15/6/19

Η ακροδεξιά οφθαλμαπάτη και ο Βαρουφάκης

Απόστολος Αποστολόπουλος
Ο προεκλογικός κουρνιαχτός για τον  κίνδυνο της ανερχόμενης ακροδεξιάς καταλάγιασε με το κλείσιμο της κάλπης των ευρωεκλογών εδώ και σε όλη την Ευρώπη. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο κίνδυνος ήταν κίβδηλος, ένα σκιάχτρο να φοβίζει τα σπουργίτια. Για τον πραγματικό αντίπαλο, όμως, δεν τόλμησε να μιλήσει κανείς αν και είναι εκτεθειμένος στην κοινή θέα. Ο αντίπαλος των ελίτ- και της ευρωπαϊκής αυτονομίας -είναι ο Τράμπ, με άτυπο αλλά ουσιαστικό εκπρόσωπό του στην Ευρώπη τον Στηβ Μπάνον, επικεφαλής της νικηφόρας προεκλογικής εκστρατείας του αμερικανού Προέδρου. Στόχος του Μπάνον δεν  είναι να συγκροτήσει μια Διεθνή της ακροδεξιάς. Η έμφαση στην ιδεολογία (ακροδεξιά, φασιστική) είναι παραπλανητική και κρύβει τον πολιτικό στόχο: να βάλει σε ένα αμερικανικό σακί τα κόμματα που είναι αντίθετα στην κυριαρχία της Γερμανίας και στην Παγκοσμιοποίηση. Αν είναι ακροδεξιά, γούστο τους. 
Οι ΗΠΑ επί Μπους προσπάθησαν να προσεταιριστούν και να αντιπαραθέσουν τη «νέα» (Ανατολική) Ευρώπη  στην «παλιά» Δυτική Ευρώπη, για να σπάσουν τη γερμανική κυριαρχία, αλλά απότυχαν. Οι ΗΠΑ, σταθερές στη στρατηγική τους, επανέρχονται με τον Τραμπ και επιχειρούν να στηριχτούν όχι στα κράτη αλλά στα λεγόμενα «ακροδεξιά» κόμματα. Λεπέν, Σαλβίνι, Όρμπαν, αλλά και το AfD, όλα  κατά της γερμανικής ηγεμονίας, εναντίον του Σόρος και της Παγκοσμιοποίησης. Για την ώρα ισχύει το απόφθεγμα του Μπρζεζίνσκι: Η Ευρώπη είναι προτεκτοράτο των ΗΠΑ». 
 Η ακροδεξιά του Μεσοπολέμου, Χίτλερ και Μουσολίνι, είχαν ένα, απεχθές αλλά υπαρκτό και διακριτό, μοντέλο οργάνωσης της κοινωνίας και πολέμησαν με τις Δυτικές αυτοκρατορίες για την ανεξαρτησία τους και την παγκόσμια κυριαρχία. Τα σημερινά «ακροδεξιά» κόμματα δεν έχουν να αντιτάξουν στις ελίτ καμία συνολική πρόταση, ικανή να αντικαταστήσει ή να αλλάξει ουσιαστικά τα πράγματα. Η αντίθεσή τους περιορίζεται σε επί μέρους θέματα, κυρίως στη Μετανάστευση, συσπειρώνουν κάποιο πλήθος, προκαλούν ελαφρύ πονοκέφαλο, αλλά καμία ανησυχία για την υγεία του ευρωπαίου ασθενούς. Η άνοδος της «ακροδεξιάς» εξαρτάται από τις κοινωνικές συνθήκες που δημιουργεί ο αντίπαλος. Δεν έχει αυτόνομη ελκτική δύναμη. Ειδικά η ΧΑ στιγματίστηκε από τις πράξεις της ως εγκληματική οργάνωση, έχει απομονωθεί στο εσωτερικό και είναι απόβλητη στην Ευρώπη.
Η Αριστερά έπαψε σταδιακά να αποτελεί ιδιαίτερο ζήτημα άξιο προσοχής. Τώρα ούτε ως εναλλακτική δεν αξίζει ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ δώσει την εντύπωση ότι μπορεί να διατηρηθεί ως εναλλακτικός πόλος. Όσα αναχώματα και αν στηθούν η καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ, σταδιακή παρά απότομη, είναι αναπόφευκτη, όπως του ΠΑΣΟΚ και για τους ίδιους λόγους. Δεν αρκεί, δηλαδή, να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του ξένου παράγοντα και των υποτακτικών ελίτ στο εσωτερικό. Πρέπει να ικανοποιούνται και οι γηγενείς δυνάμεις, οι αστοί και οι πληβείοι. 
Το πρόβλημα είναι ότι η κατάρρευση όχι απλώς των ποσοστών αλλά της αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει το δικομματικό Σύστημα ανάπηρο, με ένα πόδι. Το πολιτικό κενό το είχαν προβλέψει οι επικυρίαρχοι από την εποχή των «αγανακτισμένων» αλλά οι απόπειρες, πχ με τον Μαρκεζίνη, να «κλείσει η τρύπα» δεν πέτυχαν. Τώρα ο Ν. Παπανδρέου έχει την επιθυμία και το όνομα αλλά δεν έχει τη χάρη. Το πρόσφατο εύρημα ακούει στο όνομα Γιάνης Βαρουφάκης. Πλην, όμως, ο «κύριος Γιάνης» βασίζεται, φαίνεται, στις παλιές ελίτ, Σόρος, Μέρκελ, «ομάδα Ομπάμα-Κλίντον». Ο Τραμπ θα βολευτεί και μ’ αυτόν αλλά θα ψάχνει γι’ άλλον. Ο κ. Βαρουφάκης ίσως μπει στη Βουλή ακολουθώντας τη στρατηγική «ανεμομαζώματα- διαβολοσκορπίσματα», μαζεύοντας, από τη ΛΑΕ του Λαφαζάνη, τον γνωστό σκιτσογράφο Στάθη έως τον συγκροτημένο νεοφιλελεύθερο δημοσιογράφο Τ. Μίχα. Το ξεκαθάρισμα, όπως έκανε και ο Τσίπρας, θα έρθει αργότερα. Ο κ. Βαρουφάκης έχει ήδη δώσει, πάντως, δημοσίως εξετάσεις στις ελίτ του Συστήματος, όχι, όμως, στην Ελλάδα αλλά εκεί που έχει σημασία, στη Γερμανία, αποκαλώντας τον Πούτιν «εγκληματία πολέμου». Αλλά τι μας νοιάζει; Η Ελλάδα, ως γνωστόν, ανήκει στη Δύση…  
Σε ομαλές συνθήκες ίσως αυτά να είχαν μικρή σημασία. Αλλά οι συνθήκες δεν είναι ομαλές. Το πολιτικό Σύστημα παραπαίει, οι εθνικές απειλές οξύνονται και οι αδυναμίες στα Οικονομικά κάνουν το μίγμα εκρηκτικό. Κάθε χώρα, όχι ειδικά η Τουρκία, επωφελείται από στιγμές αδυναμίας του αντίπαλου. Μετά τη φαρμακερή δόση των Πρεσπών, με ευθύνη όχι των Τούρκων αλλά των ΗΠΑ και πρωτίστως του ΣΥΡΙΖΑ, σειρά παίρνουν οι απειλές για θερμό ελληνοτουρκικό επεισόδιο. Γιατί όμως; Οι ΗΠΑ έχουν επαρκέστατες δυνάμεις για να αποτρέψουν και την υποψία θερμού επεισοδίου. Ο Ερντογάν είναι τόσο προσεκτικά επιθετικός όσο και στο παρελθόν. Επί πλέον απολύει εκατό και πλέον χιλιάδες στρατεύσιμους πράγμα που δεν συνάδει με επικείμενη σύγκρουση. Ο Ερντογάν μιλάει για το πετρέλαιο/αέριο στην Κύπρο, θέμα άμεσης και αποκλειστικής «αρμοδιότητας» των ΗΠΑ, των Γάλλων κλπ με τις πανίσχυρες Εταιρίες εξόρυξης. Τα περί επεισοδίου προέρχονται αποκλειστικά από τις ΗΠΑ (και τον Άγγλο κολαούζο τους). Οι τουρκικές ΕΔ λένε αρμόδιοι, δεν έχουν κάνει καμία από τις κινήσεις προετοιμασίας που προηγούνται απαραίτητα πριν από κάθε σοβαρή επιθετική ενέργεια. Το θερμό επεισόδιο κατατάσσεται στην κατηγορία «απίθανο γεγονός αλλά υπαρκτός εκβιασμός». Για να αποδεχθούμε ΜΟΕ που γκριζάρουν όλο το Αιγαίο. Οι ΗΠΑ κάνουν κηδεία (του Αιγαίου) με ξένα κόλλυβα, τα δικά μας. Εσπευσμένα η κυβέρνηση, αν και στα τελευταία της, έστειλε στην Τουρκία εντεταλμένους να το συζητήσουν. Ο πολιτικός κόσμος σιωπά. Οι έξωθεν απειλές αναπαράγονται ενθουσιωδώς από τους εδώ συνοδοιπόρους. Πρωτοστατεί ο γνωστός κ. Σημίτης. 

12 σχόλια:

  1. "Η ακροδεξιά του Μεσοπολέμου, Χίτλερ και Μουσολίνι, είχαν ένα, απεχθές αλλά υπαρκτό και διακριτό, μοντέλο οργάνωσης της κοινωνίας και πολέμησαν με τις Δυτικές αυτοκρατορίες για την ανεξαρτησία τους και την παγκόσμια κυριαρχία. "

    Ποια ακροδεξιά! Αυτή που βαφτίστηκε ως τέτοια από τους νικητές του πολέμου γιατί έτσι τους βόλευε; Ο Φασισμός ήταν αριστερό κίνημα, εμπνευσμένο από έναν αριστερό, το Μουσολίνι, ο οποίος είχε φάει ξύλο και φυλακή στην Ελβετία επειδή ξεσήκωνε τους εκεί εργάτες σε βίαιες διαδηλώσεις, κατόπον έγινε διευθυντής της επίσημης εφημερίδας του ιταλικού σοσιαλιστικού κόμματος Avanti και ο μόνος λόγος που τον έδιωξαν ήταν επειδή έγινε ο εμπνευστής της ιδεολογικής πλατφόρμας των επεμβατιστών σοσιαλιστών, που υποστήριζαν ότι η Ιταλία έπρεπε να πολεμήσει στον Α Παγκόσμο. Γυρίζοντας από το μέτωπο, όπου πολέμησε (και τραυματίστηκε σε άσκηση), ανέπτυξε τη φασιστική θεωρία, που ήταν κατά τον ίδιο, ο 3ος δρόμος, ανάμεσα στον καπιταλισμό και τον κομουνισμό, επειδή ο σοσιαλισμός ήταν πολύ αργός για να αλλάξει τα πράγματα.

    Ήταν ένα είδος ριζοσπαστικού σοσιαλισμού, στον οποίο προστέθηκε ο εθνικισμός, λόγω του μεταπολεμικού κλίματος της εποχής, όπου στην Ιταλία υπήρχε διάχυτη η αίσθηση στο λαό, πως η Ιταλία έχυσε πάρα πολύ αίμα και πήρε πολύ λίγα. Το ιδρυτικό κείμενο του φασιστικού κινήματος ήταν αντιαστικό, αντικληρικό, φιλεργατικό. Είναι χαρακτηριστικό πως το 1936, ο γενικός γραμματέας του ιταλικού ΚΚΕ (PCI), Αρτούρο Τολιάτι, έκανε δημόσιο διάγγελμα, απευθύνοντας κάλεσμα στους "αδερφούς με τα μαύρα πουκάμισα", λέγοντας πως το PCI υιοθετεί πλήρως το ιδρυτικό κείμενο του φασισμού του 1919, γιατί "είναι ένα πρόγραμμα ειρήνης, ελευθερίας και υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργατών". Αυτολεξί μετάφραση.

    Άλλο χαρακτηριστικό απόσπασμα του διαγγέλματος Τολιάτι: "Φασίστες της Παλιάς φρουράς! Νεαροί φασίστες! Εμείς αναγγέλουμε πως είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε μαζί σας! Εργάτη φασίστα, εμείς σου δίνουμε το χέρι, γιατί είμαστε σαν κι εσένα, παιδιά του λαού, αδέρφια σου, έχουμε τα ίδια συμφέρονται και τους ίδιους εχθρούς, σου δίνουμε το χέρι γιατί ζούμε σε κρίσιμες στιγμές κι αν δεν ενωθούμε θα οδηγηθούμε στην καταστροφή. Σου δίνουμε το χέρι για να σταματήσουμε την πείνα και την καταπίεση. Είναι ώρα να πάρουμε το γκλομπ ενάντια στους καπιταλιστές που μας χώρισαν, για να μας επιστρέψουν αυτά που μας έκλεψαν.
    http://informare.over-blog.it/2015/05/appello-del-p-c-i-ai-fratelli-in-camicia-nera.html

    Ο φασισμός και ο κομουνισμός και οι 2 ήταν αριστερές απολυταρχικές λύσεις και γι αυτό και τελικά συγκρούστηκαν. Μετά τον πόλεμο οι νικητές βάφτισαν το φασισμό ακροδεξιά, γιατί βόλευε και το Στάλιν και τους Δυτικούς...

    Αν ο Σαλβίνι που πριν λίγα χρόνια φορούσε μπλούζα "Η Παδανία δεν είναι Ιταλία", είναι ακροδεξιός, τότε το κόμμα "Fratelli d' Italia" (Αδέρφια της Ιταλίας), της Μελόνι, τί είναι; Ακρο-ακροδεξιό;

    Γι αυτό στο μη λαικίζοντα ιταλικό τύπο, επειδή οι απόπειρες ταμπελών τύπου φασίστα, είδαν ότι δεν κόλλησαν, χρησιμοποιούν τον όρο "sovranista" για το Σαλβίνι (δηλαδή υπέρ της εθνικής κυριαρχίας - sovereignist) ή γενικά "λαικιστές" για το δίδυμο Σαλβίνι-Ντι Μάιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω , οτι ορος πεταει...κολυμπα..ιπταται...λογω τσιπ χορτου στο νου...ανευ επεξεργαστη αναλυσης...και με δεδομενο τον εφε ταμπελε τενεκε εντος του ναου του πνευματος...η υιοθεσια ειναι αμεση..επιπολαια και ανιστορητη . Τακα τακα μαμ.Οτι ανοησια...δυσλεξια..και πονηρια απ εξω....λογω κομπλεξ κατωτεροτητας γινεται λαβαρο - αποδειξη εφε προοδου του φυτου ...Το αρπαζει και ...σπλωνει το κλεος της προοδου να εισπραξει ..θαυμασμο...Ετσι γινεται σε ολσ...και στον φασισμο ..και καθε - ισμο..Εψαξα στα αρχαια κειμενα ολα μια λεξη σε -ισμο...και δεν υπαρχει ουτε μια.!!! Και μιλαμε γιαυτους που εφτιαξαν την γλωσσα ολη ..,την φανταστικη αυτη γλωσσα !!! Συντομα καταλαβα τι εγινε...Οι βαρβαροι ξενοι αγραμματοι με λεξιλογιο κοτας...βρεθηκαν σε πληρη αδυναμια εκφραστικα -λεκτικα...να περιγραψουν με λεξεις μια κατασταση με πολλα νοηματα..και βρηκαν τον τροπο για να μην κουραζονται αδικως και ματαια ..και κολλησαν σε μια λεξη το -ισμος..και γλυτωσαν το ρεζιλι της γλωσσικης φτωχειας . Το -ισμος χωραει οτι θες..αοριστως..και εννοει ...ολα τα σχετικα με αυτο..Ειναι ας πουμε μια απλοποιηση των παντων ...χαρακτηριστικο της αγνοιας ( γνωσης - περιγραφης) .Εχει μια λειτουργια συνθηματος...ανευ επεξεργασιας..Δες πως χρησιμοποιουν πχ.την λεξη που ειπες...Ποιος εκανε την αναλυση που εκανες εσυ σκεπτομενος για να δει τι σημαινει οταν την λεει ..και να προσεχει μην γινει γελοιος με οτι λεει ?? Ποιοι ανθρωποι ...ακριτα εντελως σαν βαρβαροι τις λενε ??? Μα οι ....βαρβαροι !!! Ποιοι αλλοι ??? Δηλ... ολα τα οσα....νουν γιοκ....Δυστυχως ολο το ...πολιτικο συστημα...Εξ ου και ζουμε σε ολους τους τομεις την φυση του...Την βαρβαροτητα του...και τα αποτελεσματα του. ..της φρικης.Εως ..οπου φτανει το ματι...φρικη...ουδεν αξιοθαυμαστο.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς κύριε Δημήτρη, πετάνε μια ταμπέλα σε όποιον δε συμφέρει στην εκάστοτε εξουσία, αντί επιχειρημάτων, ασχέτως αν έχουν πραγματικά σχέση με την ταμπέλα ή όχι. Διαμαρτύρεσαι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών; Είσαι φασίστας. Αντιστέκεσαι στην ηγεμονική Γερμανία; Είσαι φασίστας. Ειδικά στην Ελλάδα που το να πει κάποιος ότι είναι δεξιός είναι ντροπή και που δεν υπάρχει ακροαριστερά. Υπάρχουν μπαχαλάκηδες, λαικοί αγωνιστές, επαναστάτες κατά του κατεστημένου, αντιεξουσιαστές και ό,τι άλλο μπορεί να πλάσει ο νους του ανθρώπου, προκειμένου να μην πει κανείς δημόσια πως η Ελλάδα έχει σοβαρό πρόβλημα ανομίας και ακροαριστεράς. Ακόμα και τις σταλινικές απόψεις αν θίξει κανείς, κατηγορείται για αντικομουνισμό. Επειδή ο κομουνισμός είναι καλός.

      Tο -ισμός χρησιμοποιείται κατά κόρος στις ξένες γλώσσες γιατί χρησιμοποιούνταν πολύ στα λατινικά (-ismus), ως κατάληξη περιγραφική μιας κατάστασης και στη συγκεκριμένη περίπτωση στα ιταλικά (fascismo=φασισμός, nazionalismo=εθνικισμός). Και το φασίστας είναι ατόφια εισαγωγή από τα ιταλικά (fascista), όπου το -ista το αντίστοιχο για πρόσωπα που κάνουν μια ενέργεια ή τάσσονται με ιδεολογία (fascista αυτός που ανήκει στο fascio). Εξ ου και turista (τουρίστας), tassista (ταξιτζής), κλπ.

      Διαγραφή
    3. Εγω κ.Ουρακολουμ αμφισβητω ακομη και την λεξη Χριστιανισμος . Ειναι ξενη.Οχι δικη μας.Αυτο που εχουμε ειναι η διδασκαλια του Χριστου .και κανενας θολος τζογος των παντων πονηρων.Θαχεις παρατηρησει καταπληκτος ισως οτι ο πχ Αμερικανικος Χριστιανισμος των τουρλουμπουκι αιρεσεων. ..με τα γραφικα ονοματα..οταν μιλα για τις Γραφες. . .κυριαρχα ..μιλα κι εννοει την .....Βιβλο !!!!! Οχι την Καινη Διαθηκη .!! Δηλ...την Εβραικη Βιβλο.!!!! Δηλ.....οτιδηποτε δεν ειπε ...ο Χριστος !!! Και για δες πως ο - ισμος ....αυτο το ...εξαφανησε !! Αυτο ποτε δεν θα το ανεχοταν σαν ταμπελα αρχαιος Ελληνας. Θα το ανελυε με λεξεις και νοημα ταυτοσημο με οτι "ειναι"...χωρις κολπα...και βαρβαρες ασαφειες !! Οι Ρωμαιοι ..ηταν καλυτεροι των αλλων ολων...αλλα πολυ πιο βαρβαροι απ εμας. Οποτε το - ισμους ειναι αναποφευκτο. Εδω εχουμε μιμους βαρβαρων πληθη..που μιμουνται για εφε ...βαρβαρους στα παντα...και στο ...σορυ...κατουρημα ! Αν αυριο ..Αγγλος κατουτησει δεξια....το δειξει το ΜΜΕ...την αλλη μερα απο μαγκια εφε ολοι θα κατουρανε δεξια και θα κρυφοκοιτανε αν το ειδες !!! Για να δεις την ..προοδο σε σχεση με σενα τον...παλαιολιθικο !! Μιλωντας γιαυτο το ειδος πληθυσμου σημερα...η ταμπελα ειναι το οριο ..της γνωστικης -κριτικης ικανοτητας του φεροντος αυτην...Εχεις την εντυπωση οτι εχει αναλυσει κανεις την λεξη πχ.Κομμουνισμος...σοσιαλισμος...καπιταλισμος ..ιστορικα...πραγματικα...και εννοιολογικα ...και ποιος και τι ..και γιατι ?? Ρωτησε εναν...οχι τι νομιζει...αλλα ποιος ...ποιοι και γιατι εκαναν το ΚΚΕ ?? Πως λεγοταν διαβολε η πηγη !! Ονοματα .! Πως λες ειμαι ...και δεν ξερεις απο που ..ερχεσαι ?? Ολη η σβαρνια ...στον δρομο.!! Κανεις δεν ειναι τιποτε ...λεει οτι ειναι...κι οπως βολευει λεει καθε φορα...και παντα μεσα ειναι !!! Τσαπατσουλια στον κυβο....Αν σου πει Ουρακολουμ οποιοσδηποτε οτι εισαι κατι..σαν βρισια...ενω δεν εισαι...και ξερεις τι ειναι αυτος που το λεει ( τον ζυγιζεις)....δεστον σαν κατωτερο σου πολυ γιατι ειναι αυτο ακριβως !!! Γραψε τον σαν ζωιφιο.Απ οτι βλεπω εχεις ολο το δικαιωμα απ την φυση ...Μου φαινεται τοχεις ανετα...κι ειναι πραγματικο γεγονος..κι οχι υπεροψια.

      Διαγραφή
    4. Για να δεις πως λειτουργουν οι ..ακριτοι παπαγαλοι δες αυτο ...
      Βγηκε ενας ..χοντρος βουδας προ ετων λιγων στην βουλη ..( αρχιερεας ντελ γκατσο)..και ειπε το ...μεγαλειωδες ..." εμεις του δημοκρατικου τοξου ολοι..".....Τι ηταν και τοπε ο ιεροφαντης ???!!! Αρεσε πολυ στο ...απαιδευτο κοινο !!! Ζηλεψε την μεγαλειωδη φραση που ηταν ...σοφιστικε για τενεκε μαχαλα...Τι ηταν και τοπε ??? Βουηξε η χαραδρα απ την ηχω του...εως σημερα 500.000 παπαγαλοι το λενε σαν δικο τους μηχανικα ..σαν σοφιστικε δικο τους...δειγμα ευφυιας...( οντας παντελως ανοητοι ..διοτι δειχνει την δικη τους φτωχεια να παραγουν οτιδηποτε αξιολογο) Σχημα οξυμωρο βεβαια το ...τοξο αυτο...που δεν ειναι τιποτε απ οσα λεει οτι ειναι.. διοτι ειναι μια κλασικη αρχαια ολιγαρχια απ τις χειροτερες ολων των εποχων...

      Διαγραφή
    5. @ Oraculum

      Σαφώς έχεις δίκιο και στα δύο σου σχόλια. Είναι απίστευτη αυτή η μανία με τις ταμπέλες, τις άνευ ουσιαστικού νοήματος και προς τις οποίες τρέφουν ιδιαίτερη αδυναμία οι "πολιτικώς ορθοί".

      Στα ελληνικά, η σωστή απόδοση τού fascista είναι φασιστής. Το "φασίστας" έχει έννοια υποτιμητική/υβριστική. Άκουσες ποτέ να λένε κανέναν "κομμουνίστα"; Υπάρχει το "κομμούνι", γι' αυτήν την χρήση :)

      Άριστο το "Fratelli d' Italia" τής Giorgia Meloni και ωραιότατο εκείνο τού Mameli!

      @ Δημητρης Κ

      Σε όλα τα σχόλια προς τον ανωτέρω εξαίρετο συζητητή μας, τον γράφεις "Ουρακολουμ". Εγώ αλλιώς διαβάζω το ψευδώνυμό του, "Οράκουλουμ", αφού επιμένεις να τον γράφεις ελληνικά και όχι όπως εκείνος θέλει. Γιατί άραγε; Ξέρεις, υποθέτω τι σημαίνει Oraculum, έτσι;

      Διαγραφή
    6. Κ.Νατιβιστ...δεν τοχα προσεξει απλα...και ισως μου φανηκε πιο ευηχο...Θεωρειτε οτι ειναι βασικο ? Ο ιδιος δεν μου ειπε πως τον ενοχλει ..και 100% ουτε το προσεξε διοτι δεν ειναι βασικο...
      Επειδη δεν ειμαι πολυ σπουδαιος γνωστης ολων...μου εξηγειτε τι θα πει ?? Ειναι πολυ κακο που δεν ξερω ?

      Διαγραφή
    7. Απλώς (όχι απλά)(*) μία ερώτηση έκανα. Ούτε εμένα ενοχλεί, που με γράφεις με ελληνικά γράμματα, αν και θα ήταν απλούστερο να κάνεις αντιγραφή/επικόλληση το "όνομά" μου.
      Δεν είναι πολύ κακό που δεν ξέρεις. Αυτό που είναι κακό, είναι το υφάκι, το οποίο ειλικρινά δεν καταλαβαίνω και ούτε έχει νόημα.

      Αν όντως σ' ενδιαφέρει τι θα πει, κάνε έναν κόπο και ψάξε το μόνος σου. Δεν είναι τόσο δύσκολο.

      (*) Κακό ωσαύτως είναι να γράφεις λάθος ελληνικά.

      Απλά, επιρρ. τροπικό, σημαίνει με απλό τρόπο.
      Απλώς, επιρρ. ποσοτικό, σημαίνει μόνο, μονάχα.



      Οι περισσότεροι νομίζουν ότι το πρώτο είναι η δημοτική μορφή τού δευτέρου, ενώ είναι άλλη λέξη. Το ίδιο λάθος γίνεται, δυστυχώς, και με τις λέξεις αμέσως και άμεσα και πολλές άλλες, που στο όνομα ενός λανθασμένου εκδημοτικισμού, αυθαιρέτως και ανευθύνως μπερδεύουν, καταστρέφοντας την ελληνική γλώσσα.

      Διαγραφή
  2. Ο ..Βαρουφακης εεε....?? Χμμμμμμ.....μουδωσες μια ιδεα μολις ψηφου...Κοντρα ντα λουτσε....Ας παιξουμε κι εμεις λιγο...Ο λουξ ..εβαλε υποψηφιο και.ενα εμβιο ον ...απροσδιοριστου χημικου κωδικα...να παλεψει (!!) Τον εγκληματια. (!!).Πουτιν....Τα παραπροιοντα χημικων αντιδρασεων κοντρα στα προιοντα...δηλ..σκορ 800 μηδεν ...Ευτυχης.ο ..Πουτιν...Η Δυση.κατεβαζει.ολα τα φλουρια για μαχη...κι Ελλαδα τις ροδελες...Βαρουφακη...και αλλων. Απ το.απολυτο μηδεν τον ..απογειωσαν τον τυπο οι ..κουταλαρχες....λενε 3.5% στην εκκινηση !!!! Σπιν εεεε ?? Το ειπε η ...Αμετρον ...Αναλυση....σε μπαλες.αχυρου ...το λεει κι ο ουρανος του Ταρταρου καθε μερα...(Σκαι ..ταρταρ) κι ο ...Οπεν ταρταρ.
    .Εξοχα...οτι ειχε προγραμματισει ο Θεος γινεται επιτελους...Αυξανονται οι αιτιες φουλ...Δοξα τω Θεω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Δημητρης Κ.
      Γιατι χανεσαι φιλε μου σε οργιωδεις αναλυσεις αφου ο,η,το υποψηφιο,α, βουλευτινα,ο ευχηθηκε σε οποιον ψηφισει ΝΔ να μην του ξανακανει κουκου αν ειναι σερνικος,να βγαλει αιμοροειδες αν ειναι αδελφη,ος και λοιπες πολιτικες κουβεντες.
      Τελικα θα ειναι απιαστο ονειρο η χωρα αυτη να μοιασει καποτε σε μπουρδ@@λο.

      Διαγραφή
    2. Κ.Ναια εχεις δικιο..λεω να τις κοψω τις....οργιωδεις..μεσα στο γενικο ...οργιο περιττευω..
      Ειπα μηπως εχουν καμμια γενικη χρησιμοτητα σαν μια μεθοδος ταξης ..Μεταξυ μας καταφανως δεν
      Εχουν...Υπσρχει διαχυτη μια ..." αλλη" ταξη.Απ την φυση μου αντιπαθω την συνηθισμενη οσο αντιπαθω και τους κομματικους σωληνες...ολους. Δεν ειμαι απ τα ατομα που θα τα πουν αλλοι τι να κανουν.Δεν το δεχομαι με τιποτε.Ακουω τα παντα ανετα..τα συγκρινω με τα δικσ μου..τα ξετιναζω φουλ ολα..κι αν δεχτω κατι ειναι γιατι εγω το συνδεσα με τα δικα μου σαν χρησιμο.Αλλιως ..το πεταω αμεσως. Ελπιζω κατι να εξηγησα..

      Διαγραφή
    3. Αφου βρε κ.Ναια αυτο το Μερα 25..26...27...παει για ..31...Ειναι φαιδρο ολο...δηλ .τι αλλο να δουμε ?? Εχει ο αρχηγος του καμμια πνευματικη υποδομη ?? Δεν βλεπεις ?? Δηλαδη ποσους λογιστες χρειαζεται μια χωρα να την καταστρεψουν ??? Κι αλλους ? Παει κανεις να προσευχηθει για τον μαυρο χαρακτηρα του ..που δεν εχει σταυρωσει ασπρο χρωμα ?? Ελεος πια με την μαυριλα !! Ελεος με τα μαυρα φιδια ...Παντου φιδια μαυρα κι αραχνα....Σκοτωσαν την δυναμη μας να θαυμαζουμε κατι !!Τι να θαυμασεις ??? Τον ..βοθρο ?? Πες ενα μονο ...αξιο θαυμασμου !!! Ενα μονο !!! Ενα σε 70 χρονια αξιο θαυμασμου !!! Ελεος πια...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.