20/6/19

Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις Ελλάδας-Τουρκίας για τα ΜΟΕ

moe01Στην Άγκυρα έγινε ο 2ος γύρος των συναντήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) - Η ελληνική και η τουρκική στρατιωτική αντιπροσωπεία συζήτησαν «σε τεχνικό επίπεδο, για την  πρόληψη και αποφυγή αδικαιολόγητων εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων»
Τρεις ημέρες διήρκεσαν οι συζητήσεις Ελλήνων και Τούρκων στρατιωτικών για τα λεγόμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), στον απόηχο των προκλητικών τουρκικών γεωτρήσεων εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
moe03

«Οι συζητήσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στρατιωτικών είναι μια βαλβίδα αποσυμπίεσης» είπε στο protothema.gr υπηρεσιακό στέλεχος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών διευκρινίζοντας ότι στην Αγκυρα όπου διεξήχθη ο 2ος γύρος των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης έγιναν συνομιλίες για την επανενεργοποίηση των 29 παλαιότερων ΜΟΕ που είτε έχουν αδρανήσει είτε παραβιάζονται συστηματικά από την πλευρά της Τουρκίας.moe02

«Οι συζητήσεις εστιάστηκαν στις δραστηριότητες στο πλαίσιο ΜΟΕ σε τεχνικό επίπεδο, για την  πρόληψη και αποφυγή αδικαιολόγητων εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων» αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
moe00

Οι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας έγιναν δεκτοί, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, από τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, κ. Hulusi Akar.
moe06
moe05
moe04
 «Γίνεται μια προσπάθεια, όπως έχετε καταλάβει, η οποία απέδωσε μετά από αρκετό καιρό συνομιλιών και ενεργειών και είναι μια προσπάθεια να καταγράψουμε τα στοιχεία τα οποία είναι εκείνα που λειτουργούν για να υπάρχει ένταση στο Αιγαίο, και από τη μια μεριά και από την άλλη. Αφού, λοιπόν, όλα αυτά καταγραφούν, ληφθούν υπόψη οι θέσεις και από τις δύο μεριές, θα δούμε τι από αυτά μπορούν να αλλάξουν ή να βελτιωθούν ούτως ώστε να μπορεί να γίνει κάτι»δήλωσε προχθές ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Αποστολάκης για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Η παραίτηση του επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στις συζητήσεις για τα ΜΟΕ
Την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της αντιπροσωπείας που συζητούσε με την τουρκική πλευρά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο υπέβαλε στις 3 Ιουνίου -λίγες ημέρες πριν τον 2ο γύρο των συνομιλιών στην Άγκυρα- ο αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Ζαχαριάδης.
Ο κ. Ζαχαριάδης ήταν επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας στον 1ο γύρο των συνομιλιών με Τούρκους στρατιωτικούς και διπλωμάτες και παραιτήθηκε λόγω διαφωνίας του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη. Με βάση πληροφορίες που δεν διαψεύδονται, ο κ. Ζαχαριάδης διαφώνησε με την προοπτική επίσκεψης της ελληνικής πλευράς στην Τουρκία, την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, θεωρώντας ότι οι συνομιλίες θα πρέπει να συνεχιστούν μετά την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

9 σχόλια:

  1. Τελκα το δογμα Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ειναι διαχρονικο και μαλιστα αναβαθμιστικε σε ΑΞΙΩΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα αυτά τα μέτρα οικοδόμησης της εμπιστοσύνης, και οι ιστορικές κουμπαριές, είναι τελικά μέτρα αποδομησης σταθερότητας.
    Οι Τούρκοι μας κοροϊδεύουν, και εμείς τρέχουμε πίσω τους, μήπως και πετύχουμε κάτι περισσότερο.
    Ευκολότερο είναι οι μύθοι του Αισώπου να βγουν αληθινοί,
    παρά να οικοδομηθει εμπιστοσύνη ανάμεσα στον λύκο και το αρνί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΄Οσο στην Αθήνα εξευτελίζονται με τα ΜΟΕ (τριακονταετίας), το τραγελαφικό θα είναι, αν τελικά, κάποιος αποφάσισε να ακούσει τον καθηγητή Καρυώτη. Αλλά όχι αυτός που θα έπρεπε...

    Haber Turk: Η Τουρκία ετοιμάζει συμφωνία με τη Λιβύη για ΑΟΖ
    Ταυτόχρονα ο δημοσιογράφος που υπογράφει το άρθρο, ο Μουχαρέμ Σαρίκαγια υπογραμμίζει ότι η κατάσταση θα περιπλακεί ακόμη περισσότερο αν η Τουρκία ανακοινώσει ΑΟΖ, ενώ επισημαίνει ότι «οι δύο χώρες έχουν καταρχήν συμφωνήσει στο ότι το επιθυμούν και γι’ αυτό οι διαπραγματεύσεις με τη Λιβύη είναι συνεχείς».

    https://www.real.gr/kosmos/arthro/haber_turk_h_tourkia_etoimazei_symfonia_me_ti_libyi_gia_aoz-552500/


    Θα πει κάποιος, "άλλο που δε θέλει η Αθήνα για να τα πουλήσει όλα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι θανασιμο λαθος που δεν βοηθησαμε τον Χαφταρ τοσο.καιρο..
      Αθορυβα...Ειναι ασχετοι ...η...δουλοι..Διοτι ενας εκ των βοηθων ειναι η Ρωσια...Αλλα.τρια πουλσκια....ερασιτεχνες..ανιδεοι...

      Διαγραφή
    2. Ουρακολουμ εσυ μενεις μαλλον στις ταμπελες.Ακους πχ.Δικηγορος εδω και στην Ιταλια...η οικονομολογος κλπ...και νομιζεις ειναι το ιδιο..Ετσι και στους πολιτικους...και σε ολα με τους τιτλους - ονοματα...Αλλα δεν ειναι το ιδιο !! Ροδακινα βγαζει νοστιμα πολυ η Βεροια....βγαζει ομως και το Μαροκο...!! Ανοστα στην αμμο....κλπ
      Ολα αυτα τα ...φαινομενικα μαιμου...πρεπει να τα δεις στην πηγη και βαση.Αλλο μηχανολογος στην βιομηχανια στην Ιταλισ...κι αλλο δημ.υπαλληλος μηχανολογος στην Ελλαδα...Ξεχνας κατι βασικο....400 χρονια δουλος Μογγολων !!! 400 χρονια γυρισες στις σπηλιες που οι αλλοι δεν γυρισαν.Οτι βλεπεις...ακους...νομιζεις...ειναι το ...εκοου....η ηχω ..της σπηλιας. Δεν φευγει ευκολα με το σταματημα της φωνης η ηχω....Εχει καθυστεριση ο ηχος...Μην σε παρασυρει το τζην...τα καρς...η προσποιηση της ηχους....Οτι γινεται εδω ειναι αυτο.Ουτε το χωριο διαγραφεται τακα τακα ...επειδη πηγες στην Αθηνα ...σπουδασες...και ζεις καλα...θα σου βγει το χωριο στο 80% αθορυβα...χωρις ναχεις επιγνωση.Θελει αιωνες λιγους να περασουν ...ναρθεις στα ισια...Δεν γινονται αλματα τετοια στην φυση...απο πατερα η παππου τσομπανο ...σε κοσμοπολιτη με ιστορια αιωνων καλων..και να προσποιεισαι οτι εισαι πυραυλος χωρις σεμνοτητα ...Αλλος διοριστικε στις Βρυξελες οντας μιας γενιας απο βοσκο τεκνο..πηγε...γυρισε..κολακευτηκε ..πιστεψε οτι απογειωθηκε...κι αντε πιαστον τωρα...Σου λεει εγω ειμαι σουπερ..κανω βιολογικα αλματα τακα τακα...Ποιος ?? Ο απογονος βοσκου...Το μονο τακα τακα που εκανε ειναι ....Μαμ. Γισυτο και δεν παραγει τιποτε...μονο τρωει...Με αυτην την οπτικη δες το ολο το καταντημα τωρα.Κι ασε την Ιταλια τι κανει...Δεν ειχε οθωμανους...δεν τους γυρισαν στην αμορφωσια την πληρη...δεν τους εκαναν δουλους κι επαιτες ελεους..ζητιανους για να ζησουν σε Δεσποτες της Μογγολιας. Δεν ειναι τυχαια η δουλικοτητα των Ελληνων στα παντα και στους ισχυρους.Δινουν ...κωλο απο μονοι στον αφεντη...Ποιοι ?? Ο πριν πιο περηφανος και διανοουμενος λαος στον πλανητη....Ζητιανευει στους. Ξενους και στους κατσαπλιαδες αρχηγους του μεσα...και τις οικογενειακες τους φαμιλιες δεσποτες .. φαι...ευνοια ...λογο
      καλο...οτι ναναι....Ετσι δες το...ολο.
      Αν ειχε γινει η επαναφορα του στο παλιο επιπεδο πουχε ...ποτε δεν θαδεινε ...κωλο σε κανεναν.....Αλλα δινει ακομη....αρα ...αργη η εξελιξη....θελει γενιες....

      Διαγραφή
  4. It makes me wonder what these people are thinking while this picture was taken. At least there was ONE who refused to be part of this MOE fiasco and told Apostolakis who has to know better. I had respect for him but since he became Secretary of Defense proved me (and I believe many others) wrong.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανακουφιση αισθανεσθε τωρα ?? Μια ολοκληρωση καλη μπορει ναχει κι οργασμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φοβερη στρατηγικη ο χειρισμος ερδο με Λιβυη.
    Μεγα λαθος η αδρανεια για Χαφταρ. Μεγα .Μεγαλυτερο απο τοις γεωτρησεις στην Κυπρο.
    Απορω πως οι ενστολοι παραμενουν στην συναντηση.Επρεπε να ειχαν αποχωρησει ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπαχουν και χειροτερα σε συνενεχειες..
    Ανατριχιαστικο ισως ...αλλα ερχεται η Ντορα σαν Υπεξ....Θα πεσει ο ουρανος με τα αστρα...!! Ρωσικη ρουλετα θελει ο ....λαος !!!
    Ας γινει ...να γελασει.καμμια κοτα....
    Ουρακουλουμ....μαιμου αριστερα...μαιμου δεξια...μαιμου κεντρο...πευτει το δεντρο απ το βαρος.Οι Ιταλοι εβαλαν για χαβαλε καποτε μια Τσιτσολινα στην βουλη..Εμεις βαλαμε 300....μονιμες δημ.υπαλληλους μεχρι την συνταξη τους ....Εχουμε καιρο εως τοτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.