9/6/19

Πυρ και μανία ολόκληρος ο τουρκικός τύπος, με την παρακάτω φωτογραφία στα κοινωνικά δίκτυα

Πυρ και μανία ολόκληρος ο ελεγχόμενος από τον Ερντογάν, τουρκικός τύπος, μετά την δημοσιοποίηση φωτογραφίας στα κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitter Ανκά, της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Αμερικής (ANCA), η οποία απαιτεί να γίνει η «Ινσταμπούλ» ξανά Κων/πολη, ενώ εμφανίζει ένα μεγάλο σταυρό πάνω από τον τρούλο της Αγίας Σοφίας, έχοντας γύρω από την φωτογραφία αρμενικές και ελληνικές σημαίες.
«Καντε την Ισταμπούλ ξανά Κωνσταντινούπολη» ήταν το σύνθημα των Αρμενίων στα πρότυπα του συνθήματος του Ν.Τραμπ «κάντε την Αμερική σπουδαία ξανά», αναφέρει με περισσή οργή σχεδόν όλες οι τουρκικές εφημερίδες.

Μάλιστα ο Τούρκος βουλευτής του ΑΚΡ Markar Esayan, ο οποίος είναι Αρμενικής καταγωγής με έδρα την Κωνσταντινούπολη, φέρεται να «αντέδρασε» έντονα κατά της φωτογραφίας αυτής (αν μπορούσε ας έκανε και αλλιώς λόγω του στυγνού καθεστώτος), ενώ χιλιάδες Τούρκοι πολίτες, οπαδοί του ΑΚΡ απάντησαν ανεβάζοντας τις φωτογραφίες του Μωάμεθ του πορθητή και του προέδρου Ερντογάν ως σουλτάνου στην πόλη.

Το όλο θέμα που πήρε διαστάσεις, ενώ αναφέρθηκε και το όνομα του Εκρέμ Ιμάμογλου, τον οποίο ο τουρκικός τύπος παρουσιάζει ως «ελληνικής καταγωγής» σε μια προσπάθεια να ανακόψει την πορεία του για την ανάληψη της εξουσίας στην Κων/πολη, λέγοντας ότι ένας «Έλληνας» θα αναλάβει την Κων/πολη.
Πόσο τόσο τρέμουν πραγματικά οι Τούρκοι εδώ και αιώνες για το θέμα της βασιλεύουσας, ενώ φαίνεται να γνωρίζουν καλά το¨ελληνικό ρητό » πάλι με χρόνια και καιρούς πάλι δικιά μας θα ναι».

Το τελευταίο διάστημα επισημαίνουμε ότι Τούρκοι αρχαιολόγοι αναζητούν κάτω από την Αγία Σοφία, περάσματα, θαλάμους, θησαυρούς.

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή κινείται εδώ και μεγάλο διάστημα μαζί με την ελληνοαμερικανική επιτροπή προσπαθώντας να επηρεάσει το αμερικανικό Κογκρέσο όχι μόνο για τους πυραύλους S-400 αλλά για πολλά άλλα ζητήματα.

Άξονας Ελλάδος-Κύπρου-Αρμενίας εναντίον άξονα Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν.

Κύπρος, Ελλάδα και Αρμενία συμφώνησαν πριν μερικές ημέρες να διευρύνουν και να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους, κατά τη διάρκεια της πρώτης τριμερούς συνάντησης σε επίπεδο Υπουργό Εξωτερικών, στη Λευκωσία.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι στόχος της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ των χωρών είναι η προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας μέσω του ενισχυμένου πολιτικού διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών.

«Η σημερινή συνάντηση αντικατοπτρίζει σαφώς την κοινή αποφασιστικότητα να διευρύνουμε και να εμβαθύνουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας και να αναπτύξουμε συνέργειες που θα ωφελήσουν τις χώρες και τους λαούς μας», ανέφερε.

«Ταυτόχρονα, συμφωνήσαμε να ενδυναμώσουμε τη συνεργασία μας στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών και διαφόρων πολυμερών φόρουμ, υπογραμμίζοντας τη σημασία που αποδίδουμε στον συντονισμό της δράσης της διασποράς μας σε σημαντικά κέντρα λήψης αποφάσεων παγκοσμίως», είπε.
Επιπλέον, σημείωσε ότι αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη διένεξη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καθώς και αναφορικά με την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και προέβησαν σε ανασκόπηση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αρμενίας.

Ο Υπεξ της Αρμενίας Zohrab Mnatsakanyan, δήλωσε ότι η έναρξη αυτής της τριμερούς πλατφόρμας ήταν πολύ σημαντική και πολύ ελπιδοφόρα για την ενίσχυση της παραδοσιακής φιλίας που υπάρχει ανάμεσα στα τρία κράτη. Πρόσθεσε ότι μεταφράζουν αυτή την ιστορική φιλία σε συνεργασία προς όφελος των τριών κρατών και των λαών τους.

Μιλώντας ο ίδιος για την επέκταση της τριμερούς συνεργασίας, είπε ότι η Αρμενία προσβλέπει, στο εγγύς μέλλον, να υποδεχτεί την τριμερή σύνοδο κορυφής.

Ο συνασπισμός της Ελλάδος με την Αρμενία και τα υπόλοιπα ορθόδοξα κράτη αποτελεί τον τρόμο και τον φόβο των Τούρκων που γνωρίζουν ότι ζουν σε ξένα εδάφη από το 1453 και μετά.


Πηγή: i-epikaira.blogspot.com

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.