29/6/19

Αποστολάκης: Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να προασπίσουν τα εθνικά συμφέροντα εάν χρειαστεί

Την διαβεβαίωση ότι οι ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις έχουν επάρκεια και ετοιμότητα για να προασπίσουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα έδωσε ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.
Την διαβεβαίωση ότι οι ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις έχουν επάρκεια και ετοιμότητα για να προασπίσουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα έδωσε ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης. 
Σε συνέντευξη του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ευάγγελος Αποστολάκης επανέλαβε την πάγια θέση της Αθήνας ότι είναι υπέρ της ειρήνης και της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα κάνει εκπτώσεις στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. «Η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, ήταν και παραμένει θεμέλιο ειρήνης και πόλος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επιζητώντας τη διασφάλιση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή εθνικού ενδιαφέροντος, χωρίς ωστόσο να είναι διατεθειμένη να προβεί σε εκπτώσεις αναφορικά με την προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων», τόνισε ο υπουργός Άμυνας. 
Και συνέχισε: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να υπάρξει το παραμικρό ενδεχόμενο αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, από την πλευρά της Τουρκίας. 
Είμαστε σαφέστατα υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης των κρατών και της διευθέτησης των όποιων διαφορών, όπως προβλέπει ο καταστατικός χάρτης του ΟΗΕ και το Διεθνές Δίκαιο. 
Παραμένουμε προσηλωμένοι στην προάσπιση των εθνικών μας θέσεων ακολουθώντας μια συνεπή, συγκροτημένη και μακροπρόθεσμη υψηλή στρατηγική και διαδραματίζοντας παράλληλα έναν εκ των πρωταγωνιστικών ρόλων στην ασφάλεια της περιοχής ενδιαφέροντός μας».
Επιπλέον ο Ευάγγελος Αποστολάκης υπογράμμισε ότι «θεωρώ δε, επιβεβλημένη ανάγκη να διαβεβαιώσω άπαντες με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν και την επάρκεια και την ετοιμότητα για να προασπίσουν τα εθνικά δικαιώματα και συμφέροντα όταν και εφόσον αυτό απαιτηθεί».

www.bankingnews.gr

10 σχόλια:

  1. Δεν θα χρειαστει..Θα δωσουμε...ειτε με Τσιπρα ..ειτε με Κουλη..Τοχουν πει ηδη..Οποτε εσυ πηγαινε για ψαρακια στο Τουρκολιμανο ...( τιμολογιο παρε..πληρωνουμε εμεις..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα που οι ΗΠΑ και η Εε και οι Ρώσοι δίνουν τους s400 στην Τουρκία, εμείς πως θα τους αντιμετωπίσουμε; Με τον αλάθητο Νίκο Λυγερό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μας δωσει κοσμοσφαιρες ο Βλαδιμηρος με αντιβαρυτικους κινητηρες κατα Λιακοπουλο ..... Και ο Λυγερος (με το IQ 189) θα λεει οτι λενε στην Αθηναικη Λεσχη: Οτι θα παρουμε την πολη (ενω θα χασουμε τα αυγα και τα καλαθια), συμφωνοντας με το ΠΑΙΣΙΟ.

      Διαγραφή
    2. @ Γιώργος Σιδηρούντιος

      O S400 έχει εμβέλεια 40 - 380km ανάλογα τον πύραυλο που χρησιμοποιεί(και ποιους απ'αυτούς θα δώσουν τελικά οι Ρώσοι στην Τουρκία). Για βαλλιστικό πύραυλο έχει εμβέλεια αναχαίτισης του 60Km. Πρώτον τον πύραυλο εμβέλειας 380Km δεν θα τον δώσουν στην Τουρκία οι Ρώσοι και δεύτερον το S400 μπορεί να καταρρίψει μαχητικά μεγέθους F16 και Μirage σε μικρότερες αποστάσεις και όχι στα 380Km. Για την κατάρριψη ενός μαχητικού αεροσκάφους δεν είναι μόνο η εμβέλεια αλλά και ο πύραυλος αναχαίτισης να μπορεί να εκτελέσει σε μεγάλες αποστάσεις τους κατάλληλους ελιγμούς. Ένα μαχητικό αεροσκάφος είναι πιο δύσκολος στόχος σε μεγάλη απόσταση. Ένα μεταφορικό ή ιπτάμενο ραντάρ έχει πολύ μικρότερο περιθώριο ελιγμών κι άρα μπορείς να το χτυπήσεις ακόμα και στα μέγιστα όρια.
      Στην χειρότερη για μας και στην καλύτερη για τους Τούρκους, και με τον καλύτερο πύραυλο να τους δώσουν οι Ρώσοι πάνω από 130Km μαχητικό αεροσκάφος δεν μπορούν να χτυπήσουν οι Τούρκοι. Δεν θα τους δώσουν τον συγκεκριμένο κι άρα θα έχουν εμβέλεια κατάρριψης αεροσκαφών σε απόσταση 60-120 Km. Ακόμα και να τους δίνανε των 380Km οι ελιγμοί του πυραύλου για τέτοια απόσταση δεν φτάνουν να αντιμετωπίσουν τους ελιγμούς μαχητικού αεροσκάφους μεγέθους F16 και Mirage. Ψυχραιμία λοιπόν κι όχι να επαναλαμβάνουμε αρκετοί στο διαδίκτυο σαν παπαγάλοι για τον S400.
      Εμείς με τον Scalp μόνο(χωρίς καν να υπολογίσουμε άλλα συστήματα μας) θα τους χτυπάμε από τα 500Km. Θα τους χτυπάμε ακόμα κι εκτός του μεγάλης εμβέλειας ραντάρ του S400. Δεν είμαστε παραστρατιωτική οργάνωση αλλά κράτος βαριά οπλισμένο που στρατιωτικά είμαστε ισχυρότεροι κι από άλλες αρκετά μεγαλύτερες χώρες που δεν αντιμετωπίζουν απειλές όπως εμείς.
      Θα τους κάψουμε ζωντανούς έτσι και τολμήσουν να χτυπήσουν δικούς μας!

      Οι δικές μας απαντήσεις στο S400:

      1) Με απογείωση συγκεκριμένων αεροσκαφών μας(οπλισμένα με Scalp Eg) από αεροδρόμια εκτός εμβέλειας του ραντάρ S400. Εμβέλεια πυραύλου μας 500Km>

      2) Με άλλα μαχητικά μας (οπλισμένα με AGM-88 HARM). Εμβέλεια 140km>

      3)Με ομοβροντία πυραύλων Atacms από εκτοξευτές στα νησιά μας στο Ανατολικό Αιγαίο. Εμβέλεια 160-300Km

      4) Με συλλογές αναβάθμισης απλών αεροπορικών βομβών σε "έξυπνες" αεροπορικές βόμβες και κατάλληλες τακτικές βομβαρδισμού.

      5) Με χρήση κάθε πυραύλου που ήδη διαθέτουμε ή που μπορεί να αποκτήσουμε και να χρησιμοποιηθεί και σε επιθετικό πλήγμα εκτός του βασικού ρόλου του.

      6) Με αιφνιδιαστική διείσδυση σε πολύ χαμηλό ύψος επιθετικών ελικοπτέρων.

      7) Με επιθετική προώθηση εκτοξευτών συγκεκριμένων αντιαεροπορικών-αντιβαλιστικών συστημάτων μας μεγάλου ύψους πιο ανατολικά. Έτσι θα καλύπτουμε κι εμείς επιθετικά δικά τους εδάφη. Έχουμε σύγχρονους αντιαεροπορικούς(Patriot, S300) με εμβέλεια 150km. Αν θέλουν τρελίτσα θα σκεπάσουμε κι εμείς με τη σειρά μας τη Μ.Ασία και θα δούμε ποιος την έχει μεγαλύτερη(την εμβέλεια).

      8) Παλιά, δεν θυμάμαι που, σε κάποιο ξένο site δεν ήταν και αξιόπιστη πηγή γι' αυτό δεν έδωσα και πολύ σημασία, είχα διαβάσει ότι μπορεί ο S400 να χρησιμοποιηθεί κι ως βαλλιστικό επιθετικό σύστημα. Δεν ξέρω αν ισχύει κι αν μπορεί να κάνει το ίδιο και ο S300. Αν γίνεται είναι θετικό και υπάρχει μία ακόμα λύση.

      Όπως βλέπεις υπάρχει όχι μόνο μία λύση αλλά ένας συνδυασμός λύσεων που εξουδετερώνει ένα αντίπαλο οπλικό σύστημα.Για τα πιο πολλά απ' αυτά δεν θα χρειαστεί καν να αγοράσουμε διότι τα έχουμε ήδη. Από την αρχή της πολεμικής ιστορίας πάντα για ένα καλό όπλο υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Κανένας φόβος αλλά ψυχρή ανάλυση στοιχείων, επιθετικό πνεύμα νικητή και γενικά αποφασιστικότητα.

      ΤΡΟΜΟ ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΤΟΥΣ!

      Διαγραφή
    3. Ξέχνα τα αυτά αδερφέ...ο μεγάλος αδελφός κος Πάϊατ αγρυπνεί νυχθημερόν,όπως μην απειληθεί η πολυαγαπημένη του τουρκιά...
      Εξάλλου τα περισσότερα όπλα που ανέφερες, είναι είτε αμερικανικά,είτε γαλλικά...
      Αμιγώς Ελληνικά ή ακόμη και σε κάποιο ποσοστό Ελληνικά, δεν είδα πουθενά...
      Με εννοείς...
      Οι αμερικανοί δεν πρόκειται να επιτρέψουν ποτέ κάτι τέτοιο.

      Διαγραφή
    4. Γιωργο ολα αυτα ειναι αχρηστα...αν δεν υπαρχει το βασικο...Να.θελεις δηλ...Τωρα αν εσυ νομιζεις οτι αυτο
      ..υπαρχει..οκ....Αν οχι...μαζεψε.τροφιμα...Αυτα τα οπλα που λες...ειναι για αντρες...Στο λυκειο θηλεων..υπαρχουν βαφες..μανον..πουδρες..κλπ.Παρε φαση τι ειπε ο υπουργος.."Αν...χρειαστει"...Δηλ ...δεν ...χρειαστηκε εως σημερα ποτε...!!! Φυσικα αυτο μετατοπιζεται επ απειρον..Σκεψου οτι τωρα τρυπανε στην.Κυπρο..και δεν ...χρειαστηκε..Αυριο αλλου..και πιθανον δεν θα ..χρειαστει..( ο μισθος ομως ..χρειαζεται..και δεν ισχυει να πουμε εμεις ..αστο ρε φιλε...δεν χρειαζεται !!)...Με κατανοεις ?? Μετα δωσε μια ..εξηγηση για τα ποσοστα των δημοσκοπησεων...που βγαζουν πρωτους ..οσους δηλωσαν ..χθες στον Εβρο...να τα βρουμε ειρηνικα με Την Τουρκια...και δευτερους αυτους που..δεν υπαρχουν συνορα...και τριτους εκεινους...που..δεν θα αφησουν την χωρα να παει ..στα βραχια (ενω αυτοι την πηγαν απο ετη πολλα στον Αδη...κλπ...Κι οταν δεις ολα αυτα σφαιρικα...πες μου ..τι οπλα λες ...και τι τα θελεις ?? Αν ειναι για αυτοκτονια οκ.....ετσι κι αλλιως θα μας πεθανουν...ειτε Τουρκοι...ειτε οι εδω τρογλοδυτες...αεργοι διαβολοι...

      Διαγραφή
    5. Για όλα υπάρχει απάντηση, αλλά το σχέδιο χόλιγουντ λέει ότι πρώτα ο Οθωμανικός στρατός θα μπει στη Βιέννη και το Βερολίνο, με τη βοήθεια των εκεί μεγάλων Μουσουλμανικών πληθυσμών τους οποίους θα κληθεί να στηρίξει ενάντια στους κακούς ντόπιους ισλαμόφοβους. Δηλαδή πρέπει για μερικά χρόνια ακόμα η Τουρκία να συνεχίσει να φουσκώνει και να γίνει ηγέτιδα του Ισλάμ.

      Με παρόμοια στρατηγήματα, που ακολούθησε και ο Μέττερνιχ και ο μαθητής του Κίσιντζερ, βγάζει η Δύση τα μάτια της και τα μάτια του κόσμου εδώ και 1600 χρόνια.

      Διαγραφή
  3. Αυτα σου λεει ο ΠΑΙΑΤ να λες???? Μην ξεχνας οτι τα ιδια μαλλον θα ελεγε και ο Τασκα στον Ιωαννιδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ κε αρχηγέ σας είδα να ανταλλάσετε καθησυχαστικές χειραψίες με τον τούρκον ομόλογόν σας...
    Σας διαβεβαίωσε,με σχεδόν πατρική στοργή, να μην ανησυχείτε καθόλου...
    Δεν πρόκειται κε αρχηγέ να μας κάμουν κακό οι τούρκοι...
    Γιατί μας τα λέτε αυτά;
    Μας δουλεύετε κύριε;
    Οι φίλτατοι EXONIΣΤΕΣ,τι σας είπαν κύριε στα ταξιδάκια στην ΟΥΌΣΙΓΚΤΟΝ ΝΤΙ ΣΙ;
    Θα μας δώσουν τελικά κανά παραπεταμένο Μ113 ή όχι;
    Εκείνες τις "ολοκαίνουργες" παλάσες του ΄70 θα σας δώσουν τίποτα να τις πετάξετε κύριε;
    Τα τσίγκινα κράνη;
    Οχι ακόμη ε;
    Καλά θα περιμένουμε λίγο ακόμη...
    Εχουμε υπομονή...Ιώβεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάντως με Αποστολάκη ΥΠΕΘΑ, που υπέγραψε την προδοσία των Πρεσπών με τους υπόλοιπους κομιτατζήδες του ΣΥΡΙΖΑ, δεν παρουσιαζόμουν εάν με καλούσαν. Απλώς δεν τον εμπιστεύομαι και τον θεωρώ άξιο συνεχιστής του Μπονάνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.