31/7/19

Στην Αθήνα για την «ενεργειακή» τετραμερή ο Αμερικανός υφ. Εξωτερικών, Φράνσις Φάνον

Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για ενεργειακά θέματα, Φράνσις Φάνον, στο πλαίσιο περιοδείας που θα πραγματοποιήσει στην Ιορδανία, το Λίβανο και την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το συγκεκριμένο ταξίδι που θα λάβει χώρα από τις 31 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου αντανακλά το μακροπρόθεσμο στρατηγικό ενδιαφέρον της Ουάσινγκτον για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί στην Ελλάδα που, όπως επισημαίνει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «διαδραματίζει καίριο ρόλο στην προώθηση της ενεργειακής ολοκλήρωσης για την περιοχή». Μάλιστα, ο Αμερικανός υφυπουργός θα συμμετέχει και σε μια συνάντηση της ομάδας εργασίας «3 + 1», με την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κυπριακή Δημοκρατία.
Αναφορικά με το ευρύτερο πλαίσιο της περιοδείας, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι βασικός στόχος είναι η «επέκταση των οικονομικών ευκαιριών στον τομέα της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του φυσικού αερίου και των συναφών εξαγωγών, και να ενθαρρύνει τις συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες μπορούν να αξιοποιήσουν την ενεργειακή συνεργασία για την μεγαλύτερη περιφερειακή σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη σε ολόκληρη την περιοχή».
Τέλος, χρησιμοποιώντας ως βάση την προηγούμενη επίσκεψη του στην περιοχή, ο Φράνσις Φάνον θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους αλλά και με εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να συζητήσει την προώθηση της ενεργειακής ασφάλειας και της ενεργειακής συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.