24/6/19

Αναστασιάδης για τα μέτρα κατά της Τουρκίας: Υπάρχουν διαδικασίες που χρειάζονται χρόνο



«Παίρνει κάποιο χρόνο γιατί υπάρχουν οι καθορισμένες διαδικασίες στην ΕΕ», είπε ο πρόεδρος της Κύπρου για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Υπάρχουν διαδικασίες που ακολουθούνται για έρθει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εν συνεχεία να υιοθετήσει τις εισηγήσεις των μέτρων κατά της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, λέγοντας παράλληλα ότι τα μέτρα «παίρνουν κάποιο χρόνο».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «αυτό που συνέβαλε στη διαφοροποίηση του κειμένου δεν ήταν μόνο η παραβίαση από πλευράς ‘Πορθητή’ αλλά ήταν και οι θριαμβολογίες και οι τελετές και η απόδειξη πως δυστυχώς η Τουρκία δεν λαμβάνει υπόψη τις φραστικές υποδείξεις». Γι’ αυτό και η ανατροπή του σκηνικού και η υιοθέτηση απόφασης για λήψη μέτρων έναντι της Τουρκίας, συμπλήρωσε.

Ο Κύπριος Πρόεδρος είπε ότι η εφαρμογή μέτρων για τη Τουρκία «παίρνει κάποιο χρόνο γιατί υπάρχουν οι καθορισμένες διαδικασίες στην ΕΕ».
Συνέχισε, λέγοντας ότι «είναι πολλές φορές στενάχωρο να παρακολουθείς να γράφεται ή να λέγεται ότι δεν επετεύχθη η άμεση λήψη απόφασης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» για να προσθέσει ότι «δεν είναι έτσι που λειτουργεί η ΕΕ».

«Για τη Ρωσία χρειάστηκαν έξι μήνες για να υιοθετηθούν μέτρα», σημείωσε.

Συνεπώς, είπε, υπάρχουν οι αρμόδιες επιτροπές, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και η επιτροπή υπό την Ύπατη Εκπρόσωπο Φεντερίκα Μογκερίνι.
«Υπάρχουν διαδικασίες που ακολουθούνται για έρθει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εν συνεχεία να υιοθετήσει τα μέτρα που εισηγούνται οι εν λόγω επιτροπές», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.