7/6/19

Εγκαινιάζεται το ισλαμικό τέμενος παρουσία Γαβρόγλου (φωτογραφίες)

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ
Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το ισλαμικό τέμενος παρουσία του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου. H επίσημη τελετή εγκαινίασης που διεξάγεται από τις 12:00 το μεσημέρι, έχει ως στόχο την ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου.
Στην εκδήλωση αναμένεται να παραστούν και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης, δίνοντας προεκλογικό χαρακτήρα στο γεγονός. Επίσης, θα παραβρεθούν εκπρόσωποι των μουσουλμάνων της Αθήνας, ενώ έχουν κληθεί ο τέως δήμαρχος της Αθήνας κ. Γεώργιος Καμίνης, ο νεοεκλεγείς κ. Κώστας Μπακογιάννης και εκπρόσωποι κομμάτων.
Από τις πρώτες φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στους εξωτερικούς χώρους του τεμένους, ενώ απομένουν ελάχιστα για τους εσωτερικούς χώρους. Στον εξωτερικό χώρο έχει μπει σιντριβάνι και έχουν φυτευθεί πεύκα, ενώ στον εσωτερικό ολοκληρώθηκαν προ ημερών οι τελευταίες εργασίες (με τοποθέτηση γυψοσανίδων κ.λπ.). Επίσης, κατασκευάστηκε το μιχράμπ, η ιερή κόχη που δείχνει την κατεύθυνση της Μέκκας. Για τη διευθέτηση των εσωτερικών χώρων του τεμένους υπάρχει συμφωνία των μουσουλμανικών δογμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται να τελεστούν εγκαίνια για την έναρξη λειτουργίας του τεμένους, αφού ο Οργανισμός του δημοσιεύθηκε στις 20 Μαΐου και είναι πολύ νωρίς να στελεχωθεί μια καινούργια υπηρεσία, ιδίως με τους ρυθμούς που λειτουργεί το ελληνικό Δημόσιο. Επίσης, εκκρεμεί η υπουργική απόφαση για διορισμό ιμάμη. 
Online

    Καθημερινή

6 σχόλια:

  1. Ντροπή γιά ὅλους μας. Ἀπό ποιούς ἐλευθερωθήκαμε τό 1821;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο οτι φαινεται δεν ελευθερωθηκαμε ολοι , εχουμε πολλους ραγιαδες που τους λειπει ο σουλτανος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το 2011/12, όσο ήταν ο Βορίδης (ακόμη ΛαΟΣ τότε) Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην κυβέρνηση Παπαδήμου, είχε μπει το θέμα τού τζαμιού στο "ψυγείο". Ανακινήθηκε πάλι από τον Σαμαρά (γιατί άραγε;) και συνεχίστηκε από τον Τσίπρα. Όλοι δαύτοι έχουν λερωμένη την φωλιά των.

    Δεν μάθαμε (τουλάχιστον εγώ):
    α) Πόσο κόστισε το "μάρμαρο" και
    β) Ποιος το πληρώνει τελικά.

    Διότι, αν το πληρώνει ο βαρύτατα φορολογούμενος Έλλην πολίτης, είναι τουλάχιστον αίσχος, αφού το ελληνικό κράτος δεν πληρώνει την ανέγερση/συντήρηση λατρευτικών χώρων, εκτός κι αν είναι μνημεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλές οι παραπάνω πληροφορίες από την εφημερίδα τού Αλαφούζου, αλλά καλό είναι να διαβάζομε και εναλλακτική ενημέρωση και μάλιστα όχι μονόπλευρη:

    Ο Γαβρόγλου επιθεώρησε και ο Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει το ισλαμικό τέμενος στον Βοτανικό!

    Διαβάστε προσεκτικά όλους τούς συνδέσμους τού άρθρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτοι τον .....μιναρε δεν τον γλυτωνουν...Που εισαι βρε Σεσωστρι...με τα σκιτσα σου για αντρες φλιπ φλοπ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! ταν θα ερθει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην εξουσια θα το γκρεμισει.ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.