16/6/19

Πολύ σοβαρή εξέλιξη - Ο στρατός της Συρίας έπληξε με πυρά παρατηρητήριο της Τουρκίας στο Ιντλίμπ - Ανταπέδωσαν οι Τούρκοι

Μετά τον βομβαρδισμό του Σταθμού Παρατήρησης Νο 10, πριν λίγες ημέρες, από τμήματα του στρατού της Συρίας, σήμερα σειρά είχε ο Σταθμός Παρατήρησης Νο 9 να δεχθεί πυρά και πάλι όλμων.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, από την επίθεση δεν προκλήθηκαν απώλειες στο προσωπικό του Σταθμού.
Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τη φορά αυτή το προσωπικό που επανδρώνει στο Σταθμό Παρατήρησης Νο 9 απάντησε στα πυρά και χτύπησε για πρώτη φορά τμήματα του τακτικού στρατού της Συρίας.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Τουρκία απευθύνθηκε στη Ρωσία για να διαμαρτυρηθεί για το θέμα.
Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες είναι σε εξέλιξη συνομιλίες ΗΠΑ-Τουρκίας για να βρεθεί μια ενδιάμεση λύση στο θέμα των S-400 και είναι πιθανόν οι επιθέσεις αυτές να είναι η "απάντηση" της Ρωσίας στην πρόθεση υπαναχώρησης της Τουρκίας!
Τέλος, σύμφωνα με παρατηρητές από το μέτωπο, μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας βομβάρδισαν στόχους γύρω από το Σταθμό Παρατήρησης Νο 9, μετά την ανταπόδοση των πυρών από τα τμήματα του τουρκικού στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.