21/6/19

ΔΕΗ: Τα παιδιά ενός ανώτερου Θεού!



Γεννήθηκα στον Κρόκο-Κοζάνης και έζησα εκεί μέχρι τα 19 μου. Θυμάμαι όταν ήμουνα μικρός, κάθε πρωί η μαμά μου έβαζε για πρωινό πριν φύγουμε σχολείο, γάλα ζεστό από την αγελάδα του γείτονα μπάρμπα-Τάκη, ο οποίος άρμεγε κάθε πρωί τις αγελάδες του και πουλούσε στην καρδάρα το γάλα! Μ’ αηδίαζε η αίσθηση της πέτσας που έπιανε στο ποτήρι το γάλα και το έπινα με το ζόρι, κλείνοντας τη μύτη, αφού η μαμά έλεγε οτι πρέπει να το πιώ γιατί κάνει καλό στα κόκκαλά μου! Η αηδία στο στόμα μου κρατούσε για ώρες θυμάμαι. Στη γειτονιά δύο αδέλφια, φίλοι μου, που πηγαίνανε μαζί μου στο σχολείο, τον τελευταίο χρόνο πίνανε συσκευασμένο σε χαρτόκουτο γάλα ΑΓΝΟ ( την εποχή εκείνη ακόμη δεν κυκλοφορούσαν συσκευασμένα γάλατα στα σούπερ μάρκετ), το οποίο δε μύριζε καθόλου και ζήτησα απ’ τη μαμά μου να πίνω κι εγώ τέτοιο γάλα. Θυμάμαι τότε μου είπε εκείνη “Ο κύριος Γιώργος, ο μπαμπάς των παιδιών δουλεύει στη ΔΕΗ και τους δίνουν δωρεάν το συσκευασμένο γάλα αυτό”.
Δεν μου πολυάρεσε που ο δικός μου μπαμπάς, που ήταν ξυλουργός δεν έπαιρνε δωρεάν γάλατα, αλλά σκέφτηκα για κάποιο λόγο θα γίνεται και συνέχισα να πίνω με κλειστή μύτη το γάλα του μπάρμπα-Τάκη!

Για τη συνέχεια VimaPress

10 σχόλια:

  1. Σαν την ΔΕΗ είναι το περισσότερο Δημόσιο! !!! Δυστυχώς η χώρα μας και η κακή νοοτροπία που δημιούργησαν στον Έλληνα, είναι μονόδρομος η καταστροφή !!!!! Μη σας φαίνεται παράξενο ότι από πολλούς ακούγεται ότι η μόνη ελπίδα είναι καταστροφή, μπας και αναγεννηθούμε εκ νέου με περισσότερο μυαλό !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το βίντεο είναι συγκλονιστικό. Ο Φωτόπουλος είναι δεξιοτέχνης στην προσοδοθηρία. Έχει τεράστια τεχνογνωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευριπίδης Μπίλλης
    Απολογούμαι για την κατωτέρω οξύτητα απάντησης
    Βλακείες για αγρίους ιθαγενείς. Η ΔΕΗ για τον "ξύπνιο " συγγραφέα υποψήφιο βουλευτή της Νέας-Νέας κατοχικής Δημοκρατίας (του κόμματος που συνέταξε τον 12/2014 την κατάσταση δήμευσης όλου του εθνικού πλούτου που συμπλήρωσε μετά ο Αλέξιος κτλ) είναι αυτή που έφερε ρεύμα σε όλα τα χωριά και σε όλην την Ελλάδα. Είναι αυτή που με τα φράγματα σε όλην την Ελλάδα, τα λιγνιτωρυχεία της, όλα τα δίκτυα της κτλ, εκσυγχρόνισε μαζί με τον ΟΤΕ την Ελλάδα. ¨Έτι υπάρχει σήμερα από πλευράς ηλεκτροδότησης στην Ελλάδα, οφείλεται στην Ελληνική ΔΕΗ. Που την κατέστρεψαν για να την ξεπουλήσουν ξύπνιοι κατοχικοί ως ο συγγραφέας που επιπλέον ψεύδεται. Μπορεί να μας αναφέρει ο όν λόγω ξύπνιος έστω και ένα επιζώντα συνταξιούχο της ΔΕΗ που να πήρε ως ψευδώς λέει, 150.000 έως 200.000 ΕΥΡΏ; ή επιπλέον ο ξύπνιος της Νέας-Νέας ΝΔ νομίζει ότι ή συνταξιούχοι που έπαιρναν 3.000 ευρώ που τους του τις λήστεψε το κόμμα του, τις έπαιρναν ως δώρο, χωρίς επί χρόνια αν πληρώνουν μεγάλες εισφορές;; Και πού ήρε πρώτα το κόμμα του και όλα τα κατοχικά κόμματα να τις ληστέψουν. Η λήξη τροπή για την κατάντια της ΝΔ και την προσβολή ύβρη σε χιλιάδες εργασθέντες Έλληνες στην ΔΕΗ από τέτοιου ξύπνιους είναι πολύ λίγη. Άλλο αν έχει αποθυμημένα ο εν λόγω για άλλους λόγους. Παλιά σε τέτοιους (πχ Ραγκούσης) η Μέρκελ έδιδε συγχαρητήρια, Τώρα αναμένεται νΑ τΟΝ βραβεύσει σε κατοχική τελετή ο Κυριάκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης
      Συγνώμη το κείμενο ήταν του κόμματος του γνωστόστατου Τζήμερου. Που είχε πει ο "άντρακλας" για την κυρία Ζωή Κωνστανοπούλου το: "Τέτοια ομορφιά να χαραμίζεται έτσι, ο μον ντιέ κτλ"
      Θυμίζω το:
      «Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστηση (τα μεν άδεια ασκιά ο αέρας τα φουσκώνει), τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα (τους δε ανόητους ανθρώπους η αλαζονεία)»

      Διαγραφή
    2. Συμμερίζομαι την γνώμη σου για τον Τζήμερο, αν και δεν είναι αυτός το θέμα. Χαλκός ηχών και κύμβαλον αλαλάζον, που κάλεσε δι επιστολής την Μέρκελ να μάς νουθετήσει.

      Η ΔΕΗ είναι μία εταιρεία. Κάτι ουδέτερο. Εξαρτάται ποιος και πώς την διευθύνει. Επί χούντας πήγε το ρεύμα και στο τελευταίο χωριό τής Ελλάδος. Μετά την Μεταπολίτευση, έγινε τόπος διορισμού ημετέρων, ένας από τούς πολλούς και μάλιστα με ιδιαίτερα προνόμια. Τύποι σαν τον Φωτόπουλο, επαγγελματίες συνδικαλιστές, την ανέλαβαν και την κατέστρεψαν, όπως και οι Σταμουλλοκολάδες τις συγκοινωνίες τής πρωτεύουσας. Περί αυτών, νομίζω, πρόκειται.

      Διαγραφή
  4. Ένα συγκλονιστικό βίντεο πάνω στην ΔΕΗ : https://www.youtube.com/watch?v=Rrz3FOpe_to

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ να αναφέρω την ιστορία ενός φίλου μου συνταξιούχου δάσκαλου:
    είχε στο σχολείο έναν καλό μαθητή ο οποίος όμως δεν είχε τελικά την πρόοδο στα γράμματα που όλοι περίμεναν. Εν τέλει, ο εν λόγω έγινε υπάλληλος της ΔΕΗ, με μισθό 3.000-4.000 € και τον συνάντησε ο φίλος μου μετά από χρόνια στην λαϊκή αγορά της Κοζάνης.
    Του λέει «α ρε Γιώργο, είχες δυνατότητες να σπουδάσεις και να πας ψηλά!» και του απαντάει ο ΔΕΗτζής...
    «Δάσκαλε, το πολύ-πολύ να γινόμουνα δάσκαλος και να έπαιρνα ένα χιλιάρικο, σαν και σένα...»...
    Εεεεεε;;;;;!!!!!!!
    https://topothoumeno.blogspot.com/2019/06/blog-post_728.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεητζίδες. Τα παιδιά ενός άλλου Θεού. Ακόμη και αυτή την εποχή, με τα 600 εκ ευρώ επιδότηση των συντάξεών τους. Τα γαιδούρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΑΤΟΜΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑΝ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΣΤΗΝ ΔΕΗ,ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ, ΚΑΙ Η ΚΑΤΩ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 81 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΤΑΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ. ΗΛΘΕ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ [ΕΚ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ] ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΠΟΡΙΣΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΧΡΥΣΕΣ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ [ΕΤΜΕΑΡ] ΓΑΡ,ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ" ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΙ ΣΤΟΥ ΚΑΣΙΔΗ ΕΛΛΗΝΑ ΤΙ ΚΕΦΑΛΙ, ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ ΦΟΡΤΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΜΕΣΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατα καποιον σατανικο τροπο ολοι εχετε.δικιο...!!Και το αρθρο εν μερει.
    Αλλα κανεις δεν εχει το δικαιωμα να λεει κομματια της αληθειας οπως τον βολευει.....Ας πει ολη την εικονα.Και ειναι τρισαθλια απ την κορυφη εως κατω.Οι πολιτικοι ειναι η κορυφη του αθλιου..και ολα τα πιο κατω μικροτερα αθλια ποταμι...Αντικειμενικα η ΔΕΗ επρεπε να πεταει....αν κατι τυποι πηγαιναν φυλακη..κι αν ψευτες με μισες αληθειες αποδοκιμαζοταν....οπως ο σνωτερω ...πονηρος ..που εκρυψε τους κυριους υπευθυνους με κολπο...μισοαληθειας ...για να μας πει ...πως ταχα το δικο του συστημα ειναι το καλο !! Αυτο δηλ...που θεραπευει ...πασα μαλακ##ια..!!!..Σιγα ρε φιλε...μην πεσεις !!! Γιατι δεν λες λεξη για τους πολιτικους πουχουν το ιδιο συστημα με σενα ...το σωτηριο ??? Τοσο σωτηριο...οσο τα μπαζσ που εφτιαξαν...μαζι μετους αντιπαλους σου...σε συνεργασια !!! Τρυπησατε ολη την λαμαρινα κι ηρθες να μας πεις πως εχεις μαγικη συνταγη που τις κλεινει !! Αν μπορεις αυτο...γιατι τις ανοιξαν οι δικοι σου ??Γιατι δεν λες οτι ...Δεν ξερετε κι εσεις κι οι εχθροι σας ...που παν τα τεσσερα ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.