπορεί να ναι τέτοιο που θα την γονατίσει μέσα σε λίγα 24ωρα ειδικά όσο δεν έχει ακόμα ισχυρή επίγεια αεράμυνα.

      Προσωπικά αν και δεν είμαι στρατιωτικός, πιστεύω ότι το δόγμα ισοδύναμου τετελεσμένου ή ανακατάληψης είναι αναποτελεσματικά και αφήνουν πρωτοβουλία κινήσεων στην Άγκυρα να προκαλεί και γενικώς να επιβάλει ρυθμό της κάθε φορά.

      Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται Ελληνικό δόγμα "casus belli" με ψηφοφορία(απλή πλειοψηφία 51%) στη Βουλή που θα εξουσιοδοτεί κάθε Ελληνική κυβέρνηση για τις εξής περιπτώσεις:

      1) Οποιαδήποτε είσοδος πλωτού γεωτρύπανου στην Ελλαδική ΑΟΖ θα απαντηθεί με πυρά πρώτου πλήγματος μέχρι βυθίσεως όχι μόνο αυτού αλλά και των πλοίων που θα το συνοδεύουν και ταυτόχρονα γενικευμένο πόλεμο με σκληρό πρώτο πλήγμα.
      Ούτε προειδοποίηση μέσω ασυρμάτων, ούτε ελιγμοί παρεμπόδισης, ούτε φωτοβολίδες και προειδοποιητικά πυρά. Απευθείας σκληρά μέχρι βυθίσεως.

      2) Το ίδιο και για οποιαδήποτε απόπειρα αποβιβάσεως σε Ελληνική ακατοίκητη ή κατοικημένη νησίδα. Δεν θα αποβιβαστεί καν δικό μας στρατιωτικό τμήμα και τα εχθρικά άτομα είτε είναι στρατιωτικοί είτε άοπλοι Τούρκοι πολίτες θα εκτελεστούν με ναυτικά ή αεροπορικά πυρά.

      3) Να επεκταθούν τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια και να οριστεί η ΑΟΖ σε συνεργασία με Κύπρο και Αίγυπτο. Ότι ορίζει το Διεθνές Δίκαιο κατά γράμμα, αρέσει δεν αρέσει στην Τουρκία. Αν δεν δεχτεί το Δίκαιο, ναι και πόλεμος με αεροναυτικό ΣΟΚ και ΔΕΟΣ χωρίς οίκτο.

      Επίσης πιστεύω ότι είναι βλακώδες να ακολουθούμε την Τουρκία σε μία κούρσα εξοπλισμών που έχει οικονομικό κόστος ενώ έχουμε στον βυθό τους οικονομικούς πόρους που θα εξασφαλίσουν την ευημερία μας.

      Οτιδήποτε άλλο είναι νεοραγιαδισμοί, ηλίθιος κατευνασμός και πολιτική ευθυνοφοβία διαχείρισης ακόμα και στρατιωτικής σύγκρουσης με μία Τουρκία που θα αποθρασύνεται όλο και περισσότερο (όσο περνάει ο καιρός), ψηφοθηρική πολιτική και υπονόμευση της οικονομικής ευημερίας των μελλοντικών γενεών Ελλήνων και Ελληνίδων.

      Η ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ Τουρκία ποτέ δεν θα ικανοποιηθεί με τίποτα όπως δεν ικανοποιήθηκε ο ΝΑΖΙ Χίτλερ μόνο με την Τσεχοσλοβακία. Η Τουρκία χρειάζεται απειλή χρήσης ξύλου ή αν απαιτηθεί γερό ξύλο για να στρώσει.

      Αργότερα δεν θα μπορούμε. Τώρα ακόμα μπορούμε και αεροναυτικά δεν χρειάζονται καν οι έφεδροι(πολίτες). Τυχόν κατάληψη μικρών νησίδων μας από Τούρκους δεν πρέπει καν να ασχοληθούμε σε πρώτη φάση. Ανακατάληψη νησίδας είναι άσκοπη απώλεια ανθρώπινης ζωής στην αρχή ενός πολέμου. Απευθείας αεροπορικό κάψιμο στη Τουρκία χωρίς οίκτο. Χτυπήματα σκληρά απευθείας. Αν καταστρέψουμε αεροπορία τους μετά ας μείνουν 100-2.000 Τούρκοι σε 2-5 μικρά νησιά μας. Θα παρακαλάνε μετά πάνω στα νησιά να μην τους κάψουμε.

      Σημασία έχει η αεροπορική υπεροχή. Μετά θα υπογράψουν Διεθνές Δίκαιο θέλουν δεν θέλουν!

      Ανταλλακτικά και πυρομαχικά σε επαρκείς (πολεμικές) ποσότητες είναι θέμα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

      Όπως είπα κάποτε ήμασταν χρεοκοπημένοι, η χώρα ήταν η μισή σε έκταση σχέση με σήμερα και όμως ήμασταν έτοιμοι για πόλεμο. Κάποιοι πολιτικοί και στρατιωτικοί φροντίσανε.

      ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΌΤΙ Ή ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ Ή ΠΟΛΕΜΟΣ.

      Αργότερα δεν θα μπορούμε!


      Διαγραφή
    6. Κύριε Γιώργο, ως ερασιτέχνης παρατηρητής των ελληνοτουρκικών εξοπλισμών, συμφωνώ σίγουρα στο "αργότερα δε θα μπορούμε". Για μένα το ότι η Τουρκία, ξαφνικά θυμήθηκε τα αντιαεροπορικά μεγάλου βεληνεκούς, κάτι λέει, γιατί δεν τα θέλει για τους Κούρδους.

      Εκεί που φοβάμαι είναι στο αν η Ελλάδα είναι έτοιμη σήμερα. Αν η Ελλάδα ήταν Ισραήλ, στα Ίμια θα είχε ανοίξει πυρ. Αν δεν είχε ανοίξει στα Ίμια, θα είχε κάνει αιφνιδιαστική επίθεση κάπου το 2001, όταν η Τουρκία ήταν στο ΔΝΤ και οι Τούρκοι με τα τηγάνια στους δρόμους. Εκμεταλλευόμενη ακριβώς το ότι η τουρκική αεράμυνα ήταν γεμάτη τρύπες και η Τουρκία χωρίς λεφτά και με πολιτική κρίση.

      Αλλά, το ερώτημα πέρα από το αν η Ελλάδα σήμερα έχει διαθεσιμότητες και προσωπικό (οι επίστρατοι είναι στην Ελλάδα ή έχουν φύγει ήδη στο εξωτερικό;), είναι πώς θα οριστεί η νίκη που θα "αναγκάσει" την Τουρκία να δεχθεί δικαστική διαιτησία;

      Εγώ κάπου στις αρχές του 2000, είχα την ευκαιρία να έχω μια φιλική συζήτηση με ανώτατο απόστρατο Ιταλό αξιωματικό. Και επειδή είχα το θάρρος, είχα ζητήσει τη γνώμη του για περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου. Και η απάντηση ήταν περίπλοκη και προβληματική ως προς το τι θα αποτελούσε νίκη για την Ελλάδα. Δηλαδή, ήταν πιο εύκολο για την Τουρκία να φτάσει σε συνθήκες νίκης, παρά για την Ελλάδα, στα χαρτιά και με βάση τα όσα στοιχεία του είχα δείξει από οπλοστάσια, με άγνωστες βέβαια διαθεσιμότητες. Μάλιστα μου είχε πει πως την Ελλάδα, τη συνέφερε, αν ήθελε να δώσει ένα μάθημα στην Τουρκία, να στήσει η ίδια ένα επεισόδιο και να αιφνιδιάσει την Τουρκία περιοριζόμενη σε ναυμαχία και καταστροφή των τουρκικών αεροδρομίων.

      Αλλά το συμπέρασμα που έβγαλα γενικά, ήταν πως καλύτερο ήταν η Ελλάδα να πιέσει μέσω ΕΕ για να γίνει δικαστική λύση, εκβιάζοντας μέσα από την ΕΕ, παρά με πόλεμο, γιατί στον πόλεμο δεν ξέρει τι θα γίνει.

      Το κακό είναι πως η Ελλάδα δεν έχει γενικά δόγμα. Στα χαρτιά έχει δόγμα αποτροπής και κάθε 2 μέρες βγαίνει κάποιος επίσημος και λέει κατευνάζουμε ή φοβόμαστε. Αυτό δε στέκεται δίπλα στη λέξη αποτροπή. Η Τουρκία γιατί δεν τον κάνει; Aκούσατε ποτέ το Ισραήλ να λέει "φοβόμαστε να μη γίνει θερμό επεισόδιο με το Ιραν;". Ακούσατε το Ιράν να λέει το αντίθετο;

      Διαγραφή
    7. @ Oraculum

      1) Κύριε Γιώργο, ως ερασιτέχνης παρατηρητής των ελληνοτουρκικών εξοπλισμών, συμφωνώ σίγουρα στο "αργότερα δε θα μπορούμε". Για μένα το ότι η Τουρκία, ξαφνικά θυμήθηκε τα αντιαεροπορικά μεγάλου βεληνεκούς, κάτι λέει, γιατί δεν τα θέλει για τους Κούρδους".

      Συμφωνούμε απόλυτα. Κι όχι απλώς “κάτι λέει” αλλά σε συνδυασμό με άλλους μεθοδικούς εξοπλισμούς αλλά και θεωρίες για “18 και 150+ νησιά” λέει πολλά! Οι Τούρκοι ότι κάνουν το προχωράνε μεθοδικά βήμα βήμα σε βάθος ετών. Ότι κάνανε στα Ίμια το 96 δεν το κάνανε τυχαία. Το επόμενο βήμα θα ναι σε νησί μας που έχει πάνω στρατιωτική φρουρά ή και πολίτες. Χρειάζεται λοιπόν σκληρή γραμμή. Δεν υπάρχουν περιθώρια για υποχωρήσεις ούτε μισού βήματος. Η χρήση όπλων είναι η μοναδική λύση. Τρελή λύση αλλά η μοναδική. Όποιος πολιτικός νομίζει ότι λύνεται χωρίς χρήση όπλων με την Τουρκία είναι ηλίθιος. Η κατάσταση με την Τουρκία είναι τελική επιλογή τρέλας ή ηλιθιότητας. Το ιδανικό είναι να σε σέβονται. Όταν όμως δεν γίνεται αυτό, προτιμώ την τρέλα από την ηλιθιότητα και να με φοβούνται από το να με λυπούνται. Αυτή είναι η πολιτική μου άποψη.

      2) “Εκεί που φοβάμαι είναι στο αν η Ελλάδα είναι έτοιμη σήμερα. Αν η Ελλάδα ήταν Ισραήλ, στα Ίμια θα είχε ανοίξει πυρ. Αν δεν είχε ανοίξει στα Ίμια, θα είχε κάνει αιφνιδιαστική επίθεση κάπου το 2001, όταν η Τουρκία ήταν στο ΔΝΤ και οι Τούρκοι με τα τηγάνια στους δρόμους. Εκμεταλλευόμενη ακριβώς το ότι η τουρκική αεράμυνα ήταν γεμάτη τρύπες και η Τουρκία χωρίς λεφτά και με πολιτική κρίση"

      Στα ΄Ίμια έπρεπε να αντιμετωπιστεί σε επίπεδο ακτοφυλακής. Από τη στιγμή που προχώρησε κλιμάκωση σε στρατιωτικό επίπεδο έπρεπε και οι δυο βραχονησίδες να έχουν στρατιωτική φρουρά και μάλιστα όχι βατραχανθρώπους. Κάτι “πιο απλό” ήταν αρκετό. Αντίθετα η “αφρόκρεμα” έπρεπε να κρατηθεί εφεδρεία για επιθετικές κινήσεις σε δικά τους εδάφη.
      Έγινε η κίνηση να μην υπάρχει στρατιωτική φρουρά μας στη δεύτερη Ίμια.

      Από τη στιγμή που πάτησαν οι Τούρκοι σε αφύλακτη βραχονησίδα (τη δεύτερη Ίμια)υπήρχαν, κατά τη γνώμη μου κι άλλες κινήσεις-λύσεις στη σκακιέρα από το να χύσουμε το πρώτο αίμα σκοτώνοντας τους Τούρκους βατραχανθρώπους:
      Ελληνικές μονάδες ειδικών δυνάμεων να αποβιβαστούν σε 1-2 αφύλακτες τουρκική/ες βραχονησίδα/ες οπουδήποτε στον χάρτη επιλέγαμε εμείς υποστηρίζοντας ότι δεν ανήκουν στην Τουρκία. Ταυτόχρονα να κηρύξουμε γενική επιστράτευση και να περιμένουμε οι Τούρκοι να αναγκαστούν να χύσουν το “πρώτο αίμα” με επιχείρηση ανακατάληψης βραχονησίδων τους. Κάνανε τσαμπουκά στα Ίμια χωρίς να θέλουν να χύσουν αίμα, για να πετύχουν θεωρία γκρίζων ζωνών. Να βάλουν τα πρώτα θεμέλια θέλανε, έστω και ελάχιστα να “χτίσουν” κάτι. Βήμα βήμα ανατολίτικο κάθε δεκαετία το πάνε. Έπρεπε λοιπόν να τους φέρουμε αντιμέτωπους με το δίλημμα “Ή φεύγετε εσείς από την μία Ίμια κι εμείς από την άσχετη δική σας βραχονησίδα ή πόλεμος”.
      Το 2001 λόγω ΔΝΤ στην Τουρκία να κάνουμε πόλεμο έτσι ξαφνικά στο άσχετο, ούτε αυτό μπορούσε να γίνει.

      3) “Αλλά, το ερώτημα πέρα από το αν η Ελλάδα σήμερα έχει διαθεσιμότητες και προσωπικό (οι επίστρατοι είναι στην Ελλάδα ή έχουν φύγει ήδη στο εξωτερικό;), είναι πώς θα οριστεί η νίκη που θα "αναγκάσει" την Τουρκία να δεχθεί δικαστική διαιτησία; “

      Νίκη για την Ελλάδα είναι Ελληνική αεροπορική υπεροχή και η επικράτηση του πολεμικού ναυτικού σε συνεργασία με μέσα πυροβολικού των νησιών. Το να επιτεθούν αυτοί σε 2,3,5 μικρά νησιά (με Ελληνική φρουρά ή χωρίς φρουρά) δεν πρέπει κατά την άποψη μου να μας απασχολεί τόσο σε αρχικό στάδιο σύγκρουσης. Δεν πρέπει να ακολουθήσουμε Τουρκία όπου θελήσει εκείνη. Δεν πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να ασχοληθούμε με αυτά που θα επιλέξει αυτή.
      Απευθείας απάντηση αεροπορική ισοπέδωση εχθρικού στόλου, αεροδρομίων και σημαντικών υποδομών.
      Το “θα ισοπεδώσουμε την βραχονησίδα μας που θα πατήσετε” θα πρέπει να αλλάξει σε “Θα σας ισοπεδώσουμε αεροναυτικά ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ όπου αποφασίσουμε”:

      Διαγραφή
    8. κέντρα διοίκησης και βασικά ραντάρ, αεροδρόμια, εργοστάσια αμυντικής βιομηχανίας τους, κατοικία Ερντογάν. γέφυρες Βοσπόρου, φράγματα,εργοστάσια ηλεκτροδότηση, ναύσταθμος τους,Τουρκοκυπριακή σημαία στον Πενταδάχτυλο. Όλα τα χτυπήματα σε σημαντικούς στόχους και ΣΟΚ και ΔΕΟΣ χωρίς οίκτο. Να καταλάβει η Τουρκική κοινωνία ότι το “αήττητο” Τουρκικό στράτευμα είναι μύθος.

      Το μέτωπο επαναλαμβάνω είναι αεροναυτικό.

      Όσον αφορά τις διαθεσιμότητες οπλικών συστημάτων αυτά τα στοιχεία είναι πρώτον απόρρητα και δεύτερον η ευθύνη είναι των αρμόδιων πολιτικών και των στρατιωτικών. Αν αφήσουν το στράτευμα χωρίς ανταλλακτικά και εφόδια δεν υπάρχει καμία δικαιολογία οικονομικής κρίσης και θα κοπούν κεφάλια. Η Ελλάς κάποτε ήταν χρεοκοπημένη, η μισή σε έκταση κι όμως είχε βρει λύσεις κι όταν χρειάστηκε ήταν έτοιμη.


      4) “Αλλά το συμπέρασμα που έβγαλα γενικά, ήταν πως καλύτερο ήταν η Ελλάδα να πιέσει μέσω ΕΕ για να γίνει δικαστική λύση, εκβιάζοντας μέσα από την ΕΕ, παρά με πόλεμο, γιατί στον πόλεμο δεν ξέρει τι θα γίνει"


      Δεν θα κάνουν πίσω οι Τούρκοι μέσω ΕΕ. Να σταμτήσει αυτή η καραμέλα-ελπίδα. Οι Τούρκοι ιστορικά κάνουν πίσω μόνο από ΕΝΟΠΛΗ ΙΣΧΥ. Τα κράτη δεν αφήνουν οποιονδήποτε δικαστή να αποφασίζει για τα σύνορα τους. Τα σύνορα τα ορίζουν οι διπλωματικές συνθήκες, οι υπογραφές των κρατών στις συνθήκες αυτές και το Δίκαιο της Θάλασσας. Εκτελεστής την νομοθεσίας είναι αν απαιτηθεί τα όπλα.
      Κανένας δικαστής και κανένας ξένος δεν μας έδωσε ποτέ τίποτα χωρίς να χυθεί αίμα. Σκληρό, απάνθρωπο αλλά η αλήθεια.

      Ωμή χρήση βίας προς υπεράσπιση Εθνικής Ανεξαρτησίας. Όποιος δεν αντέχει το τιμόνι να πάει σπίτι του και να αφήσει τους νεοραγιαδισμούς και ηττοπάθειες. Ο κύριος Σημίτης βγήκε ως “λαγός” να μιλήσει για “λύσεις” στην πολιτική γραμμή που εκπροσωπεί από το 96 και την έχουν ακολουθήσει διάφοροι πολιτικοί της χώρας ασχέτως κόμματος.
      Όποιος πολιτικός και στρατιωτικός δεν φροντίσει για προετοιμασία σε ανταλλακτικά και εφόδια δεν θα έχει καμία δικαιολογία. Η Ελλάς επαναλαμβάνω κάποτε ήταν χρεοκοπημένη, η μισή σε έκταση, με μικρότερο πληθυσμό κι όμως όταν χρειάστηκε ήταν έτοιμη για ΠΟΛΕΜΟ.

      Τα υπόλοιπα είναι Σημιτικές “λύσεις” στη γραμμή του Arthur Neville Chamberlain.

      Σε όλους τους πολέμους, από τον Τρωικό μέχρι σήμερα, το κυριότερο κίνητρο υπήρξε η κλοπή, η αρπαγή, η λεηλασία. Οι Τούρκοι αυτό θέλουν να κάνουν και μάλιστα θέλουν να το πετύχουν και αναίμακτα γιατί δεν είμαστε Κούρδοι σε οπλισμό αλλά πολύ βαριά οπλισμένο κράτος.

      Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ ΤΙΜΗΜΑ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΙΝΗΣΗ.

      Τακτικές Τσώρτσιλ τώρα!
      Με ΝΑΖΙΣΤΗ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!

      Διαγραφή
  5. Σημίτη , δεν είσαι και δεν ήσουν σε θέση να ενημερώσεις τον ελληνικό λαό διότι πολύ απλά είσαι ένας άσχετος και κακής ποιότητας πολιτικός !!!!! Απορώ στο ΠΑΣΟΚ που σε κρατάει ακόμα !!!! Ίσως γι αυτό πάει τόσο καλά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Τσίπρας τρίτο μνημόνιο και Μακεδονία,ο επόμενος τέταρτο και Αιγαίο Κύπρο , ο μεθεπόμενος πέμπτο και Θράκη ... Μοιράστε τα να τελειώνουμε μη ... βασανιστούμε λεει ο Σημιτης.. Λύση συμβιβαστική και ειρηνική προτείνει..Καζαμ καζαμ που λέγε ένας κύριος αν το λέω σωστά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η εξωτερική του πολιτική στο θέμα της Τουρκίας, παίρνει βαθμό κάτω του μηδενός. Ως εκ τούτου, είναι ο τελευταίος που μπορεί να δίνει συμβουλές αντιμετώπισης της κατάστασης που διαγράφεται στις σχέσεις μας με την προβληματική γειτονική χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακομα ζει και συνεχιζει να λεει μαλακιες αυτος ο προδοτης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν ειμαστε Αμερικη, θα τον εβαζαν φυλακη για την παρεμβαση του στο χρηματιστηριο και την εξαπατηση του κοσμου με σκοπο να στερεψει απο μετρητο ο ελληνακος και να μην γινουν ευρω. Μεχρι και ο Μητρος απο την ανω ραχουλα "επαιζε" ΜΑΚΛΩ σαν blue chip!!!!! Καταλαβατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μην αντιμετωπιζετε εναν τρελο με λογικα επιχειρηματα.Ειναι αναξιος.και να αναπνεει ακομη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μήπως κάποιοι να ανατρέξουν στα γραπτά και στις κατά καιρούς δηλώσεις των "πεφωτισμένων (illuminati)" του ΕΛΙΑΜΕΠ, ειδικά του Χρ. Ροζάκη (Rosenstein) κλπ. από εποχής Σημιτιστάν
    Πλην των πρόσφατων δηλώσεων των ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ για Καστελόριζο, οριοθέτηση!!! Αιγαίου και .... Μεσογείου κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να ανατρεξουμε τι θα.γινει ??θα λυθει κατι ??Εκτος αν εννοεις.την.βαψαμε οι καημενοι...και απολαυστε το ξερωντας πια ...γιατι....Αυτο λες ??

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.