10/6/19

Το θέμα της καταγωγής του Ιμάμογλου λαμβάνει διεθνείς διαστάσεις - Διαβάστε τι λέει η «Süddeutsche Zeitung»

Θέμα ονομασία της Κωνσταντινούπολης ανακινεί ο Ερντογάν, σύμφωνα με τη «Süddeutsche Zeitung». Στόχος η δήθεν ελληνική καταγωγή του υποψήφιου δήμαρχου Ιμάμογλου εν όψει των νέων εκλογών.
Ο επικείμενος επαναληπτικός γύρος των εκλογών για την ανάδειξη νέου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης δίνει την αφορμή στην ανταποκρίτρια της εφημερίδας «Süddeutsche Zeitung» στην Τουρκία να αναφερθεί στο όνομα της μητρόπολης, έτσι όπως λέγεται σήμερα και όπως την αποκαλεί ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στην προεκλογική εκστρατεία: Ισταμπούλ. Και επιχειρεί να εξηγήσει για ποιο λόγο ο Τούρκος πρόεδρος προκαλεί διαμάχη για το όνομα της μητρόπολης.
«Έλληνας ο νέος εχθρός του Ερντογάν»;

«Εδώ είναι η Ισταμπούλ… και όχι Κωνσταντινούπολη, άλλοι το βλέπουν διαφορετικά και θα πρέπει κάποιος να τους σταματήσει, χρόνος πολύ δεν απομένει μέχρι τις 23 Ιουνίου», τονίζει ο Ερντογάν κατά την προεκλογική εκστρατεία. Και συνεχίζει: «Ο πρόεδρος δεν αναφέρει πού κρύβεται ο εχθρός, ούτε αναφέρει όνομα, ακόμη κι όταν τον καλεί η αντιπολίτευση  να το κάνει. Όμως ο στόχος των επιθέσεων είναι σαφής. Ονομάζεται Εκρέμ Ιμάμογλου και έχει ήδη κερδίσει τις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη στις 31 Μαρτίου, αλλά υπό την πίεση του Ερντογάν και του κόμματός του έπρεπε να παραδώσει το αξίωμά του δημάρχου λόγω “ανωμαλιών”. Το ότι θέλει να γίνει δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, όπως αποκαλούν μέχρι σήμερα οι Έλληνες την “βασίλισσα όλων των πόλεων”, δεν το είπε ποτέ ο πολιτικός που κατάγεται από το κοσμικό κεμαλικό CHP. Προς τι λοιπόν τόση αναστάτωση;».
Στο άρθρο της, που βρίσκεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του Μονάχου, η αρθρογράφος λύνει το μυστήριο. «Ο Ιμάμογλου κατάγεται από την Τραπεζούντα στη Μαύρη Θάλασσα. Εκεί διέμεναν πολλοί Έλληνες πριν ξεριζωθούν, δολοφονηθούν και εκτοπιστούν… Πριν από μερικά χρόνια ο Ιμάμογλου συνάντησε απογόνους των Ελλήνων του Πόντου, στην Ελλάδα. Η επικοινωνία ήταν πολύ καλή, μάλιστα χόρεψαν και μαζί. Ο Ιμάμογλου έκανε αναφορά στη συνάντηση στο Facebook, αλλά τότε δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Μέχρις ότου κάποιος Έλληνας τοπικός πολιτικός θυμήθηκε το γεγονός μετά τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη και μιλώντας στην τηλεόραση είπε, τόσο ατρόμητος, όπως ο Ιμάμογλου, μόνο  Έλληνας μπορεί να είναι. Έλληνας, ο νέος αντίπαλος του Ερντογάν; Η είδηση προκάλεσε αίσθηση. Δημοσιογράφος του CNN Türk ρωτούσε τον Ιμάμογλου να πάρει θέση».
Η τροπή της ιστορίας, όπως τη διηγείται η Γερμανίδα ανταποκρίτρια, αφορά αρχικά τον Ερντογάν, ο οποίος χρησιμοποιεί τώρα την υποτιθέμενη ελληνική καταγωγή του υποψήφιου δημάρχου για να κερδίσει τις ψήφους των εθνικιστών. Σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον Ιμάμογλου γιόρτασε το τέλος του Ραμαζανιού στην Τραπεζούντα, όπου επισκέφθηκε τον τάφο του παππού του. Από αναρτήσεις των συνεργατών του έγινε γνωστό ότι ήταν γενναίος, γιατί είχε πολεμήσει για την ανεξαρτησία της Τουρκίας από το 1919 μέχρι το 1922 - αλλά κατά των Ελλήνων.
Ναυτεμπορική

5 σχόλια:

  1. Με την υπόθεση Ιμάμογλου αποδεικνύεται περίτρανα ότι η λέξη δημοκρατία είναι το προσωπείο της Τουρκίας. Ταυτόχρονα της αφαιρεί το δικαίωμα να κατηγορεί την Ελλάδα για καταπίεση της μουσουλμανικής μειονότητας στηνΘράκη. Τέλος ως «γνήσιος» Τούρκος ο σουλτάνος, δίνοντας το καλό παράδειγμα στους υπηκόους του, ας υποβληθεί και ο ίδιος σε τέστ DNA και μετά να δούμε που θα πάει να κρυφτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άστοχος όλος ο χειρισμός της υπόθεσης.

    Η καταγωγή του συγκεκριμένου είναι αδιάφορη, το βασικό ερώτημα που θα έπρεπε να απαντήσει ο Ερντογάν και ο κάθε Ερντογάν είναι από πότε δεν επιτρέπεται Τούρκος πολίτης ελληνικής καταγωγής να λάβει μέρος σε εκλογές.

    Το απαγορεύει το σύνταγμα της Τουρκίας και δεν το γνωρίζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χοντροκέφαλος και κουτοπόνηρος Ερντογάν στοχοποιεί τον επικίνδυνο γι'αυτόν Εκρέμογλου σαν Έλληνα,για να ξυπνήσει τα χειρότερα ανθελληνικά αισθήματα των χειρότερων ζώων της Τουρκίας.Τον ζεματάει η προοπτική να χάσει ότι έχει επενδύσει στην Κωνσταντινούπολη εδώ και μια 15ετία τουλάχιστον,απ'την εποχή της δημαρχίας του εκεί.

      Διαγραφή
  3. Μεγάλο επικοινωνιακό αυτογκόλ της Τουρκίας. Έκαναν παγκοσμίως γνωστό το Ποντιακό ζήτημα και την προαιώνια παρουσία Ελλήνων στα εδάφη της σημερινής Τουρκίας. Για να μην διαμαρτυρόμαστε μόνο για τους δικούς μας πολιτικούς που αποδεικνύονται "ελλιποβαρείς". Φαίνεται ότι και οι απέναντι δεν είναι τίποτε μεγαθήρια πολιτικής σκέψης και επικοινωνίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.