31/7/19

Αυτή είναι η ανακοίνωση της σύσκεψης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας - Ετοιμάζουν νέα "Επιχείρηση Ειρήνης"

Όπως φαίνεται, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, που στην καλύτερη περίπτωση ανέχθηκαν τη βάρβαρη εισβολή και κατοχή της Κύπρου τόσα χρόνια, την οποία οι Τούρκοι έδωσαν το όνομα "Επιχείρηση Ειρήνης", θα πέσουν στο λάκκο που έσκαψαν για την Κύπρο και την Ελλάδα.
Κι αυτό γιατί η Τουρκία επέλεξε να ονομάσει την επιχείρηση εισβολής και κατοχής στη Β. Συρία με ένα παρόμοιο όνομα.
"Διάδρομος Ειρήνης" είναι η νέα επιχείρηση βάρβαρης εισβολής και κατοχής που σχεδιάζει να κάνει η Τουρκία το επόμενο διάστημα στη Β. Συρία, εναντίον των Κούρδων αλλά και των Αμερικανών και των Άγγλων, που διαθέτουν βάσεις και βρίσκονται στην περιοχή για να υποστηρίξουν δικά τους στρατηγικά συμφέροντα.
Η Τουρκία με την σχεδιαζόμενη βάβραρη εισβολή και κατοχή, χαλάει τα σχέδια της Ουάσιγκτον και του Λονδίνου, χρημισμοποιώντας ένα όνομα για την όλη επιχείρηση που νομιμοποίησαν το 1974 και το νομιμοποιούν κάθε μέρα αυτά τα 45 χρόνια Αμερικανοί και Άγγλοι, δείχνοντας απαράδεκτη ανοχή στη συνεχιζόμενη βάρβαρη κατοχή της Κύπρου:
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας:
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, συσκέφθηκε τις 30 Ιουλίου 2019, υπό την προεδρεία του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετχέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα κάτωθι:
1. Έγινε παρουσίαση των επιχειρήσεων και του αγώνα που γίνεται στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με σταθερή αποφασιστικότητα, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας που απειλεί την εθνική μας ενότητα και την επιβίωση του κράτους, και προέρχεται από το PKK/PYD-YPG, το Ι.Κ. και το Τρομοκρατικό Δίκτυο Γκιουλέν.
Η Επιχειρήσεις PENÇE-1 και PENÇE-2 εναντίον του ΡΚΚ στο Β. Ιράκ συνεχίζονται με επιτυχία. Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα, μέχρι να εκκαθαριστοούν οι περιοχές που εξελίσσονται οι επιχειρήσεις από τους τρομοκράτες.
Καταδικάστηκε με σκληρό τρόπο η δολοφονία ενός διπλωμάτη μας στην Ερμπίλ και υπογραμμίστηκε ότι οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος.
2. Ξεκαθαρίστηκε ότι είναι απαράδεκτη η συνέχιση της υποστήριξης του PKK/PYD-YPG με όπλα, στρατιωτική εκπαίδευση και πολιτική στήριξη από ορισμένες χώρες, που φαίνονται ακόμα ως σύμαχοι μας, παρότι γνωρίζουν ότι στρατολογεί ακόμα και παιδιά και διαπράττει εγκλήματα.
Εκτιμήθηκε και αξιολογήθηκε ότι η ακύρωση του διεθνούς ερυθρού δελτίου καταζητουμένων μελών του PYD-YPG, που αποτελεί συνέχεια του PKK, καθώς και η μη έκδοση ερυθρών δελτίων για ορισμένα στελέχη της Οργάνωσης Γκιουλέν, αποτελεί πλήγμα στον αγώνα κατπαολέμησης της τρομοκρατίας και στην αξιοπιστία της İNTERPOL.
3. Επιβεβαιώθηκε η αποφασιστικότητά μας για την εγκαθίδρυση ενός "Διαδρόμου Ερήνης" καταβάλοντας όλες μας τις δυνάμεις, κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, για την εξάλειψη των απειλών που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή αυτή, λόγω της έλειψης κρατικού ελέγχου. Ο διάδρομος αυτός θα λειτουργήσεις μέχρι την πλήρη εκκαθάρισης της περιοχής της Β. Συρίας από όλα τα τμήματα των τρομοκρατών.
4. Έγινε αναφορά στο θέμα της Στρατηγικής Σχέσης, και της Συνεργασίας σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας της Τουρκίας και καταγράφηκαν οι προσδοκίες και ευαισθησίες στο θέμα αυτό. Επιβεβαιώθηκε ότι η Τουρκία παραμένει σταθερή στην τήρηση των υποχρεώσεών της απέναντι στη Συμφωνία του ΝΑΤΟ και το πνεύμα των διμερών συμφωνιών και περιμένει την ίδια σοβαρότητα και ευαισθησία από τους συμμάχους της.
5. Υπογραμμίστηκε ότι είναι ζωτικής σημασίας η συνέχιση της σταθερής και αποφασιστικής μας στάσης, η οποία αποσκοπεί στην προστασία των συμφερόντων και των δικαίων μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο στην Αν. Μεσόγειο, καθώς και των συμδφερόντων και των δικαίων της ΤΔΒΚ, στάση που συμβάλλει στην εμπέδωση της ειρήνης, της σταθερότητας και της συνεργασίας.
Υποβάλλεται στην κοινή γνώμη με τον δέοντα σεβασμό.

18 σχόλια:

  1. Μήπως πάμε για αναγνώριση Κουρδικού κράτους από τους Αμερικανούς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά...λέγετε εσείς...οι τούρκοι θα μπουκάρουν και θα παρακάμψουν τις αμερικανικές και αγγλογαλλικές βάσεις...
    Εχετε ακούσει γιά την ειρηνική συνύπαρξη;
    Ε,αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δάσκαλε (Αγγλία πρώτη και Αμερική δεύτερη) που δίδασκες μα νόμους δεν εκράτεις,φαίνεται πως ήρθε η ώρα να μάθεις τί σημαίνει στρέβλωση και κακοποίηση της πραγματικότητας και της γλώσσας.Ο καλύτερος μαθητής σας,στην πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι αστειο αλλα ο εχθρος της Τουρκιας ..ο βατραχακος .. εμεις με κομμενα ποδαρακια απ τους επιστημονες πειραματιστες ..70 ετων κομμενων..θα κληθουμε απ τους επιστημονες ερευνητες σφαχτες..να ανταποκριθουμε στο παραγγελμα τους ..:""" πηδα βατραχακο !! Πηδα ..!!""

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ἐπί τέλους! Θά ἀναδειχθῆ σέ ἡγετική δύναμη εἰρήνης ἡ Τουρκία! Ἐνῶ οἱ τρομοκράτες πού ἀπειλοῦν στήν εἰρήνη νεκροταφείου πού θέλει νά τήν χαρακτηρίζει, θά βρεθοῦν στή δύσκολη θέση νά ζητήσουν τήν ὑπεράσπιση τῶν ΗΠΑ!
    Καί τί θά καταφέρουν οἱ ΗΠΑ; Μπροστά στό νεο-ὀθωμανικό ὄνειρο, τί εἶναι οἱ ΗΠΑ;
    Οἱ ΗΠΑ εἶναι,
    ἕνα σκληρό παραπέτασμα ἀπό πρέσβεις πού λένε λόγια παρα-πλανητικά....,
    ἕνα παραπέτασμα καπνῶν ἀπό σπάνιες γαῖες, γιά ὅπλα αἰχμῆς πρός ἐπίδειξη δυνάμεως.
    Ναί, ἀλλά ἡ Τουρκία ἔχει ἀνθρώπους της νά θυσιάσῃ, ἐνῶ οἱ ΗΠΑ δέν ἔχουν...Ἤ μήπως ἔχουν;

    ΥΓ. 1: Παρεμπιπτόντως, ὁ λαός τῆς Συρίας τί φταίει γιά ὅλα τοῦτα; Τί χρειάζεται "διάδρομος εἰρήνης" καί δή τουρκικός ἀντί γιά ἀμερικανικός-κουρδικός, στήν Συρία, μιά χῶρα πού μέχρι πρό τινος ἦταν εἰρηνική,
    δηλαδή μέχρι νά κατηγορηθῆ ἀπό τό Ἰσραήλ ὅτι δέν κάνει ἀρκετά, γιά νά ἀποτρέψῃ κάθε κίνδυνο γιά τό Ἰσραήλ, προερχόμενο ἀπό τήν Χεζμπολλάχ καί ἀπό τήν Περσία (Ιράν), καί μέχρι νά συλληφθῆ τό ἀπίστευτα ἀνήθικο σχέδιο γιά "συνεχῆ πόλεμο" στήν Συρία, ἀπό Ἐβραίους ἀναλυτές τῆς...διασπορᾶς, δηλαδή ἀπό ἀνθρώπους πού μᾶλλον δἐν νοιάζονται καί τόσο, γιά τό ἄν θά περισσέψῃ ἐν τέλει Ἰσραήλ, ἀπό τήν ὅλη διένεξη στήν Συρία καί τό φυσικό φούσκωμά της...
    ΥΓ. 2: Ἄρα, τό σχέδιο τῶν Τούρκων, εἶναι, νά προσφέρουν στόν σχεδόν καλοπροαίρετο μπίζνεσμαν ἀλλά εὔπιστο πολιτικό κ. Τράμπ, ἕναν τουρκο-ἀμερικανικό "διάδρομο εἰρήνης" στήν Βόρεια Συρία, πουλώντας γιά πολλοστή φορά στήν ἱστορία, κάτι πού δέν ἔχουν, δηλαδή ἔδαφος Συρίας καί κράτος Κούρδων ἀλλά χωρίς Κούρδους πλέον.-Κάποιος ἄς προλάβη τά μαντάτα στόν Τράμπ, χωρίς στρεβλή παρουσίαση τοῦ τί θά ἀκολουθήση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω πως πλέον έχει κυλήσει αρκετό νερό στο αυλάκι οπότε φαίνεται που πάει το πράγμα.

    Ο Τράμπ σε λίγο θα έχει εκλογές και παρόλο που λογικά θα τις κερδίσει και αυτές με μια σχετική άνεση, δεν θα τον "χαλούσε" να γυρίσει πίσω ένα κάρο στρατιώτες για να δείξει ότι έκλεισε ένα μέτωπο με ανακήρυξη νίκης επί του IS, για να δείξει ότι κάνει οικονομία και ότι προωθεί την ειρήνη στη περιοχή. Επιπλέον αφήνοντας τον Ερντογάν να συνεχίσει το περίφημο διάδρομο, κρατάει τη Τουρκία ευχαριστημένη και κρατάει και μια περιοχή για τους Κούρδους υπό τη προστασία των ίδιων των Αμερικανών. Και μάλιστα τη περιοχή με τα πιο πλούσια κοιτάσματα η οποία τυχαίνει να είναι και στα σύνορα με το άλλο puppet state που λέγεται Ιράκ. Εάν υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι οι ΗΠΑ δεν θα αφήσουν την Τουρκία να μπει και να μετατρέψει τον κουρδικό διάδρομο σε μια επέκταση αυτού που τώρα είναι η Ιντλίμπ, ας ρίξει μια ματιά στο βόρειο Ιράκ. 15 Τούρκικες στρατιωτικές βάσεις υπό την ανοχή των ΗΠΑ και με, απ'ότι φαίνεται, χλιαρή αντίσταση των εκεί Κούρδων. Και ρωτάω γιατί; Μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος;

    Από την άλλη ο Πούτιν έχοντας μόνο μισό πάτημα στη Μέση ανατολή δεν θα διακινδύνευε την τώρα άψογη θέση του για να κάνει ένα τόσο μεγάλο άνοιγμα και να πάρει και τη ΒΑ Συρία. Γιατί να πάει σε άμεση σύγκρουση με τις ΗΠΑ για τα πετρέλαια της Deir er zor, δεν υπάρχει λόγος. Ούτε φυσικά υπάρχει λόγος να δυσαρεστήσει τον νούμερο ένα πελάτη του για να καταλάβει περισσότερο έδαφος.

    Συμπέρασμα και μακάρι να μην βγει το σενάριο, η Συρία/Ρωσία θα ανακαταλάβει το πολύ την Ιντλίμπ, η Τουρκία θα δημιουργήσει τη δική της ζώνη από Αφρίν μέχρι Αρμπίλ, τις δύο άκρες τις έχει ήδη, οι Κούρδοι/ΗΠΑ της Συρίας θα κρατήσουν τις υπόλοιπες περιοχές βόρεια του Ευφράτη. Και μαντέψτε, με μια τέτοια προσωρινή λύση στο Συριακό και Κουρδικό που θα ανακατευθυνθούν όλες οι επιπλέον στρατιωτικές μονάδες της Τουρκίας που τώρα βρίσκονται διασκορπισμένες σε αυτή την έκταση των περίπου 1000 χιλιομέτρων στα σύνορα με Συρία Ιρακ.

    Και εμείς συζητάμε εάν θα αρθεί η βουλευτική ασυλία του Πολάκη... Καληνύχτα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οσον αφορά εμάς,θα πρέπει να μας δώσουν την δυνατότητα παράκαμψης των λογισμικών των F-16 που εμποδίζουν την κατάρριψη άλλου ΝΑΤΟΙΚΟΥ αεροσκάφους...
    Aλλά πάλι, ποιός τους εμπιστεύεται;
    Είπαμε: είναι πολυ ερωτευμένοι με τους τούρκους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντως παρά τις αποστρατείες ο τουρκικός στρατος ακάθεκτος.Κατα τη γνωστή παροιμία ουδείς Αναντικατάστατος.Δεν δείχνει σημάδια μειώσεως ισχύος τουλάχιστον στην κατεχόμενη Συρία.Βλεπω μερικες σποραδικές αντιστασιακές πράξεις στο Αφριν αλλά ουσιαστικώς εχει εκτουρκισει την περιοχή.Τουρκικα σχολεία,τουρκικα δημαρχεία , τουρκικα ταχυδρομεία.Και σφυρίζει αδιάφορα η παγκοσμίως κοινή γνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. Μακαρι..Αλλα τα ηγετικα ζωα ειναι ...μικρα πουλακια...

      Διαγραφή
    2. Παντως εχουμε...λενε ...τερατωδη ψυχραιμια...Η αιμμα δεν εχουμε..η εχουμε αιμμα φιδιου...σαυρας..κλπ.
      Με δεδομενη την τρελη σγαπη με την ησυχια πιο πολυ το πρωτο ισχυει σαν πιο κοντα στο ..νεκρικο
      στυλ...

      Διαγραφή
  10. η ανικανοτητα του ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ειναι παροιμιωδης διαχρονικα....χωρις σικε παιχνιδι οι Τουρκοι ξερουν οτι δεν τους παιρνει....τιποτα απολυτως δεν θα κανουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η ανικανοτητα του δικου μας πολιτικου συστηματος το ιδιο...Μαλωνουν δυο ανικανοι..

      Διαγραφή
    2. Παιδια ...αν συνεχισουν τα μυαλα μας να παραγουν εγκλημα σαν φυσικο φαινομενο..θα πνηγουμε απ το ιδιο το τερας που φτιαχνουμε..σαν τον Κρονο που τρωει τα παιδια του.Δεν θαχει κανεις εμπιστοσυνη στον διπλα..θα ακροπερπατουν ολοι στην δολοφονικη καχυποψια..μην την φανε ..και ποτε...και απο ποιον.
      Στην ουσια ολων ...καταργουμε την ομαδα...την φυλη...το κρατος..και τον δεσμο αιμματος...Αυτοκτονουμε ομαδικα ..χωρις στηρηγμα κανενα παμε ο καθε ενας μονος εναντιον πολλων..και οργανωμενων σε ομαδες...Αν νομιζει καποιος οτι μπορει μονος να τα βαλει με τον πλανητη....ας τα βαλει..Αν ειναι..διεθνιστης ειναι ηλιθιος...γιατι οι αλλοι ...δεν ειναι ..!!
      Πρεπει να φυγει το εγκλημα απ τον νου μας αμεσως...και σε ολα.Προκειται για την φυλη μας σαν ειδος και με ιστορια λαμπρη οσο καμμια στην ιστορια..Ελεος με τα αχορταγα υλικα αγαθα προιοντα εγκληματος...Μπορουμε να φτιαξουμε αγαθα με καλο τροπο...ισως με κοπο..αλλα με καθαρο προσωπο και περηφανες καρδιες δημιουργικες..και ηρεμες απο τυψεις....Ας αρχισουμε κοβοντας τα χιλιαδες ψεμματα που λεμε για μαγκια...στον διπλα.Δεν μπορει να συνεχισουμε να ψηφιζουμε για ιδιον ωφελος αποδεδειγμενους απ τα εργα τους μυριες φορες παλιανθρωπους.Θα την γλυτωνουμε ισως σαν ατομα..αλλα θα σκοτωνουμε δεκαδες διπλανους της φυλης μας...Ποιος το θελει ετσι ???

      Διαγραφή
  11. Όσο η Τουρκία χρησιμοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις για να κάνει εξωτερική πολιτική και να δημιουργεί τετελεσμενα επί του εδάφους η Ελλάδα δεν θέλει ένοπλες δυνάμεις... Κατά τα άλλα, η εδραίωση ενός τέτοιου διαδρόμου δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, ενώ είναι βέβαιο ότι θα δεν θα γίνει αποδεκτός από τους μόνους αξιόπιστους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή τους Κουρδους του YPG, εκτός και αν είναι και αυτοί ανόητοι όπως οι δικοί μας. Αυτό σημαίνει πως οι ετοιμοπολεμες τουρκικές δυνάμεις θα παραμείνουν απασχολημένες για σημαντικό χρονικό διάστημα ακόμα στη Συρία... Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας για να πράξουμε εξωτερική πολιτική τώρα είναι η καλύτερη περίοδος. Επιπλέον, έστω και ετεροχρονισμενα μπορούμε να απαιτήσουμε ανταλλάγματα σοβαρά για τις παραχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας που έκανε η προηγούμενη κυβερνηση, ανταλλάγματα που θα ενισχύσουν τον ελληνικό στρατό στα αλήθεια και όχι με kiowa... Η εγκεφαλική αναπηρία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στην Ελλάδα είναι πραγματικά αξιοπρόσεκτη... Και δυσάρεστη ταυτόχρονα για όσους "πονανε" τα ελληνικά κράτη, αλλά προκαλούν ικανοποίηση σε όσους θέλουν να τα κατακρεουργησουν. Είναι πραγματικά κρίμα να υπάρχουν τόσο στενά μυαλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγκεφαλικη αναπηρια...στην αρετη.
      Υπερλειτουργια ομως στο εγκλημα...Ουδεποτε υπηρξαν τοσα απιστευτα ευφανταστα και ..καταμουτρα σεναρια εγκληματος..Υπερπαραγωγη..και στα παντα.Ουτε ενα εναρετο...μα ουτε ενα.! Ολοι ξυπνανε καθε πρωι πιεζοντας τον νου να βρουν ενα νεο εγκληματικο κολπο για τους διπλα ...κι ιδιο κερδος..Φοβερο....

      Διαγραφή
    2. Γιαυτο σε λενε Αλεξανδρο..γιατι εχεις κριση και τολμη...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.