29/6/19

Δημοσκόπηση MRB: "Κλειδώνει" η αυτοδυναμία της ΝΔ σε όλα τα σενάρια με 35,4% έως 40,4% - Ο ΣΥΡΙΖΑ στο 26,5% έως 31,5%

Σε όλα τα πιθανά σενάρια η ΝΔ εξασφαλίζει την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία με 155 έως 163 έδρες
«Κλειδώνει» η αυτοδυναμία της ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου με ποσοστό που φτάνει και το 40,4% σε κάθε σενάριο -πεντακομματικής, εξακομματικής ή επτακομματικής βουλής - σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της MRB.
Η νέα δημοσκόπηση της MRB για τα "Νέα Σαββατοκύριακο", δείχνει ότι η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ φθάνει με αναγωγή χωρίς τους αναποφάσιστους στις 8,9 μονάδες, ενώ στο μεγαλύτερο άνοιγμα της ψαλίδας η ΝΔ ξεπερνά το 40%. Στη λεγόμενη παράσταση νίκης, η ΝΔ ως νικήτρια των εκλογών αγγίζει το 80%, ενώ περισσότεροι από ένας στους τρεις ψηφοφόρους προεξοφλούν πως η διαφορά από τις ευρωεκλογές θα διευρυνθεί.
Συγκεκριμένα, η ΝΔ φαίνεται να λαμβάνει από 35,4% έως και 40,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ από 26,5% έως 31,5%, το Κίνημα Αλλαγής από 6,4% έως 9,8%, το ΚΚΕ από 3,7% έως 6,3%, η Χρυσή Αυγή από 2,6% έως 5%, η Ελληνική Λύση από 2,5% έως 4,8% και το το ΜέΡΑ25 από 2,2% έως 4,4%.
Η δημοσκόπηση αποτυπώνει πως "η κοινωνική πλειοψηφία όχι μόνο είναι προετοιμασμένη για ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα επισφραγίζει μια πολιτική αλλαγή, αλλά ουσιαστικά προκρίνει ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης με το κλείσιμο του μνημονιακού κύκλου", σημειώνει η εφημερίδα.

Η δημοσκόπηση

Σε όλα τα σενάρια, λοιπόν, η ΝΔ εξασφαλίζει την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία με τις έδρες της να κλιμακώνονται αντίστοιχα από 155 έως 163. Για το τελικό αποτέλεσμα ως προς τη δύναμη των βουλευτικών εδρών όλα κρίνονται από το εάν τα τρία κόμματα που κινούνται κοντά στο όριο του 3% (Χρυσή Αυγή, Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ25) καταφέρουν να μπουν στη Βουλή. Κρίσιμο βεβαίως θεωρείται και το ποσοστό της αποχής. 

Οι έδρες σε όλα τα σενάρια

Στο σενάριο της πεντακομματικής βουλής, η ΝΔ καταλαμβάνει 163 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 87, το ΚΙΝΑΛ 24, το ΚΚΕ 15 και η Χρυσή Αυγή 11.
Στο σενάριο της εξακομματικής βουλής, η ΝΔ κατακτά 159 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 83, το ΚΙΝΑΛ 23, το ΚΚΕ 14, η Χρυσή Αυγή 11 και η Ελληνική Λύση 10.
Στο σενάριο της επτακομματικής, η ΝΔ καταλαμβάνει 155 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 80, το ΚΙΝΑΛ 22, το ΚΚΕ 14, η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Λύση από 10 και το ΜέΡΑ25 9.

www.bankingnews.gr

7 σχόλια:

  1. Εξοχα...εξοχα....Εδω θαμαστε μετα...παρτε μαντηλια..πολλα.Νομιζα...ηλπιζα...μηπως..αλλα ουουουου...οι δολιοι...τι παθαμε....ουουου....Το επωμενο ..μη χειρον.....η Φωφη !!!! Ολα τα λεφτα....
    Μην φυγει κανεις...εδω θαμαστε...Μια μερα η Ελλαδα θα χωρα σε ...ενα σπιρτοκουτο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ φοβάμαι οτι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα βγάλουν πάνω απο 200 και θα χάσουμε την απλή αναλογική...Τουλάχιστον να δουμε μια φορά στη ζωη μας εκλογες με απλή αναλογική,Και 20 μονάδες διαφορά δε μου προκαλεί εντύπωση.Ο Τσιπρας έχασε με 10 μονάδες σε ευρωεκλογές ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την απλή αναλογική θα την χάσετε ούτως η άλλως και με λιγότερους βουλευτές. Αν είναι λιγότεροι από 200 απλά θα ισχύσει από την μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση όπως γίνεται και τώρα! Δεν μπόρεσε ο τσιπρας ευτυχώς να περάσει απλή αναλογική από αυτές τις εκλογές...και λέω ευτυχώς γιατί απλά δεν θα βγάζαμε ποτέ κυβέρνηση..

      Διαγραφή
  3. Ας χαίρονται την «Δημοκρατία» αυτή που το 35% μπορεί να κυβερνά το υπόλοιπο 65%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ίδιο έγινε και το 2015... και μάλιστα ένα αριστερό με ένα ακροδεξιό κόμμα..

      Διαγραφή
  4. Τίποτα...αν δεν μπει ο λεβέντης, θα βάλλω φουρνέλο στη βουλή των αγγλίνων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μη χοροπηδατε τοσο πολύ κ. Σάββα, συγκρατηθειτε λίγο!
    Με τη Νεα Δημοκρατία σας, αναμένουμε, άμεση ανακήρυξη των 12 μιλίων τουλάχιστον, όπως εσείς προσωπικά διδασκετε το έθνος. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.