12/7/19

Η 337 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας πρώτευσε στην εκπαίδευση πιλότων TLP

Στην εκπαίδευση έλαβαν μέρος από ελληνικής πλευράς 4 αεροσκάφη F-16 BLK 52+ με ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό – Η εκπαίδευση έγινε στην Ισπανία σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ

Στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το έτος 2019 του Tactical Leadership Programme (TLP) μετείχε η 337 Μοίρα (337M) της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική βάση Λάρισας και μάλιστα ήρθαν πρώτοι στην ψηφοφορία που έγινε ανάμεσα σε όλους τους συμμετέχοντες για το ποιον θα ήθελαν ως αρχηγό τους. 
Η εκπαίδευση έγινε στην αεροπορική βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας, από τη Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019. 
Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 110 ΠΜ τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 BLK 52+ με ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό.
Η 337 Μοίρα ανέλαβε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης αποστολές που ήταν σύμφωνες με την αποστολή της τόσο σε Εθνικό όσο και σε Νατοϊκό πλαίσιο. Σκοπός ήταν η εξοικείωση και η συνεργασία του προσωπικού, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ. 
  Για τη συνέχεια ProtoThema






4 σχόλια:

  1. Συγχαίρουμε πάντοτε τόσο τους ιπτάμενους της Πολεμικής μας Αεροπορίας όσο και το προσωπικό εδάφους, το οποίο μεριμνά σε όλες τις καιρικές συνθήκες, ώστε οι θαυμάσιοι ιπτάμενοι αξιωματικοί μας να έρχονται πρώτοι!!!

    Φιλικά

    Ευμένης Καραδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ελληνικες ενοπλες δυναμεις ειναι οι πλεον αξιομαχες του ΝΑΤΟ (ετσι ελεγαν απο την ΥΕΜΝΕΔ καποτε) και οπως ανφερθη στο αρθρο συνεργασθη η αεροπορια αρμονικως μετα των εταιρων (των Τουρκων συμπεριλαμβανομενων). Βεβαια το ερωτημα παραμενει πως μας "φιλοδωρει" το ΝΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν κάποιοι δυσκολευονται να πούν έστω και ένα μπράβο, γιατί κάποτε παρακολουθούσαν ΥΕΝΕΔ ή γιατί το απαγορεύει το αντιδυτικό σύνδρομο.
    Πάμε παρακάτω όμως, καθώς αυτό που έχει σημασία, είναι τα μάχιμα τμήματα των ΕΔ να ανταγωνίζονται στα ίσια αντίστοιχα τμήματα του ΝΑΤΟ και ενίοτε να πρωτεύουν. Είναι τα μετρήσιμα γεγονότα στη πολιτική ζυγαριά της γειτονιάς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.