14/6/19

Σαν να μην έφθαναν τα προβλήματα με τους S-400 και τα F-35, προστίθενται καινούργια στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις - Στα "κάγκελα" οι Τούρκοι

Οχήματα που μεταφέρει τράκτορας από την Αυτόνομη Διοίκηση του Κουρδιστάν στη Β. Συρία (φωτ. αρχείου του Rudaw)
Σαν να μην έφθαναν τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις το θέμα της προμήθειας από τη Ρωσία των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 και της επακολουθείσασας αποβολής της Τουρκίας από το πρόγραμμα παραγωγής των αεροσκαφών 5ης γενιάς,  F-35, καινούργια προβλήματα έρχονται να προστεθούν, μετά την επιμονή των ΗΠΑ να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τους Κούρδους της Συρίας, οι οποίοι αποτέλεσαν και το ρίζα του προβλήματος στις Α-Τ σχέσεις.
Ενώ η Τουρκία είναι οργισμένη με την επιστολή-τελεσίγραφο που έστειλε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σαχάναν στον Τούρκοι ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, και αναζητούνται τρόποι να ξεπεραστεί το πρόβλημα των  S-400  και των F-35, οι Τούρκοι θεωρούν ότι οι ΗΠΑ ρίχνουν λάδι στη φωτιά, με την αποστολή 200 φορτηγών με βαρύ οπλισμό στους Κούρδους των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF), τη ραχοκοκαλιά των οποίων αποτελεί το DSG, το οποίο η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση, ως προέκταση του ΡΚΚ.
Αξιωματούχος των SDF που μίλησε στο Sputnik, υπό καθεστώς ανωνυμίας, είπε:
"Οι ΗΠΑ μας έστειλαν βαριά όπλα και ημιφορτηγά οχήματα. Επίσης, μας έστειλε τσιμεντομπλόκ, για νέες βάσεις που θα χτίσουν οι ΗΠΑ στην Deyr er Zor και τη Χασάκα. Όλα αυτά τα παραλάβαμε μέσω της συνοριακής πύλης Σεμέλκα, από την περιοχή της Αυτόνομης Διοίκησης του Κουρδιστάν, στο Β. Ιράκ. Από εκεί μεταφέρθηκαν στο Κομπάνι. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν και να μας στέλνουν βοήθεια".

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.