16/6/19

Η πιο άθλια πρόκληση της Τουρκίας εναντίον του Ελληνισμού! Στον βυθό της κυπριακής ΑΟΖ το τρυπάνι του «Πορθητή» (χάρτης)

Η μεταφορά από τουρκικά πλοία στο γεωτρύπανο «Πορθητής» τσιμέντου και λάσπης συνιστά ένδειξη ότι έχει ξεκινήσει γεώτρηση. Τα υλικά αυτά χρησιμοποιούνται για σκοπούς της γεώτρησης και θεωρούνται απαραίτητα για τη διενέργειά της. Αυτό είναι ένα στοιχείο προς αξιοποίηση στις μεγάλες μάχες που αναμένεται να δοθούν σε διπλωματικό επίπεδο αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες. 
Στη Λευκωσία δεν επιβεβαιώνουν, αλλά ούτε και διαψεύδουν, τις πληροφορίες εάν έγινε ή όχι γεώτρηση, ωστόσο οι πιθανότητες γέρνουν προς την κατεύθυνση ο «Πορθητής» να έχει «τρυπήσει» τον κυπριακό βυθό.
Τουρκικές πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν πως το γεωτρύπανο έχει φθάσει πέραν των 2.000 μέτρων. Η κίνηση αυτή όπως και η κάθοδος, εντός Ιουλίου, του δεύτερου γεωτρύπανου, του «Γιαβούζ», δείχνουν πως οι τουρκικοί σχεδιασμοί όχι μόνο βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά θα φθάσουν μέχρι τέλους, εκτός κι εάν έχουν κόστος.  
Το πήγαινε-έλα πλοίων στον «Πορθητή» γίνεται από τουρκικά λιμάνια, ενώ αναζητείται τρόπος να χρησιμοποιούνται και υποδομές στα κατεχόμενα. 
Τουρκικές δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως ομάδα από την Τουρκία μετέβη στην κατεχόμενη Κύπρο με στόχο να εξετάσει επί τόπου τις δυνατότητες για αξιοποίηση υποδομών ή και κατασκευής τους. Αυτό που γίνεται λόγος με βάση τα όσα μεταδίδονται είναι για κατασκευή ναυτικής βάσης. Θέμα που είχε βρεθεί στο προσκήνιο και στο παρελθόν. Την ίδια ώρα που επανέρχεται για μια ακόμη φορά και το θέμα της λειτουργίας του παράνομου αεροδρομίου στο κατεχόμενο Λευκόνοικο.  
Σε ό,τι αφορά την κυπριακή ΑΟΖ είναι προφανές πως σε αυτή τη φάση οι γεωτρήσεις αφορούν την περιοχή δυτικά της Κύπρου, στο σημείο στο οποίο βρίσκεται από την 4η Μαΐου ο «Πορθητής», και η δεύτερη στον κόλπο της κατεχόμενης Καρπασίας, όπου θα σταλεί το «Γιαβούζ» τον Ιούλιο. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρίτη κίνηση σε αυτή τη φάση. Εάν, όμως, υπάρξει αυτή θα γίνει νοτίως της Κύπρου.
Στον χάρτη φαίνεται το σημείο στο οποίο βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» από τις 4 Μαίου. 
Σημειώνεται συναφώς ότι ο εγκάθετος της Άγκυρας στα κατεχόμενα, Κουντρέτ Οζερσάι, είχε προτείνει στο καθεστώς Ερντογάν όπως δοθεί προτεραιότητα σε γεωτρήσεις νοτίως της Κύπρου, εισήγηση που δεν έγινε αποδεκτή επί του παρόντος. Ο Κουντρέτ Οζερσάι είχε αναφέρει, μάλιστα, για να δείξει πόσο κοντά θα είναι σε θαλασσοτεμάχια που έχουν αδειοδοτηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία, ότι «θα χαιρετιόμαστε από τις πλατφόρμες». 
Ξένες διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως τα μηνύματα που δέχονται από την Άγκυρα είναι πως έχουν εισβάλει στην κυπριακή ΑΟΖ «για να μείνουν». Τα παιγνίδια εντυπώσεων που υπήρξαν στο παρελθόν με την αποστολή του «Πίρι Ρέις», το οποίο ειρήσθω εν παρόδω δεν είχε τις δυνατότητες για σεισμικές έρευνες, έχουν τελειώσει. Έχει περάσει στις πράξεις.  
Είναι γι’ αυτό που στην περίπτωση κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν προχωρήσει σε απόφαση που θα περιλαμβάνει κυρώσεις, έστω και κλιμακωτές, τότε η Άγκυρα θα αποθρασυνθεί και θα είναι εκτός ελέγχου. Θα προβαίνει σε ενέργειες που θα εδραιώνει την παράνομη παρουσία της στην κυπριακή ΑΟΖ. 
Την ίδια ώρα, στην Αθήνα παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις και εκφράζονται φόβοι ότι η Τουρκία θα στείλει γεωτρύπανο στην περιοχή του Καστελόριζου. Εάν αυτό γίνει θα έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα καθώς δεν έχουν προηγηθεί σεισμικές έρευνες στην περιοχή. Εκτός κι εάν προηγηθεί το «Μπαρμπαρός». Η αποστολή του γεωτρύπανου, ή και του ερευνητικού σκάφους, εκ των πραγμάτων θα προκαλέσει κρίση καθώς αναμένεται αντίδραση της Αθήνας. Αυτό θεωρείται πιθανό σενάριο, για να σύρει η Τουρκία την Ελλάδα και την Κύπρο σε μια συζήτηση πακέτο.

Τα εντάλματα και ο εγκλωβισμένος Κροάτης 
Το θέμα της έκδοσης ενταλμάτων δεν έχει τελειώσει. Οι έρευνες για νέα πρόσωπα που εμπλέκονται στον «Πορθητή» και το «Μπαρμπαρός» συνεχίζονται. Το θέμα είναι η εκτέλεση των ενταλμάτων και αυτό αναμένεται να γίνει όταν κάποιοι θα μεταβούν σε χώρες εκτός Τουρκίας. 
Πληροφορίες φέρουν έναν αξιωματούχο, συνεργαζόμενο με την τουρκική ΤΡΑΟ εταιρεία, να παραμένει στην Τουρκία. Ο συγκεκριμένος, ο οποίος είναι Κροάτης στην καταγωγή, έχει περιορισθεί στη διαδρομή Τουρκία – «Πορθητής» και δεν έχει ταξιδεύσει άλλού. Ούτε στη χώρα του. 
Στην Τουρκία είναι ασφαλής, καθώς, το καθεστώς εκεί δηλώνει πως δεν θα εκτελέσει τα εντάλματα ενώ προβαίνει σε προειδοποιήσεις πως δεν θα ανεχθεί σύλληψη Τούρκων υπηκόων. 
Φιλελεύθερος

14 σχόλια:

  1. Εδώ καί τώρα κρίνονται οι ...''αρχές ''& ''αξίες '' πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε η ΕΕ.
    Δέν μπορούν να κρυφτούν πλέον.
    Άρχισαν διαπραγματεύσεις με ένα κράτος που δέν αναγνωρίζει κράτος μέλος της ΕΕ .Με προφάσεις καί άλλα τινά τεχνάσματα το ......δικαιολόγησαν .
    Τώρα δέν υπάρχουν περιθώρια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν αφήνουν άλλη επιλογή οι Τούρκοι Περαν της στρατιωτικής αν εκαναν γεώτρηση.Δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ποιον αγαπητέ συμπατριώτη; Η Κύπρος δε μπορεί, η Ελλάδα είναι τρίτο κράτος (εγγυήτρια δύναμη μεν, που φοβάται δε).

      Μη δούμε και το Καστελλόριζο να είναι μακριά προσεχώς... Γιατί από στρατιωτικής άποψης είναι περιοχή που συμφέρει την Τουρκία για θερμό επεισόδιο. Και όταν έχεις στο υλικό ποιοτικό και ποσοτικό έλλειμμα, το να δώσεις και μάχη εκεί που συμφέρει τον αντίπαλο, είναι συνταγή 1897.

      Διαγραφή
  3. Αν βγαλει και σεριο...πριν σπο μσς...παιδια...ας το κλεισουμε το ψιλικατζιδικο εδω.. δεν αξιζει τον κοπο.. αδικα μαλωνουμε πολιτικα και περι ανεμων.....Αυτοι οι 300 . που ασχολουνται με τον Πολακη σαν σοβαροτερο θεμα ολων....εχουν μεγαλη βλαβη εγκεφαλου...Δεν ανακαμπτει ο Λαζαρος.. ας
    Το κλεισουμε να παει στα κομματια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Δημήτρη, εγώ λέω πάντα, πως αν θες να περάσεις μια υπέροχη μέρα συζητώντας περί ανέμων και υδάτων για οτιδήποτε, χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα, πήγαινε στην Ελλάδα. Υπάρχει μια ημερίδα για το οτιδήποτε. Από πράσινη ανάπτυξη μέχρι το πώς θα ακυρωθούν οι Πρέσπες. Φυσικά πέρα από την τέρψη των παρευρισκομένων, το τελικό αποτέλεσμα είναι μηδενικό, γιατί στα κέντρα αποφάσεων οι πολιτικές έχουν δημιουργήσει σχολές σκέψης εντελώς αντίθετες ή τετελεσμένα. Οι ημερίδες στην Ελλάδα, είναι το σύγχρονο υποκατάστατο του "πάλαι με χρόνια με καιρούς" και του "μαρμαρωμένου βασιλιά". Παλιά τα λέγαν εν είδει παραμυθιού, σήμερα στην εκμοντερνισμένη έκδοση, λέγονται σε ημερίδες. Στο μεταξύ, στον πραγματικό κόσμο, συνεχίζει η σκληρή πραγματικότητα.

      Διαγραφή
    2. εχουν μεγαλη βλαβη εγκεφαλου............αλλα εχουν εγκεφαλο να ειναι μπαμπλουτοι οι περισοτεροι απ αυτους...........

      Διαγραφή
    3. Σε τι ειναι παμπλουτοι ?? Σε ποιον πλουτο ?

      Διαγραφή
    4. Αγαπητε Μαντη Ουρακουλουμ..
      Ακουσα εναν βαρυ αναλυτη Ελληνα πριν ..με το ονομα Φιλης ..του "χ" κεντρου σκεψης ..να του ζητουν την γνωμη για τα γεγονοτα και ολα ..με την τροπη την κακη με την Τουρκια..τι ας πουμε να κανουμε πια μετα το ΚΥΣΕΑ..Αφου εκανε μια περιπλανηση επι παντος στα γυρω ολα...ετσι η ταδε χωρα...ετσι η αλλη...κλπ....ηρθε η ωρα της συμβουλης εκτιμησης τι να κανουμε......Ειπε κατι..και δεν καταλαβα απολυτως τιποτε ...να ειπε.Κατι καταληπτο και ορισμενο...τουτεστιν τα γνωστα ολα...οτι εχει λεχθει εως εδω...ΕΕ...αλλα.....ΗΠΑ αλλα...διπλωματικα αλλα...πρεπει ..αλλα ....εφ οσον ..αλλα....αν θα ...αλλα...να ξερουμε οτι η Τουρκια .αλλα....εκτιμω δεν θα....αλλα ...αν θα ..καλο θαταν να.....αλλα....κλπ.......Εψαξα να βρω κατι συγκεκριμενο ιεραρχικα λογικο και καταληπτο ...αλλα (!!!) δεν κσταλαβα τιποτε τετοιο...! Εχω προβλημμα στον νου λετε ?? Ελεχθει οτι συμβουλευει κυβερνησεις....Λες !?? ( στην διπλωματια μαλλον το βλεπει ειπε...)...Αρα στρατηγικη ψυχραιμμια....και παζαρι...Δινει κατι η Τουρκια ?? Δεν τοχω υπ οψιν μου....Εμεις ?? Δινουμε.?? Αν οχι....τι παζαρευουμε ?? Αν δεν δινει ...καποιος δινει..Αλλιως τι ?? Και τι ...ακριβως δινουμε στο πσζαρεμα ?? Αν δεν απατωμαι οτι ζητα ο αλλος...η αρκετα απ οσα ...ζητα...Εμεις δεν ζηταμε τιποτε ?? Γιατι ?? Φιλανθρωπια κανουμε ??
      Τελος παντων μπορει ναχουν κρυφο ασσο...θα δουμε τις αποφασεις και τα εργα...Εργκα ομνες....( τι σοφια αυτη η φραση..!! Δεν λεγεται Ελληνικα τοσο μεγαλειο )

      Διαγραφή
    5. Γιατί εμείς "δεν παραχωρούμε τίποτα, δε διεκδικούμε τίποτα". Έγινε το τέλειο αριστερό δόγμα πολιτικής σε μια αριστερή κατά βάση χώρα. Και γι αυτό η Ελλάδα έγινε ο καρπαζοεισπράκτορας των Βαλκανίων. Αυτό είναι ένα απολύτως ανεδαφικό δόγμα για μικρή χώρα. Ο ίδιος ο εμπνευστής του, είπε τελικά "mea culpa", ακριβώς γιατί το παραβίασε...

      Τι ψάχνετε να βρείτε... Μια χώρα που ακόμα κι η Αλβανία δε διστάζει να ραπίζει. Στην Τουρκία είναι ο νεοθωμανισμός, στην Ελλάδα ο νεοραγιαδισμός. Το μόνο που νοιάζει τον κόσμο είναι τα λεφτά. Μετά όταν ξυπνάει απότομα θυμάται και τα εθνικά, αλλά είναι αργά, γιατί έχουν προηγηθεί σταδιακές διολισθήσεις που σε φέρνουν προ τετελεσμένων.

      Κάτι ανάλογο θα γίνει και με τα ελληνοτουρκικά στο τέλος. Δηλαδή, αφού πρώτα αναγνώρισαν ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας, αφού άφησαν τις γκρίζες ζώνες, αφού αμέλησαν την άμυνα εδώ και 15 χρόνια, αφού γαλούχησαν το λαό με τουρκικά σήριαλ και εθνομηδενισμό, στριμωξίδια στη Σμύρνη κλπ, μοιραία θα βγει κι ο κ. Κοτζιάς και θα πει μην είμαστε μοναχοφαγάδες, μοιραία ο κ. Σημίτης θα πει τα ίδια ή όπως είχε πει κι ένας Έλληνας γεωπολιτικός αναλυτής "τι να κάνουμε, να ρίξουμε γροθιά στο βράχο;".

      Σε φέρνουν προ τετελεσμένων με την τακτική της συνεχούς διολίσθησης και στο τέλος σου λένε : "θες πόλεμο; Θα χάσουμε. Δεν είναι καλύτερα να πάμε σε καζάν-καζάν για να μην είμαστε μοναχοφαγάδες";

      Στα Σκόπια τι είπαν; Αφού πρώτα έγινε η ενδιάμεση συμφωνία που οδήγησε στην καταδίκη στη Χάγη, αφού πρώτα πήγαμε στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, έρχεται ο τελευταίος της σειράς και λέει "α, ορίστε, ο Ζόραν δέχεται γεωγραφικό προσδιορισμό, άλλωστε ήταν και 130 χώρες που τους είχαν αναγνωρίσει, θέλουν και οι Αμερικανοί να τους βάλουμε, θέλουν και οι Γερμανοί, τι θέλετε; Γροθιά στο βράχο (Αμερικανό, Γερμανό);

      "Δεν παραχωρούμε τίποτα, δε διεκδικούμε τίποτα". Από τα μεγαλύτερα ανέκδοτα στον τομέα της γεωπολιτικής που υπήρξαν ποτέ.

      Διαγραφή
  4. Αν είχαμε την δύναμη θα έπρεπε αυτή τη στιγμή το παράνομο τουρκικό σκάφος να βρίσκεται αύτανδρο στον βυθό της Κύπρου.

    Εφόσον δεν έχουμε την δύναμη θα υποστούμε κάθε τουρκική ξεφτίλα και οι οθωμανοί είναι μαέστροι στις ξεφτίλες.

    Αν πάλι έχουμε την δύναμη και δεν το κάνουμε από δειλία ή κατ' εντολή τρίτων, ε τότε το γουδί πρέπει να δουλεύει υπερωρίες νυχθημερόν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με μια τορπίλη λύνεται διά παντός το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν λυνεται.Διοτι εμεις απο παλια φαγαμε 500 απ τους λεγομενους...δικους μας...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.